Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Robotstøvsuger – er det verdt det?

#1

Divine sa for siden:

Jeg føler at lodottene holder på å ta over leiligheten, men orker ikke støvsuge flere dager i uken. Så nå har jeg begynt å fable om robotstøvsuger. Jeg har tidligere ment at det var noe unødvendig luksus, men er det det? Vi har alt på en flate, så sånn sett er kanskje en slik støvsuger ideell?

Kan dere fortelle meg om pros & cons?


#2

Input sa for siden:

100% verdt det om man ikke er en som må ha det støvfritt i hver krik og krok, og om man ikke har masse greier på gulvet.

Vi må f.eks. sette stolene opp på bordet, og være litt bevisste på møblering, men det er det verdt. Vi valgte sofa med tanke på at roboten skal komme seg under. Den gjør ikke en super jobb langs lister og inni hjørner, men god nok til at vi lever fint med det i hverdagen og bare støvsuger manuelt ved spesielle anledninger.


#3

liefje sa for siden:

Jeg elsker min og synes seriøst det er det beste jeg noen gang har kjøpt til hjemmet!!!

Vi har alt på ett plan og ikke så mye greier og dilldall på gulvet, så den kommer seg godt frem. Kjøpte en til rett over kr 2000 fra Kjell & Co og er absolutt fornøyd med den. Den heter Cleverio T-800 og kan sies å være en kopi av et av de mer kjente merkene. Den kan både støvsuge og moppe, sistnevnte ikke så bra at jeg ikke må sveipe over gulvene med klut av og til, men greit nok. Den har en app som var litt vanskelig i begynnelsen, men kjempegrei da jeg fant ut av det. Man kan markere såkalte forbudte områder slik at den holder seg unna dem og derved unngår å kjøre seg fast.

Jeg er ekstatisk over å endelig å ha kjøpt en og skjønner ikke at det kunne ta så lang tid før jeg gjorde det (har hatt den siden september i fjor).


#4

Blondie sa for siden:

Absolutt verdt det! Jeg synes ikke det er så latskap heller, vi støvsuger møbler annenhver uke likevel. Det som er så deilig, er at det er reint (for den vasker også) på kort tid hver dag. For meg er det hverdagslykke.

(Vi har langhåret hund, så støvsuging trengs).

Vi har Roborock (uten stasjon, tømmer den selv) og er veldig fornøyde.


#5

Molly sa for siden:

Jeg hadde ikke klart meg uten. Jeg har en Golden Retriever som røyter ellevilt mye, så å James (støvsugeren) er ute på oppdrag mange ganger i uken.

Som Input sier kommer den ikke til over alt, og den må ha tilstrekkelig med plass for å komme seg rundt. Jeg setter stolene opp på bordet, tar planter opp fra gulvet o.l, så jeg bruker nok 5 minutter på forberedelser før James kan starte og jobbe.


#6

IzziCreo sa for siden:

Ja, det er sååå verdt det!

Jeg rangerer det som en av de beste kjøpene vi har gjort. Vi ble så glad i den at vi kjøpte til hytta også. Vi har Roborock som både støvsuger og vasker. Vi tømmer selv, og den vi har hjemme er hakket vassere, men begge gjør jobben godt. Går under sofaene og tar hjørner og tepper også bra.


#7

Galathea sa for siden:

Absolutt verdt det, eneste jeg angrer på er at jeg ventet så lenge med å kjøpe den (men ventet på en nyere versjon av Roborock, med forbedret vaskefunksjon, så sånn sett var det sikkert verdt ventinga)


#8

Milfrid sa for siden:

Jeg pleier å si at om det brenner er det Sucker jeg redder først. :knegg: Jeg elsker støvsugeren min. Har katt, og den går daglig. Skremmende mye støv og dritt som produseres daglig.


#9

Strå sa for siden:

Jeg har ikke robotstøvsuger selv og kan ikke tenke meg å anskaffe det og har aldri savnet det heller. Huset støvsuges eller feies to-tre ganger i uken maks. Litt mer i gangen og på kjøkkenet. Siden vi har både feiebrett og støvsuger allerede er vi skjønt enige om at det er mer enn nok. Og nei, jeg savnet det heller ikke da alle tre barna pluss en av deres kompiser bodde hos oss og vi hadde større hus.


#10

Input sa for siden:

To-tre ganger i uken maks. Som om det er lite. :lol:

Unnskyld. Ikke vondt ment. :sorry: Vi har robotstøvsuger og støvsuger en gang i uken maks. Og jeg synes ikke det er lite.


#11

Tjorven sa for siden:

Man må jo rydde litt for at den skal komme til. Men vi støvsuger en gang i uka, og å sette spisestuestolene opp på bordet tar jo ikke så himla lang tid.

Jeg er i hvert fall veldig glad for vår støvsuger, men den bråker en god del så jeg forsøker å sende den rundt når jeg ikke er hjemme (f.eks. mens jeg går på matbutikken for å handle).


#12

veobra sa for siden:

Kan jeg komme med et tillegsspørsmål? Hvordan synes dere det er dere som bor over flere etasjer? Bører dere den mellom etasjene? Er det tungvindt?


#13

Strå sa for siden:

Det var absolutt ment som maks. Det vanlige er å feie (jeg) eller støvsuge (Helten) en gang i uka og feie i gang og kjøkken ved behov, det er der to-tre g/uke kommer inn i bildet. Vi bor på bakkeplan så det kommer inn en del rart i gangen i affall.


#14

Divine sa for siden:

Jeg må også fnise litt av to–gang i uken maks. Jeg får fnatt av å skulle støvsuge én gang i uken, så ofte går det to uker, men da går jeg rundt og er sur over alt støvet og driten, så uansett er det en tap-tap-situasjon. Så det var positivt å høre at dere har gode erfaringer. Jeg tror jeg får med Divine-mannen på det, han er ikke akkurat glad i å støvsuge han heller. Sønnen vår gjør det gjerne, men han gjør en såpass dårlig jobb at jeg får litt fnatt.


#15

Strå sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg egentlig ikke vet hvor ofte det støvsuges, jeg gjør aldri det og er aldri hjemme når Helten driver med den slags. Jeg feier gangen hvis det er mye bøss der, samme med kjøkkengulvet. Med bare to i husholdningen så skal det litt til for at det trengs. Helten gapskrattet litt og mener at anslaget mitt fra tidligere innlegg stammer fra den tiden vi var 5-6 pluss en-to langhåret(e) katt(er) i husholdningen og dessuten at jeg nok overdrev litt. Ja ja, sånn er det.

Min påstand er fortsatt at jeg ikke trenger robotstøvsuger. Helten påstår at heller ikke han trenger det, eller synes det er verdt det.


#16

Maverick sa for siden:

Jeg støvsuger et par, tre ganger i uken, og synes ikke det er så ofte. Men så har jeg vokst opp med at vi har hatt teppegulv, golden retriever og/eller schäfer, og da har det liksom blitt støvsugd kontinuerlig.

Vi har en (litt dårlig) robotstøvsuger som går innimellom, og så har jeg en sånn trådløs sak som det tar ti minutter å feie over hovedetasjen med.

... og så har vi hvite gulv, og da blir man ganske brutalt klar over hvor mye støv og smuss som ligger strødd utover, gitt. :knegg:


#17

Tjorven sa for siden:

Jeg har en venninne som støvsuger tre ganger om dagen. En gang på morgenen, en gang før middag og en gang på kvelden. Hun mener det er strengt nødvendig. Hun skjønner ikke hvordan vi andre får tid til å se på så mange serier på tv. Det skjønner jeg. :rofl:


#18

Input sa for siden:

Jobber hun ikke?


#19

Lykken sa for siden:

Du er meg. :skratte::skratte:
Jeg skulle GJERNE hatt robotstøvsuger, men har en storrøytende hund som er redd vanlig støvsuger ( og gressklippere osv) som veksler på å kjeftebjeffe og gjøre utfall mot støvsuger, så tviler på at de kunne levd sammen på dagtid alene i huset.


#20

Galathea sa for siden:

Ja, bærer den mellom etasjene og mellom rommene, det hender den ikke skjønner hvor den er og går og navigerer litt på måfå, men den kommer seg og tar fatt på oppgaven etterhvert. Mye mindre tungvint enn å dra 10 meter sentralstøvsugerslange opp og ned trappa...


#21

IzziCreo sa for siden:

Ja, den bæres mellom etasjer. Uproblematisk.


#22

Eia sa for siden:

Vi er veldig glade i vår Robocop (eller Roborock, som den vel egentlig heter). Den trenger noe vedlikehold, og den liker ikke ledninger eller annet tafs på gulv, men funker som bare det. Vi bruker kun vaskefunksjonen, og den går hver hverdag i hovedetasjen (så lenge den ikke har satt seg fast et sted, eller ungene har stukket av med den til sine rom ...).


#23

Blondie sa for siden:

Vi bruker den mest i hovedetasjen (hver dag), støvsuger som oftest manuelt i kjeller og i andre etasje (definitivt ikke hver dag).


#24

Neket sa for siden:

Min er ubrukelig. :knegg: Men det skal sies at vi kanskje var litt tidlig ute med kjøp - de funker sikkert bedre nå. Min spiser sine egne koster, så finner den stort sett halvdød i et hjørne. Bruker den aldri lenger. Må ikke slippes løs i nærheten av trapp, snubler i teppekanten, og i det hele tatt. Dusteopplegg.


#25

Milfrid sa for siden:

Min støvsuger bare stue og kjøkken i 2. etasje. Soverom og sånn i 1. tar jeg selv. Mulig vi skal kjøpe ny som vasker, da får nok Sucker jobben med å støvsuge nede.

Jeg flytter ikke mye, den støvsuger rundt og under møbler. Det er ikke krise om ikke alt blir tatt. Som sagt går den daglig her.


#26

Maverick sa for siden:

Nå blir jeg nysgjerrig på hvor lang tid du vanligvis bruker på å støvsuge?


#27

Pøblis sa for siden:

Jeg har ikke, men vurderer å kjøpe til nytt hus.

Og jeg synes å støvsuge to, tre ganger i uken er mer enn nok. Vi har vaskehjelp, og jeg har en sånn trådløs sak som jeg tar opp det verste med imellom vaskehjelpbesøket. Hundene mine røyter ikke, men drar med seg rusk og rask inn.

Datteren min har to katter, og de elsker robotstøvsugeren. de kjører rundt på den etter tur. :fnise: Veldig gøy å se på, så verdt pengene for støvsugeren bare for underholdningen. :knegg:

Og siden vi skal flytte til nytt hus og bare er to voksne som skal bo der, vurderer vi å vaske sjæl fremover. Evt med hjelp av teknologi.


#28

Dragen sa for siden:

Jeg bor i hus med tre etasjer, støvsuger bare når det er nødvendig, og gidder ikke bruke penger på robotstøvsuger. Jeg kjøpte derimot en dyr, trådløs en, som jeg heller ikke bruker mer enn nødvendig. Det er i alle fall ikke tre ganger om dagen.


#29

Divine sa for siden:

Ja, det får jeg da håpe. Jeg kjenner at jeg blir helt utafor av å tenke på at vi bare støvsuger annehver uke (som jeg innrømmer er i sjeldneste laget), til nød én gang i uka om det blir for ille. Jeg trodde én gang i uka var vanlig, men det er kanskje lite sammenlignet med hva andre gjør? :vetikke:


#30

Pegasus sa for siden:

Ja, uten tvil. Vi elsker vår. Og nå som den har begynt å knirke litt, så er vi enige om at den dagen den sier takk for seg, så løper vi og kjøper ny med en eneste gang.


#31

Milfrid sa for siden:

Jeg pleide å mene at å støvsuge en gang i uka var nok. Innholdet i Sucker, hvor beholder stort sett må tømmes hver andre dag, tyder på at det var feil. Har katt da. Det er mye støv og hår. Jeg er egentlig vagt sjokka over at det går an.


#32

-ea- sa for siden:

Det er vel de som har katter og hunder som støvsuger flere ganger i uka. Jeg har aldri gjort det, ikke nå som aleineboer, og ikke før som familie. Ikke hver uke engang.


#33

Fintdethei! sa for siden:

Det kommer helt an på hvordan man bor. Har man direkte inngang utenfra og har hunder eller katter, kommer det naturligvis mer rusk, rask og hår. Har man i tillegg småbarn som smuler og griser, så er det sjelden med en gang i uken.
Bor man derimot feks i blokk, forsvinner jo en del rusl på vei opp trappene. Og er man få i husstanden og lever dyrefritt, så blir det mindre skittent.


#34

Skilpadda sa for siden:

Vi synes ikke robotstøvsuger var verdt det, og har nettopp kvittet oss med den vi hadde. Det var bare ett rom det gikk an å bruke den i, og vi måtte stable vekk alle stolene før den kunne gjøre noe, og den kom uansett ikke til under sofaen eller bokhyllene, så det lille den greide å ta, ville vi kunne støvsuge på kortere tid enn det tok å stable spisestuestolene. :knegg:

Og vi støvsuger absolutt ikke oftere enn annenhver uke, hvis det hjelper, Divine. :D


#35

Milfrid sa for siden:

Fordelen med robotstøvsuger er jo at det er zero stress å støvsuge. Min går daglig, men mens jeg er på jobb. Men jeg har bare møbler den kommer under da og må flytte litt på en kjøkkenstol for at den skal få tatt under kjøkkenbordet.

Jeg har allergi, og den mengden mikrostøv den samler opp er overraskende stor.

Men uten den hadde jeg neppe støvsuget mer enn en gang i uka nei. Nede feier jeg over med svaber ved behov. Støvsuger sikkert annen hver uke.


#36

Input sa for siden:

Minst en time. Men det er jo fordi det gjøres veldig grundig når det først gjøres. Flytte på sofa og andre møbler, ta ut alle sofaputene, gjøre det pirkete i hjørner og langs lister osv.

Men spørsmålet mitt handlet mer om hvorfor i all verden man har behov for å støvsuge om morgenen OG før middag. Hvem er hjemme og i tillegg støver/smuler nok til at det er nødvendig liksom.

Da vi hadde barn under to år vasket vi gulvet under spisebordet etter hvert eneste måltid. Men det er jo en spesiell, og heldigvis tidsavgrenset, situasjon.


#37

Input sa for siden:

Vi bruker forresten funksjonen som gjør at den støvsuger bare under bordet hver gang ungene har spist tørr mat, som knekkebrød, brød osv. Så sånn sett kunne jeg jo også sagt at vi støvsuger to-tre ganger om dagen. Men det ville jo vært en tullete måte å svare på.


#38

Malama sa for siden:

Vi støvsuger ikke 2-3 ganger i mnd engang, så 2-3 ganger i uken maks hørtes også ut som langt over vårt nivå. (som reelt ligger på sånn 5-10 ganger i året)

Men så har vi ikke hund eller katt da. Og koster oftere enn vi støvsuger, og mopper oftere enn vi støvsuger, så støvsugeren er ikek ofte fremme. (den knerter sikringa også om man skrur den på for sterkt, sikkert også en grunn til at den ikke brukes så ofte)

Jeg tror jeg før investerer i en gressklipper enn en støvsuger, sånn rett og slett fordi vi har "alt på 4 plan" og altså trapper og etasjer i alle retninger, sånn at det ikke er like ideelt om for de som har litt mer alt på en plass... Jeg ville trent støvsuger i tre etasjer, og det blir for mye styr, så desverre..

Men en gang, en gang skal jeg sikekrt bo i et hus hvor det egner seg med en sånn er drømmen, og da skal jeg ha en . gressklipper også. (det kan vi sånnsett ha nå og, men den må takle n utfordrende plen da, men det vurderes. )


#39

Lyppa sa for siden:

Ja, vi har en som både støvsuger og tørker av gulvet og det hjelper virkelig på i hverdagen. Vi har ikke så stort hus, men vi har hunder som røyter, rusk fra vedbæring og lignende. Vår robotstøvsuger går nesten hver dag, vil si 5 dager i uka. Gleder meg til den dagen noen finner ut en sånn mini som kan ta i hjørner, gå i trapper og lignende:knegg:


#40

Malama sa for siden:

Om jeg først støvsuger, og skal støvsuge hele huset, så går det nok fort en time? (Når jeg først støvsuger, under sofaer, tepper, etc, det skjer jo ikke så ofte da, men ned trappa, under trappa....) Jeg ser for meg at jeg bruker en del tid, reelt gjør jeg det ikke sammenhengende så jeg vet ikke.

Joda, vi kunne sikkert hatt en sånn som vi bar mellom etasjene også. Må uansett faktisk RYDDE mer da før det er reelt sannsynlig er jeg redd, men det hadde vi hatt godt av, men selv kjelleren vår er jo søren meg i flere "etasjer" for en sånn, det er et trinn mellom gangene....

Huset vårt er ikke tilrettelagt for en sånn er jeg redd.

Men vinner vi i lotto noen gang, så skal jeg bygge et hus som egner seg, i en hage som egner seg :) (flere etajer, jada, men ikke sånn t den må bæres mellom reelt 4 eller 5 plan, det er litt for mye... ) Vi har halvetasjer og sånn.


#41

007 sa for siden:

Sånn grundig støvsuging gjør vi max annenhver måned.

Vi har landet på at det ikke er verd verken penger eller oppbevaringsplass. Vi støvsuger hovedetasjen 2-3 ganger i uka, en jobb som tar ca 15 minutter. Det hjemmeboende voksne barnet støvsuger oppe hos seg en gang pr. uke.


#42

Neket sa for siden:

Vi har vaskehjelp en gang i uka, og støvsuger ytterst sjelden mellom besøkene. Kanskje kjøkkenet eller under spisebordet hvis det trengs, ellers syns jeg det holder. Har katt tilogmed. :knegg:


#43

sindrome sa for siden:

@Divine, jeg støvsuger sikker mindre enn en gang i mnd. Har tre barn og en katt og egen hybelkaninfarm. Det er som det er.


#44

tinkadott sa for siden:

Elsker vår roborock! Går ofte. Har tre katter og en (røytefri) hund, så den letter veldig daglig renhold.


#45

Chablis sa for siden:

Absolutt verdt det. Elsker vår, den vasker også.


#46

Karamell sa for siden:

Jeg tror ikke det hadde vært stort poeng hos oss. Vi har ganske små flater i hver etasje, og de går vel ikke over dørstokker? Ser for meg at den hadde stanget litt rundt i stue/kjøkken bare (åpen løsning). Hva med teppe under salongbordet? Vi har kjøpt trådløs støvsuger da, og har vaskehjelp i hovedrom annenhver uke.


#47

Chablis sa for siden:

Vår går over dørstokkene.


#48

Karamell sa for siden:

Da vil den ramle ned trappen. :knegg:


#49

Serafin sa for siden:

Vi har, men det er ikke i bruk. Jeg skulle egentlig funnet ut av den igjen og satt den til å gå. Men jeg glemmer det liksom, og glemmer å flytte stoler, og plutselig har Storebror hivd ting på gulvet og hunden drar utover ting og blah.

Men ja, nei. Mamma har en sånn som vasker også i Spania, men hun hadde så mye greier rundt det, at det var jo nesten mer slitsomt å sette den i gang, enn å bare gjøre det, haha.


#50

tinkadott sa for siden:

Vår går overdørstokker, men skjønner det er trapp, så går ikke utenfor trappene. Om mopp og vann er fylt på, går den ikke på tepper. Om de ikke er på (vann, mopp) støvsuger den teppene også. :hjerter:


#51

Marla Singer sa for siden:

HVA, robotstøvsuger med vaskefunksjon?! Kan dere fortelle mer? Hvor god er den, egentlig? Funker det?


#52

oslo78 sa for siden:

Har ikke og skal ikke ha. Støvsuger en gang eller to i måneden og koster litt innimellom. Veldig friske voksne og barn, så det ser ut som det går veldig fint.


#53

Pøblis sa for siden:

Bruker kattene din den som transpormiddel rundt i huset? :hyper:


#54

Charlie sa for siden:

Har hatt robot i mange år og den er helt gull hvis man ikke har veldig mye på gulvet. Men å rydde må man vel uansett hvilken rengjøringsteknikk man bruker? Har robot til gresset også.

Ingen av dem gjør en perfekt jobb i hjørner osv, men de går nå der for seg selv og vedlikeholder den jobben vi gjør selv. Og det gidder vi sjeldnere og sjeldnere. Hunden likte det ikke i begynnelsen, men fordi roboten går oftere enn om vi hadde støvsugd manuelt har den vennet seg til det rimelig raskt.

Er helt over meg over at folk støvsuger flere ganger i uka (eller om dagen!) uten robot men de har det sikkert veldig fint med det.

Kjenner noen som har flere etasjer og er veldig fornøyd med robot, de endte med å kjøpe en til hver etasje.


#55

Retz sa for siden:

Jeg hadde robot der jeg bodde før, men vil ikke ha igjen. I hvert fall ikke før robotene tar skikkelig i hjørnene. En annen ting er også at jeg ikke vil ha en ladestasjon stående på gulvet, minst mulig på «rot» på gulvflaten. Sånn sett har jeg ideelle forhold for en robot, den hadde kommet seg inn overalt her. Og så er det hunden, jeg støvsuger den hver dag i røyteperiodene, tviler på om jeg kunne lært roboten opp til akkurat den jobben.


#56

Blondie sa for siden:

Roborock har en mopp også, ja. Vi har laminatgulv i alle rom og den vasker rent på disse flatene. Vi væter moppen litt før bruk og har kjøpt noen ekstra, så vi putter på ren hver gang.

Kan ikke huske sist jeg vasket annet enn badegulvet, roboten vasker rent hver dag. (Jeg går over i hjørner og på lister med klut når det faller meg inn).


#57

Eia sa for siden:

+1 på god erfaring med Roborocks vaskefunksjon. Eneste vi tar (bortsett fra kriker og kroker av og til) utenom er ekstra på kjøkken (kommer ikke under soklene) og bad. :jupp:


#58

frukt sa for siden:

Det hadde ikke fungerte hos meg, den hadde ikke kommet til så mange plasser. Og jeg har så mange dingser som bruker strøm og må lades, så jeg prøver å begrense meg litt. Det er kjekt så lenge de virker, men det går med mye tid når man må tilbakestille og konfigurere på nytt fordi de ikke virker. Det er mye enklere med en støvsuger som bare trenger ny pose i ny og ne. :jupp: Men jeg hadde vært fristet til å kjøpe robot hadde det fungert her.


#59

Galathea sa for siden:

Vi har også Roborock som vasker, vi kjører som oftest bare støvsuger fordi den bruker ganske lang tid på vaskinga, men syns den vasker bra nok. Siden vi fikk den for ett år siden har jeg vaska gulvet kun en gang på gamlemåten, det var lillejulaften, sånn at jeg kunne kryss av for "nå har vi vaska golvet" :)

(kom faktisk på at gulvet kunne trenge en vask nå, så skal sporenstreks svosje ut fra hjemmekontoret og sette den på.)


#60

Hyacinth sa for siden:

Vi har ikke. Dvs, jeg har en mann. Han støvsuger to ganger i uka (den ene gangen litt harelabb), men jeg tror ikke det tar mer enn rundt 10 min uansett. Har ei venninne som sier hun bruker hundre år, men hun støvsuger andre flater enn kun gulv, og det høres stress ut. Og legg merke til nicket mitt!


#61

Input sa for siden:

Vi har også vaskefunksjon, men har aldri testet den. Jeg vet ikke hvordan den fungerer engang. :sparke: Går det greit selv om den må klatre over noen høye lister? Man kan vel ikke ha noen form for såpe i?

Vi vasker gulv ekstremt sjelden. Unntatt badegulv, i gangen om vinteren og under spisebordet.


#62

Galathea sa for siden:

Hvis den klarer klatringa når den støvsuger, gjør den nok det også med vaskefunksjonen på. Bare å fylle på vann og sette i moppebrettet, så vasker den i vei! Ikke såpe nei, jeg pleier å fylle tanken med varmt vann, og om golvet er flekkete sprayer jeg litt zalovann på flekkene før støvsugeren kommer, da blir det rent og pent :)


#63

Blondie sa for siden:

… og litt grønnsåpe før det kommer gjester, så det lukter rent også. :knegg:


#64

Tjorven sa for siden:

Vår støvsuger har vaskefunksjon. Det er en slags mopp som vi fester på undersiden. Vi bruker den til å svosje over badegulvet, og den gjør en brukbar jobb. Men badegulvet må vaskes mer ordentlig i tillegg sånn innimellom.

Jeg vil anta at når man støvsuger tre ganger om dagen, så tar det ikke så mye tid hver gang. For så søplete er de rett og slett ikke, selv om de har to hunder.

Jeg pratet med henne om dette, og hun ser på støvsuging som jeg ser på strikking. Det er noe jeg liker å gjøre, og som gir energi i mye større grad enn det tar.

Vi har konstatert at vi har forskjellige ting vi finner glede i. :knegg:


#65

ingling sa for siden:

Vi har robot som også vasker, kjører gjerne en runde med bare støvsuger og så en med klut. Sprayer på flekker på gulvet ved behov. Vi kjører den stort sett bare en gang i uken selv om det bare er å trykke på knappen, men det holder helt fint, vi har ikke dyr som røyter og ungene er over dra inn grus-alderen. Vår brukes bare i 1. etasje hvor vi har stue, kjøkken, gang og et lite bad, i soveromsetasjen og loftstuen støvsuger og vasker vi manuelt (litt for sjelden, sikkert, men pytt). Veldig fornøyd med vår, og den kommer seg fint rundt stolbein og under bord og sånt, så ikke alltid vi setter alt opp fra gulvet heller. Må ta manuelt i kriker og kroker og i sofaen og sånt innimellom da, men det trengs jo ikke hver gang.


#66

Input sa for siden:

En gang for ikke lenge siden ba jeg 12-åringen om å støvsuge rommet sitt. Han uffet og akket, og jeg argumenterte med at det ikke tar noe tid, null stress. Og da svarte han "Hvis det ikke tar noe tid, er det fordi det ikke trengs!" Og jeg må innrømme at jeg er enig med ham. :knegg:


#67

Blondie sa for siden:

Smart fyr. :nemlig:

(det er i samme gata som diskusjonen jeg hadde med mamma i tenårene, om sjampinjong på pizza. Hun argumenterte med at det ikke smakte noe, jeg spurte da hvorfor hun tok det på.

Vi sluttet med det på lørdagspizzaen.)


#68

Tjorven sa for siden:

Fullstendig spinn off:

Sjampinjong smaker masse. Det er utrolig digg og hører hjemme på enhver pizza. :nemlig:

1 av 2 barn er enig med meg. Heldigvis lager vi bare porsjonspizzaer nå. Da er det sopp på tre av dem. Hun andre får holde på med sitt.


#69

Blondie sa for siden:

Ja, som voksen elsker jeg det.


#70

Input sa for siden:

Sjampinjong smaker død. Jeg brekker meg av lukta - særlig når mannen steker dem i smør. :flau:


#71

Malama sa for siden:

Hvitløk smaker (eller lukter) heller ingenting ifølge enkelte. Det bare gjør maten bedre.

Ehh. Gjør maten bedre uten å smake noe ?


#72

Mex sa for siden:

Vi har en roborock med både støvsuger og vaskemopp. Den går i hovedetasjen i hverdagene når vi er på jobb. Da tar den kjøkken, stue og gang. Går fint over dørstokker, og støvsuger stueteppet helt supert selv om moppen er på.
Moppfunksjonen fungerer nok ikke så bra hvis det er flekker på gulvet. Så innimellom må jeg frem med vaskebøtta fortsatt. I hverdagene så har vi satt på no-go-sone på en del steder der vi ikke gidder å ta bort ting. Feks kjøkkenstolene. Da vasker den ikke under kjøkkenbordet til vanlig, men tar det når vi gidder å løfte opp stolene.

Våres har mappet opp 2. etasjen også. Så vi bærer den bare opp når vi føler at loftstue og soverommene trenger litt støvsuging og vask også. Det fordrer dog at ungene har ryddet gulvet på rommene sine.

Vi er strålende fornøyd med robotstøvsugeren vår!


#73

veobra sa for siden:

Jeg ser for meg at vi kunne hatt en støvsuger stående under sofaen. Der hadde vi ikke sett den. Så kunne den kommet ut og jobbet litt mens jeg strikket. Jeg vil heller strikke enn støvsuge, ja.

Takk for svar om å bære opp og ned. Det er kanskje en slik vi ønsker oss. Det vil ikke løse at vi har masse støv i trappa. det blir vel enklere å svisje over trappa med noe hvis resten er tatt.


#74

Tjorven sa for siden:

Vår robotstøvsuger bor under spisestuesofaen vår, så vi ser den ikke. Og å sender vi den på rundtur mens vi er i butikken eller noe sånt. For den bråker såpass mye at det ikke er så trivelig hjemme mens den går. Vi styrer den nesten utelukkende fra appen.

Vi har to etasjer, så den bæres opp når det skal støvsuges der. Det er ungenes areal, og de maser sjelden om støvsuging. :knegg:


#75

Serafin sa for siden:

Jeg tror helgens prosjekt blir å se om jeg finner alle delene og om vi kan sette den noe sted nå etter å ha flyttet om. Og hvor lang tid det tar før den kjører seg fast, haha


#76

Tjorven sa for siden:

Robotstøvsugere er veldig lite glad i garnnøster. De ødelegger faktisk utrolig mye, så rydd garn unna. Sjekk gjerne en andre og tredje gang også. Her har vi noe erfaring, gitt.


#77

IzziCreo sa for siden:

Vi sprayer litt grønnsåpe på gulvet og på kluten før mopping av gulv.


#78

Divine sa for siden:

Garn! :rofl: Jeg håper den infoen ikke var ment for meg. Som om jeg har garn i huset.


#79

Milfrid sa for siden:

Min bor under tv-benken. Jeg kan se den, men det bryr meg ikke. :nemlig: Jeg har programmet den i appen til å gå klokka 09 i ukedager og 10 i helgene. Jeg stopper den om jeg er hjemme og det plager meg. Den er ikke akkurat lydløs.

Min trenger nye deler, men gjør forbausende rent selv med slitte børster. Jeg virkelig elsker den dypt og inderlig. :hjerter:


#80

Serafin sa for siden:

Det har vi og! Kombinert med katt som henter garnnøster ut av skuffer, og hund som gjerne er med på leken når garnnøstene er hentet frem...


#81

Tjorven sa for siden:

Den var gitt mer på generelt grunnlag. Jeg er ikke den eneste FP-ern som har i overkant mye garn, og jeg tror ikke jeg er den eneste som får det til å spre seg på litt uønsket måte heller.


#82

Divine sa for siden:

Sikkert ikke. Men greit å vite i tilfelle vi skaffer oss en slik og får mamma på besøk. Mamma kommer aldri på besøk uten å ha med seg flere poser med garn. Eplet har falt veldig langt fra stammen.


#83

Input sa for siden:

Jeg har masse garn, men heldigvis aldri på gulvet. Lego derimot. :gal:


#84

Chablis sa for siden:

Fungerer godt den vi hsr, vasker bra , sliper derfor å vaske selv Fjere ganger i uken.Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.