Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken forrett til kalkun og ribbe?

#1

Pelen sa for siden:

Kan du komme med forslag til noen gode forretter til kalkun og ribbe?


#2

Benzo sa for siden:

Det kan ikke bli store forretten. En liten lefse smøres med nøytral smøreost, litt ruccola og enten serranoskinke eller røkelaks. Rull sammen og spis. :)


#3

Gaia sa for siden:

Til kalkun ville jeg hatt sjømat av ett eller annet slag, røkelaks eller gravlaks med sennepssaus, kamskjell surret i en saus laget av fløte, sennep og honning eller scampi med chillisaus. Ribbe er så kraftig kost at der hadde jeg nok stått over forrett.


#4

Filifjonka sa for siden:

Sjømat er et godt forslag til kalkun. Jeg ser ikke heller for meg forrett til en ribbemiddag.


#5

LaLuna sa for siden:

Hva med litt tapas - dadler med bacon surret rundt?


#6

Pelen sa for siden:

Nei, det gjør ikke jeg heller. Men jeg er jo ikke så god på norske tradisjoner. ;)

Det blir kalkun på lørdag med deler av slekten og ribbe på julaften.


#7

Maz sa for siden:

Jeg kjører tradisjonell forrett til kalkunen Julaften.

Her blir det røkt laks med spinattimball. Det siste hadde vi ikke når jeg var liten, men det ble innført når jeg var i tenårene. Mannen min er den som insisterer på denne forretten nå. Det beste med det som forrett er at det kan legges opp i god tid, og jeg slipper enlkelt unna.


#8

Pelen sa for siden:

Takk for tips, jeg er så sliten etter mye jobbing så jeg klarer ikke å tenke helt.

Mannen sier nå at det er nok riktig å ikke ha forrett til ribbe, men at man da trenger andre ting som karbonade og pølser. Hva syns dere og hva har man i tillegg til?

Hilsen Ytlenningen


#9

Filifjonka sa for siden:

Til ribbemiddagen har vi hjemmelagde medisterkaker (jeg lager av halvparten medisterdeig og halvparten karbonadedeig), og godt krydret. Så er det julepølser, surkål, rørte tyttebær, grønnsaker (rosenkål er viktigst), svisker og god saus laget av kraften fra ribba.


#10

~TM~ sa for siden:

En mulig forrett til kalkun er "roser" av røkelaks og snøfrisk (ev. chevre) servert med melbatoast e.l. Det er dessuten også meget godt med rømme. løyrom og finhakket rødløk og melbatoast.

Til ribbe har vi følgende tilbehør: surkål, rødkål, medisterkaker og medisterpølser. Jeg synes også at det er godt med rosenkål, og i familien til en venninne har de alltid sossiser (minipølser).


#11

Agent Scully sa for siden:

Vi pleier ikke å ha forrett på julaften. Vi er så sulte etter at middagen er 1-2 timer forsinket at vi setter oss ned og glefser i oss ... :mimrerogforutser:


#12

Pelen sa for siden:

Ja, medisterkaker var det nok han sa. :glemsk:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.