Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Setter du pris på å få blomster?

Liker du å få blomster?

  • Ja!
    130 stemmer
  • Nope!
    15 stemmer
  • Ugress
    2 stemmer
#1

frukt sa for siden:

Jeg har fått to buketter den siste uken, og det er hyggelig det, men egentlig bortkastet på meg. Jeg setter blomstene i vann, og så glemmer jeg de til det drysser kronblader. Men potteplanter setter jeg veldig pris på.


#2

Blondie sa for siden:

Ja, jeg digger blomster og planter og alt imellom. Fikk en nydelig bukett tulipaner av kjæresten i forrige uke og jeg blir skikkelig glad hver gang jeg ser dem.


#3

nolo sa for siden:

Ja, det syns jeg er stor stas. :blomster:


#4

Syrinx sa for siden:

Eg er veldig glad i å ha avskorne blomar ståande. Må som oftast kjøpe sjølv, men i det siste har eg fått bukettar "her og der", så eg har fire vasar i bruk. Stas.


#5

Magica sa for siden:

Jepp, buketter er kjempefint. Et godt tips er å sette bukettene kaldt om natta, da varer de mye lenger. Ute, f.eks (hvis det ikke er minusgrader).


#6

veobra sa for siden:

Jeg setter pris på det. Stort sett kjøper jeg selv
De rosene 50,- er de jeg som regel kjøper. Trenger ikke mer for å bli glad.


#7

Elise sa for siden:

Jeg er en person det ikke er stor vits i å kjøpe blomster til. Synes det er mer jobb enn kos. Setter større pris på sjokolade. Men jeg blir selvsagt veldig glad når noen likevel har kjøpt blomster til meg, det er hyggelig å bli satt pris på.


#8

løve70 sa for siden:

Jepp det gjør jeg. Kjøper sjelden selv, men setter pris på å få....


#9

Bluen sa for siden:

Absolutt! Og jeg kjøper ofte selv også (gjerne på Rema e.l.), så vi har nesten alltid snittblomster hjemme.


#10

007 sa for siden:

Ja, absolutt. Jeg har til og med lært meg å like tulipaner.


#11

C3PO sa for siden:

Nei, men det er fordi jeg er allergisk.


#12

Millen sa for siden:

Jepp . Alltid.


#13

Malama sa for siden:

Altså, jada, det er stas å få dem, men det er bortkastet på meg.
Blomster i potte er bedre. Det tror jeg mannen min har skjønt så jeg fikk derfor en kjempeildtopp til valentines heller en en bukett som kan stå og drysse på spisebordet til vi hiver den et par uke etter den burde vært utgått.


#14

Filifjonka sa for siden:

Alltid glad for blomster.


#15

My sa for siden:

Ja, elsker det! Fikk en nydelig bukett med tulipaner i går, fra en person som kom på "sykebesøk". Elsker tulipaner! :elsker: Ser på dem stadig vekk, nyter synet av vvordan de gradvis folder seg ut, og de gjør meg glad der de står.

Potteplanter er litt mer bortkastet på meg, siden jeg er dårlig til å holde liv i dem. Så de varer bare såvidt lenger enn avskårne blomster, men er ikke like fine. :knegg: Men blir uansett veldig glad for det også, det er fint så lenge det varer.


#16

Svanen sa for siden:

Nei... egentlig ikke. Altså, det er jo hyggelige, men jeg er ikke flink med planter i det hele tatt. Så, som noen andre skrev, jeg setter mer pris på sjokolade eller noe spiselig.
Mine nærmeste vet hvor dårlig jeg er med planter, så da eldste kom med en ildtopp til meg på morsdag, sa hun følgende da hun ga meg den. "Den tåler mye, så det er ikke så enkelt å ta livet av den..." (den lever fortsatt, så jeg har ikke drept den ennå)


#17

ingling sa for siden:

Elsker det! Mannen er flink på å ta med hjem på sånne uventede tidspunkt, det er veldig koselig. Kjøper også ganske ofte selv, vi har en Rema med veldig bra blomster rett i nærheten. Får ikke nok blomster. :nemlig:


#18

frukt sa for siden:

Ildtopp har jeg klart å ta livet av, godt hjulpet av skjoldlus da. :mumle:


#19

Musemus sa for siden:

Jeg elsker å få blomster av de som vet hva jeg liker! Jeg er skikkelig sær på hvilke farger og buketter jeg liker. :sparke:

Jeg liker ikke å få blomster mens vi holder selskap, da syns jeg det er stress med blomster som skal snittes og finne vase osv. #sær


#20

frukt sa for siden:

Overveldende flertall her. :knegg:


#21

frukt sa for siden:

Jeg setter nok mest pris på mat, enten det nå er hjemmelaget eller på restaurant.


#22

Chablis sa for siden:

Ja, kjøper ofte selv også. Har stort sett alltid to vaser stående med avskårne buketter


#23

Shun sa for siden:

Jeg liker omtanken og intensjonen som ligger bak en blomsterbukett, det er det som betyr mest ved mange gester.
Selve blomstene eller sjokoladen er ikke så viktig.


#24

ingling sa for siden:

Mens jeg synes matgaver ofte er trøblete, har fått en del morgenleveringer som er kjempehyggelige, men hvor jeg kan spise lite av det jeg får. Og sjokolade og konfekt og sånn er bortkastet. Blomster og vin er veldig greit. :nemlig:


#25

frukt sa for siden:

Ja, matgaver treffer ikke alltid blink. Det er mye jeg ikke spiser, men jeg tenkte mer på å bli invitert ut på middag.


#26

Skilpadda sa for siden:

På restaurant foretrekker jeg også mat fremfor blomster. :nemlig:


#27

ingling sa for siden:

Ja, det er stas. :nemlig:


#28

Skilpadda sa for siden:

Jeg blir ellers veldig glad for blomster, både fordi jeg liker blomster og fordi det er kjempehyggelig om noen gir meg dem. :hjerter:#30

frukt sa for siden:

:humre:


#31

My sa for siden:

Blomster, sjokolade, vin, matvarer ... bring it on! :vilha:


#32

Strå sa for siden:

Jeg setter pris på å få avskårne blomster. Gladest blir jeg for roser som dufter godt og for tulipaner i alle farger. På vår/sommeren kan en liten bukett markblomster gjøre meg sinnsykt lykkelig. Roser som ikke dufter i det hele tatt gjør meg skuffet oppdaget jeg for et par uker siden. Utover det så syns jeg det er fint med buketter.


#33

Taien sa for siden:

Syns det er litt vanskelig å svare på pollen. Jeg syns blomster er pent og spesielt tulipaner. Men jeg er dårlig på å passe på dem så blomster dør fort her hos meg. Samtidig blir jeg jo veldig glad for at noen tenker på meg og har brukt penger på MEG. Men jeg blir nok enda mer glad i sjokolade. :jupp:

(En blomst jeg syns er overvurdert er orkidé. De liker jeg virkelig ikke.)


#34

Myria sa for siden:

Ja, jeg setter pris på alt som andre har lyst til å gi meg. Hvis jeg måtte velge ville jeg heller hatt en plante enn avskårne blomster, rett og slett fordi de varer lenger og jeg elsker planter.


#35

meisje sa for siden:

Jeg liker buketter, men blir ikke så glad for planter, fordi jeg må ta vare på dem. De dør alltid før eller siden hos meg, siden jeg ikke er så god med planter


#36

liefje sa for siden:

Jeg elsker blomster men foretrekker å kjøpe/style dem selv. Kjøper alltid blomster selv når jeg skal ha gjester og vil ikke ha mer. Gavekort på blomster er glimrende. Eller om noen går til min favorittbutikk og kjøper. De vet hva jeg liker. Ja, jeg er sær.


#37

My sa for siden:

Det et jo noen blomster jeg også liker bedre enn andre, men det er jo det som er det nydelige med blomster. De varer bare en stund, så dør de, i motsetning til annen pynt. Og da gjør det meg absolutt ingenting å en kort stund ha noen blomster som ikke er akkurat slik jeg selv ville valgt. Der er uansett fint og dekorativt, og står der og vitner om en giver og en hyggelig gest, så lenge det varer. :hjerter:

Mitt problem er at jeg ikke har så mange steder å sette blomster. Så hvis det er en anledning hvor jeg/vi får flere buketter, som f.eks runde dager og ungenes konfirmasjoner, så får jeg et luksusproblem med plassering. Men finner alltid ut av det på et vis, selv om det kan bli litt overfylt her og der.


#38

oslo78 sa for siden:

Akkurat slik.


#39

Malama sa for siden:

Jeg har drept mange ildtopp oppgjennom. Jeg drukner dem har jeg funnet ut. De skal ha mye mindre vann enn jeg pleier gi dem. Tror jeg har lært nå


#40

skyfri sa for siden:

Ja, særlig tulipaner! Og nå når jeg endelig har skjønt at de varer mye lenger hvis jeg kutter stilkene ca annenhver dag er jeg enda mer glad i å få og kjøpe tulipaner :D


#41

frukt sa for siden:

Det er bedre å gi for lite vann enn for mye. :nemlig: Det gjelder egentlig de fleste planter. Bortsett fra venus flytrap da. De er ikke lette å holde i live.


#42

Lille meg sa for siden:

Jeg elsker å få blomster, men hater å skråkutte stilker (det kan se ut til at jeg fremdeles ikke helt har fått det til), finne fram en passende blomstervase og til slutt kaste blomstene når de visner. Egentlig liker jeg at noen tenker på meg, tror jeg.

Dette skulle nok vært postet i "Unpopular opinion"-tråden. :nemlig: Orkideer er de mest fantastiske av alle blomster. :vilha:


#43

Appelsin sa for siden:

Jeg er veldig glad i blomsterbuketter, bruker å kjøpe 3 for 2 på Mestergrønn nesten hver gang jeg har alene-uke. Setter en vase blomster på pianoet, en på spisestuebordet, og en ved sofaen, en blanding av flere typer.
Og å få blomster er veldig koselig.

Potteplanter er jeg imidlertid ikke så glad i, da giver gjerne har en liten forventning om at den lever neste gang de kommer på besøk :flau:
Buketter har kort forventet levetid, så da klarer jeg å leve opp :nemlig:
Vet ikke helt hva det er med meg og potteplanter, jeg gidder liksom ikke. Fikk en potterose 12. februar og den er jo allerede død.
:dåne:


#44

Drømmedama sa for siden:

Jeg har aldri engang tenkt tanken om at ikke alle liker å få blomster! Selv elsker jeg å få blomster. Jeg elsker å kjøpe blomster selv også, og for meg er det like viktig å planlegge hvilke blomster jeg skal ha som hva menyen blir.
Og vi har fått en ny blomsterbutikk i byen som har de skjønneste bukettene, det å komme inn dit er en opplevelse i seg selv. Jeg synes det kan være litt stress å få blomster av gjester når de kommer, men likvevel foretrekker jeg alltid det fremfor sjokolade eller vin. Det har hendt jeg har sendt blomster til vertskapet dagen før/samme formiddag som selskapet, for at de skal slippe å stresse med det. Det har jeg selv bare opplevd et par ganger, men det satte jeg veldig pris på.


#45

Divine sa for siden:

Jeg elsker å få blomster, for det skjer så altfor sjelden. Sist gang var for over et år siden, da en dame ved en feiltakelse tok mine støvletter fra venterommet på legekontoret, og jeg måtte vente i over en time på at mannen hennes skulle kjøre tilbake med støvlettene. Jeg var skikkelig sur, men ble bli som en sol da det meget beskjemmede ektemannen dukket opp med støvlettene OG en blomsterbukett til meg.

Jeg er dårlig på å stelle blomster og planter, men det hindrer meg ikke å bli glad for å få slikt.


#46

Madicken sa for siden:

Ja, stor stas! :vilha:


#47

Stompa sa for siden:

Ja, gjør det. Ikke at jeg har noe spesielt lidenskapelig forhold til blomstene i seg sjøl, men jeg har glede av dem når jeg har dem og kjøper av og til en bukett sjøl. Og det er alltid hyggelig med ei oppmerksomhet.

Og: Jeg vil heller ha en bukett enn potteplanter. Jeg gidder bare ikke å ta jobben med å holde dem i live, så jeg har bare kunstige potteplanter.


#48

vixen sa for siden:

Orkide er veldig ut sånn motemessig så du er på ballen der! :humre: Men det er det eneste som overlever her hos meg aå jeg har sikkert seks stykker. De blir ikke kastet selv om de gjør meg veldig umoderne


#49

Taien sa for siden:

Det må være det eneste moteriktige med meg det! :knegg:
Jeg vei ikke hvorfor jeg ikke liker dem, men jeg kan virkelig ikke fordra dem. :sparke:
Dog smiler jeg bredt og takker fint når jeg får dem. Fylte 50 og fikk tre orkideer


#50

Bergensis sa for siden:

Setter pris på ein. Kanskje to. Men det blir rot om det blir tre eller fleire.


#51

Linella sa for siden:

Nja, jo, det er jo fint med blomster, men setter større pris på sjokolade :blush:


#52

Candy Darling sa for siden:

Elsker avskårne blomster, får ikke til potteplanter. :knegg:


#53

Bokormen sa for siden:

Ja, absolutt. :) Etter at dagligvarebutikkene begynte å selge disse fine små pakkene med avskårne blomster har vi rett som det er tulipaner, nelliker eller noe i den gaten.


#54

vixen sa for siden:

Jeg liker nelliker fordi de holder seg så lenge.


#55

Nada sa for siden:

Åja! Så koselig de gangene det skjer.
Jeg blir oppriktig glad av det.


#56

Nextlife sa for siden:

Det er så hyggelig å få blomster, jeg setter pris på både bukett og potteplante,,men dessverre er nok overlevelsestiden ca. lik på de to hos meg. :knegg:
Det er jo ikke så ofte jeg får blomster, så jeg kjøper selv, og har nesten alltid avskårne blomster.
Akkura nå har jeg kirsebærkvister, og for ikke lenge siden hadde jeg en magnoliagren.
Jeg kjøper stor sett på blomsterforretning, jeg synes det er viktig å støtte sånne lokale spesialbutikker


#57

Musemus sa for siden:

Akkurat nå har jeg nydelige tulipaner i en vase, roser i en annen vase og eukalyptus som har tørka litt inn! Det er så koselig å ha buketter på bordene. :love:


#58

Maverick sa for siden:

Jeg elsker blomster! :hjerter:

… når det er sagt, jeg liker IKKE bananer, men om noen (som ikke visste det) hadde gitt meg en bukett bananer hadde jeg selvfølgelig(!!!) blitt glad da også? Noen har tenkt på meg og vil gi meg noe? Vakkert!


#59

Skilpadda sa for siden:

Ikke sant, Mave? :dulte:

Og bananbuketter er visst mer vanlig enn jeg trodde, ser jeg når jeg googler.


#60

Maverick sa for siden:

Ikke rart! De er jo veldig pene. Bare synd de smaker snørr. :jupp:


#61

Tallulah sa for siden:

Glad for alt jeg får, jeg. Blomster, planter, bananer, sjokkis.


#62

frukt sa for siden:

En legoblomsterbukett hadde jeg blitt veldig glad for, men det er ikke billig.


#63

My sa for siden:

Fineste buketten jeg har fått var en urte-/ grønnsaksbukett fra personens kjøkkenhage. :hjerter: Alt i buketten var spiselig. Og jeg lærte at brokkoli har nydelige små gule blomster.


#64

veobra sa for siden:

Men de varer veldig, veldig lenge. :glis:


#65

frukt sa for siden:

Ja, den kan sikkert gå i arv til og med. Jeg har forøvrig en orkide og bonsai, og ønsker meg de andre også, men buketten ser mest gøy ut å bygge.


#66

veobra sa for siden:

Jeg har to solsikker, de er ikke så dyre. Ønsker meg buketten med markblomster. Den blir jeg så glad av.


#67

Neket sa for siden:

Ja, men stort sett må jeg kjøpe de selv. :knegg:

Akkurat nå har jeg en bukett ranunkler på spisebordet. Elsker ranunkler!


#68

Toffskij sa for siden:

:skremt: Jeg vil gjerne understreke at jeg IKKE ville blitt glad for en bananbukett. :bananofob:


#69

Pingis sa for siden:

Jeg ville blitt glad for en sånn bananbukett! Mye mer enn for en vanlig bukett.

Altså, jeg har jo folkeskikk og takker pent, og jeg synes absolutt det er hyggelig at folk vil gi en oppmerksomhet, men jeg hater å pakke opp blomster, snitte, finne vase, sette fram, og rydde opp etterpå. Dessuten er jeg helt blind for dem mens jeg har dem også, så det er så sjukt bortkasta.

(Men jeg liker legovariantene, da. Har bonsaitre, bukett og sukkulenter.)


#70

Maverick sa for siden:

Finnes det legosukkulenter? :hyper:

(Vi har buketten og bonsaien, det har vært jule- og bursdagsgaver til ungdommen.)#72

Maverick sa for siden:

Så søte! :hjerter:


#73

Taien sa for siden:

Jeg vil ha Lego blomster! :hjerter:


#74

Madicken sa for siden:

Frøkna har bygget flere slike Lego-buketter, de er veldig fine! (Og holdbare.)


#75

Toffskij sa for siden:

Jellycats plysjpotteplanter er også ganske søte, de har også sukkulenter!


#76

frukt sa for siden:

:vilha:


#77

safran sa for siden:

Jeg blir glad for blomster, med unntak av liljer. Liljer søler og stinker. Roser er det beste. :hjerter: Helst blekrosa eller hvite.


#78

Tjorven sa for siden:

Jeg lever i en verden der alt er en vurdering mellom kostnader og nytte. (Man blir fullstendig ødelagt på akkurat dette med den jobben jeg har. :rofl: )

For min del overstiger prisen på blomster helt klart nytten/gleden de gir meg. Jeg mener derfor at det er unødvendig å gi meg blomster. Jeg kjøper heller aldri blomster selv.

Det hender jo allikevel at jeg blir glad over at noen har tenkt nok på meg til å kjøpe blomst. Men jeg ville nok heller satt enda mer pris på lakris eller vin - og de som kjenner meg godt kjøper heller det.


#79

Blondie sa for siden:

Jeg er også vanligvis ganske gnien på hva jeg legger penger i utfra hva det gir meg, men akkurat blomster gir meg stor glede. Det er sjelden jeg unner meg en bukett, men når jeg gjør det smiler jeg hver gang jeg ser den.


#80

Tjorven sa for siden:

Blondie: og da er det et helt annet forhold i kost/nytte-brøken for din del. Så da er blomster en mye bedre gave til deg enn til meg.


#81

My sa for siden:

Jeg har akkurat nå stående tre små tulipanbuketter som jeg pyntet bordet med da jeg hadde selskap på mandag, og to nydelige buketter/oppsatser jeg fikk av noen av gjestene. Blir veldig glad og lykkelig av å se på dem alle! Så absolutt vel anvendte penger på meg. En annen gjest ga meg ei flaske vin, som jeg skal glede meg over senere i kveld, sammen med mannen. :lykkelig: Skulle gjerne hatt sjokolade også. :knegg: Tror jeg kan konkludere med at jeg er en ganske takknemlig gavemottaker. :nemlig:


#82

Hyacinth sa for siden:

Jeg svarte ja, men må moderere svaret mitt. Mannen min har en jobb hvor han på denne tiden av året kommer hjem med blomster 2-3 kvelder i uka. Huset vårt ser ut som en blomsterbutikk og jeg har ikke nok vaser, langt mindre steder å plassere dem. Og mange folk har jaggu rar smak når det gjelder blomster. Men det tristeste er at de nesten uten unntak er halvvisne eller på grensen til nesten helt visne allerede når han kommer hjem. Synd. De kostet sikkert mange penger.


#83

Charlie sa for siden:

Er naturligvis glad for at andre har tenkt på meg! Men planter og blomster i enhver form er bortkastet på meg, egentlig. Mulig unntak for noe jeg kan plante i hagen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.