Jeg var en tur innom matbutikken i dag og kjøpte blant annet ferdig pizzadeig. Der møtte jeg en bekjent som stoppet for å prate. Hun tittet i handlevogna mi og sa «oj, du er jammen flink som allerede har planlagt middagene til hverdagen kommer!» med klar hentydning til pizzadeigen. Jeg lo og sa at vi skulle spise pizza i ettermiddag, forhåpentligvis ute i sola. Hun så på meg og utbrøt «jammen, det er jo påskeaften? Spiser dere pizza juleaften også?» I hennes verden var det visst veldig spesielt å ha en så enkel middag påskeaften. I min verden er det helt ok, så det plager meg ikke, men jeg blir nysgjerrig. Er det slik at alle spiser lammelår eller annen litt mer festpreget middag påskeaften?
Jeg er vokst opp med mange, sterke og gamle tradisjoner i forhold til julemat, men absolutt ingen når det kommer til påske. I påsken spiser vi det vi har lyst på og det blir stort sett relativt lettvint. Denne påsken har det jo vært fantastisk vær, så de fleste middagene har blitt laget ute på bål eller grill og også spist ute.
Jeg tror det er mer vanlig å ha en middagstradisjon for første påskedag enn for påskeaften? Jeg har i hvert fall vokst opp med å spise meg kvalm på påskeegg påskeaften, og så spise lammesteik på første påskedag. Nå som jeg bestemmer selv, er jeg ganske pragmatisk, bare det blir lammesteik (eller noe annet lam) en eller annen påskedag, er jeg fornøyd.
Nei, påskeaften har vi ikke noen bestemt middagstradisjon for. I dag skal vi ha helstekt kylling med blå poteter til. I morgen skal vi ha lammelår. Det pleier vi å ha i løpet av påsken, men ikke på en bestemt dag. Kalkun pleide vi også å ha, men det er noen år siden nå tror jeg.
Ingen faste tradisjoner, og i da blir det pizza. Det skulle vært noe på grillen men den tenner ikke, så mens mannen leser seg opp på dill og dall lager jeg pizza.
Vi har lammelår i skiver tiltenkt grill i morgen, for ja, første påskedag er mer høytidelig enn påskeaften i mitt hode. Men, om grillen ikke tenner så blir det lagd inne eller vi har noe nakkekoteletter som skulle vært grillet u dag, som det kanskje blir i morgen, ingen faste tradisjoner.
I min barndom hadde vi pinnekjøtt langfredag eller første påskedag og "søndagsmiddager" resten av påska. Mannen min lærte hva begrepet "søndagsmiddag" betyr etter at han ble sammen med meg og svigermor serverer glatt pizza på påskeaften. Det tror jeg hun har gjort nesten hver påske jeg har vært der. Så det er helt innafor at vi har det i dag, ifølge mannens tradisjoner.
Og ja, mitt fokus i påsken er lave skuldre og familietid 8g kos. Så vi hadde til og med taco på langfredag vi i år. Det er mer uvanlig, men igjen et resultat av at den grillen ikke var klar (måtte ha ny slange , men det fikk den i dag, men så er altså tenneren død og gassrørene noe tett, tror jeg ) og vi stresser ikke. Da blir det pizza i dag. Og tid til brettspill i kveld. Perfekt
Har ingen tradisjoner. Skal ja takeaway- pizza i dag, faktisk. Kumme tenke med lammestek en dag, men det har vært utsolgt hver gang jeg har vær på butikken.
I morgen blir der oksemørbrad. Mandag tror jeg pasta bolognese. Ungene er ikke så glade i tradisjonsmat, så de får noe de liker også innimellom. Det viktigste for meg er god stemning, masse godteri og vin. Og krim.
Njæi...jeg har hatt en tradisjon med fisk langfredag, men jeg liker eksperimenter og variasjon, så jeg bruker heller fridagene på nye eventyr enn veldig kjente repetisjoner/tradisjoner.
Påskeaften er det stort sett lammestek eller lammelår. De andre dagene har vi ikke faste planer, men er vi på hytta med foreldrene mine står mormorpizza på menyen en av dagene.
Ingen faste tradisjoner i påska. Spesielle her er kanskje det at julaften har vi alltid (lamme)ribbe og fenalår som pålegg men utover det er ingen av oss voksne fan av lam/sau, derfor heller ikke lam i påska. Har hatt kalkunfilet noen år, tror jeg, mens i år har vi alt grilla to dager. Ingenting spesielt på noen av dagene. Bare god mat, god tid og kos, brettspill og film, turer/geocacheturer.
Pizza på skjærtorsdag, lammelår langfredag og pinnekjøtt på påskeaften. Vi er tre familier som feirer sammennde dagene, og har ansvar for hver vår middag.
Vi har gjerne lam en av dagene, og som oftest blir det nok påskeaften, men det kommer litt an på om vi er bedt bort eller ikke, og om vi får spist vår sedvanlige fredagspizza på riktig dag eller ikke. (I år hadde vi den på torsdag.) Jeg synes pizza på påskeaften høres helt fint ut, hadde nok ikke reagert på det!
Jeg pleier å lage gode middager hver dag når vi har hjemmepåske. I hvert fall skjærtorsdag til første påskedag. Rett og slett fordi vi har tid. Så vi har ofte en skinke-middag, lammelår, kalkun kanskje, andebryst eller noe annet godt. Jeg kunne funnet på å legge inn pizza eller noe mer lettvindt for eksempel påskeaften, for å bryte opp litt tyngre middager.
Pinnekjøtt en av dagene i påsken er det nærmeste som minner om tradisjon. I dag blir det lasagne. Det var en utidig kommentar, synes jeg. Og jo finere været er i påsken, jo mindre interessert i matlaging blir jeg. Pølser på grillen er da suveren påskemiddag.
Vi har alltid pinnekjøtt påskeaftan. Det vart slik fordi familien frå Danmark kom heim i påska og mormor laga pinnekjøtt til dei og oss. Så har vi vidareført dette.
Når eg sjølv lagar påskepinnekjøttet så har eg gjerne litt anna tilbehør (søtpotet i staden for kålrabi og gjerne ein salat i staden for surkål og raudkål.) Og så innviar vi grillsesongen i samme slengen og hiv pinnekjøttet på grillen etter damping.
Sånn, då har eg sagt ja, pinnekjøtt på påskeaftan, med mange ord.
Har aldri hatt tradisjon for lammelår i påsken. Har lært de siste årene at mange har det som tradisjon, men har aldri laget det selv.
Idag blir det biff.
Vi har ingen mattradisjoner i påsken annet enn lammestek 1. påskedag. Påskeaften er da ingen spesiell dag egentlig så jeg skjønner ikke helt at hun ble overrasket.
Ingen faste tradisjoner på påskeaften, i år skal vi ha taco. Tror det er en tradisjon at mamma og pappa inviterer på lammelår på langfredag, de siste årene har det iallfall vært den dagen. I morgen tror jeg vi skal ha lasagne.
Ingen påsketradisjoner verken når det gjelder mat eller andre ting. Omtrent hele familien er bortreist eller jobber i påsken i år, så ingen store sammenkomster heller. Laget dumplings i går og i dag med ulike dips.
Ingen fast tradisjon her heller. Vi pleier å spise lam løpet av påsken, men helst hos mamma og pappa så det kommer an på hvilken dag vi blir invitert. :knegg: Skal dit i morgen. I dag har vi spist chilli con carne og bakt potet.
Vi har ingen spesielle tradisjoner. Jeg er oppvokst med lammelår en eller annen gang i løpet av påsken, men vi lager ikke det selv. Vi er i feriehus og har vært mye på farten, så har hatt ganske enkle middager hele uken og i kveld ble det frossenpizza siden vi pakker og ordner. Hadde vi vært hjemme hadde jeg sikkert laget flere litt større middager, men det kunne vært hva som helst, har ingen bestemte retter som må spises i påsken.
Ikke faste tradisjoner her. Ikke sånn kjempeglad i lam så det lager jeg aldri selv,men spiser det om jeg får det servert. I kveld blir det kremet kyllinggryte med pasta.
Vi grillet for første gang i år. Nyter det fine været vi har på Vestlandet. :)
Vi har tradisjon med pinnekjøtt en av de røde dagene, og lammelår en. Men vanlig lørdagsmat på påskeaften.Lapskaus på 2. dag.
Jeg er vant med lammestek eller pinnekjøtt e.l. en eller annen dag i påska, gjerne påskeaften eller første påskedag. Men ikke nødvendigvis, det kommer litt an på hva annet som skjer. Det kan like gjerne være pølsegrilling på bål på skitur, på setra eller i hagen, hvis været er bra. Ofte er vi på farten en av de siste dagene, og reiser hjem fra påskeferie, og da blir det hva vi har når vi kommer hjem, eller mat i farta. Som i dag, da ble det take-away pizza ved hjemkomst, etter en seks timers biltur fra Sunnmøre. Har handlet inn et lammelår som vi spiser i morgen eller på mandag.
Ellers i påska har vi hatt taco, laks, pølsegrilling, vårruller og stekt ris (kjøpt i kafeen i slalåmbakken), hjemmelagde fiskekaker på gaffel :knegg: ute i sola, og pølsegrilling igjen.
For en frekk ting å kommentere på forresten. Hadde aldri falt meg inn. Jeg hadde blitt sur av en slik kommentar.
Ingen middagstradisjoner i påsken generelt, eller spesielt påskeaften.
Vi har enten pinnekjøtt eller lammelår en av dagene i påsken, den dagen vi har tid til å lage dette.
Vi har spist taco i dag. Vi vurderte grilling da.
I morgen skal vi ha kalkunfilet (stor type) for den har ligget i fryseren siden nyttår.
Jeg er vokst opp med lam en av dagene i påsken, ja, men ikke påskaften. Da var det påskerenn og grilling. I voksen alder har vi ofte hatt bacalao en av påskedagene, for mannen elsker det. I år blir ikke det denne helgen. Vi kom ellers hjem fr Roma i går kveld, så tidligere i påsken har vi spist mue pizza og pasta. :humre:
Veldig lite tradisjoner å spore her, vi har det som faller oss inn der og da. I år noe det lam på påskeaften fordi vi fikk et lår. Kunne også hatt hjemmelaget pizza.
Ingen faste tradisjonar her. Vi et lammelår ein gong i løpet av påska, men når varierer, i år var det skjærtorsdag. I dag vart det bestilt pizza med heile storfamilien.
Her på hytta har vi hatt taco i kveld. Har ingen faste tradisjoner, men har ofte hatt lam tidligere år, da har det vært hytta til svigers og ikke jeg som har bestemt.
Jeg har styrt unna lam hele denne påsken(fordi jeg virkelig ikke liker det og jeg lager maten så da bestemmer jeg). Vi har hatt alt fra indisk spinat- og kikertgryte til biff stroganoff, høydepunktet har vært vilt god hjemmelaget pizza i pizzaovnen med pizzaproff svigerinne som pizzalærer. I morgen skal vi ha lasagne.
Håper pizzalaging kan bli vår nye påsketradisjon, egentlig samme hvilken dag i påsken det blir på.
Jeg har ikke faste tradisjoner. Avhenger av om barna er hos meg, og av været - hvis det er fint vær når vi har fri gidder jeg ikke bruke masse tid på matlaging.
Jeg er vokst opp med helstekt lammelår til middag på påskeaften. Så lenge alle unga bodde hjemme videreførte jeg den tradisjonen. Nå blir det middag tilpasset antallet i hus.
Utover påskeaften har vi ingen faste mattradisjoner. Jeg fikk ikke engang jakte på påskeegget i går, det var ikke noe egg.
Jeg vokste opp med tradisjon for lammelår en gang i påsken, men ingen bestemt dag. En annen tradisjon var at mamma bakte delfiakake som vi alltid spiste etter skiturer. Da vi bodde i Tyskland, fikk vi tradisjon for å ha de første hvite, tyske aspargesene en dag i påsken, gjerne med ekte wienerschnitzel av kalv til. Den tradisjonen har vi videreført, og lykken var stor da jeg fant tyske asparges hos grønnsaksmannen min i går (noen ganger er det for tidlig for tysk asparges hvis det er tidlig påske). Ellers er det tradisjon for en dessert med is, jordbær, krem og eggelikør. Nam! Utover dette har vi bare god mat, som vi liker. Har ikke lammelår hvis vi ikke skal ha gjester. Et lår for to personer blir for mye.
Kjenner mange som har pinnekjøtt, men for meg er det bare jul.
Lammelår en eller annen dag er vår tradisjon. En gul kake eller noe friskt med sitron baker vi gjerne også.
Sånn sett er påsken deilig og avslappende. Pynter lite hjemme, dermed lite å rydde bort. Vi pynter ikke oss selv, i motsetning til jula. Ingen gaver å stresse med og lite tradisjon rundt mat og kaker som skal forberedes lenge i forkant
Veldig få tradisjoner. Har vokst opp med hytte annenhver påske. Ikke i snøen, riktignok. Moren min liker å lage mat, men jeg kan ikke huske noen spesielle tradisjoner, selv om mannen min påstår at hun har laget lammelår så lenge han har kjent meg. Vi fikk påskeegg påskeaften, men null tradisjoner utover det og litt påskepynt.
Påsken er en deilig tid. Man kan gjøre akkurat som man vil. Jeg har ikke noen følelse for at jeg må spise noe spesielt, men jeg påvirkes nok av Instagram. I går laget jeg kleftiko etter Fru Timians oppskrift, og det er seriøst omtrent det enkleste jeg noensinne har laget og samtidig den beste kleftikoen jeg har spist, inkludert i Hellas. Se på Instagram.
[QUOTE=liefje;5223421 Har ikke lammelår hvis vi ikke skal ha gjester. Et lår for to personer blir for mye.
.[/QUOTE]
Jeg kjøpte skiver av lammelår som vi skal ha. Et lår er for mye for oss, og ingen er så glad i det at det spises i dagevis. Vi har også noe kylling eller svin siden ikke alle ungene spiser lam.
Vi har ingen påskemattradisjoner, og er ikke oppvokst med det heller. Det hender vi har hatt pinnekjøtt en av påskedagene.
De siste 8-10 årene har vi tilbragt påsken på fjellet, og da har vi prioritert mat som ikke tar lang tid å tilberede.
Vi spiser sjelden lam, men har hatt en liten «tradisjon» de siste årene at vi lager hjemmelaget kebab sammen med et vennepar. Da lager vi med mye tilbehør inntil og dressinger og diverse.
I år er venneparet borte, vi skulle ha kebab, men det ble noe lettvint fordi vi skulle i en bursdag på kvelden, så da ble det grillet kylling med tilbehør. Kebab i dag istedetfor.
Vi har ikke tradisjon for lammelår i påsken, det er ingen her som er spesielt glad i det. Vi har noen typiske «større» middager, f. eks pinnekjøtt, roastbiff o.l, men jeg er veldig nøye med å balansere med lettere middager som f. eks salat, tacovariant o.l innimellom. 3-4 søndagsmiddager på rad blir for heavy for min mage.
I år tror jeg de lammelår skivene som skal være lammet i år må bli i morgen. Da er vi hjemme. For, vel, vi kommer hjem om et lite kvarter. Det er litt sent å begynne p lage middag som tar lang tid. Det er heller snakk om varm/god kveldmat for dem som vil ha noe. Vi spiste en sen "English breakfast" til lunsj og vafler i middagstiden på besøk. Så ja. Sånn ble det i dag. Det blir sikkert lam i morgen.
Jeg har ikke hatt tradisjon på påskeaften, men i løpet av påska lager og spiser jeg lammelår. I år ble det på Palmesøndag siden jeg hadde ungene da. I går spiste jeg hamburger
Vi har ingen faste tradisjoner, utenom å lage god mat når vi har fri i mange dager, og drikke god vin til. Vi har også grillet i dag. :D i går hadde vi andebryst.
Vi har pleid å servere lammelår en gang hver påske, og da har vi ofte invitert middagsgjester. Men hvilken dag har variert. I år har vi ikke gjort det.
Mannen og jeg har vært på hytta og da har vi lagd nydelige middager. Men altså ikke noe lam i år.
Jeg tror ikke jeg er vokst opp med så mye tradisjoner for påskemat, kanskje med litt mer lam enn ellers, men min mann har tradisjon for pinnekjøtt på påskeaften, så det har vi tatt opp, og min mor har entusiastisk omfavnet denne tradisjonen.
I praksis så tilpasser vi det til at vi spiser det en dag vi er mange samlet, og det varierer fra år til år. Og vi har kanskje en lammestekmiddag en dag, og pinnekjøtt en annen (i den "lange" påskeuka, ikke dag etter dag. :knegg: )
Så denne påska ble det et spontant langbord med venner og familie på hytta, med lammelår, på mandag etter palmesøndag, for da passet det, og så pinnekjøtt allerede onsdag, for da rakk vi det før eldstemann reiste sin vei, og sammen med foreldrene mine, og så kjøpte jeg for mye mat til mandag, så det blir lammestek i morgen, 2. påskedag, også. :knegg:
Enda en ingrediens er at minstemanns bursdag ofte faller i påska, så da legger vi det gjerne til hans dag.
Jeg kokte lapskaus igår, første påskedag, på pinnekjøttrester fra jula faktisk. Har ikke orket å lage kompliserte middager siden jeg har vært aleine hele påsken, har spist biff, grillpølser og chips, laksepasta - og fikk hjemmelaget pizza en dag jeg var på besøk.
Fonen har vist meg lapskauskokebilder fra tidligere påsker, så det er visst en tradisjon.
Tar middagene etterhvert som dagene går. Pinnekjøtt ene dagen i påsken men tar det litt etter vær/vind og planer. I år ble vi invitert inn til naboene på sosialt så da spiste vi bare noe enkelt i forkant.
Vi griller pølser påskeaften, helst på bål på stranda. Ellers har vi ofte lam første påskedag hvis det passer med logistikken, i år ble det grillribber istedet.
Nei, vi har ingen faste tradisjoner. Men siden det er mye fri hender at det enten er mat som tar litt tid, evt. mat som tar veldig lite tid tilfelle vi er ute hele dagen.
Pleier å grille pølser ute en av dagene om været tillater det. I år spiste vi lammestek helgen før påske, og middagene i selve påsken har bestått av hjemmelaget wontonsuppe, kylling tikka masala, grillpølser og hjemmelaget pizza.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.