Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva erstatter jeg Marsala med i Tiramisu?

#1

daffy sa for siden:

Skal lage en klassisk Tiramisu. I oppskriften står det Marsala, men det gidder jeg ikke kjøpe en flaske av kun for to spiseskjeers skyld. Hva kan jeg bruke i stedet? Hva vil fungere best av Cognac og Calvados mon tro? Eller noe helt annet? Hvilken sjokolade er best å rive på toppen? Sikkert Valhrona, men hvilken som fins i dagligvarebutikken?


#2

Toffskij sa for siden:

Marsala er jo søt dessertvin, så den beste matchen vil være sherry, portvin eller madeira. Jeg bruker både marsala og grappa i min, forresten, og både konjakk og calvados er gode erstatninger for grappa. Det blir nok godt.

Jeg bruker bare kakao på toppen og mener det er det som er den klassiske løsningen.


#3

meisje sa for siden:

Jeg hadde droppet det, er ikke glad i sterk alkohol i mat, du må iallefall ikke bruke konjak eller calvados, det vil overdøve alle andre smaker. Hvis du vil ha med syren kan du tilsette litt kvalitetseddikkbalsamico og sukker/honning som erstatning.


#4

banana sa for siden:

Jeg tror vi har brukt kaffelikør tidligere.


#5

Nenne sa for siden:

Enig.

Jeg bruker også kakao, men kan fortelle at et år til påske rev jeg over en mørk sjokolade med appelsinsmak og det ble en super påskevri på det. Da kunne man jo også brukt Cointreau for å ta'n helt ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.