Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forskjellen på eternitt og supereternitt?

#1

Luvi sa for siden:

Noen som har noe kunnskap om dette?

Forstår at vanlig eternitt kan males, men ikke supereternitt. Jeg har forsøkt å google meg frem til et svar, men o store Internett er ikke særlig forklarende i sine svar.

Det er snakk om veggplater på et hus fra ca 1960, som jeg forstår kan være av enten den ene eller den andre typen og jeg trenger å finne ut om de kan males eller ikke.


#2

Charlie sa for siden:

Er det ikke bare å prøve? Etter det jeg skjønner er det dårlig vedheft på supereternitt, så det vil vel vise seg nokså raskt?

"Supereternitt brukes til vegg såvel som tak og må ikke forveksles med eternitt. Platene er ofte farget fra leverandør og har en ekstra hard overflate.

Det er svært vanskelig å få maling til å sitte på denne overflaten, og platene brukes bør derfor ikke males."

Fra: taksitt.no/underlag/

Dersom det bare er supereternitt som er farget fra leverandør kan det være en indikasjon, antar jeg?



#4

Luvi sa for siden:

Tanken er å mal i helt annen farge enn opprinnelig, så da tenker jeg det er dumt å prøve om det viser seg at det ikke går, evnt at det flasser av etter kort tid.


#5

Luvi sa for siden:

Takk, den har jeg ikke kommet i over. Det var det litt mer konkret informasjon. Da skal jeg starte med å finne konkret byggeår på huset. Ser supereternitt ble markedsført fra 1961. Det er rundt da huset ble bygget.

Sjansen er nok stor for at det dreier seg om supereternitt da disse var farget fra fabrikk.

Det er ødeleggelse av platene som frigjør asbest, ved vasking og maling skal ikke dette være noe problem. Kan i alle tilfeller sørge for at de som utfører jobben er beskyttet med korrekt utstyr.


#6

Noba sa for siden:

Det spør hvordan man vasker, høytrykkspyling, skraping og skuring etc. vil frigjøre fibre. Stamis siste forskning på asbest viser at eternittplater faktisk forvitrer, asbestfibre følger f.eks med fra regnvann fra taket.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.