Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrifter med kjøtt

#1

Floksa sa for siden:

:knegg:
Veldig lite spesifikk overskrift.
Men vi spiser stort sett rødt kjøtt til middag. Og jeg har noen signaturretter.
Som mørk gryte (kjøttbiter, kjøttkraft, jevning og evt løk, salt pepper hvitløk)
Rød gryte (kjøttbiter, kjøttkraft, tomatpuré og eller hakka tomater)
Disse tilsettes det jeg måtte ha av grønnsaker evt squash-base fra frysen (kokt og mosa squash)
Kjøttdeig med kraft og tomatpuré til spaghetti.
Kjøttkaker i brun saus, laget på :trommevirvel: kraft

Dere ser en gjennomgangstone her :knegg:

Det er kjøtt fra storfe, sau og gris. Både grytekjøtt og kjøttdeig. Har også stykningsdeler til stek og biff. Og noe salta gris.

Så jeg leter etter nye måter å lage middag på. Ingrediensene er altså kjøtt av div kvalitet og kjøttdeig. Tilbehør er stort sett poteter, litt ris og pasta. Grønnsaker etter årstid og tilgang.
Det må jo finnes mer å lage av dette enn gryte, kjøttkaker, taco og pizza (som jo bare er «rød gryte» smurt utover en deig med ost på)


#2

Pelen sa for siden:

Jeg har samme utfordring, men her med elgkjøtt, vi "får" en elg hver høst. Den er heldigvis vacuumpakket og noe er kjøttdeig.

Skriver noe raskt her ettersom jeg skal i møte, men fyller på.

Taco
Lasagne
Chili con carne
"Bolognese" til spagetti
Kjøttboller (på svensk måte, tar ofte litt svinekjøttdeig i også)
Gryte med rotgrønnsaker
Gryte med tomatbase med litt piff som Biff Stroganoff eller uten
Gryte med fløtebase
Stek langtidsstekt i ovn
Biff med annet tilbehør som potetmos, poteter i ovn, saus fra stekepannen og rotgrønnsaker
Indrefilet og yttrefilet med tilbehør
Boeuf Borguignon
Kjøttboller i rød tomatsaus
Burgere

Det blir veldig mye likt og litt ensformig, men godt.



#4

jolie sa for siden:

Lapskaus
Kjøttsuppe


#5

Palmen sa for siden:

Om dere liker asiatisk: www.altasiatisk.no/?s=Biff

«Velveting» gjør selv ganske kjipt kjøtt mørere syns jeg.

Ellers bruker vi kjøttdeig til:
Vårruller
Kjøtt og spagetti
Lasagne
Chili con carne
Taco
Pizza
Pizzasnurrer til matpakker
Burgere
Potetmos med kjøttdeiglokk
Nachos
Kebab (krydrer de og steker/former som spyd)


#6

Karamell sa for siden:

I dag har jeg laget svenske kjøttboller med 50% svin og 50% storfe. Skulle hatt potetmos og fløtesaus til, men gadd ikke etter all kjøttbollestekingen, så det blir potetbåter og grønnsaksblanding.

Jeg kokte grytekjøtt i cola, laurbærblad og ymse tacolignende krydder her om dagen (mye spisskummen og chilipulver + hvitløk og gul løk) og det ble nydelig pulled beef tacokjøtt. Alle likte det.


#7

Floksa sa for siden:

Herlig! Her var det mange gode ideer!!!


#8

Nextlife sa for siden:

Gyros i pita, skikkelig godt med lam men alt kjøtt funker.
www.matprat.no/oppskrifter/kos/gyros/

Oksekasserolle med øl. Jeg har mer grønnsaker i enn det som står i oppskrifta, og i alle fall sellerirot.
www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/oksekasserolle-med-ol,69911

Tacos al Pastor, her bruker jeg den chilien jeg har for hånden.
www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/tacos-al-pastor,2179662

Kålpudding
www.ica.se/recept/kalpudding-grundrecept-720980/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.no%2F#pfset=1

Gladkokken sin Biff Stroganoff, beste oppskriften! Det blir en helt spesiell smak når man bruker denne fremgangsmåten.
gladkokken.no/oppskrifter/biff-stroganoff-ala-gladkokken-perfekt-helgemiddag


#9

Niobe sa for siden:

Koreansk bulgogi eller kalbi.


#10

løve70 sa for siden:

Gulasj, Minestronesuppe, Mexicansk/taco suppe.


#11

kamp sa for siden:

Beveger du det over på asiatisk ? ;)

Jeg elsker thai kjøttkaker.
Lager kjøttkaker med currypaste, lime, hvitløk, egg. Evt hakket koriander om du er av typen som liker sånt.
Servere med ris, currysaus og woket grønnsaker (favoritt - Findus wok frisk eller thai wok pose fra rema med mango)

Grytekjøtt av storfe kan du lage en taco variant av.

Lammekjøtt er perfekt til lam tas kebabi
www.comfytummy.com/2010/01/26/tas-kebabi-turkish-lamb-stew-with-cauliflower/
Jeg bruker denne, tilpasset et SCD kosthold men når den serveres til flere så har jeg blomkål på sida og lager en god potetmos



#13

Acino sa for siden:

Har ikke lest alle svarene men kommer med noen forslag likevel:
Ovnsstekte koteletter med tilbehør som feks poteter, surkål (løk og gulerøtter stekt sammen med i ovnen) og saus. Eller potetstapp og grønnsaker eller ris, salat og peppersaus.
Nakkekoteletter er også supre å lage pulled pork av. Liker godt tacoversjon med tacokrydder.
Ertesuppe av salt kjøtt eller hva med klubb (raspeballer/kompe osv) til saltkjøtt? Godt med kålrabistapp til.
Grille, både langtids hele stykker og oppdelt, med dryrub eller marinert. Salat, potetsalat, brød til.
Betasuppe fungerer med mange typer kjøtt.
Kjøttdeigen til:
Karbonader; brød og speilegg, potetstapp og grønnsaker, poteter og ertestuing osv.
Kjøttpudding; poteter, tomatsaus (tenk tynn tomatsuppe og ikke den typen du har til pasta
) og rotgrønnsaker
Kjøttboller i frikaeseesaus, poteter og grønnsaker
Nachos
Moussaka
Meksikansk/texmex gryterett med ris og salat i pitabrød
Pai
Calzone



#15

gnuri sa for siden:

Håper dere likte like godt som oss


#16

Floksa sa for siden:

Det ble veldig godt. Men også litt tamt. Jeg lagde den på vann og juleøl. Og skulle nok brukt kraft. Skal også få tak i mørkere øl og prøve igjen. Alle spiste godt så det var absolutt suksess. Hadde potetmos til.


#17

Floksa sa for siden:

Det høres veldig godt ut og helt nye krydder og smaker.

Bortsett fra litt vårruller har vi aldri prøvd oss på asiatisk. Så dette skal vi prøve.


#18

gnuri sa for siden:

Åh jeg glemte å si at jeg tilførte en god dash med oksefond. Beklager.


#19

Floksa sa for siden:

Haha! Se der ja. Da er vi på samme sted.
Kraft er så nært matmagi man kan komme. Det løfter all mat, kanskje med unntak for bløtkake.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.