Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Påskekrim-tipsetråden 2023

#1

Karamell sa for siden:

Give it to me! :highfive: :vilha:



#3

Karamell sa for siden:

Ja, det var et godt tips.

Jeg synes påskekrim ikke skal være sånne serier som har gått i årevis, med tips om sesong 5 og 12 og sånt. Jeg har sett Only murders in the building og Karen Pirie som det tipses om her. Tror jeg har sett en sesong av nedgravde hemmeligheter også. Og litt Vera her og der.



#5

IzziCreo sa for siden:

Der var tråden jeg lette etter, så takk, Karamell :blomster:

Kanskje man kan gi terningkast etter man har sett noen?

Jeg er på jakt etter en påskekrim til aldersgruppen 10, 18, 20, 20, 48, 48. Oss to sistnevnte er garvede krimseere, mens de andre er litt mer noviser. 10-åringen tåler endel, men vi vil unngå typ groteske, grafiske, psykologisk fortyrrede og super komplekse påskekrim varianter :nemlig: Jeg tenker at det ikke mååå være labeled påskekrim, men krim duger det også. Er Karen Pirie aktuell? Bør ikke være for mange episoder. Vi må rekke å se den :knegg:

Vi har bare sett en sesong av Nedgravde hemmeligheter. Lurer på om det var S3 for et par år siden. Kanskje vi skal se S1?


#6

Hyacinth sa for siden:

Vi har sett (og likt) Nedgravde hemmeligheter, siste sesong.

Nå har vi begynt på svenske Heder. Liker den, men mulig det er vi som har oppdaget den litt sent. :knegg:


#7

Myria sa for siden:

Hendelser ved vann var gørrkjedelig. Den var kjedelig allerede i første episode, men vi så likevel videre i håp om at det ville ta seg opp og etter å ha kommet halvveis syntes vi at vi måtte få vite hvordan det endte, men jeg kunne gjerne vært den foruten. Den var så treeeeeg og jeg likte ikke slutten.

Vi likte veldig godt de fire første sesongene av Nedgravde hemmeligheter og så langt (vi har bare sett første episode) liker vi sesong fem også. :jupp:


#8

Millen sa for siden:

Leste akkurat en artikkel om at en må investere i krimmen Hendelser ved vann så ville du få tilbake med renter. VG artikkel. Jeg er uenig med anmelder og syntes den var gørrkjedelig.


#9

nolo sa for siden:

En til som ikke liker Hendelser ved vann melder seg. Likte ikke atmosfæren eller tempoet, så vi har gitt opp. Har sett siste sesong av Shetland, og den var bra.



#11

Bluen sa for siden:

«Händelser vid vatten» er en av de beste bøkene jeg har lest, så jeg er usikker på om jeg tør å se den filmatiserte versjonen.

«Nedgravde hemmeligheter» er unnagjort. Bevare meg vel, for en usympatisk sjef de har fått! Jeg synes plottet var litt usannsynlig, men likte sesongen likevel. Nå står valget mellom Vera og Shetland videre.


#12

Millen sa for siden:

Jeg begynner å bli syk og ser noe enkel Agatha Christie krim, Tommy og Tuppence på NRK.
Partners in Crime heter det visst.

Jeg har og sett Vera, har vel en episode igjen der.


#13

My sa for siden:

Oppsummeringen i starten av "Hendelser ved vann" er ganske nostalgisk da, høres akkurat ut som Emil i Lønneberget. :humre:


#14

Filifjonka sa for siden:

Jeg virkelig elsket den boka da den kom på nittitallet. Hadde små barn og gikk rundt med boka og leste mens jeg rørte i middagen og i hver ledig stund. Har lest den ihvertfall tre ganger. Jeg syns serien er veldig bra også. Er på siste episode.


#15

løve70 sa for siden:

Kan avbefale Hidden Assets. Den var rett og slett kjedelig.


#16

Neket sa for siden:

Jeg er skikkelig skuffa over at siste midsomer murders ikke dukket opp som påskekrim. :leppe:

Vi er nesten ferdige med Shetland, liker. Og så har jeg begynt på Nedgravde hemmeligheter, mannen liker ikke den av en eller annen grunn så den må jeg se alene. Liker det så langt!


#17

Elise sa for siden:

Vi har nå sett en episode hendelser ved vann, og liker den kjempegodt. Ble litt skeptisk etter å ha hørt så mange som sier den er treg, men mulig det var lurt å være forberedt på det.


#18

007 sa for siden:

Vi er godt i gang med Vera, og der får man som forvented. :elsker:


#19

Retz sa for siden:

Jeg hadde tre bøker på vent til å dekke behovet for påskekrim, men klarte ikke å vente og gjorde meg ferdig med dem før palmehelga. Og som så ofte når man har lest gode bøker, så ble det litt tomt etterpå. Da ble det tv. Jeg har sett Nedgravde Hemmeligheter og likte den veldig godt, og sett en episode pluss litt til av Hendelser ved Vann. Sistnevnte synes jeg så langt er kjedelig, og kommer ikke til å se mer. Vurderer å se Marerittet fra nrk-arkivet hvis jeg ikke klarer å lete fram en spennende lydbok på Storytel.


#20

polarjenta sa for siden:

Jeg ser Vera. Har egentlig ikke sett annet enn en og annen episode. Så jeg har sett de sesongene som ligger på nrk. Irriterer meg litt at ikke alle sesongene er tilgjengelige.


#21

Millen sa for siden:

Ser nå en gammel serie, Rød Snø på NRK.


#22

mkj sa for siden:

Jeg likte den også godt, men første episoden var kjedelig.


#23

amo sa for siden:

Vi likte Hidden Assets,Nedgavde hemmeligheter (vi ble sigende til 0230 i natt :0 ) og HopeStreet.
Shetland var treg de første episodene, men tok seg opp. Hendelse ved vann, kjedelig med unntak av siste episode. Vår oppsummering så langt.
Forslag til noe vi bør se av årets krimmer?


#24

Bluen sa for siden:

Jeg elsker også «Hendelser ved vann». Det er litt for mye fra kollektivet, synes jeg, men jeg liker stemningen og tidsbildene.

Vi elsker «Vera» også, vi, da - både meg, mamma og venninne. Terningkast 3 eller ikke.


#25

My sa for siden:

Ja, enig ang stemning, tidsbilde, skuespillere og karakterer etc. Jeg hadde nok litt feil forventninger siden den ble omtalt som både krim og thriller(!) i media, og til og med beskrevet som nervepirrende i enkelte omtaler. Det var den jo ikke.


#26

Bluen sa for siden:

«Stemmingen» har jeg skrevet, ser jeg - skulle vært «stemningen». Jeg vil karakterisere både boka og serien som krim. (Heldigvis husket jeg ikke oppklaringen fra grunnfagspensum i 1994. :knegg: Men serien slutta litt i bråeste laget.)


#27

Millen sa for siden:

Ser Hidden assets på tv2, grei nok krim.


#28

My sa for siden:

Ja, krim er det vel, det er jo drap, som oppklares til slutt. Men jeg synes ikke den var særlig spennende, og definitivt ikke nervepirrende. Men godt laget, absolutt, til tross for de obligatoriske, skandinaviske taushetene og nakenscenene. :knegg: Bare synd at den kjedet meg gjennom mesteparten av tiden. Den kunne godt ha vært kuttet ned til det halve, og likevel formidlet det samme. Og jeg er vanligvis ikke en person som trenger masse fart og action heller.

Mulig jeg hadde likt den bedre hvis jeg hadde lest boka. :vetikke:


#29

Millen sa for siden:

Jeg leser at jeg er enig med My her.


#30

Millen sa for siden:

Men ikke verdt til å sitte oppe hele natta.


#31

Blondie sa for siden:

Vi har sett både Hendelser ved vann og Nedgravde hemmeligheter. Like begge veldig godt. Er nå i gang med Shetland, som vi også koser oss med. Får se om vi rekker Vera før påsken slutter. :knegg:


#32

Candy Darling sa for siden:

Jeg likte Hendelser ved vann godt underveis, det er jo nydelige skuespillere og tidskoloritt. Men slutten var veldig utilfredsstillende; ikke selve whodunnit, det var ikke så overraskende, men det var så mange plotholes og red herrings som ikke ble forklart? :gaah:


#33

amylin sa for siden:

Ikke sett de vanlige, men har sett Three Pine på Amazon Prime, og anbefales. Samme med Alaska Daily.


#34

Appelsin sa for siden:

Jeg har sett på Mordene i Sandhamn, på TV2 play/c more. Sparer de på nrk til jeg er alene neste helg, så håper de er tilgjengelig en stund.


#35

løve70 sa for siden:

Dette :nemlig:

Shetland var grei da.


#36

Karamell sa for siden:

Det ble The night watch på meg, FBI/konspi-serie på Netflix, for det var den jeg hadde lastet ned før en flytur. (Og Ted Lasso, som på ingen måte er en påskekrim).


#37

Millen sa for siden:

Ser Bloodlands på TV2 Play nå, husker ikke om jeg har sett dem før. Krim er krim...


#38

Simone sa for siden:

Har nettopp sett ferdig «Hendelser ved vann» og likte den, faktisk. Inkludert slutten! Men den er ikkje typisk påskekrim. Tenker folk blir skuffa dersom dei forventar klassisk krim.

Det er eigentlig berre britisk krim som fungerer som påskekrim for meg, så Nedgravde hemmeligheter var bra. Men Shetland var under middels denna gangen. Særlig dette med campingvogna irriterte meg. Totalt usannsynlig! Masse andre usannsynlige greier også. Og veldig dårlig skuespill på ho som hadde den kvinnelige etterforskerrolla.


#39

Bluen sa for siden:

Spoileralarm! :eek:


#40

Myria sa for siden:

Prøvde oss på Suspect på Viaplay, men den var kjedelig (i tillegg likte jeg ikke hovedpersonen) så etter to og en halv episode gikk vi over til The Suspect (ja, nesten samme tittel) også på Viaplay og den var mye mer lovende. Har sett to episoder og ser fram til resten. :jupp:


#41

løve70 sa for siden:

The Suspect likte jeg også :)


#42

Hyacinth sa for siden:

Ja! :sjokk:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.