Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er din go-to middag når du ikke har handlet?

#1

Fintdethei! sa for siden:

Eller mangler ideer?

Det kom jeg til å tenke på da jeg fikset en pastagrateng med diverse grønnsaker, noe bacon og pepperoni fra kjøleskapet, krydder og laget en ostesaus før den fikk en kvarters tid i ovnen.


#2

millact sa for siden:

Varmdisken på Mega. I går ble det kompe, kylllingvinger og karbonader.


#3

My sa for siden:

Pannekaker og tomatsuppe har jeg som regel ingredienser til. Så da blir det gjerne det.


#4

Karamell sa for siden:

Da har du jo handlet. ;)


#5

Niobe sa for siden:

Veldig ofte en suppe. Løk, gulrot, chili og hvitløk har vi som regel alltid i hus.


#6

Karamell sa for siden:

Som regel en lett blanding fra fryseren. Typsik er tre fiskekaker, to grillpølser, en halv pose pommes frites, 1 laksefilet og en kvart pose blandede grønnsaker. :knegg:

Sist ble det tomatbasert suppe med hermetiske tomater og masse slitne grønnsaker, en halv boks creme fraiche, en halv pakke fetaost og litt Snøfriskrester. Stavmikser. Serverte brød til.


#7

Niobe sa for siden:

Ja, og så en veldig simpel variant av Fish and Chips. Barna mine liker faktisk fiskepinner, så sprøstekte fiskepinner og ovnsstekt pommes frites, med en hvitløksdressing av noe slag, er gjerne en kjapp krisemiddag her.


#8

Heilo sa for siden:

Ostesmørbrød. :knegg: Ellers har jeg nesten alltid ris, pasta, frosne kyllingfileter, linser og bokstomat så da lager jeg noe med det som basis og det jeg ellers har i kjøleskapet.


#9

Elise sa for siden:

Pasta, tomatsaus pluss diverse. I form, med ost på toppen.


#10

Einhyrningur sa for siden:

Pizza. Har alltid noe hvetemel og pasata, pluss Norwegian liggende.


#11

frukt sa for siden:

Lapskaus på boks, eller noe greier fra fryseren.


#12

Retz sa for siden:

Da blir det ofte grønnsaker stekt i ovnen. Men jeg spiser like gjerne brødskiver.


#13

millact sa for siden:

Hjelpes, jeg må ha lest setningen feil.


#14

venla sa for siden:

Pasta med det jeg har i kjøleskapet. Tomat, gulrot, paprika, kjøttpålegg og parmesan.


#15

Addison sa for siden:

Omelett er en gjenganger her. Med rester av pølse, skinke, kylling, paprika, vårløk, kanskje potet. Så ost på toppen. Egg har vi så og si alltid i hus.


#16

Nada sa for siden:

Suppe av et eller annet slag. Har jeg tid blir det pannekaker til.


#17

Effie sa for siden:

Fiskestykke/kjøttstykke bakt i ovn på det eg måtte finne av grønnsaker i frysen. Eller ostesmørbrød.

Mannen tar gjerne ein pakke nudler.

Og av og til blir det potetgull.


#18

Blondie sa for siden:

Ostesmørbrød, ja.


#19

Syrinx sa for siden:

Brødskive med speilegg, kanskje slenge med ei pølse, karbonade eller anna fjask frå frysaren.


#20

Floksa sa for siden:

Jeg har alltid kjøttdeig, hakkede tomater og poteter i hus. Så da blir det en tomatbasert gryte av noe slag. Med poteter til. Det skjer relativt ofte.


#21

Palmen sa for siden:

Stekt ris med rester fra grønnsaksskuffen og påleggsskuffen. Omelett er også en go-to når det meste er tomt.


#22

løve70 sa for siden:

Ostesmørbrød, pannekaker eller noe pasta greier.


#23

Shun sa for siden:

Omelett med restene av grønnsakene jeg finner i kjøleskapet.


#24

Toffskij sa for siden:

Noe med egg. Steker gjerne et speilegg pluss bacon eller skinke og smeller det mellom to brødskiver eller i et rundstykke.


#25

veobra sa for siden:

Vi har alltid noe som kan bli til pastasaus, tomat, løk og kjøttdeig. Suppe av tomatboks, gulrot og løk kan vi også ha. Putter i rester fra fryser og kjøleskap.

Vi hat som regel en del basisting. Det er mer tiden og orket som begrenser.


#26

Strå sa for siden:

Hverken Helten eller jeg er avhengige av middag som sådan, det er ikke hver dag vi spiser det. Sånn omtrent en av tre uker husker vi på å planlegge og da blir det middag 5-6 ganger den uka. Men til vanlig, når vi ikke har husket på noe som helst, da blir det brødskive eller knekkebrød eller en bøtte med Italiensk is eller Kulinaris is. Vi har alltid is i fryseren.


#27

Appelsin sa for siden:

Når jeg er alene er det rundstykke fra fryseren, med ost :flau:

Når barna er her er det chili sin carne, en litt strippet variant. Men har som regel krydder, knuste tomater, løk, en gulrot, mais og bønner.


#28

frukt sa for siden:

Men nå for tiden blir det som oftest tortilla/lompe med pålegg. :matlei:


#29

safran sa for siden:

Peppes eller sushi. :sparke:

Nei, men seriøst. Jeg har sikkert ingredienser til å mette fem tusen fra skuffer, skap, bod og fryser. Har veldig mange basisingredienser, og kan lage ganske mange fullstendige retter ut fra det.


#30

Malama sa for siden:

Middag når vi ikke har handlet er gjerne "et stopp på kiwi"

Eller så blir det pizza, vi har for tiden alltid glutenfri pizza i fryseren og mel og tomatsaus, ost og et eller annet å hive oppå (pepperoni har vi alltids, somregel noe skinke, ofte noe kjøttdeig.

"alle" hurtigmiddager er litt ute pga mellomste sin strikte lav foodmap diett for tiden. Fiskepinner og nudler var en safe løsning på dager en ikke har tid til middag, men det finnes ikke lav formap fiskepinner ifølge appen. Nudler kan hun spise risnudler, så bare vi handler rett sted er det greit nok, men ikke fiskepinnene. Fiskekaker like så stort sett.

Vi kan lage "fiskepinner" selv, men da inngår det ikke i "mat når det ikke er tid til mat". ER det tid til mat er det også tid til kiwi, eller pizza ;)

Jaja, vi kommer vel inn idet også, men pr nå er middag når vi ikke har handlet åpenbart pizza. Eller kiwi


#31

Blondie sa for siden:

Flere av de glutenfrie Toro-suppene er lav fodmap, Malama. Vi hadde i-all-hast-middag med tomatsuppe i går.


#32

Malama sa for siden:

Ungene er glade i toro tomatsuppe. De liker ikke den glutenfrie. Rynker på nesa og vil ikke spise.

Men kan teste noen andre.


#33

Erica sa for siden:

Tja, pannekaker, grøt, eller en suppe om jeg har ingredienser til å lage det.


#34

Timar sa for siden:

Jeg elsker dette innlegget! :love:


#35

amylin sa for siden:

Ramen. Har omtrent alltid nudler og ingredienser til å lage en kjapp kraft, også tar jeg de grønnsakene jeg har i kjøleskapet.


#36

Luftslottet sa for siden:

Vi har som regel rester i fryseren, så da blir det enten en restemiddag som er lik for alle, eller en restemiddag hver med noe pasta eller ris til.
Pizza har vi alltid ingrediensene til liggende, og hvis vi har egg, blir det gjerne omelett med det som måtte befinne seg i kjøleskapet.

Vi lager alltid dobbel porsjon av noen retter som pizza og lasagne når vi lager det, det er ikke noe mer jobb, veldig kjekt å ha i bakhånd for dager med latskap, sykdom eller kabaler som ikke går opp. Eller når jeg kommer hjem og middagen er spist opp av glupske tenåringer.


#37

Lille meg sa for siden:

Vi har havnet på galeien hvor vi ikke i liten grad planlegger middager i det hele tatt. Det blir nesten alltid tatt fullstendig på sparken, i håp om at det er noe vi vil ha i kjøleskapet.

Så det har blitt mye take-away i det siste.


#38

Tallulah sa for siden:

Noe med spaghetti. F.eks. med cottage cheese, restegrønnsaker, tunfisk på boks etc.


#39

Muskat sa for siden:

Vi har stort sett alltid fisk i fryseren, så hvis jeg ikke har planlagt middag og skal ha noe kjapt blir det som regel laks og pasta med pesto.

Har vi mye grønnsaksrester lager jeg gjerne en suppe eller linsegryte. Vi ukeshandler og planlegger middag for hele uka, men lar en dag stå åpen for å få brukt opp rester.


#40

Blå sa for siden:

Har som oftest grønnsaker i kjøleskapet. Så uplanlagt middag blir pastagrateng, en eller annen form for gryte med kikerter eller omelett.


#41

Skilpadda sa for siden:

Omelett med brødskiver til, eller brødskiver med hardkokte egg.


#42

Dansma sa for siden:

Stekt ris med grønnsaker, kjøtt/kylling/pølse * detjegharikjøleskapet*


#43

Lyppa sa for siden:

Omelett eller pepperonipizza


#44

Timar sa for siden:

Speilegg, ostesmørbrød, omelett, brødskiver eller bare enda mer frokostblanding/musli. :knegg:


#45

GydaG sa for siden:

Fiskepinner i lompe/lefse med ketchup til ungene og remulade til oss som ikke skjønner at det er mulig å kombinere fiskepinner og ketchup. :p


#46

Bokormen sa for siden:

Vi har så godt som alltid pasta, løk og hermetiske tomater i hus, så en rask pastarett kan jeg alltid slenge sammen. Eller en suppe basert på de grønnsakene vi måtte ha liggende. :)


#47

Arran sa for siden:

Min go to er pasta med kjøttsaus, chilli con carne og lys lapskaus. Har alltid kjøttdeig, bønner, passerte tomater, frossen lapskausblanding og løk i hus. Som oftest litt andre grønnsaker også.


#48

LilleT sa for siden:

Jeg spiser mye grønnsaker, så har alltid noe av det i kjøleskapet. Utmerket utgangspunkt, enten for suppe (stavmikseren er min beste venn på kjøkkenet) stekte rotgrønnsaker, salat eller wok. En annen ting jeg ofte har liggende, er speltlomper. Synes såkalt lompesandwich som består av lompe med pesto, ost, spekeskinke og eventuelt noen spinatblader og stekes i stekepanna kan funke fint som både lunsj og nødmiddag.

For øvrig lager vi ofte store suppeporsjoner og fryser ned. Resultatet er at vi som regel har en eller flere supperester vi kan tine.


#49

Stompa sa for siden:

Hvis jeg ikke har handla, har jeg bokstavelig talt ikke noe å lage middag av. Har ikke særlig med tørrvarer, og har ikke grønnsaker liggende som ikke er planlagt til middag den spesifikke uka og dermed oppbrukt i dette scenarioet. Så da må det bli et par knekkebrød eller et rundstykke med makrell i tomat.


#50

Che sa for siden:

Fryser surprise, pannekake eller ostesmørbrød.


#51

Pesten sa for siden:

Speilegg


#52

liefje sa for siden:

Vi har alltid ett eller annet spiselig i kjøleskap og fryser. I tillegg har vi Kiwi 150 meter unna og såklart også tilgang til Foodora/Wolt etc. Også har jeg alltid handlet og planlagt middager enten ut fra handling eller ut fra rester. Så jeg vil vel si at det egentlig ikke er en aktuell problemstilling. Men; Hvis jeg vet at mannen er bortreist eller har sent møte eller skal ut og spise med noen, så kjøper jeg verdens beste sandwich - Tuna Melt fra Eckers - til sen lunsj slik at jeg slipper å tenke på middag til bare mer.


#53

Nextlife sa for siden:

Suppe.
Jeg har alltid plenty grønnsaker og kraft som kan bli en deilig suppe.

Tidligere var egg i en eller annen form min foretrukne kjappmat, men jeg har reagert mer og mer på egg de siste årene, så nå spises ikke det i sin opprinnelige form lenger.


#54

Lykken sa for siden:

Pasta med pesto og ost. Eller pasta med olivenolje, hvitløk, chili og sitron.



#56

Millen sa for siden:

Vi har alltid egg, pasta, ris og diverse ting og tang i frysere/kjøleskap så i bunn og grunn klarer jeg alltid å fikse noe utifra det vi har tilgjengelig. Jeg er bedre på det enn mannen.


#57

Blånn sa for siden:

Fodora… :sparke:


#58

Gerbera sa for siden:

Knekkebrød, grandiosa eller toast.


#59

Linella sa for siden:

Pizza. Har alltid mel, gjær, ingredienser til tomatsaus, ost og pepperoni e.l.


#60

Candy Darling sa for siden:

Pizza hadde jeg aldri kunnet ta på sparket. Deigen må jo heve i timesvis? Enig i at jeg som oftest har ingrediensene tilgjengelig da.


#61

Malama sa for siden:

Timesvis ? Deigen hever like lenge som det tar meg å gjøre klart topping, raspe ost og finne frem bakepapir mm og sette på ovnen.


#62

Matilda sa for siden:

Vi ukehandler og går sjelden tom for noe, men hvis vi må legge om planer i siste liten er det vel noen ting vi alltid faller tilbake på. Frossenpizza, ostesmørbrød eller eggerøre/omelett om det er flere som skal ha, pasta med tomatrøre om det bare er meg. Altså tomater, chili og hvitløk varma kjapt i panna under lokk, til skallet på tomatene løsner og kan knipes av. Jeg har stort sett alltid frossen chili og frossen tomat fra egen hage, og alltid minst en variant av tørr pasta. Ungene liker ikke, så jeg lager stort sett bare dette når mannen er bortreist og jeg skal ha noe kjapt bare til meg.


#63

My sa for siden:

Må ikke, men blir selvsagt bedre da. Du får en fullt ut spiselig pizzabunn av en deig som bare har hevet en halvtimes tid.

Ellers kan man jo ha god tid selv om man ikke har handlet, f.eks som i dag.


#64

Linella sa for siden:

Timesvis med heving? Jeg pleier å heve deigen i en halvtime. Men det er jo ikke verdens raskeste middag, akkurat.


#65

Syrinx sa for siden:

Pizzabunnen blir absolutt best om den får heve nokre døgn i kjøleskåpet, ja. Likevel får ein, som andre også seier, heilt grei pizza med deig som har meir gjær og kort hevetid. Det blir to heilt forskjellige rettar vil eg påstå.


#66

Candy Darling sa for siden:

Ja, jeg skjønner at det GÅR, men det er jo noe helt annet. Jeg klarer meg godt med å lage den på morgenen.


#67

Robyn sa for siden:

Stekt ris. Ris, frossengrønnsaker, egg og sauser (soya og oyster) og krydder.


#68

Charlie sa for siden:

Omelett med ost og det som ellers finnes, eller noe med pasta.

Nå har vi riktignok beredskapslager i kjelleren, og har alltid et utvalg av hermetikk typ tomat på boks, bønner på boks, pesto, tomatbønner, pastasaus eller noe annet som har vært på tilbud når vi har rullert matlageret. Så "tom" for mat er vi egentlig ikke. Det er mer snakk om at da blir det mat fra boks/ pose.


#69

Kanutte sa for siden:

Linsegryte; kokte linser med bokstomat, løk, hvitløk og det vi måtte ha av grønnsaker. Vi har alltid masse spennende krydder å piffe opp maten med.


#70

Toffskij sa for siden:

Tydeligvis hentepizza. :knegg:


#71

Enhjørning sa for siden:

Suppe ja, eller pasta med «tomatsaus» (det vil si de tomatene vi har, og ellers det jeg finner av grønnsaker og løk) og rester fra fryser eller kjøleskap.


#72

Divine sa for siden:

Så sunne dere er, da. Min go to-middag i slike tilfeller er pasta med smør, creme fraiche, smeltet ost og litt spekepølse eller lignende. Og masse hvitløkspulver.

Det vil si - det er det jeg lager om jeg bare skal lage til meg selv. Skal jeg lage til hele familien, prøver jeg i det minste å ha med en eller annen sunn ingrediens.


#73

My sa for siden:

Det er veldig nært det jeg lager bare til meg selv. Bare at jeg er veldig svak for spinat sammen med pasta, og har ofte en pose med hakket spinat i fryseren, så min go-to-middag til meg selv når jeg ikke har handlet blir gjerne spaghetti med hakket spinat, smør, creme fraiche og ost. Dvs den frosne spinaten rørt ut i kasserolle sammen med smør, og tilsatt creme fraiche (hvis jeg har, ellers fløte, eller kun smør), salt og pepper. Blandes sammen med pasta og ost. Så hvis du vil føle deg litt sunnere anbefaler jeg å tilsette frosset spinat. :værsågod:

Men ellers, slike tilfeller er jo gjerne unntakene, og da gjør det vel ingenting om det ikke blir veldig sunt akkurat den gangen. Så lenge man spiser litt sunnere middager til vanlig, når man handler og planlegger litt bedre.


#74

Tjorven sa for siden:

Det er egentlig en problemstilling jeg ikke forholder meg til. Jeg bor i borettslag som har dagligvarebutikk i underetasjen som er åpen "hele tiden" (ikke på søndagene).

Men restemiddag hos oss er pasta med saus av hermetiske tomater og de grønnsakene som er i kjøleskapet. Som regel vil det også finnes noe kjøtt i form av pølser, bacon eller spekemat. Men kjøtt er særlig av det vi kjøper til hvert enkelt måltid. Og så har vi masse revet parmesanost på. :D


#75

Geitrams sa for siden:

Resteomelett eller restepizza, evt ei restesuppe. Vi har alltid hjemmelagde, halvstekte pizzabunner i fryseren.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.