Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

MacBook, hva se etter?

#1

Blondie sa for siden:

Det vurderes å spleise på MacBook til vårens konfirmant. Det er lenge siden jeg har kjøpt slikt selv (har da arbeidsgiver til slikt!) og jeg er litt bakpå. Er det noen med oppdatert kunnskap som kan hjelpe meg med å synse?

Det må nok bli en Air, det er tvilsom at det er behov for noe mer. Det er litt videoredigering i tillegg til streaming, tekstbehandling og surfing, men ikke nok til at det skal være noe problem med Air.

Hvor mange RAM bør vi gå for? Hva annet bør vi se etter?


#2

Niobe sa for siden:

Om man skal redigere video, så lønner det seg muligens med den nyeste, med M2 chip. Den skal være bedre på grafikk, og har bittelitt større skjerm. Den eldre, med M1 chip, er vel noen tusen billigere, vel og merke, og gjør sikkert jobben helt greit.


#3

Anne C sa for siden:

Mest mulig RAM er min erfaring. Min gamle Mac sleit med det på slutten. Jeg fikk hele tiden melding om at det var for lite minne. Jeg mener jeg har 8 RAM i den nye.


#4

kamp sa for siden:

For å si det rett ut - det økonomien tillater, som vanlig.
Mer realistisk 512gb HD og 16gb ram med mindre det skal drives med veldig tunge programmer.

Det er forskjeller på m1 og m2 prosessor men tenk fremover også.

Skal det redigeres film og bilder, så er de programmene tyngre og burde få ha en m2 prosesser med godt med ram.

Operativ systemene blir også tyngre.

Jeg har en Intel prosessor nå, den sliter litt :rolleyes: så det dukker nok opp m1/2 her også men jeg redigere ikke film osv så behovet er ikke m2 men kan jeg samle sammen 2000 på det tidspunkter så blir der m2.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.