Alexy sa for siden:
Er det eggehvite som skal brukes sammen med melis for å få den mer stiv? Mange eggehviter da?
:neie:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Alexy sa for siden:
Er det eggehvite som skal brukes sammen med melis for å få den mer stiv? Mange eggehviter da?
:neie:
Libra sa for siden:
Det er eggehviter du skal bruke ja, hvor mange kommer jo an på hvor mye melisglasur du skal bruke. Her går det massevis så jeg bruker eggehviter fra to store egg.
Edit; ekstra tips. Jeg bruker å stivpiske eggehvitene før jeg tilsetter melisen. Pass også på å tilsette nok melis, slik at glasuren ikke bare renner utover.
Alexy sa for siden:
Takk takk!!:)
GinaK sa for siden:
Denne glasuren bør nok piskes i ihvertfall 10 minutter i mikser. Den er ferdig når du tar den mellom to fingre og drar fra hverandre og den liksom henger fast mot hverandre, om du skjønner... :o Da er den så seig at du kan lage snø på taket på pepperkakehuset som henger så fint ned uten at den renner helt ned....
Libra sa for siden:
Hvorfor mener du at den må piskes så lenge? Jeg stivpisker eggehvitene på vanlig måte og det tar da ikke så lang tid. Istapper og snø på taket har vi laget her så det var ikke noe problem. Hele poenget er å ha i nok melis.
Mandarin sa for siden:
4 dl melis , 1 eggehvite , noen dråper sitron for smakens del.
Slettet bruker sa for siden:
Jeg bruker bare melis, vann og litt trangant. Det fungerer helt utmerket. :D
Alexy sa for siden:
Jeg brukte 2 eggehviter og litt over en halv pakke melis. Jeg pisket eggene i noen minutter til det ble hvitt og porøst og hadde melisen oppi. Satt som et skudd!
:riktig:
safran sa for siden:
Og jeg pisket ikke eggene i det hele tatt, bare blandet oppi melis og litt eddik. Det ble så bra atte.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.