Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Påskemiddag til mange - hva ville dere servert?

#1

Drømmedama sa for siden:

Vi blir mange rundt bordet på hytta i påsken, opp til 15 personer i alderen 8 til 80, og har flere middager som skal planlegges, noen gode tips? Både litt finere middager som kan ordnes til mange og noen som ikke krever altfor mye tid eller greier, kanskje du har tips til noe godt tilbehør eller digg dessert? Vi har alt av utstyr og to ovner så det er ingen slike begrensninger. Alt som kan gjøres/forberedes på forhånd er best.


#2

vixen sa for siden:

Ville laget et par gryter. Chilli con carne, biffgryte på øl eller vin. Dersom fint vær så ville jeg grillet ute. Ulike pølser og tilbehør. Det å lage pavlovabunner på forhånd er greit. Holder seg lenge så bare pynt når man skal spise. Fruktsalat med vaniljekrem. Lam er vanlig i påsken,men kan jo lage annet enn lår. Søstersen lager en kjempegod lammekebab f.eks. Med så mange hadde jeg nok slått til med taco en dag


#3

Syrinx sa for siden:

Lammesteik er ein klassikar. Eg brukar av og til å gå for gresk salat, tzatziki og ris/brød/poteter (alt etter som) til. Får kjensla av vår og sommar då.


Denne salaten er god til alt av kjøtt og fisk:

Dette er ein av dei rettane som blir gode uansett blandingsforhold, så eg legg ut ingrediensliste og ikkje ei detaljert oppskrift.

Bønne (og kikert)-salat

Finraspa parmesan
God olivenolje
Kvitlauk
Salt
Pepar
Ein skvis limejuice
Finhakka koriander, den kan byttast ut med bladpersille

Bønner av valgfri sort. I salaten på biletet (som ikkje ligg ved her) har eg brukt kidneybønner og svarte bønner, samt ein boks kikerter.


Denne kyllingretten er veldig god og veldig enkel. matpaabordet.no/2019/03/21/ovnsbakt-kyllinglar-i-honning-og-soyasaus/


#4

veobra sa for siden:

Lammestek er nydelig. Vi pleier steke to-tre stykker når vi et mange.

Halvferdige gryter. Der man kan ha i mer grønnsaker, for eksempel rester fra andre middager. Detnernikke så enkelt å beregne når man er mange, synes jeg. Fint å bryke rester på slutten.


#5

Tilde sa for siden:

Kyllingsuppe ville jeg servert.
Taco er også greit til flere personer.
Gryterett med tilbehør.


#6

Bokormen sa for siden:

Jeg ville langtidsstekt en diger kalkun, ovnsbakt et par store ørreter, hatt taco en dag, laget en stor gryte kjøttsaus som fikk stå og putre og hatt pasta til. Pølselapskaus med grønnsaker fra pose. Burgere, salat og ovnspoteter til. Spekemat, hjemmelaget potetsalat, grønn salat, eggerøre og loff. Svinefilet i ovnen, gratinerte poteter og grønnsaker eller salat.

Om en har tid og ork, er det alltids godt å ha boller, kanelsnurrer eller langpannekake i fryseren. Vafler eller sveler som spises ute. :nam:


#7

Retz sa for siden:

Finnbiff
Lapskaus
Fiskegrateng


#8

Musemus sa for siden:

Grillmat.
Biff bourguignon.
Lapskaus.
Lasagne.


#9

Toffskij sa for siden:

Osso buco og lammeskank er veldig godt begge deler.


#10

Mikkeline sa for siden:

Vi er tilsvarende mange i påsken og har alltid pizza, pinnekjøtt og lam (lår eller steik)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.