Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Turjakke - hva vil jeg ha?

#1

frukt sa for siden:

Bergansjakken min begynner å bli veldig slitt, så jeg trenger ny jakke. Jeg har en norrønajakke, men den er for tynn for vinterbruk. Trenger en som kan brukes på skiturer i fjellet. Altså hytteturer med stor sekk. kjøper gjerne brukt, men vet ikke hva jeg skal se etter. :hjelp:


#2

gnuri sa for siden:

Jeg er jo egentlig ikke noe turmenneske, men jeg er vedlig fornøyd med både Finse anorakk og Finse jakke fra Twentyfour.


#3

Niobe sa for siden:

Langrennsjakke, eller ordentlig skalljakke? På skiturer bruker jeg tynn jakke, ikke mye tykkere enn jeg hadde brukt på løpetur. Man blir varm. Jeg bruker Kari Traa Tiril som langrennsjakke. Ellers er jeg også godt fornøyd med Twentyfour anorakkene, men de som regel for varme for skiturer.


#4

Blondie sa for siden:

Jeg har vært veldig fornøyd med skalljakke fra Stormberg, den har fungert bedre enn den jeg hadde fra Bergans tidligere. Nå er den utslitt, men det er etter fem år med nesten daglig bruk.


#5

Retz sa for siden:

Jeg liker ikke skalljakker på skitur, og sverger til gammeldags fjellanorakk. Hvis det bare er snakk om småturer så bruker jeg langrennsjakke. Swix, tror jeg, og mulig det er softshell, men gtx kommer ikke på tale.


#6

frukt sa for siden:

Det blir ofte lange, strabasiøse turer, så det må være skalljakke med litt for. Og ikke anorakk for jeg blir svett og må ta av og på plagg.


#7

Niobe sa for siden:

Jeg kan ikke forstå at du trenger fôret skalljakke. Det er ikke rart du blir svett, om du går skitur i det. :humre: Jeg har aldri brukt skalljakke på skitur. Jeg går sånn sett bare dagsturer også. Men ok, i så fall, så har jeg en fantastisk skalljakke fra Peak Performance (kjøpt på Norwegian Outlet på Ålgård). Den er vinterfôret, men fjærlett og myk. Det er den mest behagelige goretexjakken jeg noen gang har hatt. Men jeg bruker den til slalom, ikke langrenn.

Ellers så har Twentyfour jakker i samme utførelse som anorakkene. Myke og behagelige, og ikke skalljakke i samme grad som goretex, dermizax og dets like. Men de er jo ikke vinterfôret.


#8

Chablis sa for siden:

Søsteren min bruker en fra Norrøna , hun er mye på ski.


#9

007 sa for siden:

Norrøna Trollveggen er en typisk toppturjakke. Den er ikke foret, men vind- og vanntett. Puster godt, og luftings under ermene.
Jeg bruker min både sommer og vinter og varierer lagene under etter temperatur og aktivitet.


#10

Fintdethei! sa for siden:

Norrøna Falketind har jeg. Goretex skalljakke. Super til alle slags turer.


#11

frukt sa for siden:

Ikke veldig tykt altså. Norrønajakken er veldig tynn, og har ikke noe stoff på innsiden, men det har bergansjakken, så jeg synes den er bedre om vinteren. Jeg blir svett med en gang når jeg er i bevegelse, og like fort kald, så jeg trenger litt tjukkere jakke om vinteren. Og så vil jeg gjerne ha en som er litt lengre, så den ikke sklir opp når jeg har på sekk.


#12

frukt sa for siden:

Jeg tror det er den jeg har. Jeg synes det blir litt for kaldt om vinteren.


#13

tink sa for siden:

Jeg har en gammeldags anorakk i bomull som jeg bruker til det meste så lenge det ikke er regn i sikte. Den finnes ikke vanntett, men er vindtett og puster godt. Under har jeg diverse lag med ull avhengig av temperatur og aktivitetsnivå (motbakke/nedover).


#14

Niobe sa for siden:

Ah, sånn ja. Jeg har en Haglöfsjakke som bare er ett, tynt lag, og den er litt lite lun, ja. Jeg tror du skulle tatt deg en tur på Peak Performance, for de hadde en del «halvtykke» skalljakker. Og som sagt, min er så mye mykere og mer bevegelig enn andre skalljakker jeg har hatt. Og ikke sånn «bråkete» og stiv i stoffet, som mange av dem er.


#15

frukt sa for siden:

Skal ta meg en tur dit. :jupp: Jeg kommer aldri på å dra til outlet.



#17

Trulte sa for siden:

Hahahaha ja, og da har jeg garantert sendt jeg og!!!! Jeg var inne og sjekka hvem det var som hadde en golftid som jeg hadde satt meg opp på. Og fikk venneforespørsel fra hen etter min stalking…


#18

Trulte sa for siden:

Herremitid dette må være feil tråd


#19

Niobe sa for siden:

:rofl:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.