Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til julekalkunen?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg sitter og planlegger julemiddagen, og lurer på hva jeg skal servere sammen med kalkunen. Jeg tenkte å steke den med epler, appelsiner og diverse løk. Jeg vil ikke ha kokte poteter og brun saus til, jeg ønsker noe litt sprekere. Er det noen som har noen gode tips? Hvordan serverer du kalkunen?


#2

Fruktflua sa for siden:

Du må jo ha Waldorfsalat, det er viktig. Sausen til kalkunen trenger ikke være brun - vi lager en lys saus av kraften fra kalkunen, fløte og portvingele.

Si i fra om du trenger oppskrift. ;)


#3

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg trenger oppskrift. :nemlig:


#4

GeekyGirrrl sa for siden:

I tillegg til waldorfsalat bruker jeg å lage soppstuing...

Hakk opp sjampingjonger i skiver og ha dem i en gryte og surr dem med godt med smør. Ha i en pakke med fløte og smak til med salt og pepper...

Mmmmm nydelig :)


#5

Pepper Lemon sa for siden:

Supert, Geekygirl. Det har jeg pleid å lage til biffen, og aldeles strålende tips å bruke det til kalkunen også. Tips herved notert!


#6

Garbella sa for siden:

Man må ha waldorfsalat, mandelpoteter, minigulrøtter og en god saus med en stor klunk rødvin i :nikker:


#7

Maz sa for siden:

Waldorfsalat, nei det er kjedelig og oppbrukt.

For meg er to ting must kantareller og ristede kastanjer.

Kastanjer er jo et herk å tilberede. Jeg har prøvd å jukse med kastanjepurre men det ble ikke godt.

Jeg kjøper kastanjer forveller dem og tar av skallet, rister dem på pannen. Der går hardt utover fingrene, og mye må kastes fordi en vesentlig prosent ikke er bra. For meg er det tradisjon.


#8

GeekyGirrrl sa for siden:

Godt å kunne være til hjelp ;)


#9

~TM~ sa for siden:

Jeg bruker lage stuffing med bacon, rømme, loff og sopp, det er veldig godt. Serveres med lys saus av kraft og fløte og fløtestuede poteter/fløtegratinerte poteter. I tillegg er det godt med oppskråret paprika i ulike farger og romanov (eller hva den rare greia heter som er en kryssning av brokkolig og blomkål).


#10

Benzo sa for siden:

Tranebærgele er et must.


#11

DM sa for siden:

Hva er portvingele?


#12

Gaia sa for siden:

Jeg kan anbefale portvinssausen du finner link til i denne tråden. Den lagde jeg i fjor, og den ble nydelig!

Til kalkun er det dessuten godt med chilienne (gulrøtter og purre skjæres i veldig tynne strimler og freses raskt i en god olje, krydres med litt salt og pepper). Og så er jeg en stor fan av hasselbäckpoteter. :nemlig: (Jeg bruker forresten ikke ost på potetene).


#13

Fruktflua sa for siden:

Du fyller kalkunen med svisker, epler og løk. Den kraften som blir til når kalkunen stekes (fordi du til stadighet øser over vann under steketiden) brukes i sausen når kalkunen er ferdigstekt. Den siler du og har i en kjele, og har fløte oppi (ca 5-6 dl) og lar den koke slik at den får litt tykkelse ( ca 10 - 15 minutter). Deretter smaker du til med portvinsgele, salt og pepper. Hvis du ikke blir helt fornøyd med smaken kan du ha en hønsebuljonterning i.

Spør hvis det er noe. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.