Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan holder du orden i vesken din?

#1

Fintdethei! sa for siden:

Ja, spørsmålet sier seg selv.


#2

Tjorven sa for siden:

Rydder opp med jevne mellomrom. Det blir himla mye unødvendige kvitteringer.


#3

Neket sa for siden:

Aksepterer rotet. :knegg:


#4

Floksa sa for siden:

Jeg glemmer en frukt. Som oftest en pære, men appelsin og banan gjør også nytten. Men pære er det som gir korteste intervaller.


#5

Input sa for siden:

Har veldig lite der. Snytepapir, lommebok, nøkler, solkrem og solbriller. Og ørepropper om jeg ikke har jakke med lommer.


#6

Myria sa for siden:

Ved å ikke ha mer enn det nødvendigste i den (lommebok, nøkler, mobil, en penn, oblat til handlevogn, en liten pakke papirlommetørkler og en sammenbrettet gjenbrukspose i tilfelle jeg handler noe). Det er tross alt ganske begrenset hva man trenger de fleste dager.


#7

sindrome sa for siden:

Jeg bruker sekk mer enn veske. Der er det ulike rom og så har jeg sminkepunger til sminke og ladere etc til dingser. Vesker bruker jeg så sjelden at jeg forsøker å tømme dem etter hver gang jeg bruker dem.


#8

Retz sa for siden:

Har ikke veske, men en Fjellreven sekk. Den inneholder ikke så mye, så jeg trenger aldri å rydde opp. De tingene som har fast plass er reservenøkkel til bil, hundeposer, kleenex og kortholder. Saker som jeg putter inn/ut for hver gang kan være varer, strikketøy, mobil, drikkeflaske, matpakke eller ekstra klær.


#9

Maverick sa for siden:

Jeg gjør ikke det? Det er heldigvis ikke obligatorisk. :lettet:


#10

Karamell sa for siden:

På reise, med store vesker har jeg en liten veske eller pung oppi den store med lipgloss, øreplugger, medisiner, pass og billetter etc oppi den store. Bruker toalettmapper og sminkepunger fra Day.

I de mindre veskene har jeg jeg bare plass til akkurat det jeg trenger. I mellomstore nett aksepterer jeg kaoset, man kaster kvitteringer jevnlig. Jeg bytter litt rundt på vesker, så må ofte ta en titt oppi om jeg har følings"mat" og insulin + en lipsyl i riktig veske før jeg drar et sted.


#11

liefje sa for siden:

Har lite i vesken.


#12

IzziCreo sa for siden:

Min filosofi er en blanding av speidermottoet alltid beredt og at jeg skal gi lommetyver en ordentlig utfordring. Lykke til med å finne kortholderen liksom. I dare ya!

Så kaos har sin misjon :knegg:


#13

ingling sa for siden:

Jeg har veske med glidelåsrom midt i pluss noen smålommer, og da har jeg ganske fast plassering på ting, det hjelper. Har en liten toalettveske til medisiner og denslags oppi vesken, nøkler og slikt i liten glidelåslomme, leppepomade og lipgloss/leppestift i en annen lomme. Den ene delen av selve vesken bruker jeg til PC, så når den ikke er med er den delen tom. Matpakke, halspastiller, lommetørkler og reservemat + drikke i andre delen. Det høres ut som en enorm veske, men den er ikke det altså. :knegg:

Og rydder ofte, ja. Det har jeg ikke gjort før, men denne er så fin at motivasjonen for å holde orden har økt. :nemlig:


#14

Røverdatter sa for siden:

Jeg har små «sminkepunger» i vesken som alle små, vilt-drivende, løse eiendeler samles i. Typisk 1 pung med nøkler, bankkort og telefon. 1 pung med tamponger, hårstrikk, antibac og lebestift. Osv etter behov.


#15

Kiwi sa for siden:

Jeg har en relativt stor veske, og den har flere små rom. Orden holder jeg ved at alle ting har fast plass. Eks. mobil og kortholder i én, AirPods i en liten lomme, leppestift og medisiner, bilnøkler og tyggis, osv. Plassen sin har de fått ut fra størrelse, og hvor lett tilgjengelig jeg har behov for dem.


#16

Syrinx sa for siden:

Veske med mange rom har eg funne ut at ikkje fungerer som meg. No har eg eit hovudrom til det meste, bilnøkkel og mentholatumsalve har eigen plass i eit lite rom med glidelås.

For å svare på spørsmålet. Ein gong iblant snur eg veska opp ned og tømmer ut alt. Kastar gamle kvitteringar og anna rot, og så tar det tida det tar før eg må gjere det igjen.


#17

Skilpadda sa for siden:

Jeg har en veldig liten veske, så det skal lite fyll til før det er nødvendig å rydde ut av den. Har vanligvis ikke så mye mer enn lommebok, nøkler, airpods, brilleklut, lypsyl og Kleenex i den. :sjekker: Og noen gamle kvitteringer og en refleks, åpenbart.


#18

Retz sa for siden:

Min sekk har to rom; et stort hovedrom og et lite utenpåliggende. Hovedrommet er i utgangspunktet alltid tomt, mens det lille inneholder de småsakene som nevnt tidligere.


#19

millact sa for siden:

Jeg har ikke så mye i vesken: Lommebok, brilleetui, penner, leppestift og papirlommetørklær.


#20

tink sa for siden:

Det gjør jeg sjelden. Veksler mellom stor og liten veske, og på vei til og fra jobb veksler jeg mellom sekk og stor veske. Det viktigste er å ha kontroll på at jeg har med meg telefon, lommebok og evt. lader og øreplugger til ekstern lyd. I går gikk jeg på en smell og hadde lagt lommeboka i feil jakkelomme, men det viser seg heldigvis at man kan få seg en bytur basert på vipps og gode venner.


#21

Lhi-My sa for siden:

Vesker er et upraktisk konsept, så her går det i sekk de få gangene jeg trenger å ha med mer enn nøkler, mobil og bankkort. De tingene puttes i jakke- og/eller bukselommer.


#22

Lavender sa for siden:

Har linere av filt i alle veskene, bare å nappe de ut og rydde. Ryggsekken derimot, er svart, dyp og har altfor mange rom.


#23

nolo sa for siden:

Haha. I min veske er det ryddig før jeg skal ut og fly. Og det er uhyre sjeldent.


#24

Fersken sa for siden:

Jeg har sluttet å bruke veske til daglig. Det eneste jeg har med er kortholder, mobil, øreplugger og av og til bilnøkkel om jeg skal kjøre noe sted.

Må jeg ha med PC så er det jobbsekken, den er litt mer innholdsrik. :sparke:


#25

Magica sa for siden:

Samme her. Det gjør det enklere å bytte veske/sekk også.


#26

Bloppy sa for siden:

Orden i veska? :tullerdu: Nei, det har vi ikke sett.
Jeg lever greit med det altså. Det bare hender jeg må rote og lete litt.


#27

Matilda sa for siden:

Samme. En til sminke, en med lommeapotek (Paracet, allergimedisin, refluksmedisin, plaster), en til reisetannbørste og fuktighetskrem og en til tamponger og truseinnlegg. Hadde egen til munnbind også, da det var aktuelt.

Nøkler, penger og telefon har jeg i jakkelomma, og jeg tar ikke med veske om jeg bare skal en kjapp tur i butikken.


#28

Nextlife sa for siden:

Når det blir for mye rot tar jeg med meg det viktigste over i en annen veske. :nemlig:
Ca 1 gang i året tar jeg en veskedugnad med rydd og kast, og jeg og veskene starter på ny frisk. :hyper:


#29

Nooria sa for siden:

Jeg skjønner ikke spørsmålet. Holder jeg orden i vesken min, altså?


#30

Strå sa for siden:

Herlig og direkte svar. 10 poeng.
Jeg bruker sjeldent veske, jeg bruker sekk. Sekken er stor nok til en PC og litt til. Jeg er en sånn som rydder før det blir rot, dvs kontinuerlig.


#31

Synnemor sa for siden:

Det er begrenset hvor rotete det blir i en veske som inneholder kortholder, nøkler og mobil. I tillegg har jeg hårstrikk, penn og kontaktlinser i en liten lomme i vesken.


#32

Elise sa for siden:

Jeg har bare mobilen i jakkelomma. Evt en bilnøkkel i andre lomma, de gangene jeg kjører bil.


#33

Malama sa for siden:

Jeg tømmer den noen ganger i året. Utrolig hvor mange kvitteringer jeg klare ha oppi der. For øyeblikket er den nylig tømt, og det er jo knapt nok en pakke tyggis å finne, da foretrekker jeg 25 kvitteringer, men så er der sannelig en pakke ifa eller en sjokoalde på bunn som jeg hadde glemt :) (sliter for tiden med søtsug på jobb sånn en times tid før jeg skal hjem.... )


#34

Fintdethei! sa for siden:

Kan jo svare selv også. Min hverdagsveske er jobbveske, til butikk og andre ærend er det bare mobil og nøkler i lommen.
Jobbvesken inneholder minst pc, AirPods, ladere (til mobil, klokke og av og til pc-lader), notatbok og mellom 0 og 5 kulepenner. En mindre toalettmappe til nødvendigheter som bind, Paracet, Kleenex etc. Lypsyler, alt mellom 0 og 5, avhengig av hvor ryddig det er. Det samme gjelder tyggispakker (extra mint). Lommebok, som egentlig brukes veldig lite bor også der. Jeg tror jeg har munnbind liggende der også.

Sånn sett burde det være enkelt å finne disse småsakene. Det er to små sidelommer inni, der småsakene legges, men kaos blir det lell.

Kanskje jeg skal ha flere småvesker noen over har til diverse småting.


#35

frukt sa for siden:

Jeg bruker ikke veske hver dag, bruker oftere sekk. Men når jeg bruker veske tar jeg med meg det jeg trenger, og rydder ut av den etterpå.


#36

Magica sa for siden:

Jeg har som fast inventar: en gjenbruks handlepose, en liten pung med lebestift pudder, tampong, paracet, plaster. Og så en liten pung med to ulike headset og ladeledning. Så har jeg en kortmappe. Og AirPods, nøkler og mobil. Og lypsyl. Ofte et lite strikketøy i en liten veske i veska.


#37

oslo78 sa for siden:

Bruker ikke veske. Det gjør oppgaven utrolig enkel!


#38

Madicken sa for siden:

:jupp: Jeg har veske, en ganske stor i skinn, som brukes innimellom, men den inneholder så lite at den aldri blir rotete. Lypsyl, bilnøkler, mobil og et par kort får jeg plass til i lommene til vanlig.


#39

Blondie sa for siden:

Jeg begynte først å bruke veske for et par måneder siden, så erfaringen er ikke så lang. Foreløpig har jeg passet på å være nøye med hva som puttes i den, jeg har bare nøkler og lommebok der fast. Brodder og votter har hatt plass en stund, men er tatt ut nå.


#40

veobra sa for siden:

Jeg har det samme. Noen ting på egen plass i små lommer også, som nøkler og nøkkelkort.


#41

Hyacinth sa for siden:

Jeg tar ikke med meg annet enn mobil og nøkler (og kanskje en sjelden gang Kleenex) ut uansett, og det stapper jeg vanligvis i jakkelommen. Dersom lommene er for små eller jeg trenger noe mer, bruker jeg veske hvor størrelse matcher behovet og vesken matcher klærne sånn noenlunde. Så svaret er at jeg ikke rydder i veskene. De henger tomme på en knagg og brukes bare av og til.


#42

Strå sa for siden:

Jeg har, med hjelp av denne tråden, tenkt mer over hvordan jeg frakter ting rundt. Jeg har en relativt liten skolesekk som jeg bruker til og fra jobben. Den er ganske oversiktlig inni, og med faste plasser til refleksbånd, tannbørste, ekstra nett, briller og jobbgreiene jeg frakter i den. Den ryddes egentlig ikke, siden alt har fast plass og skal være der. Jeg har også en veske som jeg klarer å knyte rundt livet. De gangene jeg bruker den har jeg fast plass til det jeg har med, så den trenger jeg heller ikke å rydde.


#43

Geitrams sa for siden:

Veska mi er full av rot, mannen kaller den "et sort hull". Han finner aldri noe nedi der, jeg finner alt med en gang.#45

veobra sa for siden:

Jeg rydder før jeg skal fly. Da må jeg finne lipglos og annet nedi der og putte i pose. Forsikre med at det ikke har gjemt seg en lommekniv der.


#46

Charlie sa for siden:

Alt er nedi det sorte hullet og jeg stapper handa nedi og føler meg fram. Funker til og med på kino. Eller nettopp der. :knegg:

Lenser den for kvitteringer i ny og ne, det er det eneste.


#47

GinaK sa for siden:

Jeg liker vesker med lommer og har faste ting der. Og har en Toalettmappe hvor jeg har alt av rariteter som jeg må ha med.. har sluttet å bytte og å kjøpe nye vesker nå etter corona så rotet har roet seg, for å si det sånn.


#48

Høns sa for siden:

Et eller flere små rom eller lommer hjelper bra. Pleier å rydde med jevne mellomrom - sniker seg alltid nedi ting som ikke hører til der.Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.