Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg trenger grønn te-anbefalinger!

#1

LilleT sa for siden:

Jeg drikker mye te. Nå er jeg i gang med å bytte ut en del av den svarte teen med grønn. Har lenge vært glad i noen av variantene med London te (fortrinnsvis de med sitrus), men ønsker meg tips om andre gode, grønne teer (koffeinfrie) eller for så vidt andre koffeinfrie te-varianter. De må gjerne selges i løsvekt.

Jeg foretrekker syrlige smaker framfor søte. Liker ikke teer med smak av for eksempel jordbær eller tropiske frukter.

Tips?


#2

LilleT sa for siden:

Glemte å si at jeg ikke liker Pukka! :nemlig:


#3

IzziCreo sa for siden:

Kusmi te sin Imperial Label er himmelsk. Kan minne om chai. St. Petersburg grønn og Anastasia hvit er god. Kaffespesialisten fører Kusmi.

Perch har flere typer, og blander ofte grønn med hvit f.eks. Bor du i Oslo så vil jeg anbefale deg en tur innom og lukte deg frem til noen. De er ofte litt mer komplekse i sammensetningene, og selv om de har f.eks noe fruktsmak så er det lite tydelig. Derfor synes jeg det er litt vanskeligere å anbefale konkrete teer derfra, men mulig det gjelder teer som har litt sort te også i seg (som f.eks. 175-årsblanding). Hvit julete er veldig god.
Og hvit tempel.

Lakris teen til Kristiansand tehus er magisk.

Solberg & Hansen har også gode teer. Lenge siden jeg har drukket den, men mener eple og kanel grønn er god.

Jeg vil også anbefale å sjekke kaffe og tehuset sitt store utvalg. Jeg har handlet mest sort te der (drikker mest det), men utvalget er bredt og de leverer raskt.

Jeg synes London sin grønn te med granateple er god, men den kjenner du kanskje til?



#5

scilla sa for siden:

Grønn gresshoppe i løsvekt synes jeg er veldig god:ja:


#6

LilleT sa for siden:

Å, takk for mange gode tips! :takker: Skal definitivt på luktetur! :D

Godt tips, men ønsker meg gjerne konkrete te-anbefalinger også.

Ah, husker jeg har hatt den før, og at jeg likte den godt. Takk for at du minnet meg på den!


#7

Skilpadda sa for siden:

Jeg liker rooibos-te, som jeg kjøper i løsvekt på Black Cat eller Palais des Thés. Jeg pleide å tro at jeg ikke likte te med fruktsmak og lignende, men innså at hvis det bare blir dyrt nok, så liker jeg det også. :humre: (Neida. Joda.) Akkurat nå drikker jeg rooibos med bringebær og vanilje fra Black Cat. Hjemme har jeg en boks med Tea&Love fra Palais des Thés; det er en blanding av oolong og grønn te, med eple og litt mango i, og den synes jeg er veldig god. The des Moines fra samme sted er en annen blanding av svart og grønn te, denne med ringblomst og vanilje. Og Fleur de Geisha er grønn te med kirsebær. Ingen av disse har den søtlige smaken som jeg alltid har forbundet med fruktteer (og som jeg ikke liker noe særlig).


#8

Shun sa for siden:

Jeg liker Long Jing - den mest berømte grønne, kinesiske teen. Den finnes i flere kvalitetsgrader i velassorterte teforretninger.


#9

LilleT sa for siden:

Aha, litt som vin, altså? Skal sjekkes. Takk for tips!

Takk for tips!


#10

LilleT sa for siden:

Hm, denne har jeg verken sett eller smakt. Hvor har du fått tak i den?


#11

Tallulah sa for siden:

Thé du hammam fra Palais des thés er en av mine favoritter. Det er en grønn te med appelsinblomster, rose og fruktaromaer.

Thé du sources er også veldig god, grønn te med peppermynte og bergamot. Så både den kalde følelsen av peppermynte med litt sitrus.


#12

Skilpadda sa for siden:

Palais des Thés har ganske mange typer ren grønn te også, og man kan gå og lukte på dem for å finne ut hvilken man har lyst på.


#13

IzziCreo sa for siden:

My bad! Jeg blandet London med English Tea Shop. Det er denne jeg mener.


#14

LilleT sa for siden:

Må en tur innom Palais des Thés, skjønner jeg.

Og den med granateple fra English Tea Shop skal definitivt sjekkes ut!


#15

IzziCreo sa for siden:

Jeg er sær og har til slutt gitt opp Palais de Thés :sparke: Jeg finner ingen teer som slår an hos meg, men de har aldeles lekre butikker og liker at de har duftklokker slik at man kan lukte på de ulike teene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.