Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor stort er et passe stort barne-/ungdomsrom når man har en kjellerstue i tillegg?

Hvor stor er et passe stort barne-/ungdomsrom om man har kjellerstue?

  • 6 m2 eller mindre
    3 stemmer
  • 7-8 m2
    12 stemmer
  • 9-10 m2
    13 stemmer
  • 11-12 m2
    9 stemmer
  • 13-14 m2
    3 stemmer
  • 15-16 m2
    0 stemmer
  • 17-18 m2
    1 stemmer
  • 19 m2 eller større
    0 stemmer
#1

Pelen sa for siden:

Legger inn spørreundersøkelse, men svar gjerne her også. Tenk på at ev garderober osv skal få plass også. En seng tar mer eller mindre 2 m2.


#2

Myria sa for siden:

Jeg tenker at når man har en kjellerstue tilgjengelig gjør det ikke noe om rommet er veldig lite. Vår eldste har husets minste soverom. Jeg er ikke sikker på kvadratmeter, men det er ikke stort. Han har plass til en enkeltseng, nattbord, skrivebord og kommode. Til gjengjeld har vi stor kjellerstue så han har alltid vennebesøk der (dog kan jeg si det samme om de to andre barna våre og de har betydelig større soverom så det er tydeligvis ikke soveromstørrelsen som avgjør hvor de vil være).
Jeg stemte på det minste rommet. Selv om det er lite får man plass til det nødvendigste og de har da et annet oppholdsrom tilgjengelig.


#3

Tjorven sa for siden:

Snuppa har 8 kvm. Der er det plass til dobbeltseng (150 cm), garderobeskap (bredde 150 cm), en smal pult og en hylleseksjon. Det henger en tv på veggen i fotenden av senga. Hun har det minste soverommet, men et eget bad. Hun mener hun har det helt greit. Vi har en stue nr 2 i andre etasje.


#4

Toffskij sa for siden:

Det kan bli for lite, fant vi ut, Secunda har et ørlite rom på kanskje 5 kvm hvor det er plass til seng, skap, nattbord og bokhylle, og absolutt ikke noe annet, og selv om vi har kjellerstue, er alle enige om at det blir for smått.


#5

My sa for siden:

Litt samme her. Hun med det minste rommet gjør skolearbeid ved spisebordet, fordi skrivepulten er full av toalettsaker. :knegg: Klesskap har hun på badet. Det fungerer greit altså, størst problem er det ved dobbeltbooking av kjellerstua, når flere søsken har besøk samtidig.


#6

apan sa for siden:

Jeg klarer ikke stemme da jeg ikke klarer sette meg inn i problemstillingen. Man har den plassen man har liksom, og en haug barn og unge lever uten kjellerstue, med små rom og med å dele rom. Det går helt fint med dem.

Vi har kjellerstue og storebror har et rom på kanskje 12 kvadrat, de to andre har mindre rom. De har mer enn nok alle sammen, og hadde selvsagt klart seg fint med både mindre rom og uten kjellerstue også - som veldig mange av vennene deres gjør det.


#7

My sa for siden:

Ja, altså ideelt sett skulle i alle fall eldste hatt større rom, men hun greier seg jo helt fint, hun har ikke noe valg, det er nå engang den plassen vi har. Hun blir 18 om få måneder og det er grenser for hvor mye lenger hun blir boende hjemme. Ene 15-åringen er på vei ut til hybellivet allerede til høsten. Så det er ikke aktuelt å bygge ut for å få bedre plass nå framover uansett.


#8

Elise sa for siden:

Vi har bodd i leilighet hvor det ene rommet var under 5 kvm. Det fungerte ikke så veldig langt opp i alder selv om vi hadde kjellerstue, men mine har aldri tatt kjellerstue særlig mye i bruk, hverken der vi bodde da eller her vi bor nå. Her vi bor nå er minste soverom ca 7 kvm, men med skråtak. Uten skråtaket ville det nok føles ok, men det er for lite til å være et velfungerende fast rom for en ungdom.


#9

Toffskij sa for siden:

Tro meg, det rommet til Secunda er virkelig dysfunksjonelt. Det eneste man kan gjøre der, er å sove, og det er ikke i det hele tatt nok plass til alle tingene som burde ha plass der. Rom på 1,90 x 2,6 avbefales virkelig for alle som faktisk liker å tilbringe tid på eget rom.


#10

Elise sa for siden:

Omtrent eksakt som mål på rommet i vår forrige leilighet. Det fungerte greit da det var plass til juniorseng på kortveggen, men med vanlig lengde på seng ble det helt håpløst.


#11

Toffskij sa for siden:

Rom som er smalere enn 2 meter burde være forbudt. :mumle:


#12

Skilpadda sa for siden:

Jeg regner med at spørsmålet egentlig er hva vi synes er minimum? For jeg antar det ikke er så mange som synes 11-12 er passe, mens 13-14 ikke er det. :knegg:

Selvsagt overlever man med det man har, som apan er inne på. Men jeg synes ikke rom på 10 kvm og mindre er «passe store» for ungdomsrom. Naturligvis kan man leve helt fint der, særlig om det er en kjellerstue der man kan se film og henge med venner og sånt, men hvis jeg skulle flytte og hadde flere leiligheter å velge mellom, ville jeg valgt en med 12 kvm eller mer til ungdommen.


#13

Tjorven sa for siden:

Ja! Det er det som får rommet til snuppa til å fungere. Det er 2,06 eller noe sånt, så senga får plass på tvers. Det gjør en stor forskjell.


#14

zinatara sa for siden:

Ungene våre har rom som er 10-13 kvm store. Yngste som har 10 kvm har nok plass, men lite muligheter for ommøblering. Men klart at det kunne jo vært annerledes dersom hun kun hadde seng, nattbord og garderobeskap der inne. Sånn som hun har det nå er hun nok nødt til å velge bort skrivebord, bokhylle eller kommode dersom hun en gang vil ha større seng enn enkeltseng.

Nå kommer det nok litt an på hvor mange barn man har og hvor nær de er i alder, men vi opplever ofte at når en av ungdommene og vennene legger beslag på kjellerstua, så tar de andre med seg venner til rommene sine i stedet.


#15

My sa for siden:

Det er det som er problemet her. De har i liten grad mulighet til å ta med seg venner til rommene sine. Det gjelder særlig jentene, guttungen har litt større rom.

Yngstejenta løste det elegant en gang eldste hadde venner i kjellerstua, ved å flytte ut på terrassen, med varmelampe, skinnfeller, tepper og kakao, og de koste seg veldig og satt der lenge. Men klart, ikke helt ideelt, det hadde vært greit om hun hadde et rom som var stort nok og innredd slik at de kunne være der. Men i praksis må de bli enige på forhånd, om hvem som skal ha kjellerstua, og så får de andre heller være hjemme hos en av vennene i stedet. Det klarer de som regel helt fint, men det hender ting skjer litt mer spontant, og da kan det bli kollisjon.


#16

Charlie sa for siden:

Som flere er inne på, å mene noe om hva som er «minimum» er et luksusproblem som har som underliggende premiss at man har valgmuligheter. Det er for den sakens skyld ikke alle som har eget rom (og Lille Soldat bor p.t. seks på rommet og har svært begrenset plass til personlige effekter, og det går tilsynelatende veldig fint).

Er vant til at et barnerom er 7 kvm, så jeg får svare det. Har hatt 7 kvm rom selv og det har barna også hatt der vi har bodd tidligere, det kan man helt fint oppholde seg på og ha venner på besøk på rommet inkl. overnatting. Så kan man jo vurdere å ha en «vanlig» seng på 80 cm (de fantes vel ned i 70 cm, men det var veldig smalt. 90 cm var en bred seng da jeg vokste opp). Det hjelper.


#17

IzziCreo sa for siden:

DETTE! Er rommet 2m bredt så kan mye funke, men under det, så blir alt veldig vanskelig. Minsten har 6,5m2 og han har seng med oppbevaring under (brukes i hovedsak til klær og noe Lego), pult og et smalt skap. Det gir fin gulvplass egentlig. Sengen er 90 bred, og det er jo klart at på et tidspunkt så vil det være et ønske om bredere seng.

Det kan nevnes at vi hadde det rommet før, og da var det "bare" sengen vår liksom (160 cm) :knegg:

De to andre soverommene til barna (nå voksen er på 11,5m2) og vårt på 13m2.

Men altså, i overskriften står det passe stort og ideelt sett så vil jeg jo anbefale større rom enn 6,5m2. Ideelt sett så ville jeg hatt endel større rom enn det. Men vi bor i Oslo, og skal man ha store rom all over liksom så må man betale MYE. Eller det kommer jo litt an på hvor man ønsker å bo da.

Og så vil jeg anbefale å se alle de fine videoene man kan se i SoMe med små, små leiligheter og arkitektoniske og designermessige grep man kan gjøre for å få best mulig ut av plassen. Det er virkelig inspirerende og viktig i fremtiden at vi nyttiggjør oss av den plassen som er.


#18

Fersken sa for siden:

I følge Tek17 så bør minsteareal på soverom være 7 m2 og 15 m3 for å være godkjent som varig oppholdsrom. Nå er det jo en del som er bygget før det, men jeg tenker det er et fornuftig minstemål. Da får man plass til en enkelseng, garderobeskap og en pult og litt golvplass.


#19

Blondie sa for siden:

Yngste her har 4kvm og vi har ikke kjellesrstue tilgjengelig så lenge alle bor hjemme. Det er for lite. :knegg:


#20

Isolde sa for siden:

Mine har 7 og 9, men bare 180 bredde. De klager. Ingen kjellerstue. Får inn alt men det er kaotisk. Litt bredere hadde gjort mye.


#21

Niobe sa for siden:

Det er store soverom i vårt hus, og vi hadde foretrukket om de var mindre, og heller hatt et ekstra rom. Barna har 16-18 kvm gulvplass (skråtak og knevegg), og det er alt for stort. Det var riktignok praktisk da de var små og hadde mye leker på gulvet. De har loftstue/tv-stue utfor rommene sine.


#22

løve70 sa for siden:

Ca 12 kvm tenker jeg. Da har man plass til dobbeltseng, skap og eventuelt pult. Men ja, luksusspørsmål, selvsagt klarer man seg med mindre om man må. Tror arvingens rom er ca 12 kvm og så har hun kjellerstue på ca 20 kvm tilgengelig.


#23

Pelen sa for siden:

Årsaken til spørsmålet er at vi holder på å sende inn byggesøknad på å bygge hus i hagen dit vi i tilfelle flytter selv. Men 1-10 år senere skal det overtas av noen andre og da bør soverommene være «passe» store for barn. For store er da også unødvendig ettersom man ikke utnytter plassen bra. Men ja, minimum hadde nok vært lurere for jeg skjønner ikke at noen kan mene at det er passe med et 6 m2 soverom. :humre: Jeg burde ikke ha tatt det ned ettersom det uansett er uaktuelt.

(Nå er det langt ifra sikkert at vi får lov å bygge et hus til på vår 3600 m2 timt pga gul liste, men det er noe annet).


#24

tink sa for siden:

Jeg stemte 9-10. Når det er sagt hadde jeg som student et rom på 8m2, og uten at jeg har målt det minste rommet vårt (som er lillesøster sitt, uten kjellerstue) så tipper jeg det kan være 6-8 m2. Det er egentlig ikke plass til en seng på tvers der, men vi har en plassbygd løsning med skuffer under senga. Det er plass til madrass, men ikke ferdige sengeløsninger.


#25

Myria sa for siden:

Jeg svarte i forhold til minimum i alle fall, men når dere står fritt til å bygge som dere vil hadde jeg ikke bevisst valgt under 10 kvm.


#26

veobra sa for siden:

Jeg svarte 7-8 som minimum hvis man kan velge. Det minste vi har er omtrent 8. Det holder selv om det ikke er mye plass der. Vi har to soverom hvor det ene er en kvadratmeter eller to større enn det andre. Det største virker mye romsligere enn det minst. Jeg vil tro de er 8 og underkant av 10 kvadratmeter hver.


#27

apan sa for siden:

Om jeg skulle bygd og derfor kunne velge til en viss grad, ville jeg gått for 10-12 kvadratmeter.

Hos oss har forøvrig lillebror ca 6 kvadratmeter og lillesøster ca 7 kvadratmeter. Begge deler fungerer greit, men det er jo selvsagt litt smått. Spesielt hos lillesøster som har enorme mengde hobbystasj på rommet. Når hun har besøk, sitter de i senga. Lillebror har ennå en haug leker i stua og derfor egentlig greit med plass. Storebror fikk nytt rom da vi bygde ut kjelleren og det er nok på ca 10-11 kvadratmeter og har kjellerstua ved siden av.


#28

Nenne sa for siden:

Her er barneværelsene ca. 14 m2. Da har de plass til stor skyvedørsgarderobe, bokhyller, skrivepult og seng uten at det er trangt.

Men hvis jeg skal si noe om minimum, så må jeg si at før vi bygde om og ut var det minste soverommet i huset på 6 m2 og det er for lite. Det gikk fint da storesøster sov i sprinkelseng og bare hadde en kommode med tingene sine i, men for barn og ungdom må det være større enn som så.

Jeg så noen over her sa at hvis de hadde et valg ville de ikke bygget med mindre enn 10 m2 rom og det må jeg si meg enig i.


#29

Karamell sa for siden:

Våre "barnesoverom" er 6,5 kvm og det er litt smått når man ønsker seg dobbeltseng i sen tenåringsalder. Eldste fikk derfor kjellerstuen for kanskje 7 år siden og yngste fikk to rom. (sitt eget og brorens gamle). Det er ikke optimalt for han som snart er 18 å ha rommene fordelt, for ingen av dem er egent for besøk. Han har seng og TV på det ene rommet, og stor gamingpult på det andre + en gjesteseng som vi har følt for å beholde etter at kjellerstuen ble tenåringsrom. Sengen brukes til mormorbesøk.


#30

IzziCreo sa for siden:

Skjønner. Da ville jeg nok ha satset på 10-12m², og kuttet en kvadratmeter eller to ved behov hvis man ser at man trenger de et annet sted. Det er uhyre viktig at rommet er minst 2m bredt, og jeg ville nok sagt 2,10 eller 2,15m for da kan man få inn en dagseng (ramme) f.eks. og det vil gjøre rommet enda mer anvendelig.


#31

Skilpadda sa for siden:

10-12 kvm med en fornuftig fasong høres topp ut. :jupp: (Det var det broren min og jeg fikk da foreldrene mine bygget egentegnet hus.)


#32

venla sa for siden:

Mine har rom på 7 og 8 kvm. De er 10 og 14 år. De kunne godt ha vært litt større siden jeg ikke har noe ekstra oppholdsrom som kjeller- eller loftstue og det er litt begrenset med omøbleringsmuligheter. Men de har besøk av venner på rommene sine. Eneste som ikke går er å invitere en hel gjeng på overnatting. En hver er maks.


#33

Geitrams sa for siden:

Ungenes rom er 10-12 kvm med skråtak, og de har aldri klaget på størrelsen. Vi har ikke kjeller- eller loftstue i tillegg. De har plass til 120 cm seng, gamingbord med stoler, klesoppbevaring og tv.


#34

Chablis sa for siden:

Minste rommene er 9 kvadrat med skråtak, tenker det er helt ok i grunn. Mindre enn det ville jeg ikkr hatt.


#35

Drømmedama sa for siden:

Vi har alltid hatt små barnerom, 6-8 kvm og det har egentlig funket helt greit. Yngstes rom er vel på nesten 7 kvm og det utrolig hvor mange lange, blide og bråkete 14-åringer det går an å trøkke inn på det rommet. Men de kan ikke sove der, det er bare plass til en overnattingsgjest. Når de er flere som overnatter får de lov til å bruke stua og vi har madrasser på gulvet.
Skulle jeg bygget hus ville jeg valgt 10 kvm store barnerom.


#36

millact sa for siden:

18-åringen sitt rom er rett under 8 kvadrat. Det går greit. Han på 14 har fått det største.


#37

Madicken sa for siden:

Våre barn har hvert sitt rom på ca 15 kvm. Godt med plass til både det de trenger og overnattingsgjester. Vi har ikke kjellerstue, men de disponerer også gjesterommet som "sitt" rom, de bruker det blant annet til å binge film sammen med venner siden det er en diger vinkel-gjestesofa der, så de har godt med plass totalt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.