Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Puffermer

Puffermer, rysjer og volanger

  • Nei takk!
    49 stemmer
  • Ja takk!
    43 stemmer
  • Muligens/kanskje/brokkoli
    24 stemmer
#1

~TM~ sa for siden:

Altså, jeg synes puffermer er skikkelig stygt. Det samme gjelder egentlig alt av rysjer og volanger. Det kan være mote så mye det bare vil, men pent blir det ikke i mine øyne. Jeg ser at andre er av en annen oppfatning da jeg jo må anta at de som ikler seg slikt synes det er pent.



#3

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns det er fint i utgangspunktet. :nemlig:

Men det er ikke nødvendigvis at jeg, eller andre, kler alle former for puffermer, rysjer og volanger.


#4

Syrinx sa for siden:

Eg er så stor og føler meg som ei matrone med slike klé.


#5

~TM~ sa for siden:

Jeg likte det forøvrig ikke på 80-tallet heller.


#6

Niobe sa for siden:

Vi har en del eldre venner som giftet seg på 90-tallet. Og noen av de brudekjolene har vi ledd av siden. Jeg tror aldri det kommer til å se greit ut å ha puffarmer på størrelse med hodet sitt. Jeg synes små, diskret puffarmer kan være fint. Men langt fra alle kler det. Kanskje de færreste.


#7

Skilpadda sa for siden:

Jeg liker ikke å gå i det selv. Synes det kan være pent eller søtt på andre (men var ikke klar over at det er moderne nå :humre: ).


#8

Blå sa for siden:

Jeg er også såpass stor at jeg ikke føler behov for klær som gjør meg større. Så jeg kan like det på andre, men er skeptisk til det på meg selv. Helt små puffermer kan være pent, men for mye pynt på klær ellers er jeg skeptisk til.


#9

frukt sa for siden:

Jeg liker det, og har noen plagg med rysjer og puffermer, men ikke så mye volanger. Jeg har smale skuldre, så det gjør ikke noe å bli litt breiere der.


#10

Palmen sa for siden:

Jeg elsker puffermer, og er stor


#11

IzziCreo sa for siden:

Det er stor forskjell fra 80-tallet gigantpuffermer og det jeg har sett i dag i de butikkene jeg handler. Jeg har flere topper fra Floyd med litt puff. Det gjør seg svært godt på de i hvert fall.

Mulig puff a la Dianas brudekjole finnes på avdelingene som f.eks. Divided, men jeg har ikke sett så mye til det i hvert fall. Det hadde jeg ikke tatt på meg, sammen med svært mye rart fra 80-tallet som har kommet tilbake :knegg:

Rysjer og volanger passer ikke min figur (store pupper og hofter), og jeg synes ikke det er spesielt fint heller.


#12

veobra sa for siden:

Jeg tror ikke jeg har noen av delene. Rysjer kunne jeg sikkert funnet på å ha på en bluse, jeg er ikke sikker på om jeg hsr noen nå.

Det er mye jeg kan stnes er fint på andre, men som jeg ikke vil gå med selv. Det er som mye annen mote. Litt kan være fint, veldig mye blir gjerne akkurat veldig mye.


#13

Syrinx sa for siden:

Eg må få legge til at eg sjølvsagt ser at andre er både fjonge og flotte i slike plagg.


#14

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns det kan være fint, har det på noen langermede bluser, gensere og kjoler selv. Men ikke sånne gedigent voluminøse.


#15

Stompa sa for siden:

Ja takk. Ikke ukritisk, da – jeg synes ikke alt er fint. Men jeg har en del. :jupp:


#16

My sa for siden:

Nei, det har aldri vært min stil.


#17

Shun sa for siden:

Nei - jeg liker det så enkelt, minimalistisk og sobert som mulig, og i tillegg kler hverken min stil, form eller størrelse puff, volanger eller rysjer.


#18

Katinka sa for siden:

Ikke min smak, nei.
Jeg liker enkle, rene linjer.


#19

Hyacinth sa for siden:

I utgangspunktet nei. Men så stemte jeg likevel «muligens» fordi jeg tenkte at jeg ikke skulle være så bastant.

Jeg kjøpte denne genseren for noen uker siden. Det ser ikke ut som den har puffermer, men mange har kommentert det når jeg har den på meg, i positiv forstand. Har fått mange komplimenter, men den ser ikke helt lik ut på bildene. På meg er genseren mer baggy og puffene litt mer framtredende:

m.aboutyou.no/p/b-young/genser-milja-9222850



#21

Snippa sa for siden:

Synes puffermer kan være fint, men er ikke så glad i rysjer og volanger.


#22

Strå sa for siden:

Jeg trives best i klær som følger kroppen min, så puffermer ville jeg neppe følt at var behagelig nå. På slutten av 1970-tallet og til langt utpå 1980-tallet var det vel ganske vanlig. Jeg ser av brudebildet fra 1987 at puffermene på den rosa brudekjolen var veldig store. De stoppet over albuen, det skal de ha.


#23

Bluen sa for siden:

Jeg liker det i moderate utgaver. Og det passer til min figur, vil jeg påstå - det balanserer en smal og spinkel overkropp mot kraftige hofter. Kjolen Cissy fra Floyd har helt diskrete puffermer, og jeg har den i tre farger. :flau:

www.floyd.no/floyd-23-kjole-cissy-uni-navy?gclid=Cj0KCQjw8qmhBhClARIsANAtbofd5ZJTpAz9KU5ph-mTHkNxhrY_uRi_qt7uIOcOTK7RXLk244qgEIYaAlEfEALw_wcB

Da vi gifta oss, var det fortsatt ganske vanlig med puffermer på brudekjolene - er glad jeg valgte en ermeløs.

Synes for øvrig det er et litt rart utgangspunkt for en tråd. Det er en type sko som er moderne til damer nå som jeg overhodet ikke liker. Tror ikke det hadde blitt tatt vel imot hvis jeg lagde en spørreundersøkelse for å se hvor mange andre som synes de er stygge. :humre:


#24

Hyacinth sa for siden:

Kjør på, Bluen! :D Hvilke sko er det snakk om? Jeg følger overhodet ikke med.


#25

frukt sa for siden:

Enig med Bluen. Men jeg tar meg ilke nær av at andre synes ting jeg liker er stygt. Smaken er som baken. :nemlig: Jeg bruker forøvrig ikke ordet stygt om klær, folk og andre ting. Søppel, forurensning, steinbrudd ol. er stygt.


#26

frukt sa for siden:

Det lurer jeg og på. :jupp:


#27

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg elsker det, og synes jeg ser ut som Sue Ellen fra Dallas når jeg bruker det. :knegg: Bukser som er høye i livet og topp med puffermer er favoritten for tiden. (Rysjer og volanger hører ikke hjemme i samme sjanger, synes jeg.)


#28

Milfrid sa for siden:

Jeg har ikke kropp til puffermer, men har ingen problem med å se det på andre, og kan synes det er fint. Så brokkoli/annet.


#29

Toffskij sa for siden:

Jeg synes puffermer, rysjer og volanger kan være fint innen rimelighetens grenser. Store puffermer er definitivt ikke fint på meg personlig, men moderat puff kan gå, og jeg har flere skjørt og kjoler med volanger som jeg synes er fine.


#30

Niobe sa for siden:

Hvorfor skulle det vært noe annerledes? Smaken er jo som baken? Men nå bryr jeg meg midt i ryggen om hva andre mener om klærne mine, og har vel aldri vært trendy en dag i mitt liv. Jeg har vasset rundt i fotside kjoler i årevis, og har nok i manges øyne vært overdressed ved flere anledninger. Who cares.


#31

ingling sa for siden:

Jeg har også Cissy i et par farger, og noen bluser og cardiganer med litt puff. Synes ikke de gjør meg noe større, egentlig. Rysjer og volanger har jeg ikke noe særlig av, men tenker ikke at det nødvendigvis ikke er fint. Kommer an på snitt og farger og plagg.


#32

Miromurr sa for siden:

Jeg stemte brokkoli. Jeg elsker det, men klarer ikke alltid å eie det når jeg tar det på. Og så er det jo helt umulig å få klær med puffermer til å passe inni en jakke.


#33

Myria sa for siden:

Jeg synes ikke det er spesielt pent og kjøper det aldri til meg selv, men må si at jeg aldri har tenkt over eller en gang lagt merke til om andre bruker det. Jeg antar at folk flest bruker klær de liker og føler seg vel i og det er jo mye andre går i jeg aldri ville gått til postkassen med en gang og garantert motsatt også, så det er ikke noe jeg tenker videre over.


#34

LilleT sa for siden:

Jeg kler det ikke, men synes det kan være fint på andre.


#35

Maverick sa for siden:

Tja. Jeg stemte nei, men så har jeg alltids noen runder med gypsy chic-klesoppheng i løpet av sommeren. Det veier opp for hettegenserne resten av året. :knegg:

Nysgjerrig på hvilke sko Bluen sikter til!


#36

Floksa sa for siden:

På meg ser det helt marengs ut. Men det kan absolutt være fint på andre.


#37

Input sa for siden:

Jeg liker de små puffermene som jeg har sett nå. Rysjer og volanger vet jeg ikke hva er.


#38

007 sa for siden:

Jeg er litt delt. Noe er utrolig lekkert og noe ser ut som kostymer fra Huset på prærien der bare kysa mangler.
Mye fra Ganni blir i meste laget, det samme gjelder byTiMo. Og så dukker det plutselig opp en perle.

Jeg er ganske breiskuldra og har store pupper, så det skal lite til før puffermer gjør meg til en sumobryter. Men så ser jeg andre med samme fasong som meg kle det veldig godt, så det lander nok ned på hva jeg føler meg vel i.


#39

Fintdethei! sa for siden:

Jeg kjøpte en bluse i fjor, med litt puff. Jeg var veldig usikker, og følte meg alldeles utspjåka. Jeg brukte blusen utrolig mye, og finner den frem igjen når det blir litt varmere i været.

Garderoben har ikke blitt utvidet med mer puff siden i fjor.

Så puff og rysjer i mindre omfang, liker jeg.


#40

Hyacinth sa for siden:

Nå må vi få se de skoa, Blu! :ropert:

Foresten er det jo stor forskjell på Prinsesse Dianas brudekjole og for eksempel den Cissy-kjolen fra Floyd. Den har jeg ikke sett før, men jeg likte den!


#41

sindrome sa for siden:

Jeg liker puffermer veldig godt! Jeg er litt "rett opp og ned" i fasongen, sett forfra, og puffermer gjør at jeg blir litt mer spennende i fasongen, synes jeg. Noen ganger synes jeg det er litt gøy å være litt ekstrem og da tenker jeg at puffermer er en fin måte å få utløp for det :knegg:



#43

Pøblis sa for siden:

Jeg har en hvit bluse med høy krage og svære puffermer som jeg synes er helt superfin med svarte jeans og boots.

Jeg har et par andre bluser med puff, og synes de er fine og at jeg kler dem. :nemlig:


#44

liefje sa for siden:

Jeg tar gjerne både puffermer, rysjer og volanger og mønstermix, farger og alt annet som er gøy. Life is too short. Dog ikke alt på en gang.


#45

Polyanna sa for siden:

Jeg har champagneflaskefasong, så puffermer er virkelig en guds gave til skuldrene mine. :knegg:

Jeg syns det er pent og, på meg, kledelig.

For mye romantisk dill er jeg ikke så glad i, altså volanger og rysjer. Men puffermer - hell, yeah!


#46

Blondie sa for siden:

Jeg synes det kan være pent på andre. Det handler nok mest om fasong, som flere påpeker. På meg vil jeg tro det ser malplassert ut.


#47

Apple sa for siden:

Puffermer: jatakk!

Forøvrig synes jeg det er innafor med tråder der man diskuterer stil/
Mote. Det kan jo selvsagt oppleves kjipt når noen
ikke liker stilen din, men mener likevel at man må kunne diskutere mote og trender.

Brur meg ikke om hva andre synes om det selv. Jeg elsker klær og mange synes
jeg er overdressed. Men det er greit.


#48

Strå sa for siden:

Jeg hater ikke puff, men jeg bruker det ikke selv. Samme med sko, det er mye fine sko og se på folk, men det er ikke alt jeg liker å bruke selv, eller kan bruke for den del.
Meeeen, hvorfor må folk kjøpe og kaste sko og klær etter hvert som moten skifter? Jeg bruker både klær og sko til det ikke lar seg reparere lenger.


#49

zinatara sa for siden:

Ikke glad i rysjer og volanger, men kan like gensere og kjoler med moderate puffermer. Har feks en strikkekjole med det som jeg syns er veldig fin.


#50

ingling sa for siden:

Det er visst volanger også på Cissy-kjolen. :humre: Jeg var ikke helt sikker på hva volanger er, tydeligvis. Så da har jeg nok det også, men lite rysjer. :nemlig:



#52

Chablis sa for siden:

Jeg liker det og synes det er raet å starte tråder som dette.


#53

Polyanna sa for siden:

Jeg syns det er rart å synes det er rart å starte tråder som dette. :nemlig:


#54

Pøblis sa for siden:

Haha. :knegg: Jeg synes det er rart å utbasunere at man synes noe er stygt.
Man legger på en måte føringer for tråden.

Etter mange år her inne, vet jeg jo at det er flere som blir usikre og lurer på om de er utafor når de mener eller liker noe som andre mener er støgt eller dumt.

Ja, vi er voksne folk, men noen er mye mer usikre og utrygge i egne meninger og valg enn andre.


#55

liefje sa for siden:

Jepp. Jeg har selv gått i fellen, altså sagt at noe er stygt her inne, og det har jeg lært av. Selv synes jeg bare det er gøy å gå med ting som andre ikke vil ha på seg, og finner ofte yndlingsplaggene mine som jeg har kjøpt til full pris til minus 70 % helt på tampen av salget fordi ingen andre vil ha sånne greier. Etter hvert har jeg lært at jeg kan vente med å kjøpe fordi mine greier ofte ikke blir solgt uansett.


#56

Pøblis sa for siden:

Jeg har også funnet min stil, men den endrer seg jo. Da jeg begynte å poste her inne for 11- 12 år siden, var jeg sånn hvit blondedame. det er jeg ikke lenger - men det er jo også fordi det ikke er in lenger.

Men jeg er et ekte mote-barn av 80-tallet, og elsker oversized og pastell. Og puffermer passer ganske bra etter at jeg fjernet mye pupp på grunn av kreft og i tillegg gikk ned noen kg. Tror neppe jeg hadde omfavnet det på samme måte den gang jeg var litt mer omfangsrik oventil enn jeg er nå. Men nå elsker jeg det.


#57

Lhi-My sa for siden:

Jeg har nok et par bluser med en liten puff på hengende, men jeg bruker de ikke så ofte. Hjemme og på eget verksted tråkker jeg nok helst rundt i turbukse og ullgenser. Ute blant folk blir det nok gjerne jeans og en eller annen genser eller enkel skjorte. Men jeg synes ikke puff er stygt og jeg har generelt få meninger om andres klesstil. Folk må kle seg som de vil, jeg har mer enn nok med meg selv og min egen manglende stil.

Jeg skal forøvrig ut på verkstedet for å sy puffermer nå straks. Det er flere bunadsjakker som har til dels ganske markerte puffermer. Den jeg skal fullføre i dag er en stuttrøye/svarttrøye fra Gudbrandsdalen. Det er en kort, tettsittende jakke med vide ermer med ganske mye puff. Den har vært i bruk i mitt område i snart 200 år med kun små endringer opp gjennom tidene. De er som regel sydd i svart klede (ull), men den jeg skal gjøre ferdig til en konfirmant nå er i blå toskaft-vevd ull. Den skal brukes sammen med Gudbrandsdal festbunad laget i samme stoff. Stuttrøyene brukes forøvrig til alle damebunadene fra Gudbrandsdalen.


#58

Chablis sa for siden:

Akkurat det jeg mener også, man kan gjerne spørre om man liker noe, men det er jo ikke akkurat det sommelier gjort i hi.


#59

Skilpadda sa for siden:

Morsom autocorrect, gitt nicket ditt. :humre:


#60

Tallulah sa for siden:

Jeg elsker estetikken i det, men selv ser jeg ut som ei tjukk lita kremkake i det.


#61

Nera sa for siden:

Jeg kan like puffermer på ellers minimalistiske plagg, men jeg er ganske bred over rygg og skuldre i forhold til resten av meg, så jeg drukner lett i plagg som blir veldig mye.

Når det gjelder blonder, rysjer osv beundrer jeg det på avstand, og synes for eksempel Custommade har mye fint selv om det absolutt ikke er noe for meg, som foretrekker svart, hvitt og striper i en minimalistisk stil.


#62

My sa for siden:

Ja, jeg har ei slik svarttrøye da, til stakken min, og bunadskjorta har jo også ganske solid puff, så noe med pufferm har jeg også. :knegg: Har en annen bluse/skjorte også, med noe pufferm, kjøpt på tross av, ikke på grunn av ermene. Fordi jeg likte så godt fargen, stoffet og resten av den. Men den hadde nok blitt brukt langt oftere om det ikke var puffermer på den. Ofte tar jeg den på, også ender jeg med å ta den av igjen og velge noe annet. Men har da brukt den litt.

#63

Candy Darling sa for siden:

Jeg hadde en knallknallrosa kjole med store puffermer på bursdagen min, og så ab fab ut :glis:


#64

Millen sa for siden:

Jeg har ingen sterke meninger om puffermer, men det kommer an på plagget og størrelsen på puffen. Har loen t-shirt fra Part Two med liten puff og de bruker jeg jo.
De som er på bildet tidligere I tråden bruker jeg ikke feks.


#65

veobra sa for siden:

Jeg kom på at favoritt sommerfestkjolen har puffermer. Så også genser i går med en liten puff, det ga litt ekstra løft noe som jeg synes var kledelig.


#66

-ea- sa for siden:

Artig at Lhi-My kom inn med puff-historie.
Jeg liker ikke rysjer og slikt, men har et par skjorter med puffermer. Er ikke til å unngå dersom man har kjøpt klær i år.


#67

Filifjonka sa for siden:

Hver gang jeg ser denne tråden tenker jeg på Anne fra Bjørkely, som ønsket seg så inderlig en kjole med puffermer. Og til slutt fikk det av snille Matthew.


#68

My sa for siden:

Jeg også. :hjerter: Husker jentungen min fikk ikke sove før hun visste om Anne fikk puffermer, så jeg måtte bare fortsette å lese for henne til hun fikk vite det, før hun kunne legge seg. :knegg:

#69

~TM~ sa for siden:

Leste noen lenken jeg postet i innlegg 2?


#70

Millen sa for siden:

Bak betalingsmur.


#71

ingling sa for siden:

Ja! :elsker:


#72

My sa for siden:

Nei, abonnerer ikke på Morgenbladet.

#73

Lhi-My sa for siden:

Fortell hva artikkelen handler om, da. Overskriften så interessant ut.


#74

~TM~ sa for siden:

Det er den for lang til. Men ser på puffermer i historisk lys mm.


#75

løve70 sa for siden:

Puffermer, rysjer og volanger er virkelig ikke min stil. I moderate utgaver kan det være fint på andre.


#76

Karamell sa for siden:

Jeg har en t-skjorte i collegestoff fra Floyd med ørlite puff, det gir meg faktisk illusjon av en smalere midje, så den fungerer. Jeg har også en topp med noen horisonatlae volanger på bryster og det fungerer også for en smalere siluette med forstørrende byste (begge deler en fordel for meg).
Men generelt kler jeg ikke klær som gjør meg større. Forresten kan jeg godt bruke korte skjørt med rysjer, men det er litt ungpikeaktig over det, synes jeg.

Store marengsklær, trenger jeg ikke, men det er jo ikke slikt i salg nå.


#77

Drømmedama sa for siden:

Svigermoren min på snart 80 kom på hytta i går med en nydelig hvit bluse med høy blondekrave, rysjer og store puffermer, og sammen med sorte bukser og oppsatt hår så hun helt smashing ut. Jeg fikk skikkelig nostalgisk 80-talls-følelse, min ungdomstid var full av Dianabluser med blonder, rysj og puff a la Prince, volanger og tyll som Madonna. Parallelt med Dr Martens, Levis 501 med hull i, skinnjakker, kule hatter, hjemmestrikka pusegensere og lange loppisfrakker.
Jeg kan fremdeles like både puff og rysj jeg, dog i mer moderate utgaver. Volanger gir meg sving i skjørtet og det elsker jeg.
Jeg er nok mer bekymret for å ha det kjedelig med klær enn å ha en puff eller rysj for mye. Og synes marengs kan være helt nydelig.


#78

Gerbera sa for siden:

Jeg liker godt litt puffer, litt volanger og litt rysjer. Stikkordet er litt. Jeg har en bluse jeg kjøpte det året jeg begynte på sykepleien, med høy hals med rysje på, og litt volang foran på brystet. Jeg ser ut som en from diakonisse med den (hei sykepleierstudent på Lovisenberg :knegg: ) og elsker den, selv om den sikkert var utdatert etter noen få måneder.

Nå sikler jeg på en bluse fra Camilla Pihl, med litt av alt. Men jeg har store hofter/lår, og er veldig smal over skuldre/bryst, så jeg synes det balanserer det litt.


#79

Pelen sa for siden:

Oppsummerer mine tanker. Ikke for store puffermer på meg da det blir litt mye med pupper til.

#80

Hyacinth sa for siden:

Jeg googler litt, og det kan virke som rysjer og volanger er akkurat det samme? :undrer:


#81

Madicken sa for siden:

Jeg har et par plagg med moderate puffermer, og synes jeg kler det ganske godt. Rysjer og volanger synes jeg ikke er noe fint.


#82

Niobe sa for siden:

Jeg har kalt litt større "stoffremser" volanger, og de mindre rysjer. Sånn at det f eks. ofte er volanger på skjørt, og rysjer på bluser. Om det ga mening.


#83

Tallulah sa for siden:

Rysjer er i hovedsak i blondestoff, og er sydd på med bretter eller rynker. Volanger er flatt stoff, samme som selve plagget er i.


#84

Hyacinth sa for siden:

Hm. Jeg har tenkt at rysjer bare er litt mindre enn volanger. Jeg har også tenkt at begge deler er av samme stoff som selve plagget. Og at begge er sydd med rynker. Eller, mulig rysjer faktisk kan være sydd på flatt, men at selve rysjene er rysjete, liksom? :undrer: Så rysjer er som regel blondestoff, altså?

(Altså, ddt er slik jeg har tenkt om det.



#86

My sa for siden:

Tror det brukes fullstendig synonymt og om hverandre, sånn til daglig i klesbransjen.


#87

Drømmedama sa for siden:

For meg er det en klar forskjell. For meg har volanger med volum å gjøre og gir plagget mer luft, rysjer er for meg pynt på utsiden av plagget. Om det gir mening...


#88

veobra sa for siden:

Jeg kjøpte en teskjorte med litt puffermer i helgen. Antakelig inspirert av å ha lest om det her. Lettpåvirkeig, med andre ord.

Det er slik jeg forstår det også. I praksis er det ikke sikkert jeg skiller.


#89

Hyacinth sa for siden:

Ja, det gir mening for meg. Og jeg tenker nok likt.


#90

Hyacinth sa for siden:

Eller nei, forresten. Glem det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.