Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det tull å reise på harryhandel nå?

#1

~TM~ sa for siden:

Eller er det fortsatt litt å spare på f.eks kaffe og karbonadedeig? Ost? Kjøttpålegg?

Hva er ev rimelig fremdeles?


#2

C3PO sa for siden:

Jeg kombinerte tur til svensk parkrun med handletur i slutten av januar. Det var absolutt verdt det, men jeg sjekket stadig mot appen til matbutikken jeg bruker her i Norge. Det var fortsatt mye å spare på toalettpapir og klesvaskemiddel. Vi kjørte en vanlig ukeshandel, men kjøpte ikke ris, som var dyrere.


#3

~TM~ sa for siden:

Takk! Vi vurderer tur over på søndag.


#4

gnuri sa for siden:

Om du skal til Charlottenberg så koster nötfarsen 69,90 pr kilo denne uken på Eurocash (tidligere eda)


#5

celebelen sa for siden:

Husk å sjekke kronekursen i tillegg til prisene.


#6

Pelen sa for siden:

Vi var i Sverige i går av andre årsaker og handlet noe (2500 kr :sparke: ). Mannen har mer kontroll på priser enn meg og f.eks. brus mente han ikke var noen idé da Meny (tror jeg det var) har mer eller mindre samme pris akkurat nå og det blir mindre styr med panten. Vi kjøpte mye "Fri for"-produkter, ost, noe beinfrie kyllinglår (for å teste ut om de er greie) og diverse annet. Mye av det vi handlet var ting vi ikke får fatt i i Norge. Jeg er usikker på om jeg hadde dratt bare for å handle om det ikke var noe spesielt rimelig jeg var ute etter.


#7

Karamell sa for siden:

Kronekursen er jo rimelig dårlig nå.


#8

~TM~ sa for siden:

Ja, det var litt det jeg tenkte på. Kombinert med prisstigning i Sverige også.


#9

Lavender sa for siden:

De som handler snus, tobakk, alkohol, feta, halloumi, mozzarella, dyremat og fri for produkter vil nok tjene på det. Leste prisøkningen i Sverige har vært på 15% siste månedene for mat, meieriprodukter mer enn det. Men alt oppgang er fra lavere base enn norske priser. De er gode på tilbudsvarer i grensebutikkene. Men både god ost og smør koster 150,- pr kg.

e24.no/naeringsliv/i/nQ05Bn/rekordhoeye-matpriser-i-sverige-forrige-maaned


#10

Hyacinth sa for siden:

Det er iallfall ingenting å spare på å handle i Danmark. Har aldri opplevd maken. I tillegg til at kursen er helt vill nå (1,5 kroner), så har prisene i Danmark steget. Null å spare på Bilka.

(For ikke å snakke om at en latte på kafé kostet opp mot 60 danske kroner, som er 90 norske! :sjokk: )


#11

veobra sa for siden:

Det var innslag på dagsrevyen i dag at det kommer svensker til norge for billige varer. Prisøkning på 47% på sukker var ett eksempel på prisstigning i Sverige. Smørbigbost var visstnok rimeligere i Norge.


#12

Pelen sa for siden:

En forskjell er at butikkene ved grensen, sammenlignet med andre butikker i Sverige, har lavere priser på det de vet nordmenn kjøper. Jarlsberg, ribbe osv osv.


#13

Serafin sa for siden:

Vi var på Storlien i dag. Og så vidt jeg kan se er iallfall kjøttdeig og kylling billigere enn hjemme. Men tør ikke uttale meg bastant, for jeg har ikke fullstendig oversikt. Vi var på Eurocash da.
Men sånn som te, sånn stor pakke med grønn te med sitron, tror jeg koster 110 (eller mer) på Rema her, vi betalte 70 kr tror jeg.


#14

C3PO sa for siden:

Det var forresten et godt poeng med fri for-varer. Vi skulle ha bursdagsfest og jeg skumle lage mat som var laktosefri. Vi sparte mye på melken, smøret og Philadelphia-ost.


#15

Malama sa for siden:

Fri for mat er grunnen til at jeg planlegger en tur til Sverige i sommer. Lite aktuelt for å kjøpe melk og smør sånn til vanlig,siden vi bor rimelig langt fra grensa, men med to laktosefrie, den ene også glutenfri (og div annet, lav fodmap) så er det nok en del å spare på ,ja


#16

apan sa for siden:

Generelt tenker jeg de fleste av oss skal handle mye for å spare inn pris på bom og drivstoff. Men det gjelder alltid. Jeg handler i Sverige når jeg likevel er der. Ikke ellers; tenker det er overvurdert.


#17

Millen sa for siden:

Jeg tenker og det er viktig å støtte norske matleverandører.
Når jeg har valget mellom tysk eller norsk kjøttdeig velger jeg alltid norsk. Viktig å støtte norsk landbruk.


#18

Floksa sa for siden:

Statens satser for bilgodtgjørelse er 4,48kr. Det betyr at om du kjører 10 mil for å komme til Sverige må du spare 450kr på handelen. Pluss evt bompenger.
Da skal du planlegge og være VELDIG nøye på hva du kjøper. Og 4,48 er statens satser. En kjapt googlsøk sier neste det dobbelte i faktiske utgifter pr km.
Så med mindre du bor veldig nære grensa er det lite å spare.


#19

meisje sa for siden:

Jeg er i Sverige nå, og prisen på det lokale supermarkedet er mye billigere enn hjemme. Jeg kommer til å handle mat på vei hjemover. Jeg så ingenting som var dyrere enn hjemme.


#20

Pelen sa for siden:

Ris og bananer pleier å være dyrere. :nemlig:


#21

Benzo sa for siden:

Jeg elsker Västerbottenost og kjøper i Sverige når vi er der, ca 200kr kg. På Meny koster den 512kr pr kg.
(akkurat nå har Meny tilbud til 200kr kg så løp og kjøp :knegg: )


#22

Hyacinth sa for siden:

Omg, takk!!


#23

Benzo sa for siden:

Du må skynde deg, tilbudet går ut i morgen. :D


#24

Hyacinth sa for siden:

Jeg så det. :) Men takk uansett


#25

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg ukeshandler fast for 14 dager i Sverige. Nå sparer man jo uansett når man minimerer antallet turer på butikken men jeg har ukeshandlet i flere år og aldri spart så mye som jeg gjør nå. Det eneste jeg ikke kjøper der er avokado og frukt siden utvalget på den butikken vi handler på er dårlig.
Uansett: jeg sparer rundt 6-7000 i måneden på mat etter at jeg begynte med dette. Det meste av maten koster mindre enn i Norge og det som koster mer eller like mye er så få produkter at det ikke vises på sluttsummen uansett.
Krever planlegging og stor bil da. Og ca. 6 timer av en dag til selve turen. Men da slipper jeg å se innnsiden av en butikk på ukesvis. Jeg kjører hjemmeladet elbil så drivstoffutgiftene er lave.


#26

Strå sa for siden:

Vi er to i husholdningen. Jeg klarer ikke se at vi på noe vis ville spart tid eller penger på å bruke tid og penger på å kjøre til Sverige for å handle noe som helst av det vi bruker. Vi dro aldri på langtur for å handle da vi hadde barna boende hjemme heller. Nå for tiden handler jeg eller Helten på vei fra jobb, vi går forbi butikken så det er veldig enkelt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.