Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor i Italia vil man ha en leilighet?

#1

Pelen sa for siden:

Det er lov å drømme og det kommer sikkert ikke å bli noe av, men en gang i fremtiden, når man har mer tid, hvor vil man da være 4-6 måneder per år i Italia?

  • Nær kyst
  • Pent landskap
  • Helst maks 1,5 time til flyplass
  • Leilighet i hyggelig bygg med bassengområde
  • Pene bygninger, kan være gamle og kan være mer morderne (en del områder i Italia er det mye stygt, vil ha det pent rundt meg).
  • Område med restauranter, med litt liv og muligheter for å kunne gå mye

#2

Lavender sa for siden:

Du kan legge inn kriteriene dine her, for å eliminere bort mye, pent område er ikke et valg da. Men flyplass, by, svømmebasseng, kanskje ikke renovering, da er det ikke mye igjen. Pris da? Det er jo av og til virkelig luksuriøse bygg med god beliggenhet til 30 - 50 mill. Vi har søkt endel sammen med svoger, men må reise ut å se på.

www.idealista.it/en/

På Face gruppen «vi som elsker Italia» finner du både norske fastboende og bedrifter som svarer og deler erfaringer. Det er litt byråkrati.


#3

daffy sa for siden:

Ville lagt til kriterient nærhet til togstasjon. Tognettet i Italia er fantastisk, og nydelig å kunne dra på dagstur til en masse fine byer uten å være avhengig av bil.


#4

Pelen sa for siden:

Gode innspill!

Jeg bodde i Italia i noen år som barn (40 år siden :sparke: ), men har mest vært på storbyferie i Italia som voksen.

Det er ikke aktuelt å kjøpe noe nå, men det kan være det i fremtiden og da være der nesten et halvt år halve året eller så. Det er greit å bruke god tid på å finne et hyggelig sted.


#5

Fersken sa for siden:

Området rundt Bari, i tilknytning til en av de mindre byene som ligger på kysten.


#6

Nenne sa for siden:

Da jeg var på interrail for veldig lenge siden, ble det sagt at italienerne ferierer på vestkysten og at utenlandske turister i hovedsak var å finne på østkysten. Jeg vet ikke om dette fortsatt stemmer. Det er kanskje verdt å undersøke litt?


#7

Bluen sa for siden:

Jeg ville antakelig valgt Riva eller Garda ved Gardasjøen - men det er en avgjørelse tatt på et spedt grunnlag, ettersom det nesten bare er der jeg har vært. :knegg: Hav har man ikke, da, men det er ikke veldig langt til f.eks. Venezia. Innsjøen er stor nok (som Mjøsa), og det er mange fine muligheter for fjellturer - og et klima som passer meg som innlending og litt varmesky nordmann.


#8

Retz sa for siden:

Jeg ville undersøkt i området mellom Genova og Portofino i Liguria. Camogli feks. Middelhav og flotte turmuligheter i fjellene som ligger mellom Camogli og Portofino. Kunne også vurdert Rapallo som er litt større.


#9

Storm sa for siden:

Jeg likte byen La Morra i Barolo veldig godt, der kunne jeg godt tenkt meg et lite hus eller leilighet. Vakkert landskap og de er jo helt suverent på mat og vin i Piemonte. Langt fra kysten da, så svarer overhodet ikke på spørsmålet ditt. :sorry: :knegg:


#10

meisje sa for siden:

Kanskje ikke så viktig for dere, men jeg liker godt med vårt sted i Spania at det ligger nærme 2 flyplasser hvorav den ene har svært mange ruter til Norge. Det gjør det mulig å reise flere ganger om dagen 7 dager i uken. Det har vært praktisk ved plutselig innkallinger til helseavtaler for min mors del.


#11

Pelen sa for siden:

meisje, ja det er en stor fordel med Spania at det er slik du beskriver flere steder. :nikker:

Vi har vært veldig nære på å kjøpe en spesifikk leilighet utenfor Marbella, men innerst inne så er vi mer forelsket i Italia. En av utfordringene er flyplasser og at de fineste stedene er på plasser som er langt fra flyplasser eller ved veldig små flyplasser som enten bare har dyre billetter tilgjengelige eller som krever mellomlandinger. Det er helt klart en ulempe.


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg synes det er mange fine steder på strekningen Nice og Genova. Vi har et vennepar som har hus utenfor Diano Marina. Der er det nydelig. :elsker: De lander vel så ofte i Nice som i Italia.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.