Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvis biblioteket ditt ikke har boka

#1

Ine sa for siden:

Er det ikke en sånn ordning at man kan bestille bøker fra andre bibliotek i Norge, til ditt lokale bibliotek? Uansett fra hvor i Norge boka er?

Hva heter denne ordningen, igjen?


#2

Malama sa for siden:

fjernlån?


#3

celebelen sa for siden:

Husker ikke hva ordningen heter, jeg har bare bedt dem om å bestille inn når jeg har vært der. Men hvis du får sjekket at de ikke har den på nettsiden til biblioteket, er det kanskje mulighet for å bestille inn samtidig?


#4

Ine sa for siden:

Samsøk?


#5

Ine sa for siden:

Fant det ut, samsøk. :ja:


#6

venla sa for siden:

Med nasjonalt lånekort kan du selv bestille fra bibsok.no (det som tidligere var samsøk) og få den sendt til ditt nærmeste bibliotek.


#7

Charlie sa for siden:

Nasjonalt lånekort er fantastisk. Man kan da også låne bøker fysisk på andre biblioteket og deretter levere dem på sitt eget bibliotek. Har gjort det flere ganger, lånt bøker på ferie og lest dem ferdig hjemme om ferien ikke var nok tid.


#8

Ine sa for siden:

Takk for tips, Charlie!


#9

banana sa for siden:

Og når du først har brukt et annet bibliotek enn ditt eget, og er registrert der, så kan du også benytte deg av deres elektroniske tjenester hvis de har noen. Jeg kan f.eks. bruke Libby fra bibliotekene i Viken selv om jeg bor et annet sted, og det bare fordi jeg lånte en bok på Hemsedal bibliotek en gang.


#10

Charlie sa for siden:

Ja, det er sant. Jeg skulle bruke en e-bok-tjeneste mitt bibliotek ikke hadde, og da kunne jeg registrere meg på et annet bibliotek og fikk deretter låne e-bok der. :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.