Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal meg vannglass

#1

zinatara sa for siden:

Vi har for tiden eva solo glass som jeg ikke er så glad i og noen glass fra hadeland som mannen har fått av jobben. Egentlig ikke fornøyd med noen av dem.

Kriteriene er:
Ikke for små
Ikke for lette å knuse/få skår i
Bør kunne stables i hverandre


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg er heller ikke fornøyd med Eva Solo. Men jeg tror egentlig problemet nettopp er at jeg har stablet dem…


#3

veobra sa for siden:

Jeg skulle til å anbefale eva solo. Vi har skår i ett eller to etter omtrent syv år.

Jeg avbefaler ikea. Vi har hatt flere serier og de knuste lett. Vi sluttet med dem da vi kjøpte eva solo, så mulig de har bedre serier nå.


#4

Hyacinth sa for siden:

Har aldri fått skår i Eva Solo, det skal nevnes. Men de er ripete og stygge.



#6

Niobe sa for siden:

Vi har Norgesglass-glass på hytta, og de oppleves mer solide enn Eva Solo og Rosendahl-glassene vi har hjemme. Men de er for nye til at jeg kan si noe om varigheten.


#7

Cuyahoga sa for siden:

Jeg liker Iittalas Aino Aalto-glass. De er solide og kan stables. Jeg liker at hverdagsglass er små og har 22 cl. Men de finnes i 33 cl også.


#8

løve70 sa for siden:

Jeg er veldig godt fornøyd med Eva Solo. Der står stablet og jeg synes egentlig de har holdt seg veldig godt, mye bedre enn Rosendahl Grand Cru ihvertfall.


#9

zinatara sa for siden:

Ja de er bedre, vi hadde grand cru tidligere og tror alle hadde skår i seg. Men jeg syns de er litt tunge og at glasset er tykt. Godt mulig jeg er for kravstor.


#10

Palmen sa for siden:

Jeg er veldig glad i våre Eva Solo, liker at de er i herda glass og tåler mye.


#11

Pelen sa for siden:

Våre Rosendahl Grand Cru holder seg veldig bra, men vi stabler aldri. Vi har hatt dem i mange år. Stabling er nok ikke bra for glass. Vi har flere og tettere hyller i skapet. Vi setter dem pent i oppvaskmaskinen, det hjelper muligens også.

Men ikke noe svar på spørsmålet ditt.



#13

allium sa for siden:

En stemme til på disse. Jeg har begge størrelsene, de er mange år gamle, minst 15, og jeg kan ikke huske å ha knust et noen gang.


#14

Strå sa for siden:

De du lenker til fikk jeg 12 av for 20 år siden. Et er knust, ingen har riper. De kjøres i oppvaskmaskinen. De brukes både til hverdags og til selskap.


#15

Charlie sa for siden:

Vi har det klassiske storkjøkken-glasset, ville tippe det er fra arcoroc, men ikke helt sikker.

www.arcoroc.com/collections/glassware/conique/

Restaurantglass er vel et godt tips om man vil ha et slitesterkt og stabelbart glass. Vi brukte slike til drinker i baren der jeg jobbet i sin tid. De tålte hard bruk over lørdagsnatta, stablet en helt haug glass og gikk med flere slike «rader» av glass under armen på rydderunder. Kan ikke huske det ble knust noe, egentlig.


#16

Geitrams sa for siden:

Vi har byttet ut alle våre Eva Solo med disse. Både store og små.


#17

Lhi-My sa for siden:

Jeg, som ellers kjøper det aller meste av glass og annet servise på en eller annen bruktbutikk, kjøpte 8 fargede Siri på Hadeland glassverk sist høst. De var på halv pris, så prisen var overkommelig. Vi har fått et relativt stort skår i ett av dem, jeg tror det har skjedd i oppvaskmaskinen. Glassene stables og det har gått greit enn så lenge. Ellers har vi IKEA-glass som jeg har kjøpt brukt og som vi har brukt daglig i årevis som også har holdt seg helt fint. De stables uten at det ser ut til å være noe problem.


#18

Malama sa for siden:

Vi har store og små eva solo, noen har vi hatt i 20 år og noen i 15 og ingen er knust og lite riper. Så vi har dem nok i en god del år til


#19

millact sa for siden:

Vi bruker kun Eva Solo.


#20

My sa for siden:

Jeg ville også kjøpt Siri hvis jeg skulle byttet ut våre fra Eva Solo. Men vet ikke noe om hvor holdbare de er da. Synes de er veldig fine i alle fall. :jupp: Men det er kanskje de dere har, fra mannens jobb?


#21

veobra sa for siden:

Våre Eva solo et nok ikke like krystallklare som da de var nye. Men helt innafor for meg. Vi stabler dem, noe annet har vi ikke plass til.


#22

My sa for siden:

PS, alle dere som anbefaler Eva Solo: Hun HAR Eva Solo, er ikke fornøyd, og ønsker seg noe annet. :humre:


#23

Magica sa for siden:

Kjøpte gule Siri etter jul for 1 år siden, de er nydelige, men litt små. Burde kjøpt de litt større. Vi har også disse fra rosendahl, og de har vært veldig holdbare hos oss. Irriterende holdbare. :knegg: Vi har også noen andre, fargede, men de har vært dårlige og kan ikke stables.


#24

zinatara sa for siden:

Nei, de vi har fra mannens jobb er mer som vinglass uten stett i formen og av tynt glass. Veldig gode å drikke av, men veldig ustabile i oppvaskmaskinen og kan ikke stables.

Syns siri ser fine ut, tror jeg må ta meg en tur og se på dem i butikk en dag.


#25

Floksa sa for siden:

Vi har slike. Kjøper med meg fra loppis, bruktbutikker og om jeg finner hos Fretex. Uslitelige og nesten uknuselige.

www.bettanshus.no/products/duralex-provence-glass-16-cl?variant=39663341633721&currency=NOK&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=17993489176&utm_content=&utm_term=&cmp_id=17993489176&adg_id=&kwd=&device=m&gclid=CjwKCAjw5dqgBhBNEiwA7PryaMcTR-4xNxZSV2vLsg3Qna4_yef4dQpkD5u_haxqMgDLC9mwVhzV2RoCefUQAvD_BwE


#26

GinaK sa for siden:

Åh, mimre. Sånne hadde vi også.

Vi er mest fornøyde med VARDAGEN fra ikea og Norgesglass-glass. Det er de z


#27

Elise sa for siden:

Vi har nylig byttet ut absolutt alle kjøkkenglassene våre (som var av ymse utseende, kvalitet og mengde hakk), med vardagen fra IKEA, og jeg er foreløpig fornøyd, men det står spesifisert at de ikke skal stables. Vi liker best den midterste størrelsen.


#28

Sissel sa for siden:

Disse har jeg sett på før, og likt godt, og dette ga meg sparket til å gå ut og kjøpe dem. Kjøpte 12 fargede, og er kjempefornøyd. Må nok ut og kjøpe noen til. De er sååå gode å holde i. Hadde fra før av noen fra Ikea som begynte å bli veldig slitt.


#29

IzziCreo sa for siden:

Vi har prøvd endel forskjellig (kan avbefale Rosendahl), og vi simpelthen elsker Bodega fra Lagerhaus. Vi vil aller helst ha halvlitersglass og disse både ser flotte ut og tåler så og si alt (mikro, oppvask og ildfast 120°). Ikke opplevd riper og skår i våre, og vi stabler våre. Det har vært et problem med f.eks. Rosendahl. Fås i 22, 37 og 50 cl.


#30

amo sa for siden:

Vi har 12 store og 12 små Norgesglass. Superfornøyd, stødige og tåler oppvaskmaskinen.



#32

Obelix sa for siden:

Vi har fra Norgesglass, og er veldig fornøyd.


#33

Kiwi sa for siden:

Vi har Siriglassene som flere har nevnt, samt noen større fra IKEA som heter Vardagen. Vår erfaring er at Siriglassene er veldig pene å se på, men man må være forsiktig med dem, særlig når de tas ut varme fra oppvaskmaskinen og stables. Vi har ca 16 stk, men har kjøpt 8 nye etter skall har gått av kanten på dem.

Ikeaglassene ble kjøpt samtidig. De kan også stables, og ikke ett eneste har blitt ødelagt så langt.:)

www.ikea.com/no/no/p/vardagen-glass-klart-glass-00286917/


#34

Fintdethei! sa for siden:

Røk på en smell og kjøpte 12 sånne fargede vannglass fra Hadeland som vist over her. Tilbud på CG, 400kr avslag ved kjøp over 1000, så jeg fikk 4 av glassene gratis.
Vi har Eva Solo også, som er uknuselige. Rester av Rosendahl og noen cola glas fra McD fra den gang ungene var små. Grisestøgge og uknuselige, men ene ungdommen digger dem. Tenker han skal få de til odel og eie den dagen han flytter ut.


#35

Blondie sa for siden:

Åh, nå fikk jeg lyst på Siri-glass! :hjerteøyne:

Vi har noen små Poul Pava-glass, de er perfekte som kjøkkenglass. Nå har imidlertid mønsteret begynt å forsvinne, men glassene er like fine. Vi er helt avhengig av å kunne stable glassene, så Rosendahl-glassene jeg hadde med fases ut.


#36

veobra sa for siden:

Siri et en veldig fin serie. Dem kunne jeg også tenke meg en gang. Besteforeldrene mine hadde sukkerskål i den serien, gode minner.


#37

Nelly Nickers sa for siden:

De er mye finere i virkeligheten. Venninnen min har dem, jeg har lyst på makne. :hjerteøyne: De er både små og lette, da.


#38

Chablis sa for siden:

Siriglassene er utrolig fine, Hadeland glassverk har de på tilbud mener jeg.


#39

Nextlife sa for siden:

Jeg har en uåpnet eske med siriglass, fått i julegave. Tror jaggu jeg må rydde plass i skapet og teste de ut.




#42

Chablis sa for siden:

De var fine.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.