Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bekjennelse: Jeg har blitt en Senterparti-hater

#1

him sa for siden:

Eller bekjennelse og bekjennelse ... Har politikken deres alltid vær sånn? Jeg tenkte jo på SP som ordførerpartiet (de har styrt i en masse kommuner uten noe fjas og spas) NÅ er de SURE for at høyesterett styrer etter politiske signaler :eek: Hva i alle dager skulle høyesterett ellers styre etter? (Og nei, jeg liker det ikke. Denne rusreformen er like halvveis som kommunalreformen og henger ikke på greip, helt uavhengig av hva du mener om rus. Og jeg er i tillegg ikke noen fan av mer løssluppet ruspolitikk. MEN det spiller ingen trille hva jeg personlig mener. Høyesterett skal SELVFØLGELIG rette seg etter politiske styringer.) Yikes. :gal:

Lenke til saken


#2

Floksa sa for siden:

Skal de det? Jeg trodde rettsvesenet skulle forholde seg til lovverket og IKKE til politikk?
Selve saken kan jeg ikke noe om, men jeg ble litt overrasket for jeg trodde det var motsatt?


#3

Mikkeline sa for siden:

Jeg er usikker på hva du mener med politiske styringer? Lovendringer, utredninger etc?


#4

Milfrid sa for siden:

Hm. Det stemmer jo ikke - vi har jo et tredelt maktfordelingssystem - et lovgivende, et styrende og et dømmende. Og rettsvesenet skal vel være uavhengig av de andre to. Så jeg forstår ikke helt hva du mener her?


#5

Palmen sa for siden:

Men det dømmende må jo følge lovene som kommer fra det lovgivende, som er stortinget. Her virker det som at SP ikke helt skjønner rollen sin?


#6

him sa for siden:

Det er jo akkurat det som er poenget. Den dømmende makt skal ikke selv finne opp føringene.

#7

him sa for siden:

Lovene blir jo laget av Stortinget, og det er jo det lovverket de bruker som rettesnor

#8

Floksa sa for siden:

Når de er vedtatt ja. Det er jo nettopp for å ikke blande politikk og rettsstat det er så langtekkelig å endre lovene. Slik at de IKKE kan endres som følge av et politisk innfall. Forskrifter derimot…..#lågendeltaet


#9

him sa for siden:

Dette synes jeg blir en veldig merkelig ting å si fordi: politikk er prosessen, lovene er resultatet (og forskrifter er vel en del av lovverket). Grunnen til det tar lang tid å endre lover er jo fordi mange mennekser er involvert, mange høringsinstanser som skal få uttale seg etc men det er ikke fordi lovverket ikke skal være politisk styrt


#10

Floksa sa for siden:

Da er vi nok enige. For jeg synes det du sier er like merkelig. Politikk skal IKKE inn i rettsvesenet. De skal dømme etter lovene. Som er vedtatt av politikerene.
Det er jo en grunn til at vi ikke har fått endret rettspraksis hva gjelder samtykke og voldtekt feks.


#11

him sa for siden:

Leste du saken jeg linket til? Det er dårlig håndverk (


#12

-ea- sa for siden:

Nei, den var for abonnenter.


#13

Floksa sa for siden:

[quote=him;5219319]Leste du saken jeg linket til? Det er dårlig håndverk (


#14

Milfrid sa for siden:

Domstolene skal dømme etter lovene som er vedtatt. Men politikk skal ikke påvirke hvordan domstolene dømmer.


#15

Pelle sa for siden:

Høyesterett blir påvirket av politikk, bla i forbindelse med straffeutmåling. De må tolke mye, alt er ikke skrevet i lov. Da er politiske signaler og samfunnsendringer noe de kan vektlegge. Obs: politikk i vid forstand, ikke som i styrt av politikere. Litt mer om det her: www.domstol.no/globalassets/upload/hret/artikler-og-foredrag/hoyesterett-som-uavhengig-organ.pdf

Og om SP må jeg bare si at de fremstår som en gjeng idioter. Jenny Klinge er en frekk kategori for seg selv, som feilkjønner folk i debatt med vilje. En annen ting er det barnslige utspillet om at vegetar ikke er middag.


#16

Milfrid sa for siden:

Det er jeg enig i, at man tolker. Men ikke at politikere skal legge føringer for hvordan det skal dømmes.

Ening mht SP også. Den greia om middager var bare hinsides teit.


#17

Input sa for siden:

Jeg har alltid vært en SP-hater, men har forsvart dem mot folk som mener de er like ille som FrP. Det er jeg ferdig med. Makan til kunnskapsløs, rasistisk gjeng.


#18

Floksa sa for siden:

Jenny Klinge alene kan jo ødelegge SP.
Ulempen for meg helt personlig er at de er det eneste partiet med makt som har landbruk som kjernesak. Så jeg skulle ønske det var et spiselig parti.


#19

him sa for siden:

Sorry! Da ser jeg at HI ble for kryptisk ja :flau: Skal sjekke bedre en annen gang. Pelle sa det kanskje bedre enn jeg greide, men jeg gjør et forsøk alikevel:

Politikk er jo flerfoldig. Det som vi velgere ser mest til er jo "salgsapperatet (det du kaller ønsker/vilje/retninger etc), men de jobber jo faktisk også! Og der har de jo prosesser som går på konkrete retningslinjer for styring og hvor de reellt sett utøver makt (som de skal gjøre - det er jo det som er poenget med et demokrati - at vi stemmer frem politikere som utøver makt på våre vegne). Og det var den siste delen jeg mente når jeg sa politikk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.