Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor på vestkysten av Italia bør vi reise?

#1

Nooria sa for siden:

Mannen og jeg vil reise en uke til Italia i mai. Vi vil bare oppleve italiensk stemning, slappe av og kose oss. Helst kyst og vestsiden. Noen forslag?

Vi har tidligere vært i Cinque Terre, Marche og Venezia. Vi elsker alt ved Italia som vi har opplevd hittil.


#2

My sa for siden:

Amalfikysten er veldig fint. :hjerter: Det er en del år siden nå, men vi kombinerte det med Napoli (som var kaotisk) og øya Ischia (som var vakkert).

På Amalfikysten var vi i Amalfi/Atrani (de henger sammen), Praiano, Positano og Sorrento. Alle fine på hver sin måte.


#3

Palmen sa for siden:

Dra ut til en av øyene utenfor Napoli. Magisk. :hjerter: Var på Procida i fjor høst, øya var i 2022 Italias Kulturby. Vakker øy, ikke større enn at du kan gå rundt den, med fantastiske restauranter og valker utsikt hvoren man snur seg.


#4

Fersken sa for siden:

Terracina som ligger mellom Roma og Napoli er en by med mye italiensk stemning og tilhørende ruiner (severdightet) på en åshøyde.

Ikke kyst, men jeg ble sjarmert i senk av en by som heter Matera (kulturhovedstad i 2019) da jeg var der et år i januar.


#5

Lavender sa for siden:

Sperlonga og dette hotellet hvis ledig. Tog fra Fiumicinio flyplass og buss siste strekket. Mange hotell ordner skyss fra togstasjonen.
www.booking.com/hotel/it/aurora-sperlonga.no.html?aid=311099&label=aurora-sperlonga-JaG7f2trVpyff37s9zLugQSM409622100914%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap%3Aneg%3Afi%3Atikwd-6160460312%3Alp9073147%3Ali%3Adem%3Adm%3Appccp%3DUmFuZG9tSVYkc2RlIyh9YfNeh-lbHkPZV1aVbRhmO1I&sid=61b82c75e0df57260fd53ade4e8719f0&dist=0;room1=A%2CA;sb_price_type=total;type=total&

Jeg støtter alle forslag over, ingenting på denne kyststrekningen blir feil. Kan legge til Anzio by også. Strender og tog helg frem.


#6

Nooria sa for siden:

Tusen takk for supre forslag. Akkurat nå heller vi til Procida, men alt høres fristende ut.


#7

Lavender sa for siden:

Procida ser nydelig ut den også. Jeg har vært på naboøya Ischia med sine varme kilder og kjent fra Ferrante bøkene, og Capri sør for den igjen. Alt er pent og hyggelig.


#8

Tjorven sa for siden:

Og hvis man først er i nærheten, så kan man godt ta noen dager i Napoli. :hjerteøyne:


#9

My sa for siden:

Ja, Napoli var gøy, om enn litt styrete med en bestemt toåring, kombinert med hetebølge og graviditet. :knegg:


#10

Palmen sa for siden:

Jeg syns Napoli var skitten, masete og full av søppel, og var glad vi bare var der en natt. Så litt forskjellige meninger der altså. Men altså. Procida! Procida!


#11

Retz sa for siden:

Amalfi by er et godt sted å være i mai. Mer laid back enn Positano og Sorrento, og i mai er temperaturen overkommelig. Flott utgangspunkt for turer i fjellet, og når man kommer ned igjen på ettermiddagen så smaker det deilig med sitronslush fra iskremselgeren på stranda. Nærliggende småbyer er Atrani, Pontone og nydelige Ravello. Sistnevnte med et lite brenneri hvor de selger den nydeligste Limoncello!


#12

Nooria sa for siden:

Vi tar nok også litt tid i Napoli, som flere av dere foreslår. Men nå begynte jeg å lure på hvorfor vi ikke like godt drar til Amalfi som jeg lenge har hatt lyst til. Jeg trodde det tar over 3 timer med tog til Amalfi. Mens til Napoli skal det bare ta en drøy time. Må sjekke det litt mer grundig.


#13

Tjorven sa for siden:

Åh! Nå kjenner jeg at jeg lengter tilbake til Italia. Vi var det i fjor sommer, og ferien traff skikkelig. Også de to tenåringene.

Tog fungerer forresten UTMERKET i Italia. De har superraske tog, tog som stopper overalt og alt imellom. Vi tok tog direkte fra Napoli til Venezia, hvis man ønsker å kombinere.


#14

Nooria sa for siden:

Hvor lang tid tok det, Tjorven?


#15

Tjorven sa for siden:

Husker ikke nøyaktig. 5-6 timer kanskje? Men det var svært komfortable tog. (Og flybilletten hjem fra Venezia var mye billigere enn de andre italienske byene vi så på.)


#16

Snippa sa for siden:

Alt er relativt :D
Vi har tatt mye tog i Italia. Som mye annet i Italia er det ofte spontane streiker, og det er slett ikke sikkert at toget du skulle tatt går. Det er også stor forskjell i kvalitet på de ulike togselskapene. Noen har veldig mange skranglete, slitte og møkkete togsett. Vår erfaring er at tog stort sett funker bra, men man kan lett få litt panikk om man ikke har en backup-plan i tilfellle streik hvis man skal rekke noe.


#17

scilla sa for siden:

Lerici:hjerter:


#18

ingling sa for siden:

Vi reiste tre uker i Italia, det begynner riktignok å bli 13 år siden nå da, men tog og buss fungerte utmerket for oss da vi var to voksne uten barn, i hvert fall. Vi var i Roma, Minori og på Capri (ikke den poshe delen), fra Minori tok vi båttur til Amalfi blant annet. Vi var også noen dager i Napoli, det var en høyst blandet opplevelse selv om vi fant noen hyggelige strøk etterhvert, men vil ikke dit igjen selv om vi fikk verdens beste pizza der. Vi var også i Pompeii og gikk opp til vulkanen, det var en fin (og varm) opplevelse. Minori var en koselig by, nabobyen Maiori er mye mer turistfelle, men Minori var mindre og hadde både bratte fjellsider og fin strand. Har veldig lyst tilbake til den delen av Italia en eller annen gang!


#19

My sa for siden:

Ja, jeg hadde også mitt livs beste pizzaopplevelse i Napoli. :dåne:


#20

Nooria sa for siden:

Ojj, så vi må altså spise pizza i Napoli. :D


#21

Arran sa for siden:

For en perfekt tråd! Vi lurer på akkurat det samme, så jeg henger litt her jeg :filer:


#22

Lavender sa for siden:

Det har vært mye forsinkelser på tog de siste årene, streik og lav bemanning. Trenìt appen fungerer fint til planlegging og kjøp av billetter. Har du hotell eller utleier så fortell om reisemåte, de hjelper gjerne og er oppdatert. Vi skjønte ikke at hydrofoilen ikke gikk og at vi måtte komme oss til neste havn, heldigvis oppmerksom husvert.

Napoli og jernbaneområdet er kriminelt, både lommetyver, hjelpsomme menn ved billettautomater, pirat taxier og alt er organisert og effektivt tyveri. Politi kom bort til oss for å be oss ta t-banen til havnen, ikke buss eller taxi, og ba oss holde på tingene og komme oss ut. Jeg kunne prøvd igjen uten barn, blonde i reisefølge eller bagasje, alt som vekker oppmerksomhet og skiller oss ut.


#23

Tjorven sa for siden:

Ja, jeg også. Det var helt magisk.


#24

Jenna sa for siden:

Vi var 9-10 dager i Santa Maria di Castellabate sist sommer. Det ligger sør for Amalfi. En søt liten by med mest italienere og noen andre turister. Liten by med gågate med de butikkene man trenger mest og laaaaange fine strender. Mye liv og røre på kveldene. Vi hadde bil og brukte ca 1,5 til Napoli. Nærmeste tog går fra nabobyen Agropoli.


#25

Odelia sa for siden:

Slår et slag for Maiori. Veldig koselig sted langs Amalfikysten, men ikke i travleste Positano, og med båtmuligheter til alle stedene man kan ønske å besøke (samt gåtur unna Ravello via Sitronstien). Der har de for øvrig også verdens beste pizza på den ene restauranten, og trivelige hotell med nydelig havutsikt.


#26

Nooria sa for siden:

Vi er på Procida nå. Nydelig øy! Bare litt synd at det regner i dag.

Napoli kokte i går, på grunn av fotballkamp som var forventet å avgjøre serieseieren for Napoli. Det ble uavgjort, men jeg tror det fortsatt forventes at Napoli vinner.

Enig i at tog fungerte veldig godt og var komfortabelt.

Jeg spiste deilig pizza Margherita i Napoli i går.


#27

Lavender sa for siden:

Det høres hyggelig ut. Hvis det er kjølig så frister det kanskje med varme kilder, utendørsbad og morgenkåpe på Ischia.

Mat og reiseprogram på NRK i går, med Gino og familie i Napoli. Vakkert, de var innom stadion med plass til 100 000, Torre del Greco og sentrum på scooter. «Hør min sønn, legg mobilen i sokkene og armbåndet i trusa». :eek:.

Her snør det, har nedtelling til 3. Juli.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.