Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

AirTags -WTF??

#1

Milfrid sa for siden:

Jeg har fått ny telefon. Og den driver på og forteller meg om AirTags som absolutt ikke er mine. Hvorfor i alle dager kommuniserer telefonen min med andre sine AirTags?? Først trodde jeg at det var Svigersønnen sin, han fikk av meg for et år eller to siden, siden han har en lei tendens til å miste ting. Men nå er jeg bare forvirra, for det er ikke hans heller. Det står jeg kan deaktivere varsler, men jeg vil gjerne forstå hvorfor jeg får varsler i utgangspunktet til AirTags jeg ikke har koblet til min bruker. Anyone?


#2

Isprinsessen sa for siden:

Min første tanke er at du har fått en brukt telefon.


#3

Karamell sa for siden:

Ja, det tenkte jeg også. Din nye fon har vært brukt av andre.


#4

zinatara sa for siden:

Er det den funksjonen som forteller deg at det er en airtag i nærheten av deg over lengre tid? Jeg vet at de har en slik funksjon for å unngå at andre kan bruke airtags feks. festet til bilen din for å stalke eller overvåke deg.


#5

m^2 sa for siden:

Det er jo hele konseptet med Airtags da…
De kobler seg til nærmeste iphone for å finne ut hvor de er, og sende signal om det til eieren. Uten å spørre først. Hvis en airtag er der du er og følger deg over tid vil du få en generisk melding om det på iphonen.

Men hvis den er din vil det stå er lagt igjen, hvis den IKKE lengre er der du er.


#6

Milfrid sa for siden:

Det kan være den ja, om den finnes. Tror ikke jeg har fått brukt telefon. Den er kjøpt via komplett bedrift og sendt fra Sandefjord, og det skal godt gjøres at den som i såtilfelle hadde den før, bor her i distriktet. :knegg:


#7

Milfrid sa for siden:

Jeg vet jo hva konseptet er, men jeg trodde konseptet var at AirTags visste hvem som eier taggen og forholder seg til dem, og ikke bare forteller random folk med iPhone at «her er jeg, her er jeg!!». Med en haug med AirTags i omløp kan jo det bli rimelig irriterende i lengden liksom. Jeg har en kollega med taggs på det meste, men har aldri fått noe opp på telefonen min om dem.


#8

Pelen sa for siden:

Det kan jo være for at man skal bli oppmerksom på at man har en AirTag i nærheten jevnlig så at ingen kan plassere den i dine ting, som andre har skrevet. Slik har jeg oppfattet det når det har skjedd meg. Min venninne fikk en slik beskjed og der hadde hennes psyke kjæreste puttet en inn i nøkkelknippet hennes (hun fikk en pyntegjenstand til nøkkelknippet) for å følge med på hvor hun var. Du har nok ikke fått en brukt mobil.

Å stenge av funksjonen høres lurt ut.


#9

Blondie sa for siden:

Du har nok for ny telefon. :knegg: Min iPhone 12 har aldri sagt fra om sånt, men jeg tror ikke jeg kjenner noen med tags heller.


#10

Input sa for siden:

Heldigvis aldri jeg heller, Blondie. Jeg ville seriøst antatt at jeg hadde fått brukt telefon, selv om den kom fra Sandefjord og alt det der.

Er det én AirTag du får varsel om? Har du i så fall sett den konkrete AirTagen? Eller er det tilfeldige AirTags på bussen liksom?


#11

Milfrid sa for siden:

Apple support dier det er en funksjon, og at det er sånn fordi man ikke skal kunne overvåkes av andre, blant annet. Jeg tror det er Svigersønn som har glemt AirPods i bilen min. Som nå er på service. Så da får jeg sjekke det når jeg får den i retur.

support.apple.com/no-no/HT212227


#12

Milfrid sa for siden:

Skal gi beskjed til jobben om det. ;)

AirTags er genialt for rotehoder og hunder. Ungene har dem på nøkler og to stk firbeinte. Og så får man tydeligvis beskjed om AirPods også.


#13

-ea- sa for siden:

Jeg får beskjed om mac og AirPods, når phonen er for langt unna dem. Tidskritiske meldinger elns.


#14

Skilpadda sa for siden:

Jepp, det ville jo ellers være ganske lett å snike en airtag i bilen eller sekken til noen og dermed vite hvor de var til enhver tid. Så jeg synes det er sympatisk at telefonen din sier fra når det ser ut til at en tag «følger etter» deg.


#15

Milfrid sa for siden:

Ja jeg kjenner jo at jeg egentlig er litt enig etter å ha lest den lenken der. Det er ikke sånn at den gauler «her er jeg!» hver gang jeg går forbi en tagg. Jeg ser jo nå at den varsler når det er en tagg med meg over lengre tid.


#16

Karamell sa for siden:

De er kompatible fra og med iPhone 11, og du har ikke akkurat telefon fra steinalderen. :knegg:

Hvordan vet du at du ikke kjenner noen som bruker slik tag? De var jo utsolgt over alt i sommer pga koffertkaos på flyplasser.


#17

tinkadott sa for siden:

Kan man ha det på hunden altså? Da ble jeg plutselig intr.


#18

Blondie sa for siden:

Det var poenget, jeg synes jeg har en fryktelig ny telefon og jeg har ikke merket denne funksjonen på min.

Jeg vet ikke om noen som har heller, så det kunne jo være derfor.


#19

Karamell sa for siden:

Og det var jo poenget mitt også, at du har muligheten på din telefon. ;) For meg hørtes det ut som at det var kun på Milfrids splitter nye jobbtelefon der var mulighet når du skrev at "du har for ny telefon", nemlig.
(Jeg har også 12-ern).


#20

Blondie sa for siden:

… det var tøys.


#21

jolie sa for siden:

De må være kompatible mye før 11. Jeg fikk varsel på at en airtag «reiste sammen med meg» på busstur med tiendetrinn i fjor. Da hadde jeg den første SE-en (altså som en 6S å regne).


#22

Karamell sa for siden:

Jeg vet ikke, det var det det sto på Elkjøp sine side.


#23

Milfrid sa for siden:

Jauda. Nå sitter vi her og lurer. For airtagen lå ikke i min bil. Den var var festet bak skiltet på bilen til Kjæresten. :sjokk: WTF?!? Noen har rett og slett taget bilen hans.

Vi får bare opp serienummer og de tre siste tallene i det vi antar er telefonnummeret, men det hjelper oss ingenting.

Uansett, batterier er deaktivert og airtagen død, men vi lurer jo ekstremt på hva i alle dager som har skjedd. Om det bare er noen som er morsommere eller hva det er. Er det noen mulighet for å finne ut hvem eieren er når man har serienummer og siste tall i telefonnummer?


#24

meisje sa for siden:

Det var et merkelig sted. Jeg ville gått til politiet med denne saken, fordi jeg ville ønsket at stalkingen ble registert på den personen som har lagt airtagen der. Kan noen ha slik interesse i din partner?


#25

Milfrid sa for siden:

Men vil politiet gidde å bruke ressurser på det? Vi begriper ikke hvem det kan være, kan ikke tenke oss noen som har interesse av det. Og han har ingen kontakter med telefonnummer som slutter på de siste tallene heller. Men en sånn dings koster jo 400 kroner-ish, så det er jo ikke noe man fester på en bil bare for moro. Han har ikke iPhone selv, så han hadde jo ikke oppdaget det om ikke jeg oppdaget det. Men nå har han lastet ned en app som gjør at han kan følge med litt selv også.

Virkelig rare greier.


#26

Candy Darling sa for siden:

Det KAN jo være at noen andre har oppdaget en uønsket tag hos seg selv, og bare festet det på en tilfeldig bil? Det hadde jo vært en utrolig bra påskekrim.


#27

Milfrid sa for siden:

Hahaha, ja vi har faktisk spøkt med at vi bare burde pass it forward sånn i tilfelle det faktisk er noen som stalker ham. :knegg: Den var festet inn under støtfangeren der med skiltet, er et hulrom der. Så det er jo ingen som har hatt tilgang til innsiden av bilen.

Vi kommer ikke på noen som kunne ha interesse av å stalke ham, han har ingen crazy ekser eller noe. Så kanskje er den forklaringen mest sannsynlig.


#28

meisje sa for siden:

Kanskje ikke, men det blir registert at noen med sånn og sånn har forsøkt seg på dette, og kanskje ser politiet på denne saken om de har flere tilfeller av sånn stalking. Har du forsøkt å ring til mobilselskapene og se om de vil dele navnet til dere ? Sannsynligvis ikke, men også telefonselskapene har interesse av å vite om sånne personer.


#29

Zulu sa for siden:

Han har ikke nettopp kjøpt ny bil og taggen henger igjen fra forrige eier?


#30

Milfrid sa for siden:

Går jo an å høre med dem, men tipper det er en sak som kjapt blir lagt bort.

Nope. Han har hatt bilen i årevis. Og taggen kan ikke ha ligget der så lenge, for det er jo ikke så lenge siden jeg begynte å få varsler.


#31

meisje sa for siden:

Driver kjæresten din med noe sensitivt på jobb ? Iallefall noe å vurdere om det er tilfelle.


#32

Milfrid sa for siden:

Nei, han er en helt vanlig konsulent i oljebransjen, og det er ingen grunn til at noen skulle spore hvor han er på grunn av jobben.

Sånn i det store og det hele er CD sin forklaring mest sannsynlig - noen har funnet den på eget kjøretøy og satt den på en annen, tilfeldig bil. Det irriterer meg bare at man ikke får hele telefonnummeret. Men det tyder jo bare på at det er noen som i utgangspunktet er noen som ikke har helt rent mel i posen, for man har jo full anledning til å registrere tags som gjør det mulig å få dem tilbake om de forsvinner.


#33

Zulu sa for siden:

Jeg tror jeg ville tatt en telefon til politiet og bedt om råd. Den høres ut til å være litt for strategisk plassert til at det er tilfeldig. Hvis noen ville kvitte seg med en stalker-tag, hadde de vel bare slengt den fra seg og ikke tatt seg bryet med å gjemme den på en annen bil?


#34

Zulu sa for siden:

De kan jo selvsagt ha tatt feil bil, da, og tror at det er noen andre de stalker.


#35

-ea- sa for siden:

Kanskje en idé å sjekke med ledelsen på jobben hans, om det samme kan ha skjedd med andre? Eller om den var ment for en kollega som har (nesten) lik bil, eller pleier å parkere på samme sted?



#37

Milfrid sa for siden:

:rofl:

Men om ikke politiet klarer å finne ut hvem som har lagt den der i en sak om 800 kg kokain så tror jeg ikke de klarer å finne ut hvem som har lagt den i Kjæresten sin bil heller.

Det ser uansett ut som om han har funnet ut at det er eksen som har gjort det (hun er definisjonen på Hønemor og han mener hun har gjort det for å holde styr på hvor datteren er til en hver tid). Hun hadde i alle fall svart på direkte spørsmål at hun trodde det var sønnen eller hennes kjæreste sin «og kunne hun få den tilbake». Jeg leste meldingene og lurer på om hun har forstått hva han egentlig spurte om, for det var null «aner ikke hva du snakker om, bare «det er sikkert x eller y sin, kan jeg få den tilbake». Noe som skjer når helvete fryser over i følge Kjæresten.

Jadda. Neida. Jeg venter i spenning på fortsettelsen. Jeg kan ikke forstå at noen gjør sånne ting, og heller mot at hun ikke har forstått at den ble funnet skjult i støtfangeren, men tenkt at Bonusdatter har glemt noe igjen inne i bilen.

Uansett. Veldig glad for at Apple har varsling på sporingsenheter som følger etter en. :nemlig: kunne blitt en skremmende verden uten!


#38

Input sa for siden:

Hvordan fant dere den? Hadde liksom aldri kommet på å lete der.


#39

Milfrid sa for siden:

Når man får opp varsel får man valget «spill av lyd». Så da lager taggen lyd og man kan lytte seg til hvor den er. Vi hadde jo heller aldri kommer på å lete der, jeg ante ikke en gang at det var et hull der.


#40

Isolde sa for siden:

Dette begynner jo å bli en spennende påskekrim.


#41

Zulu sa for siden:

Hæ? Hun har festet den bak skiltet på eksen sin bil for å holde styr på hvor datteren er? Uten å si fra? :skeptisk:


#42

Milfrid sa for siden:

Det er sånn det ser ut akkurat nå ja. Jeg håper jo at hun misforstod hva han spurte om da. Han fikk naturlig nok ikke tatt det opp med henne da ha. Hentet datteren nå i dag.


#43

Milfrid sa for siden:

Hadde hun sagt i fra hadde han selvfølgelig aldri latt henne gjøre det. Det er virkelig ingen grunn til at hun skal spore datteren. Men hun er jo uansett sikkert sporet gjennom telefonen tipper jeg, moren har nok find my iPhone på den. Men den virker kun når hun er på wifi, hun har ikke mobildata påskrudd, siden hun har en lei tendens til å være helt ukritisk mht streaming og sånn.

Jadda. Neida. Jeg håper som sagt at hun misforstod spørsmålet og at det ikke er hun som syntes det var en god ide å tagge Kjæresten min sin bil.


#44

Lille meg sa for siden:

Denne tråden tok en overraskende vending. :eek:

Jeg tror at mange ikke helt har tenkt gjennom hva overvåking via for eksempel AirTags egentlig innebærer. Det er lett å tenke at om man ikke har noe å skjule, så er den typen overvåking uproblematisk. Mange syns jo for eksempel det er uproblematisk at Snapchat kontinuerlig viser hvor man er.

Når brikken er plassert i et hulrom på utsiden av bilen, så er det jo opplagt at dette er en bevisst handling. Og det framstår vel som usannsynlig at det er noen av ungene? Dette er såpass ubehagelig oppførsel at noen bør snakke med dama. Jeg hadde vært svært ukomfortabel om noen hadde kunnet følge med på hvor jeg oppholdt meg, spesielt om jeg ikke visste om det.


#45

-ea- sa for siden:

Enig med Lille Meg.
Ubehagelig kontrollbehov, og unnskyldningen om "å holde rede på dattra" holder ikke. Det er ikke jenta som kjører rundt i den bilen. Det er eksen (kjæresten din) ho vil ha kontroll på.


#46

Milfrid sa for siden:

Han har ikke fått snakker med henne enda, han hentet datteren rett etterpå, og da var det ikke tid og sted. Men ja. Han må ta praten.

Hun har et, i mine øyne, unaturlig stort kontrollbehov mht datteren. Hun ringer henne i alle fall et par ganger hver dag når hun er her, og datteren ringer tilsvarende. I tillegg er det alltid telefon eller sms etter at hun har vært her, med beskjed om hva som må gjøres annerledes om det var noe datteren var vagt uenig i. I følge eksen er det tilsvarende meldinger til foreldrene til venninnene, så jeg har inntrykk av at det er curlingbehov på noen hakk høyere nivå enn jeg er vant med.

Så jeg tror ikke det er kjæresten min hun forsøker å ha kontroll på altså, jeg er temmelig sikker på at det er datteren.

Men jeg håper jo enda hun har misforstått hva hun ble spurt om da. :gal:


#47

Input sa for siden:

Jeg tenker det samme som Lille Meg ang. disse gps-klokkene som «alle» barn plutselig hadde. Særlig etter at jeg leste at foreldre via. appen kan lytte til barnet uten at barnet må aktivere eller godkjenne det på noen måte. Det er ikke bare eget barn man overvåker da, men også andres barn, og lærere, ansatte i bhg. og andre voksne.


#48

Milfrid sa for siden:

Funksjon som er ulovlig og bruke, men likevel eksisterer. Fun. :snill: Bonusdatter hadde en sånn før hun fikk telefon nå i februar. Så det er jo fullt mulig at den airtagen kom på plass etter det da. :snill:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.