Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du selskinnssko? I tilfelle, bruker du dem?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg ser stadig færre selskinnsko der ute. Innbiller meg at de fleste som eier slike ikke bruker dem :vetikke:

Jeg fikk selskinnsko av moren min, kjøpt på postordre, da jeg var 14. Nå er jeg snart 48, så dere kan jo regne ut alderen selv. :knegg: De brukes særdeles sjelden, og det har nok først og fremst med klimaet her hvor jeg bor å gjøre. Det er rett og slett relativt sjelden minusgrader og uhyre sjelden snø.

Jeg bruker dem imidlertid med glede når jeg kan. (Og det er ikke engang årlig.) For 10 år siden så jeg flere med slike sko, men nå ser jeg aldri noen. En gang jeg hadde dem på jobb (skulle på aketur, tror jeg), spurte en elev om hvorfor jeg hadde på meg same-sko.

Elevene mine har nok aldri sett slike, men de var da ganske vanlige på 80-tallet?

Mannen min synes de er utrolig stygge (på direkte og utspørrende forespørsel, han har ikke for vane å kritisere antrekk, tror ikke han legger merke til det engang). Jeg hadde ikke kjøpt selskinnsko i dag, men synes godt jeg kan bruke mine urgamle sko når jeg først har dem.#3

Karamell sa for siden:

Nei, det har jeg ikke eid siden jeg var barn på 80-tallet. Lurer på om min mor har ett par stående på Geilo, men tror ikke akkurat de er i bruk der heller.


#4

Malama sa for siden:

Jeg har aldri eid slike, heller ikke som barn. Kan ikke huske å ha sett noen heller, og jeg har hukommelse tilbake til 80 tallet (deler av det i alle fall, født i 79) selv om jeg sikkert ikke var så opptatt av andres sko da


#5

Blondie sa for siden:

Mamma hadde, jeg har aldri brukt dem. Vet hun følte seg veldig fin og moderne på åttitallet.

Så dem på min lokale Eurosko i vinter, men de er for dyre og for lite brukelige i slapseføret vi stort sett har til å bli vurdert.


#6

venla sa for siden:

Jeg har ikke. Kunne tenkt meg å ha de på skikkelige kalde dager, for liker ikke å fryse.

Ser de stort sett i bruk på damer 60+. Mange av dem på Rørosmartnan.


#7

nolo sa for siden:

Jeg hadde i ungdommen, og siden jeg bor i Bergen var jeg stort sett vår på beina. :knegg:


#8

Canisa sa for siden:

Jeg har, på hytta, og bruker dem mye. Har et par Kamik (også kalt barnehagesko av familien) som er varmere, og som jeg bruker når det er kaldere enn 20 blå. Yngste (18) har også et par som hun faktisk tok med hjem fra hytta i går fordi hun ville bruke dem hjemme også (men de er muligens av reinskinn). Her i Tromsø er selskinnsko et ganske vanlig syn.


#9

apan sa for siden:

Jeg husker dem. Jeg hadde ikke sånne, men jeg hadde lobber.


#10

Neket sa for siden:

Ja, men har aldri brukt de. Mest fordi jeg glemmer de litt, står i kjelleren. Jeg har arvet av en tante.


#11

amo sa for siden:

Dette svarte jeg i forrige tråd.....skal ikke brukes i morgen eneste.:knegg:

Jeg kjøpte mine for kr. 50 på romjulssalget i 1987. Husker jeg syns de var knallbillige. Bruker de med ujevne mellomrom, sist var vel på isen i 2013. Tenkte å bruke de imorgen.


#12

Tallulah sa for siden:

Jeg har ikke, men de er et relativt vanlig syn i Oslo, på både unge voksne og voksne. De selges ikke lenger på Lille Vinkel, tror jeg. De var veldig oppe i hipstermotebildet for noen år tilbake, men tror muligens det har dabbet litt av etter appropriasjonsdebattene. Kan hende noen kvier seg for å bruke det.


#13

løve70 sa for siden:

Jeg fikk også slike i ungdommen. De er nå parkert på hytta, og der har de nok vært i 30 år...., men er sjelden i bruk.


#14

-ea- sa for siden:

Har de samme som i forrige tråd, og har dem på til jobb idag. Har ikke merket at det er blitt færre av dem her nord.


#15

Nenne sa for siden:

Jeg hadde et par i oppveksten som jeg slet helt ut. Jeg har egentlig lyst på nye, men da jeg så på dem i en butikk helt nylig (februar) ble jeg jo helt mørkeredd av prisen! :iiik:


#16

meisje sa for siden:

Jeg hadde skaller i barneårene, men de var ikke så praktiske i fuktig vær, så ganske lite brukt. Tror de var laget av reinskinn, ikke selskinn.


#17

meisje sa for siden:

Men har du ea hatt lugga ?#19

Elise sa for siden:

Jeg har, fant de på finn for noen år siden og det var et røverkjøp. Tror aldri jeg har brukt de, da.


#20

-ea- sa for siden:

Nope.
Husker vagt at vi hadde skaller da jeg var liten.


#21

millact sa for siden:

Nei, aldri hatt heller, men husker flere hadde på ungdomsskolen på 80-tallet.


#22

Niobe sa for siden:

Jeg ser noen av dem når vi er på hytta, og der selges de også i sportsbutikken.


#23

Lyppa sa for siden:

Jeg har to par, og har hatt flere. Bruker dem stort sett hele tiden på vinteren så de blir naturlig nok slitt.


#24

GinaK sa for siden:

Jeg fikk av faren min i 1987, før han flyttet ut. Har de enda men brukte de lite så ga de til svigermor for rundt 20år siden.
Hun er nå dement og bruker lite vinterklær så kanskje jeg skal få de tilbake.
Men synes de er iskalde så de er egentlig ikke noe for meg.


#25

Røverdatter sa for siden:

Farmor hadde, og nå står de på hytta til glede dersom man fryser på føttene. :hjerter:


#26

Stompa sa for siden:

Er det en "ting"? Jeg kan ikke huske å ha sett noen her med det, verken i oppveksten eller seinere. Har bare sett det på TV og tenkt at det var vanlig på steder med mer stabilt vintervær enn vi har.


#27

Madicken sa for siden:

Jeg hadde et par som jeg brukte en del "i gamle dager", og de er sikkert fullt brukbare ennå, men jeg syntes egentlig aldri de var særlig gode ha på seg.


#28

Strå sa for siden:

Jeg har ikke svart i forrige tråd. Uansett, jeg slet ut de siste for rundt 40 år siden. Jeg har ingen planer om å skaffe meg nye. Jeg hadde komager på 70-tallet, sendt fra mormor i Nord-Troms. Jeg mener hun sa hun skaffet dem fra reindriftsamene der hun bodde (og vi har hytte).


#29

007 sa for siden:

Jeg kastet mine i fjor, og har ikke angret. De var over 35 år og hadde knapt vært i bruk de siste 30.


#30

-ea- sa for siden:

Komager? Glatt skinn?
Eller skaller? Sydd av reinskinn med håret på.


#31

Strå sa for siden:

Reinskinn med håret på. Feil ordbruk fra min side er ene og alene Mutter'n sin skyld. Og litt internatskolen som klaska til både farmor og morfar om de snakka samisk. Så jeg fikk klask av farmor da jeg spurte om vi hadde samisk opphav.


#32

Geitrams sa for siden:

Her i nord er selskinnsko helt vanlige. Har selv hatt, men klarte faktisk å slite de ut.


#33

Candy Darling sa for siden:

Hadde det i oppveksten, og det hadde alle jeg kjente også. Arvet et par av svigermor og de står på hytta (de er kun skinn, ikke hårete), og de bruker jeg innimellom der. De er svineglatte, og jeg har ærlig talt flere bedre sko. (Og penere :knegg: )


#34

Agent Scully sa for siden:

Hadde lobber (ull) i barndommen og husker søkkvåte føtter i bergenssludd i utendørs "barnehage"/park .. Men et par vannavstøtende selskinsstøvler Østafjells? Sure, bring it on! Hvor kjøper man slikt?
#37

Lhi-My sa for siden:

Selskinnsko i Stavanger høres like unødvendig ut som gummistøvler i Sahara, uten at jeg har mer erfaring med Stavanger enn en klissvåt uke på kurs der i januar for 25 år siden.

Jeg har aldri hatt selskinnsko, men det er en del som bruker det her i kalde og tørre Innlandet når de er utendørs over tid på vinteren. Jeg hadde Nesnalobber når jeg var liten, men synes alltid de var iskalde. Jeg likte aller best bestemors løsning med litt for store vanlige vintersko med en tjukk raggsokk inni skoen og en gammel like tjukk og gjerne bøtt raggsokk UTENPÅ skoen. Det hjalp på kulden og det er en genial løsning når det er glatt. Ikke det at jeg tusler rundt med sokker utenpå skoene på hålka lenger, men det fungerer bedre enn brodder og pigger og den slags.


#38

Elise sa for siden:

De er såpass dyre, ja. Burde kanskje selge mine.


#39

-ea- sa for siden:

Jeg tror Agent Scully blander med Sealskinz, som er noe helt annet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.