Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Togbilletter i Italia

#1

Simone sa for siden:

I går impulsbestilte eg flybillettar til Roma for heile familien (fem personar) i påskeferien. Fant billige billettar med Norwegian og er hungrig på skikkelig vår, så då klarte eg ikkje å la vere :knegg:
Roma har vi sett før, så planen er å ta tog til Firenze og vere der i fire dagar og så ta tog tilbake igjen.
Det går dessverre ikkje tog direkte frå flyplassen, så vi må ta flytog til Roma Termini først. Eg hadde planar om å kjøpe togbillettar, men syns det er veldig vanskelig å vite kor mykje tid eg må legge inn mellom ankomst på flyplassen og togavgang! Flyet kan jo vere forsinka også.
Er det veldig lite smart å vente med å kjøpe togbillett til vi er på Roma Termini? Dette er Palmesøndag, så det er eigentlig før den skikkelige påska begynner. Eg håpar derfor på at det er før hordane skal til Peterskirken. Men mulig det er masse turistar også i Palmehelga? Det er ikkje krise for oss om vi ikkje får sitte samla på toget, men vi vil helst på samme tog!
Og så er det litt viktig at vi faktisk kjem oss til Firenze den dagen.

På returen frå Firenze (Skjærtorsdag) vil eg forhåndsbestille billett sidan vi der har eit fly vi skal rekke. Og då er det antageligvis mange som skal til Roma.

Men kva er eigentlig den "offisielle" nettsida for å kjøpe togbillettar i Italia? Eg har funne mange forskjellige og er litt redd for å bli svindla..


#2

Tjorven sa for siden:

Togferie er en side på facebook hvor utrolig dyktige brukere svarer VELDIG fort på denne typen spørsmål.

Jeg tror at svaret er å bruke appen Trenit.


#3

Lavender sa for siden:

TrenIt app og hjemmeside. Jeg kjøpte billetter på hjemmesiden, printet de ut, skannet QR og gikk rett ombord. Lite plass til bagasje ved setene, ikke å anbefale med store kofferter. DB, tyske bahn.de er bra for planlegging og kjøp i Italia. Og Seat61 er veldig fin for planlegging og for å bli kjent med italienske tog.

Fra Fiumicino flyplass går det regionstog til Trastevre eller kanskje Ostienese, bytte derfra videre til nord og sørgående.

Bagasjeutlevering er alltid usikkert.


#4

Simone sa for siden:

Takk! Eg har no bestilt togbillettar begge vegar med Trenit-appen. Tok ikkje sjansen på å vente, sidan eg såg at ein del avgangar allereie var utsolgt for dei billigste billettane. Det er litt over tre timar mellom tidspunktet flyet landar og togavgang frå Roma Termini, så det burde vere nok tid! Antageligvis litt for mykje tid, men då får vi tid til å kjøpe litt mat i nærheten av Roma Termini før vi går på toget.
Då håpar eg berre alt går bra med denne korte påsketuren slik at mannen blir overbevist om at vi kan reise på togferie i Italia tre veker neste sommar!
Han er fortsatt litt prega av all svindelen han opplevde på Interrail for over 20 år sidan og er derfor veldig skeptisk til Italia-ferie. Eg opplevde også mykje rart i Italia då eg var på interrail, men velger å hugse det positive. Er ikkje så lang-irritert av meg ;)
Og så trur eg kanskje at backpackere/interrailere er litt meir utsatt for svindel og tjuveri sidan dei er unge og naive og lette offer.


#5

Tjorven sa for siden:

Vi toget rundt i Italia i sommer, og som familie med to voksne i 40-årene og to tenåringsbarn ble vi aldri forsøkt svindlet. :knegg: Og vi hadde en STRÅLENDE ferie.


#6

Luftslottet sa for siden:

Kos dere!

Det er alltid mye turister i Roma. :knegg:


#7

Lavender sa for siden:

Det er en Food Hall ved Termini, ganske ny.
Mercato Centrale
+39 06 4620 2900
maps.app.goo.gl/LMNGaiG6tAULR5JW8?g_st=ic

Sikkerhet, hold på tingene, ha alt foran dere på togstasjonene. Ikke motta hjelp til kjøp eller veksling. Det var greit med forhåndskjøpe billetter. Men på Roma Tiburtina måtte vi kjøpe på maskin, bil ble sirklet inn med en gang. Ikke farlig, men vel vitende om at vi var sett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.