Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smidigste reiserute til Bornholm?

#1

Blondie sa for siden:

Vi vurderer motorsykkeltur til Bornholm i sommer. Er det noen som har erfaring med reiserute fra Østlandet? Det letteste er kanskje å kjøre ned Sverige til Ystad?

Gode tips og triks fra øya mottas!


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg har vært der på korpstur, og da kjørte vi gjennom Sverige og tok fergen fra sydspissen. Er ikke det omtrent eneste veien? :blånn:


#3

Blondie sa for siden:

Det går vel å kjøre Danmark også, men det blir vel gjerne fordyrende med ferge. Snuser litt på å ta ferje til København også.


#4

Tallulah sa for siden:

Ja, Bornholm ligger jo lengre fra Danmark enn fra Sverige. Veldig fin øy! Den ser liksom litt mer baltisk ut enn nordisk.


#5

Bluen sa for siden:

Jeg likte meg også veldig godt der - vi var på sykkelferie.

Vi kjørte bil til Ystad og tok ferge derfra, veldig greit. Enig med Tally i at man får et litt baltisk inntrykk. Jeg måtte google og undersøke om øya hadde en historie med tilhørighet til et annet land (Polen?), men det fant jeg ikke. Derimot fant jeg ut at den bornholmske dialekten (som jeg i grunnen hørte lite til mens vi var der) er enklere for oss nordmenn å forstå enn moderne dansk fordi den likner mer på det opprinnelige danske språket og ikke har disse gutturale "stødene" - hvis jeg forstod det riktig.

www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?&q=bornholm+dialekt&&mid=2A70DA4ACCE13D1E6C362A70DA4ACCE13D1E6C36&&FORM=VRDGAR

(Må legge til at øya har sneiet innom både tysk og svensk herredømme, da.)


#6

Blondie sa for siden:

Åh, språknerding! :elsker: Det blir jo det beste med alt, egentlig! Jeg anser det forsåvidt som et pluss å reise til Ystad også, jeg har lest min bunke Wallander. (har vært der før, men det er ingen hindring!).


#7

Bluen sa for siden:

Ja, masse Wallander her også - men vi stoppa aldri i Ystad.


#8

apan sa for siden:

3 av 5 familiemedlemmer skal på korpstur dit i sommer, og de skal kjøre gjennom Sverige og så ta ferje ja.


#9

Magica sa for siden:

Vi kjørte til Ystad og tok ferje. Var der en uke i fjor, syklet. Lot bilen stå igjen i Sverige. Helt topp!


#10

Kaprifol sa for siden:

Jeg har også vært på korpstur til Bornholm, buss gjennom Sverige og ferga fra Ystad. Pass på å ta en hyggelig rute gjennom Sverige, gjerne riksveien langs kysten i stedet for motorveien. Utrolig fint langs Bohuslän.


#11

Magica sa for siden:

Ja, og kjøp billetter til fergen tidlig, ellers så kan det bli utsolgt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.