Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tacokrydder

#1

kamp sa for siden:

Dere som lager egne tacokrydder, hvilken oppskrift bruker du?

For mange å velge i..

De er vant til santamaria men det er jo kun salt liksom..


#2

Madicken sa for siden:

Jeg laget etter oppskrift fra kokk Ole Martin Alfsen en gang - kjempegodt, men finner ikke oppskriften igjen i farten. Jeg har også brukt denne, nydelig! :nam:


#3

Karamell sa for siden:

Jeg lager på frihånd uten oppskrift. Så lenge det er spisskummen i smaker det taco.


#4

Syrinx sa for siden:

Samme her.



#6

Tjorven sa for siden:

Veldig omtrentlig:

1 ss spisskummin
2 ts maldonsalt (mindre hvis du ønsker mindre ... vi er litt for glade i salt)
1 ss paprikapulver
1 ts oregano
cayennepepper (ønsket mengde etter hvem som skal spise maten. Hvis snuppa skal spise så er det bare en knivsodd, langt mer hvis det bare er oss tre andre)

Jeg er ikke så glad i hvitløkspulver, så jeg bruker heller tre fedd hvitløk som stekes sammen med kjøtt/sopp. Det må noe hvitløk oppi, men det funker greit med "skikkelig vare".


#7

Skilpadda sa for siden:

1 ts salt
2 ts spisskummen
1/2 ts koriander (malte frø)
1/2 ts chilipulver (justerer ut fra hvor sterkt det er og hvem som skal spise)
1 ts paprika

Jeg bruker ikke hvitløk i kjøttet, men hvis jeg skulle, ville jeg stekt fersk hvitløk sammen med kjøttet. Har alltid bønnestuing også (etter Isets oppskrift), og den er det en del hvitløk i. Pluss i guacamolen.


#8

Bluen sa for siden:

Denne bruker jeg også - tror jeg har den fra Irma. Jeg steiker i tillegg et presset hvitløksfedd med kjøttdeigen før jeg tilsetter krydderet. Denne kryddermengden passer til 400 g kjøttdeig.


#9

Skilpadda sa for siden:

Jeg lagde en diger porsjon av det tacokrydderet og puttet i et glass med skrukork som Datteren fikk med seg da hun flyttet på hybel. :knegg: Greit å ha det stående så man kan ta en skje eller to når man skal lage mat til bare én.


#10

Karamell sa for siden:

Vi liker å variere det dere har i (ca) med røt chillipulver og røkt paprikapulver også. Som regle blander jeg begge deler, altså både røkt og urøkt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.