Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

18-årsdag

#1

Apple sa for siden:

Jeg har en som nå nærmer seg 18 år. I den forbindelse lurer jeg på hva vi skal gi/ gjøre. Vi har ingen familie på denne kanten av landet og jeg tviler på at det kommer noen tilreisende i den anledning.

Hva gjør/ har dere gjort i disse anledningene? Feiret på vanlig måte, gjort noe ekstra? Og hva med gave?

Han får sertifikat uansett, men sikkert mange som gir det i gave.


#2

Elise sa for siden:

Hun fikk velge middag og dessert, det kunne godt vært på restaurant, men det ble ikke det denne gang. Fra oss fikk hun telefon i gave, noe hun definitivt trengte.


#3

Skilpadda sa for siden:

Vi feiret ikke på noen spesiell måte. Husker ikke engang hva hun fikk i gave. Hun var på folkehøgskole på selve 18-årsdagen sin, så hun fikk tilsendt en pakke med gaver og sjokolade som hun åpnet på dagen. Og så hadde hun noen venner på alminnelig pizza-og-spill-bursdag da hun kom hjem på juleferie et par uker senere.


#4

Fintdethei! sa for siden:

Guttungen ble 18 i pandemien, da det var maks 5 tillatte hjemme, ergo ingen gjester. Han fikk velge middag, hadde ønsket seg en klokke og vi åpnet en champagne til middagen. Han spiste ute med et par venner litt seinere.


#5

Milfrid sa for siden:

Eldstemann hadde vi familieselskap for. Begge sider. Når Poden blir 18 er det av forskjellige årsaker ikke aktuelt. Det blir nok lite selskap med min side av familien, og om kvelden på dagen skal vi ut og spise sushi er planen - meg, samboer, Eldstemann med samboer, og bonusdatter om hun er her da.


#6

Tussa sa for siden:

Eg har lovt champagnefrokost og heimekontor :knegg:


#7

Milfrid sa for siden:

Frokost på sengen er standard hver bursdag her i huset. Blir ikke sjampis da, han skal på skolen. :knegg:


#8

My sa for siden:

Vi er på ferie når hun fyller 18, så ikke noe selskap på dagen, men en feiring blir det nok likevel. Hva gaven blir vet jeg ikke enda, men trolig noe relatert til ferien (NY). Penger til shopping. :knegg: evt en opplevelse. Siden vi er i USA er hun vel fortsatt for ung til alkohol, i alle fall til å kjøpe. Det er vel 21 som er grensa der fortsatt?


#9

Apple sa for siden:

Så hyggelige feiringer! God frokost blir det. Og sikkert ut og spise, det pleier vi å gjøre på bursdagen. Og champagne må han få.

Gave er verre, han ønsker seg ikke noe.


#10

polarjenta sa for siden:

Jeg har ikke helt bestemt meg, men tipper det blir middag og kaker med besteforeldre og tante og onkel. Han har neppe noen ønsker.

Gave vet jeg ikke helt hva blir


#11

veobra sa for siden:

Vi var ute og spiste.

Gaven husker jeg ikke helt. Jeg burde laget en fotobok med hele oppveksten, men gjorde ikke det.


#12

star sa for siden:

Ble som vanlig bursdag egentlig. Hadde lyst å gjøre noe ekstra, men guttungen hadde jo ikke tid.
Middag etter ønske.
Han fikk sertifikat og praktiske ting han trengte.


#13

apan sa for siden:

Vi har familie vi feirer med, men ikke på dagen (som er midt i påsken).
Det blir god middag med familien, enten hjemme eller ute. Får prate med ham, og høre om han vil ha med hun som egentlig ikke er kjæresten hans mer (?). Jeg har tenkt litt på å finne på noe, bowle eller noe, men får høre hva han vil.

Han får sertifikat av besteforeldrene (hvis han noen gang gidder lære seg å kjøre), så vi gir noe annet (slettet gaven som stod her, siden jeg innså dette lå helt åpent. Ikke at jeg tror han leser her).


#14

Tjorven sa for siden:

Kjernefamilien spiste på restaurant valgt av 18-åringen. Hun gledet seg stort over å få drikke vin.

Og så hadde hun fest for venner.

Det var feiringen vi fikk til. Hun virket godt fornøyd.


#15

millact sa for siden:

Vi hadde planer om å spise på restaurant, men hun ønsket seg heller syrisk take away hjemme. Hun fikk bobler til (likte det ikke noe særlig). Til helgen skal hun feire med venner.


#16

Camomilla sa for siden:

Mannen, Poden og jeg skulle ut å spise, men siden mannen havnet på sykehuset tok Poden
med seg 4 kompiser og meg ut på middag på dagen.
Han storkost seg med mat og øl :knegg:

Kos å være med ungdomen.

Helgen etter hadde vi familieselskap med 30 til bors, smått og stort.


#17

apan sa for siden:

Vi har i tillegg tatt inn på hotell en natt for at storebror skal ha fest hjemme (mannen drar hjem da). Desidert ikke noe vi kommer til å gjøre hver bursdag.


#18

Tjorven sa for siden:

Snuppa fikk tatovering i presang av oss. Og valgte et veldig rørende motiv - blomster tegnet av meg, far og lillebror.

Vi sov heller ikke hjemme da det var 18-årsfest.


#19

Stompa sa for siden:

Vi gikk ut og spiste med Herremannen, og Frøkna (som bodde på hybel i den andre enden av landet) fikk penger til å gå ut og spise med noen venner.

Husker ikke hva noen av dem fikk i gave. :gruble:


#20

My sa for siden:

Jeg aner ikke om det blir noen ungdomsfest her, eller det vil si, jeg tviler på at hun har lyst til det. Om det skal være noe så må det i tilfelle bli etter at vi kommer hjem fra ferie, og da vil det trolig være snakk om felles feiring med sin litt mer festglade venninne, som har bursdag et par uker etter henne (de brukte faktisk å ha felles bursdagsfeiringer da de gikk på barneskolen). Hvis de ønsker å bruke huset her får de lov til det.


#21

Tussa sa for siden:

Ho får diamanthalskjede i gave. Det har ho ønska seg lenge så syns det er fin anledning.


#22

Tjorven sa for siden:

18-årsfesten fikk brillefint, forresten. Vi bor i rekkehus, og naboene hadde definitivt hørt dem. Men de mente at det var godt innenfor toleransegrensen ved en slik anledning. Hun var også veldig flink til å rydde sammen med de to venninnene det var avtalt at skulle overnatte. Så det var nærmest prikkfritt når mannen kom hjem som førstemann.

Det var knallharde forhandlinger om antall deltakere. Og vi ble til slutt enige om 25 gjester. Hun forsøkte seg først på 70. (:rofl: Altså; vi bor i et lite rekkehus. Det hadde blitt helt absurd fullt, men hun mente at det var halve morroa at det var folk overalt.)


#23

Apple sa for siden:

Fest tror jeg ikke er aktuelt. 😅 Men godt det gikk bra hos dere. Min er ikke noe festmenneske, og tror ikke jeg hadde turt uansett.


#24

Tjorven sa for siden:

Snuppa har hatt fest mange ganger, men vi pleier å komme hjem rundt midnatt (vi spiser ute og tar en drink før vi drar hjem). Det har alltid gått veldig fint.

Det skumle er jo at det er mulig at det ikke går like fint hver gang, og man vet aldri når det kan bli.

Én gang klarte de å knekke beina på kjøkkenøya, men da var det faktisk bare to venninner der og det var ingen alkohol involvert. (Knerten er alltid hjemme under festene og rapporterer om både antall gjester og støynivå. Han har tilbud om å delta på festen, men det er virkelig ikke av interesse for hans del ... og sikkert derfor han får tilbudet.) Det kostet 125 kr å kjøpe nye deler til kjøkkenøya, men det var ganske mange timers arbeid å få det fikset.


#25

Toffskij sa for siden:

Tror vi gikk på restaurant med eldste. Yngste fyller 18 i mai, og hun vil nok ha fest, og så får hun diktere selv hvordan hun vil feire med oss.


#26

Che sa for siden:

Har ikke peiling. Han får førerkortet i gave (det har han betalt for selv nå, så han skal få pengene) - Jeg antar at han vil ut og spise på dagen, men om han vil ha fest, vet jeg ikke. Han har ikke så mye drive på organisering, for å si det sånn.


#27

liefje sa for siden:

Vi tok opp en tradisjon fra han var liten da han ble 18, nemlig å vekke han ved å kaste hauger av ballonger oppi sengen hans. Det var kjempegøy. Så hadde vi laget til gavebord med en blanding av ballonger, gamle bilder, et par bursdagseffekter fra temabursdager han hadde hatt da han var liten (mannen hadde samlet på det i en eske). Nivået på gavene var som en vanlig bursdag og det ble særlig ting til hybelen han skulle flytte på pluss en flaske portvin fra fødselsåret som vi hadde kjøpt inn da han ble født (den står her enda - hahahaha). På ettermiddagen ble det kaker og "tvangsdrikking" av champagne (som han ikke likte) og både sushi og peking and take away - hans to favoritter. Helgen etter hadde han vors her hjemme med venner mens vi stakk ut. Han ønsket ikke å ha full fest for da koser han seg ikke på samme måten selv fordi han føler han da har ansvaret. Alt i alt var han fornøyd med feiringen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.