Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Et dumt spørsmål om negler

#1

LilleT sa for siden:

Jeg har aldri fått stelt negler av «profesjonelle», knapt nok hatt lakk på fingerneglene. Jeg trives egentlig godt med forholdsvis korte og ulakkede negler. Likevel tenker jeg at det hadde vært stas å få litt flottere negler til spesielle anledninger. Men hvordan er det om man gjør slikt en gang i blant? Hva skjer når de blir stygge? Er det sånn at jeg er dømt til å fortsette å oppsøke spesialister på feltet?


#2

Pelen sa for siden:

Jeg kan svare deg på resten etterpå om ikke andre svarer. Men skal du fikse negler «må» du gå til Hos Eivy og til Maricris eller Thu.

Litt kjip periode før du får fjernet shellac, men med aceton (Google) og neglfil fikset du det. Du kdnnogdå hå tilbake og bruke 10 min på å fjerne den.


#3

Storm sa for siden:

Hvis det kun er til spesielle anledninger, kan du jo også bare ta en helt vanlig manikyr, uten shellac. Da fjerner du bare neglelakken selv når det passer. Det er også billigere enn shellac, og skader ikke neglene. Den sitter en drøy uke, jeg gjør det noen ganger før ferier, julebord, sånne ting.


#4

meisje sa for siden:

Jeg har fått lagt shellakk noen ganger. Det blir flott og det varer ganske lenge, ca 5-6 uker. Jeg har aldri fått gjort det i Norge. Så jeg har fjernet shellakken selv med aceton. De fleste gangene gikk det greit. En gang ble neglene stygge, så har latt være å legge på shellakk etter det.


#5

liefje sa for siden:

Det er noen typer Shellack som ikke er Shellack om man kan si det sånn. Eller kan hende de tar på noe annet utenpå. Dette fører til at lakken må files av, det hjelper ikke med aceton, så pass på hva du får. Det er også rimelig problematisk å få tak i aceton, i alle fall var det det under korona da jeg hadde lakk på og apoteket ikke (lenger?) hadde. Jeg fjerner alltid i salongen og legger på nytt med det samme der. Har gjort det i over 10 år, og neglene mine er like fine.


#6

ingling sa for siden:

Jeg tok shellack ganske jevnlig en periode, utfordringen min var vel at jeg ikke rakk å fikse ny før den begynte å skalle av, og da klarte jeg ikke å la være å pille. :sparke: Det var ikke bra for neglene, kan man vel si, men de bygde seg fint opp. Nå har jeg ikke tatt det på mange år, og filer og lakker selv. I lange perioder bruker jeg ikke neglelakk (hagesesong og sånt). Det er stas å få gjort det profesjonelt av og til, men det er en sånn utgift jeg har kuttet ut og nå savner jeg det ikke egentlig lenger. Blir nok til spesielle anledninger bare. Men til det du spør om, du er ikke dømt til å fortsette hvis du prøver en gang imellom. :nemlig:


#7

frukt sa for siden:

Biltema har aceton.


#8

-ea- sa for siden:

Er det sånn at proff neglestell = shellack?
Jeg bruker bare å klippe og file selv, og lakker av og til. Har vært på sånn lakkbar på kjøpesenter og fått lakket negler et par ganger, men flere år siden sist (og det var vanlig lakk, gikk bort med neglelakkfjerner).


#9

Skilpadda sa for siden:

Man kan få manikyr med vanlig neglelakk på en neglesalong, det trenger ikke være shellac. (Man kan få manikyr helt uten lakk også, eller med blank neglelakk, hvis man vil det.)

Jeg har ellers fått shellac på tåneglene om sommeren en del ganger; de vokser mye saktere enn fingerneglene, så en runde kan holde kjempelenge.


#10

Pelen sa for siden:

-ea- shellac:


#11

-ea- sa for siden:

Ja, jeg vet hva shellak er, lurte bare på om det er det eneste som tilbys siden alle i tråden snakket om det.


#12

ingling sa for siden:

Neida, en kan jo fint ta vanlig neglelakk eller ingen neglelakk. Jeg tok shellac fordi det holder lenger, når jeg først skulle betale for neglelakk. Vanlig neglelakk gjør jeg like greit selv.
Men jeg får jo ikke til de andre greiene de gjør selv, så like elegant blir det jo ikke.


#13

LilleT sa for siden:

Takk for mange svar! Kjenner at jeg blir litt skeptisk til å få shellack, men at vanlig manikyr kan testes. Da bør jeg kanskje forsøke å få neglene litt lengre selv først. De er forholdsvis korte nå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.