Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilbehør til taco (til noen som ikke spiser kjøtt)

#1

Musemus sa for siden:

Vi skal ha besøk av blant annet en person som ikke er så glad i kjøtt. Jeg har vridd hodet mange ganger for å komme på noe å servere, og nå slo det meg at vi kan servere taco med endel tilbehør.
Men hva slags spennende saker kan jeg servere? Denne personen er vanvittig flink til å lage mat selv, så jeg har lyst å servere noe spennende.


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg steker sopp, gjerne aromasopp, men champignon funker også greit. Det stekes i panne og tilsettes tacokrydder på samme måte som med kjøtt.

Gjerne også med chillibønner og guacamole. Og alt annet tradisjonelt tacotilbehør.


#3

Syrinx sa for siden:

Refried beans i staden for/i tillegg til kjøtt.

Ovnsbakt søtpotet med riktige krydder (tacokrydder)

Pico de gallo

Sylta raudlauk

Reddik i tillegg til dei "vanlege" grønnsakene.



#5

Muskat sa for siden:

Vi har lagd denne med jackfriut et par ganger, det er skikkelig godt! Sausen er så god, den brukes både til å dyppe tortillalefsene i før steking, steke jackfriuten i og å dyppe de ferdige lefsene i. Supergodt! Til og med kjøttelskeren vår på 19 syns denne var god.




#8

Musemus sa for siden:

Mmmm! Takk for gode forslag. :D


#9

Milfrid sa for siden:

Svigersønnen spiser sorte bønner til.


#10

Niobe sa for siden:

Bønnestuing og pico de gallo.


#11

pippo sa for siden:

Eldorado (feks på Kiwi) har kommet med enkle poser med jackfruit. Veldig godt alternativ til feks kylling. Jeg steker med tacokrydder. Veldig godt!


#12

Musemus sa for siden:

Takk for tips! Prøvde å Google det, og fant ikke noen butikk, men da skal jeg dra på Kiwi.


#13

Muskat sa for siden:

Jeg har funnet jackfruit både på Kiwi, Bunnpris og Eurospar i det siste, og det var tre veldig ulike varianter. Jeg likte best den med young jackfruit som lå i vann, den var ganske fast og minnet om kylling. En annen lå i lake/sirup og virket mer som en søt dessertvariant, men fungerte fint til taco likevel. På Kiwi hadde de jackfruit i pose, superenkel å bruke men ikke like fast som young jackfruit. Et supert alternativ til kjøtt er det uansett.


#14

veobra sa for siden:

Det enkleste er å bytte ut kjøttdeig med bønner. Vi bruker ofte kidneybønner. Steker i panna, hakker/moser og tilsetter krydder.



#16

Filifjonka sa for siden:

Mangosalsa og maisstuing, bruker oppskriftene fra Hellstrøm junior-kokeboka.


#17

Musemus sa for siden:

Takk for tips! Jeg tror ikke hun nødvendigvis trenger kjøtterstatning, men at det er fint med masse tilbehør. Mange gode tips her, altså!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.