Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lage lasagne dagen før

#1

amo sa for siden:

Går det? Jeg har laget klar lasagne, den står på disken klar til å stekes. Jeg har ikke hatt ost oppå ennå. Så ringer mellombror og lillesøs, de er på vei hjem og vil ta med sushi. Kan jeg kjøle ned lasagnen, sette den i kjøleskapet til i morgen? Så tar jeg ost på før jeg steker den da? :o


#2

Pelen sa for siden:

Jeg skulle steke den nå uten ost og så varme den opp i morgen (tar lenger tid enn hva man tror). Mulig din foreslåtte måte går bra, men tror den blir vel så bra med å steke den nesten ferdig i dag.


#3

Magica sa for siden:

Jeg ville enten fryst den nå eller satt den kjølig og stekt den i morgen.


#4

Benzo sa for siden:

Den er bedre dagen etter, da har lasagnen satt seg skikkelig. :nam:


#5

liefje sa for siden:

Absolutt null problem. Heller tvert imot. Jeg pleier å halvsteke i en sånn situasjon. Samme hvis jeg lager klart for å ta med på hyttetur etc. Steking etter at den har vært i kjøleskap tar imidlertid veldig lang tid fordi den er så kald når den settes inn i ovnen. Kan derfor være nødvendig å steke den på litt lavere temperatur i lang tid, eller ta på folie slik at den ikke blir brent på toppen


#6

tink sa for siden:

Dette har vi gjort flere ganger, jeg ville montert og lagt den klar i kjøleskap for steking i morgen. Går ut fra at kjøttdeig/fyll allerede er stekt/varmebehandlet.


#7

Nenne sa for siden:

Jeg ville ventet med stekingen til i morgen.


#8

Myria sa for siden:

Jeg ville også kjølt den uten steking og stekt den i morgen. En stor lasagne tar fort like lenge i ovnen bare for å varme opp som den tar å steke fra kald tilstand så du sparer ikke noe tid på å steke i dag.


#9

Polyanna sa for siden:

Vente med steking, og romtemperere før den går i ovnen, for å få mest mulig forutsigbar steketid.


#10

Fintdethei! sa for siden:

Jepp. sett i kjøleskapet (uten osten på). Ta på osten før steking i morgen. Jeg har stekt rett fra kjøleskapet, men lagt til 20-30 min ekstra steketid.


#11

Nextlife sa for siden:

Det de to over her sier. I tillegg er det lurt å ta en kniv å skjære og dytte litt i lasagnen før den går inn i ovnen, da gir du lette vei for varmen å trenge inn i lasagnen, og den stekes mer jevnt og kjappere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.