Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor ofte tømmes papir/papp-søppel der du bor?

#1

Maverick sa for siden:

Papp/papirdunken vi deler med en annen husstand tømmes en gang i måneden. Jeg synes det er altfor sjelden. :nemlig: Lurer derfor på om dette er normalen, eller om jeg har grunn til å være sur. :jupp:



#3

Elisabet sa for siden:

Vi har vanlig dunke til papir (140 liter) og den tømmes hver tredje uke. Den har vi alene på vår husstand. Hos vårt avfallsselskap kan vi gratis bytte til 240 liters beholder og ha alene uten noe ekstra kostnad. Sjekk med avfallselskapet hva de kan tilby. Kan hende dere kan få større dunke uten å betale noe ekstra. Tømming oftere får dere nok ikke uansett. Det har de jo fast turnus på.


#4

Sissel sa for siden:

Hver måned her også. Noe vi også synes var for sjeldent, så vi bestilte stor papirdunk.


#5

-ea- sa for siden:

Hver uke. Puttes i rød pose og slenges i søppeldunk/container sammen med alt annet som blir fargesortert på mottaket.


#6

Divine sa for siden:

Papir og plast hentes én gang i måneden. Det er litt for sjelden, det har en tendens til å hope seg litt opp.


#7

Fersken sa for siden:

Når sensorene sier at den begynner å bli full. Vi har sånne nedgravde avfallskontainere i borettslaget.

Ellers blir vanlige papirdunker tømt hver 4. uke.


#8

Magica sa for siden:

Papir: en gang i måneden
Rest og mat: hver 14.dag


#9

Maverick sa for siden:

Oh, større dunk ja - skal sjekke hva som er mulig. Egentlig vil jeg at hver husstand skal ha hver sin dunk - så slipper jeg å irritere meg over naboens manglende stappeevne også. :jupp:


#10

celebelen sa for siden:

En gang i måneden. Vi har fire store dunker på 10 hus (egentlig 12, men to av dem har skaffet egen dunk). Det burde egentlig holde, men jeg tror enkelte naboer har høyt forbruk, lav stappeevne og liten grad av forståelse for hva som skal i dunken.



#12

venla sa for siden:

Papp og papir tømmes en gang i måneden.
Synes det er verre at plast tømmes bare annenhver måned.

Jeg deler dunk med to andre husstander som ikke er så nøye på hva som skal hives hvor. Og som ikke alltid tenker på å komprimere søpla eller kjøre bort større deler, så det blir alltid fullt.


#13

Stompa sa for siden:

Papir, rest, plast, glass og metall: Hver 4. uke
Matavfall: Hver 2. uke


#14

Neket sa for siden:

Papp og plast tømmes hver tredje uke. Men de tar med det du setter ved siden av også, så hvis vi har for mye setter jeg det bare ved siden av på tømmedagen - de har heldigvis en fin app som sier fra dagen før.


#15

Karamell sa for siden:

Hver fjerde uke. En husstand. Vi får nytt system nå i mars og da blir ikke restavfall hentet hver 14. dag slik som nå, men hver 4. uke. Matavfall, som er nytt blir hver 14. dag.

Ny ordning:
Avfallstype Tømmefrekvens
Matavfall Hver 2. uke
Restavfall Hver 4. uke
Papp og papir Hver 4. uke
Plastemballasje Hver 6. uke (i plastsekk, henges på beholder i krok)
Glass- og metallemballasje Hver 12. uke


#16

Malama sa for siden:

Hver 4. Uke.
Men vi kan bestille dobbel størrelse på dunkel utenn ekstra kostnad. Det gjorde vi da vi flyttet inn og mye papp og sånn, og snart 11 år senere har vi ikke sett det som formålstjenlig å be om at vi får en vanlig str igjen.


#17

frukt sa for siden:

En til to ganger i måneden her. Jeg kaster visst ikke så mye for jeg setter ikke ut dunkene hver gang.


#18

polarjenta sa for siden:

Her tømmes søpla annenhver uke. Vi har papir, rest og plast i samme dunk. Forskjellige poser.


#19

Myria sa for siden:

En gang i måneden. Det er vanligvis nok, men noen ganger (f.eks. rundt jul) er det litt knapt. Heldigvis kan vi brette sammen eller fylle pappesker og legge ved siden av så tar de det i tillegg. Restavfall, matavfall og plast går i samme dunk (det sorteres maskinelt) og tømmes en gang i uken. Man kan bestille større papirdunk gratis.


#20

Milfrid sa for siden:

Stor dunk og en gang per mnd her. Brun og svart annen hver uke (hver sin).


#21

Pelen sa for siden:

Hver 4. uke (Oslo), men vi har en ekstra stor. Man kan endre størrelse (og da må man betale mer eller mindre, tror jeg).


#22

Polyanna sa for siden:

En gang per måned, men vi har litt større dunk enn standarden. Går fint etter at vi omtrent sluttet med papiraviser og reklame. Så vurderer å gå ned en størrelse igjen,


#23

Pelen sa for siden:

Her er det noen som elsker papiraviser så vi har to stykker hver dag, det til tross for at han leser nyhetene digitalt rett før han legger seg.

#24

løve70 sa for siden:

Hver 4. uke her og. Den blir alltid full, så kunne gjerne blitt tømt annenhver uke sammen med matavfallet.


#25

Lhi-My sa for siden:

Hver fjerde uke, iallfall hvis vi faktisk husker å trille dunken fra huset og ned til hovedveien der den blir hentet. Det er ikke mer enn femti meter, men vi må huske å gjøre det. Dunken kan ikke stå der hele tiden. Naboene våre må frakte sitt papirsøppel 200 meter (og noen mer enn det) og jeg mistenker at de brenner det i steden. De fyrer iallfall jevnlig bål og det er definitivt ikke ved de brenner der.


#26

Pelen sa for siden:

Vi har en 400 liters

www.oslo.kommune.no/getfile.php/13301899-1541427126/Tjenester%20og%20tilbud/Avfall%20og%20gjenvinning/Endre%20og%20bestille%20renovasjonstjenester/Oversikt%20over%20alle%20beholdere.pdf

Priser, ser ut å være gratis uansett størrelse på henting av papir: www.oslo.kommune.no/getfile.php/13469658-1672650195/Tjenester%20og%20tilbud/Politikk%20og%20administrasjon/Etater%2C%20foretak%20og%20ombud/Renovasjons-%20og%20gjenvinningsetaten/Dokumenter%20Renovasjons-%20og%20gjenvinningsetaten/Prisliste%202023%20husholdningskunder.pdf


#27

Elise sa for siden:

Hver fjerde uke. Det holder mer enn nok, vi har ikke papiraviser eller reklame i postkassa. Kjører evt på søpla hvis det er mer, for eksempel etter en tur på IKEA eller lignende.


#28

GinaK sa for siden:

Du kan endre størrelse på papirbeholderen og det koster ikke noe mer.
Her tømmes den siste onsdagen i mnd. Du kan abonnere og få varsel når papirsøpla blir tømt. Mener jeg får mail på mandagen den uka.


#29

Lavender sa for siden:

Hver 4. og det fungerer greit for oss. Får litt søppel av naboen også, det er jo plass.


#30

ingling sa for siden:

Hver 4. uke, men vi har vår egen dunk foreløpig. Vi skal få sånt nedgravd anlegg etterhvert. Mat og rest hentes ukentlig (plast sorteres ut i anlegget, så er ikke egen dunk/poser for det).


#31

Charlie sa for siden:

Hver 4. uke. Papir/papp kan man levere ved siden av dunken og det blir hentet likevel. (De andre fraksjonene må være i beholderen).


#32

Schnuppa sa for siden:

Hver 4 uke. Alle husstander har egne 340 liters pappdunker og fikk muligheten for noen år siden å få en ekstra dunk gratis. Dette for å unngå at det ble satt ut løs papp i tillegg til fulle dunker.
Sjekk om dere kan få større dunk eller evt en ekstra.


#33

meisje sa for siden:

Hver 4. uke. Man kan legge papir og papp ved siden i tillegg. Vår dunk blir vanligvis ikke helt full.


#34

mkj sa for siden:

I har en ganske stor dunk som deles på fire husstander. Tømmes hver fjerde uke. Det går fint, men ikke mår noen har handlet ikemøbler til hele huset. Da vi flyttet inn så kjørte vi papp i slike mengder på fyllinga. Det irriterte meg. Men ikke nok til at jeg gadd å lage noe nummer ut av det.


#35

apan sa for siden:

Hver 4. uke. Vi har bestilt en ekstra dunk, så vi har to.


#36

Strå sa for siden:

I denne delen av kommunen har borettslag og sameier ofte fellesdunk for hhv restavfall og papp/papir i bakken. Hvor ofte de tømmes vet jeg ikke. Der det ikke er fellesdunk, som for mange rekkehus og eneboliger, må hver husstand leie en dunk for papir/papp og en dunk for restavfall. Tømming er hhv hver fjerde uke for papir og annen hver uke for restavfall. Størrelsen på dunken avgjør avgiften du betaler for søppeltømming. For såkalt spesialavfall får husstanden et antall klipp per år. Dette over er verken 100% presist eller uttømmende.


#37

Nenne sa for siden:

Hver 4. uke. Det er litt for sjelden.

Enda verre er at glass og metall bare hentes hver 12. uke og det er litt knapt altså.


#38

Malama sa for siden:

Så forskjellige vi er, her tømmes glass og metall hver 10. uke, og det hender rett som det er at vi står over en gang, for det er så lite i den.


#39

Røverdatter sa for siden:

Papir, restavfall og plast tømmes hver tredje uke. Vi må ta turer med papp og papir til dynga selv et par ganger i året, så det dekker ikke alt vi har har av slikt avfall.


#40

tink sa for siden:

Hver fjerde uke. Vi deler kontainere med halve sameiet, så det hender det er litt fullt rett før tømming. Særlig om noen typisk har kjøpt nytt kjøkken eller liknende... :snill:


#41

apan sa for siden:

I Oslo bærer man glass og metall til fellesbeholdere rundt omkring i nærmiljøet.


#42

Myria sa for siden:

Det gjør man her også og for å være ærlig liker jeg det sånn og klarer fint å ta med meg glass og metall til en beholder en gang i blant. Der mamma bor har alle egne dunker for papir/papp, matavfall, glass/metall og restavfall. Det ser jo ikke ut utenfor alle husene når hver husholdning har så mange dunker, det er rett og slett skikkelig stygt, så jeg kjenner jeg er veldig glad jeg bor et sted hvor vi bare trenger to. (Og som tidligere nevnt kastes restavfall, matavfall og plast i samme dunk og sorteres maskinelt på avfallsforedlingen, så det er ikke sånn at avfallet ikke sorteres.)


#43

Malama sa for siden:

Det gjorde vi her også inntil for et par år siden. (nei, i praksis kjørte vi dem. Nærmeste fellesbeholder var utenfor bedehuset, som er rett over veien for Kiwi, så vi tok det med når vi handlet) men så kom det altså ordning så de henter hjemme. Etter at ungene sluttet med babyglass så er det ikke så mye glass at vi fyller en sånn på 10 uker.


#44

Malama sa for siden:

Jepp, fire dunker utenfor hvert hus, og en pose til plast som de fleste oppbevarer inne frem til hentedag. Det er ganske massivt.


#45

millact sa for siden:

Hver 4.uke. Det går fint.


#46

C3PO sa for siden:

Kommunen har tydeligvis endret dette uten ar jeg hadde fått det med meg. Det var hver 2. uke, nå hver 4., som er for sjeldent. Naboen vår har svær, vi har liten. De klarer ikke å stappe så når det blir for fullt, har de tidvis prøvd seg på vår. Da har det hendt at jeg har tatt ut papiret deres. Med hjemmekontor og makuleringsmaskinen av papir, trenger jeg hele beholderen min!


#47

Robyn sa for siden:

Vi Jar stor dunk på en husstand, tømmes hver 4. uke og den er som regel full når det nærmer seg tid for tømming.
Har egen dunk for glass/metall også, og det gjør livet mye enklere. Der jeg bodde før var det en eneste beholder i «nærheten», men den var plassert et sted jeg i praksis aldri passerte så da måtte jeg kjøre dit ens ærend.


#48

LilleT sa for siden:

Hver fjerde uke. Vi deler med tre andre husstander og har den største dunken. Den blir veldig ofte full før tømmetid.


#49

Kanutte sa for siden:

Vi har en stor dunk som vi deler med naboen der vi kaster rest, papir, kartong, plast og mat (i poser med ulike farger for hver kategori). Den tømmes hver uke, noe som er veldig kjekt. I tillegg har vi en liten dunk for glass og hermetikk som tømmes ganske sjeldent. Den er i alle fall full veldig tidlig, og vi må kaste øvrig glass i felles kontainere rundt omkring.


#50

dharma sa for siden:

En gang i måneden her og.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.