Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Japan 2.0

#1

Tallulah sa for siden:

Ja, nå holder vi altså på med å planlegge Japanferien, 3 år etter at den skulle skje i utgangspunktet.

Siden vi har sjansen til å sette sammen hele greia på nytt, så tenker jeg det er fint å nettopp ta en fot i bakken og se om det er noe vi skal gjøre annerledes. Nå er vi jo tre voksne som reiser, ikke to voksne og et barn.

Dette var den opprinnelige planen:

Tokyo: 10 dager
Kisodalen: 2 dager
Kyoto: 2 dager
Hiroshima: 2 dager
Miyajima: 1 dag
Langs kysten opp fra Hiroshima: 2 dager
Osaka: 7 dager

Er det noe annet vi burde prioritere? Reise nordover i stedet for sørover? Opp til Hokkaido? Ut til den andre kysten? Gå opp Fuji?


#2

Input sa for siden:

Åh, her vil jeg følge med. 2010-barnet skal få Japan-tur i konfirmasjonsgave, men jeg har knapt vært på ferie før, så aner ikke hvor jeg skal begynne engang.

Når skal dere reise? Er du komfortabel med å dele omtrentlig budsjett for ferien?


#3

Tallulah sa for siden:

Vi skal reise til sommeren er planen, for det er eneste ferien vi kan være så lenge borte. Dette var jo opprinnelig konfirmasjonsgave dette også, men så kom det jo en pandemi i veien. Vi ser at det blir endel dyrere nå enn sist, så bare basert på de løse søkene vi har begynt å gjøre:

Fly tre personer: 40-60.000
Overnatting 10 dager i Tokyo: 17-30-000
Railpass 7 dager for tre personer: 10.000

Til turen i 2020 tror jeg vi hadde satt opp et løst budsjett på rundt 120' inkludert forbruk. Det tror jeg ikke holder i år.

Vi har ikke fått sett på hotell/airbnb-priser de andre stedene ennå, og det er ganske store forskjeller. I Tokyo må vi velge om vi vil bo billigere, og bruke mer penger (og tid) på kollektivtransport), eller om vi vil bo mer sentralt og dyrere. Airbnb er ikke nødvendigvis billigere, men kan være mer konfortabelt enn hotell, hvertfall i ti dager. Fra sist husker jeg at overnattingen i Tokyo var det som var dyrest, men også der vi leide størst leilighet.

Om dere ikke er veldig reisevante og ikke er planleggingsnørds slik som jeg, ville jeg vurdert å få satt opp en reise av japaneksperten i Drammen. De hjalp oss med flybilletter sist (siden vi ville reise inn til Tokyo og ut fra Osaka, og skulle vi bestille det selv ble det kjempedyrt) og kan sette sammen en pakke etter deres ønsker og budsjett. Sidene deres er også veldig informative, og et greit sted å starte forsiktig planlegging.


#4

Tjorven sa for siden:

Det er mye å gjøre i Tokyo, men det er en veldig hektisk by og man blir sliten av å være der. Jeg ville anbefalt å ta litt færre dager i Tokyo og heller noen ekstra dager i Kyoto.

Kyoto er også travelt, men på en helt annen måte. Og det er virkelig mye å oppleve der også.

Jeg skulle veldig gjerne også dratt til Japan igjen. Vi har egentlig også sagt til knerten at han kan få bestemme en slik ferie ettersom han stod over konfirmasjon, men han vil fremdeles helst til USA igjen.


#5

Tallulah sa for siden:

Litt av grunnen til at vi har tenkt 10 der i Tokyo er at vi kan ta rolige dager der vi ikke trenger å gjøre så mye. Akkurat lengder der tror jeg ikke er oppe til diskusjon, det er så mye vi vil gjøre der at vi trenger godt med tid, rett og slett.


#6

Input sa for siden:

Tusen takk for gode tips og at deler ca. budsjett, det setter jeg enormt pris på. Vi må jo også ha med oss en 6-åring, og jeg blir stressa bare av tanken på ferietur til Bergen. :knegg: Mannen min er heldigvis mye mer reisevant, så det går nok fint, men jeg vil jo gjerne bidra litt også.

Håper på reiseblogg i en eller annen form!


#7

Skilpadda sa for siden:

Dere kom jo mye lengre i detaljplanlegging enn oss, men det jeg kan bidra med er at jeg hadde tenkt at vi skulle ha en dag og en overnatting på Naoshima. Den ligger vel omtrent midtveis mellom Kyoto og Hiroshima.


#8

Tallulah sa for siden:

Ja, den hadde jeg glemt! Var det ikke en biennale der også?


#9

Skilpadda sa for siden:

En triennale, faktisk. Den neste er visst i 2025. Men en del av kunsten fra hver triennale blir stående på øya, og det er mulig å overnatte på selve øya, som jeg syntes så veldig fint ut.


#10

Toffskij sa for siden:

Japan-tråd! :hyper: Vi tenker på å dra i juleferien, men da blir det nok bare Tokyo–Kyoto–Osaka med omegn pga. begrenset tid.



#12

Tallulah sa for siden:

Jeg tror vi gjerne vil ned til Hiroshima alle sammen, så da utgår det nok å reise nordover. Selv om klimaet der sikkert er mer behagelig om sommeren.

Noe blir det sikkert. Jeg kan oppdatere med et mer detaljert budsjett når vi vet hva vi lander på.


#13

Palmen sa for siden:

Da vi var der dro en i reisefølget til Kanizawa og sa det var det beste på hele turen.


#14

Niobe sa for siden:

Nå er jo Tokyo enda større enn Seoul, men jeg var 16 dager i Seoul og alle sa det var for mye i én by. Men jeg er veldig glad for at vi var der lenge, for vi ble så utrolig godt kjent med byen. Og det var nettopp det at vi kunne ha sånne dager hvor vi hadde piknik i en park, eller satt lange formiddager på fortauskafé og bare så på livet. Det var helt fantastisk. Jeg tror 10 dager i Tokyo vil være veldig fint.


#15

Skilpadda sa for siden:

En bekjent med japansk ektefelle sa, da jeg ba om tips til Japantur, at man burde ha minst fire uker, og hvis man bare hadde to (som var det jeg skisserte på det tidspunktet), burde man bare bli i Tokyo hele tiden. Bare for å henge meg på koret av de som synes det høres fint ut å være lenge i en stor by. :)


#16

Tallulah sa for siden:

Ja, vurderer to uker også, faktisk. Og litt mindre tid i Osaka.


#17

Input sa for siden:

Vi kan ikke være lenger borte enn maks to uker, for det orker ikke jeg. Men jeg er veldig fan av å være lenge på ett sted, så vi tenker maks to-tre steder på de to ukene. Jeg er også en som liker å dra tilbake til det samme stedet jeg har vært på ferie fordi det er så deilig å være litt kjent.

Takk for den lenken om reisebyrå. Det var akkurat det jeg trengte for å finne litt ro i dette prosjektet!


#18

Tallulah sa for siden:

Tokyo er jo verdens største by (i et land med omtrent samme areal som Norge, det er ganske vilt), så det høres lurt ut å begrense det.

Hva med Tokyo, deretter ut på bygda for litt naturopplevelser, og en tur til Hiroshima?


#19

Pelen sa for siden:

Herremannen skal ca en uke til Japan i mai, deretter videre til Vietnam. Han og tre venner har bestilt fly til Osaka og har tenkt å være i Kyoto. De har selvsagt sjekket litt, men den største årsaken virker å være at det er mye kulturarv der.


#20

Input sa for siden:

Ja, men må liksom til Hiroshima når man skal til Japan én gang i livet, som jeg har tenkt.


#21

Tallulah sa for siden:

Ja, vi er alle tre enige om at Hiroshima er på må-lista denne gangen. Og det er visstnok også en veldig fin by.


#22

liefje sa for siden:

Å så herlig at det endelig kan planlegges Japantur igjen! :-) Jeg henger i tråden for tips. Vi har nemlig også Japan på ønskelisten.


#23

Addison sa for siden:

Dere må absolutt til Hiroshima! Skriver mer på pc, vi rakk jo vår tur sommeren 2019.


#24

Jenna sa for siden:

Å, fin tråd! Vi vurderer Japan-tur til neste år, her var det, og kanskje blir det enda flere, tips å ta med i planleggingen. Vi blir 4 som reiser i så fall (16 og 20 år og to voksne).


#25

Musemus sa for siden:

Mener jeg så tilfeldig på Instagram i dag at Villaasker (heter profilen) var i Japan, hvis du har Insta og vil se.


#26

Charlie sa for siden:

Vil også henge. :popcorn:

Har vært 2x 14 dager i Bangkok, noe alle syntes var så rart. Men man blir kjent med en by på en helt annen måte ved lengre opphold.

Japan er drømmen. :elsker:


#27

Kanutte sa for siden:

Tokyo er jo en så stor og mangfoldig by at man godt kan være i ukesvis der og fremdeles ikke få med seg alt. Bydelene er veldig forskjellige. Våre favoritter er Asakusa (templer, Sumidaelv og shopping), Ueno (dyrepark, skilpadde- og fiskedam, det gamle svartebørsmarkedet) og Akihabara (elektronikk, manga, elektronikk og ennå mer japansk popkultur). Roppongi og Odaiba kommer også høyt på lista. Siden vi tilbringer en del tid på hotellrommet, prioriterer vi gode hotell helst med fin utsikt.


#28

Kanutte sa for siden:

Apropos hotell kan vi anbefale Candeo-kjeden. De har fine rom, god frokost og ikke minst - onsen på taket! Både innendørs og utendørs!


#29

Tallulah sa for siden:

Takk for tips! Vi foretrekker Airbnb når vi skal være et sted mer enn 3 netter, men blir nok litt hotell når vi reiser rundt. Onsen er uaktuelt for meg, dessverre, og gutta er ikke så på badekjøret. Tenker vi besøker et par stykker de kan teste.


#30

Tallulah sa for siden:

Da er flybilletter og leilighet i Tokyo i boks. Fytti, dette blir koko dyrt.


#31

Addison sa for siden:

Gled dere!! Vi hadde stor glede av besøket på TeamLabs, en digital kunstutstilling, den er visst åpen ut 2023: planets.teamlab.art/tokyo/ . Skytree var verdt et besøk, man får et inntrykk av byens enorme størrelse. Hiroshima var en fantastisk by, helt spesiell stemning, og veldig sterke inntrykk på muséet, domen som var det eneste bygget som ble stående, og treffpunktet på Aioi-broen. Husk å få med noen markeder, utrolig mye spennende og artig å se, mat spesielt. I Kyoto er det fint å besøke templet Fushimi Inari-taisha og selvsagt det gamle keiserpalasset.

Vi leide trådløs ruter på flyplassen, veldig grei å ha! Forhåndsbestilte og plukket opp på flyplassen vi landet på, postet den før vi dro hjem i forhåndsfrankert/adressert konvolutt. Åpne wifi-nett var det ikke så mye av, og veldig fint å ha google maps online når vi var ute i byene. Japan er et kontant-land, man får tatt ut penger på Seven-eleven, vanlige minibanker var stortsett for innenlandske debetkort. Vi hadde stor glede av "kontantkort" som vi kunne fylle i automater, de kunne benyttes på tog og bane, til drikkeautomater etc. Typen vi hadde het Pasmo. Mange steder var det ikke mulig å benytte vanlig kredittkort, så disse var gull verdt! Kan skrive mer etter hvert. :nikker:


#32

Candy Darling sa for siden:

Så gøy at vi fortsatt er i synk! Vi reiser 3 uker i juli, og ser for oss litt kortere tid i Tokyo enn dere, så drar vi noen dager sør til Shimoda, så Kyoto, Osaka og Hiroshima. Satser på dagsturer fra Kyoto og Osaka, for det er jammen mange steder vi ikke får dratt!



#34

Tallulah sa for siden:

Så gøy Candy! Kanskje vi møtes underveis et sted?

Takk for tips, dette er nyttig. Pasmo, det er typ t-banekort og betalingskort (noen steder?)

Jeg vil ha all info jeg kan, så bare skriv i vei, alle dere som har vært der, eller har som oss: planlagt turer dere ikke har fått benyttet, eller skal. :vilha:


#35

Pelen sa for siden:

Vi hadde planlagt og betalt tur i 2020, men den blir trolig flyttet til neste år. Veldig mange konkrete og gode tips her.


#36

Addison sa for siden:

Står mer om Pasmo her: www.pasmo.co.jp/visitors/en/normalpasmo/ . Det kunne brukes som et "klippe"kort på t-bane, buss etc, med noe rabatter. Samt på alle vending machines, som det er veldig mange av, man kan kjøpe de utroligste ting der. De tok ofte ikke noe annet enn kontanter eller disse kortene. Vi hadde Japan Rail pass da vi dro fra Tokyo, men det gjaldt ikke alle tog og baner over alt, så der vi måtte betale, var også Pasmo gull å ha.


#37

Tallulah sa for siden:

OK.
10 dager i Tokyo: check
5 dager i Kyoto: check (altså, SE stedet vi skal bo: www.airbnb.no/rooms/18556930 )
3 dager i Hiroshima: check

Da har vi seks dager igjen å fordele. Jeg vil veldig gjerne gå Nakasendo Trail i Kisodalen, mellom Magome og Tsumago, men usikker på om det blir skikkelig stress å komme seg helt fra Hiroshima og opp dit. Det hippie-zen-buddhistiske stedet vi hadde leid sist har ingenting ledig, ser det ut til.

Osaka tror jeg vi tar mens vi har base i Kyoto, det er så kort reisevei.

Vi tenker å avslutte turen i Yokohama, siden det er nærmest flyplassen vi skal fly hjem fra. Og de har en gundam-fabrikk. :nemlig:


#38

Skilpadda sa for siden:

Så spennende! Og for et nydelig sted dere skal bo i i Kyoto. :elsker:


#39

Tallulah sa for siden:

Ikke sant? :hjerteøyne: Altså, se på det badet! Gleder meg allerede.

Det ligger litt utenfor sentrum, rett ved bambusskogene, og med railpass så kommer vi inn til Kyoto stasjon på 20 minutter uten ekstra kostnad. De andre stedene vi så på inne i Kyoto som var innenfor vårt budsjett lå sånn til at vi måtte kjøre buss hit og dit (som ikke er inkludert i railpasset), så vi tror dette er greit, både logistisk og økonomisk.


#40

Skilpadda sa for siden:

Dere har ikke planer om å gå opp på Fuji? Det har jeg fått litt lyst til, men det tar jo en jafs av den tiden man har tilgjengelig.


#41

Tallulah sa for siden:

Jo, jeg har tenkt på det. Men det er tåkete på sommeren, da.


#42

Addison sa for siden:

Vi så ikke et eneste glimt av fjellet en gang, mye tåke og for så vidt også regn og yr da vi var på vår Japantur. Var visst en spesielt fuktig sommer der. Bambusskogen er magisk, hadde nesten glemt den! Nesten som en annen planet. :hjerter:


#43

liefje sa for siden:

For en fantastisk Airbnb


#44

Tallulah sa for siden:

Nå begynner det å flaske seg!

Etter Hiroshima reiser vi til Osaka. Vi fant ut at det også var en grei base å ha, så kan vi reise andre steder fra Kyoto når vi er der. Har sannsynligvis funnet det mest hipstrete airbnb-et i hele Osaka. :knegg: Og jeg ELSKER det. www.airbnb.no/rooms/26769531

Vi blir der i tre dager. Så blir det EN dag i Kisodalen. Litt stress kanskje, men jeg VIL gå den turen, og det er ganske utplukket på hotellfronten. Så nå sjanser jeg på et helt nytt hotell som ikke har fått en eneste review og ikke finnes på googlemaps. :what: Tror det fins, altså.

Så har vi to netter igjen, før vi flyr hjem fra Haneda. Yokohama hadde bare dyre og kjipe hoteller, så tipper vi finner noe airbnb i Tokyo de siste to nettene også.

Prismessig har vi ikke kommet så ille ut, men alt er relativt.

Vi er nå oppe i 77.000 for fly og overnatting i 21 dager. På toppen av dette kommer railpass på 16.000 (21 dager) og de siste to nettene. Da er alle de store utgiftene i boks. Airbnb er billigere enn hotell, siden vi vil ha hotell med privat bad, og helst to rom. Hadde vi hatt yngre barn kunne vi sikkert kjørt en del tradisjonelle japanske familierom med matter på gulvet, og spart noe på det. Men jeg er veldig glad i å bo på airbnb, gjerne i et nabolag, og syns vi har funnet noen veldig fine.

Vi bor ikke på noen ryokan, både fordi vi vil ha privat bad, og vi vil slippe å stå der og ikke slippe inn på grunn av tatoveringene mine.


#45

Toffskij sa for siden:

Fantastisk losji i Osaka, Tally!


#46

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg gleder meg! Fikk veldig vittig svar fra utleier, som har tatt høyde for absolutt ALLE dumme spørsmål som kan komme. Absolutt ikke uvennlig, men veldig tydelig. :knegg: Og ikke minst:

Han ble veldig glad da jeg forklarte at vi i Norge også tar av oss på beina før vi går inn, så det var vi vant til. :humre:

Hele veistubben virker å være et slags lite byutviklingsprosjekt, der det lange huset er pusset opp med utleieleiligheter i andre etasje, og gallerier, cafeer, community-kjøkken og atelier i første etasje. www.kitanaga.com/about.html


#47

Toffskij sa for siden:

Hva er dommen etter turen, Tally og Candy? Hva vil dere anbefale og hva vil dere avbefale? Og ikke minst, hva skulle dere ønske dere heller kunne gjort i desember? (Vi har flybilletter til juleferien, nemlig. :knegg: )


#48

Candy Darling sa for siden:

Japan er vidunderlig. :hjerter: Jeg vet ikke om vi hadde gjort noe annerledes, annet enn kanskje å ta Osaka på vei hjem i stedet for ut (vi dro Tokyo-Shimoda-Kyoto-Osaka-Hiroshima-Tokyo, så litt unødig lang reise dagen før vi skulle fly hjem). På vinteren er det vel lite vits i badeby, så da hadde jeg brukt noen dager til i Tokyo før hjemtur.

Litt mer research på gode restauranter; som Tally fikk vi ikke helt taket på maten alltid (og særlig ikke frokost).

Absolute must er bærbar wifi (evt eSim), du trenger Google maps til alt - den er også suveren på kollektiv helt ned til hvilken plattform du skal på.

Si fra hvis du vil ha helt konkrete tips, vi var stort sett veldig fornøyd med valgene våre for overnatting.


#49

Candy Darling sa for siden:

Vi klarte oss helt fint uten Pasmo, brukte bare cash.


#50

Tjorven sa for siden:

For 30 år siden ble jeg fortalt at japansk frokost i all hovedsak bestod av frukt. Det holdt ikke helt for min del.


#51

Charlie sa for siden:

Japan er en drøm, men vil gjerne ha med en som ikke takler reisestress så bra. Har nylig oppdaget at det finnes Japan-cruise som seiler rundt Japan og stopper i flere byer. Tenker på om det kunne løse det for oss - da bor man ett sted/på båten og er formen dårlig en dag kan man bare hvile ombord mens vi andre gjør «aktuell by».

Tenker da på hva slags døgnpris regner dere i Japan? Et cruise vil dekke mat, overnatting og transport mellom byer?


#52

Candy Darling sa for siden:

Og kjøp Japan rail pass på den offisielle siden, ikke gjennom reisebyrå eller en av de utallige voucher-sidene ! Da kan du bestille seter online i stedet for på stasjonene (du skal i teorien fortsatt printe dem ut i automaten, men det tar mye kortere tid for 4 pers).

www.japanrailpass-reservation.net/


#53

Toffskij sa for siden:

Jeg tar gjerne konkrete overnattingstips, Candy! Vi tenker vel å splitte tida mellom Tokyo og Osaka (evt. med Kyoto – vi har bare en drøy uke og alle har vært der før, så vi ikke), og så har vi tenkt til å ta en overnatting på tradisjonell ryokan i en onsen-by et eller annet sted mellom de to. En ukes JR-pass. Og så skal vi visstnok på mengder av Nintendo-relaterte ting, sier 18-åringen. :knegg:


#54

Toffskij sa for siden:

Faktisk skal vi bestille voucher fordi vi da kan omgå det store prishoppet på JR-pass som kommer i oktober – prisene blir nesten doblet. (Hilsen min mann togmesteren.)


#55

Tallulah sa for siden:

Jeg fikk skikkelig dreisen på det å scanne qr-kode på billett deretter taste inn matchende passnummer på oss alle tre etterhvert, men litt pes. :knegg:

Bagasje:
Alle sa at japanere sender bagasjen sin, og at det er tilnærmet UMULIG å toge med digre kofferter. Det stemmer ikke. Vi fikk alltid bestilt Shinkansen med plassbillett til bagasjen rett bak stolrader (litt rart at man må trykke på knappen for røykevogn for å finne de billettene). Bør være litt tidlig om det er fredag/søndag eller annet helligdag. Null stress med bagasje på både Shinkansen og lokaltog.

Vi hadde suica-kort (turistvarianten som bare kan brukes i 28 dager), og det var lett på alt av transport overalt, kunne betales med på flere automater og mange 7-11 også. Det kostet ikke noe.

Konkrete tips til overnatting:

Om man er komfyr med å leve på gulvet, så var Kitanaga i Osaka fantastisk hyggelig. Vi bodde i Bio02, var perfekt til 3, mulig man kan få en futon i tillegg om man er 4. God kaffe og god mat rett i nærheten, kort vei til t-bane og veldig hyggelig strøk.

Høvdingen og Hiawata fant en masse av de gamle spillområdene i både Osaka og Tokyo, om dere vil ha tips om det så kan jeg få dem til å skrive ned.

Mat:
... var vanskelig. Frokost på hotellene var ganske meh, og det var vanskelig å finne noe i butikkene som ikke bare var sukkerbonanza. Vi spiste mye bananer, for det var omtrent den eneste frukten man kunne få tak i til en rimelig penge. Lite ferske grønnsaker, det meste er stuet eller fermentert på et vis. Men mat var billig, og vi har brukt mye mindre penger på det enn vi så for oss. Og siden vi kunne bruke JR-passet i stor grad innad i Tokyo (og litt Osaka) også så hadde vi allerede betalt for mye av reisene.

Jeg tror nok en del av naturopplevelsene våre ville vært mye mer behagelig i desember, men kanskje ikke like pene?


#56

Toffskij sa for siden:

Akkurat maten tror jeg vi har ganske god dreis på fra tidligere besøk. :jupp:

Tar veldig gjerne tips om spillområder!


#57

Tallulah sa for siden:

Ja, det tror jeg også! Men burgerne på Shogun kan både Candy og vi gå gode for, om man ønsker noe litt annet!

Og vil du drikke insanely god kaffe, men til veldig mange penger, så er Leaves i Tokyo stedet du vil gå. :latter:

Om dere ender på en tur til Kyoto så kan jeg anbefale gjestehuset vi bodde på (men også på gulvet). Det ligger på andre siden av åsen der bambusskogen er, så en 15-25 minutters togtur, litt etter hvor i Kyoto du er. Det er en liten, søvnig by med rismarker, omgitt av åser og også startpunkt for en togtur med et gammelt tog langs en Elvedal. Da kan man hoppe av i bambusskogen, og gå derifra ned til Kyoto.


#58

Candy Darling sa for siden:

Ah, da hadde jeg også bestilt voucher. :knegg:

Tokyo: Onsen Ryokan Yuen Shinjuku - er mer hotell enn ryokan, og ikke veldig billig, men veldig lekkert og deilig onsen på taket (de kjørte visstnok inn en tankbil med fabelaktig helsebringende kildevann hver dag :knegg: ). 12 min å gå fra Shinjuku togstasjon. www.uds-hotels.com/yuen/shinjuku/

Osaka: Air BnB, veldig fin leilighet 5 min fra t-banen, to stopp fra Namba: www.airbnb.no/rooms/34273676?viralityEntryPoint=47&s=76&unique_share_id=f1de501a-bdb4-4304-9ada-9392bc017107

Vi bodde også dritdyrt på årntli ryokan i 200 år gammelt hus, det er jo mest gøy hvis man ikke har gjort det før: www.inakatei.com/


#59

Candy Darling sa for siden:

Åh, den togbanen så vi fra toppen av bambusskogen, sammen med et dritfint hotell :love:


#60

Tallulah sa for siden:

Ja, det nede ved vannet? Det ble vi skikkelig nysgjerrig på også.



#62

Tallulah sa for siden:

Jepp! Har bilde fra nøyaktig samme sted.



#64

Tallulah sa for siden:

Forresten Toffen: har dere vært i Hiroshima? Byen i seg selv er ikke veldig spennende, men museet og domen er virkelig verdt å få med seg. Og siden du spør om opplevelser jeg kanskje skulle ønske jeg kunne gjort i litt mindre hete: turen ut til Miyajima, øya der de har en stor tori-gate stående ute i vannet, det er rådyr i gatene, og man kan ta en taubane til toppen.

I prinsippet er det ganske lett å ta toget opp og ned fra Osaka same dag, og rekke begge disse tingene.


#65

Toffskij sa for siden:

Takk, absolutt noe å vurdere, begge deler!


#66

Tallulah sa for siden:

Kan være greit å ta museet til slutt, slik at man bare kan sette seg på toget etterpå og være stille. :trist:

Man blir ganske utladet. Evt. kan det kanskje være fint å dra ut i naturen og trekke pusten langs vannet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.