Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Synes du Gahr Støres påskebilde var upassende?

#1

Ine sa for siden:

Får ikke til å linke.

Vg har en artikkel om at en tidligere Ap-politiker synes Jonas Gahr-Støres påskehilsen på Facebook var upassende.

Bildet han la ut var av seg selv i skiklær, liggende med hendene bak nakken, på en skinnfell på et fjell, og med teksten " det eneste man trenger er et fjell og en skinnfelll. God påske!"

Synes du dette var upassende?


#2

Floksa sa for siden:

Nei. Nei. Nei. Nei.


#3

Pelen sa for siden:

Nei


#4

Karamell sa for siden:

Nei. Jeg synes folk blir krenket av alt mulig, og det er mulig for veldig mange å nå et fjell selv om man ikke har hytte. Dagstur, eller en liten lokal knaus.


#5

millact sa for siden:

Nei, men forstår på en måte de som mener det.

Selv har vi stort sett vært hjemme i påsken og gått mye på turer i skogen, helt gratis.


#6

vixen sa for siden:

Nei. Det får da være måte på hva man skal reagere på.


#7

Syrinx sa for siden:

Biletet er greit på alle måtar.


#8

Tallulah sa for siden:

Nei, det syns jeg ikke. Han flasher ikke hytte, alpene eller potensiell dyr ferie. Om man tolker ordvalget helt bokstavelig og tar seg nær av det syns jeg man kan gå litt i seg selv.


#9

løve70 sa for siden:

Nei, på ingen måte!


#10

Fintdethei! sa for siden:

Nei. Det får da være grenser til lettkrenket man skal være.


#11

Plingo sa for siden:

Fjellheimen bruker man jo tilnærmet gratis. Transportkostnader vil de fleste ha, men det er jo en billig måte å komme seg bort på. Man kan låne ski i BUA til biblioteket. Støre delte heller ikke bilde med ski, han bare nøt naturen.

Om bildet ikke var passende så kan man ikke legge ut bilde av noe som helst. Om det var bilde fra godstolen med en krimbok hjemme hos ham ville han sikkert fått pepper for hva godstolen hans kostet.


#12

Lyppa sa for siden:

Nei.


#13

My sa for siden:

Nei.


#14

-ea- sa for siden:

Har verken sett bildet eller hørt om det, men skjønner ikke hvorfor det skulle være galt med et slikt bilde? Å, vent, det er jo "in" å kritisere Støre for alt mulig, så det ville ikke hjulpet uansett hva han la ut, tenker jeg.


#15

Malama sa for siden:

Nei, det synes jeg ikke.


#16

Milfrid sa for siden:

Atte hæh? Kan man slitte å la seg krenke av alt mellom himmel og jord, både på egne og andres vegne. Jesus.


#17

Blondie sa for siden:

Nei, han må da få lov til å være seg selv?


#18

Tjorven sa for siden:

Nei.

Jeg har ikke lyst til å være på fjellet i påska. Men det må være lov for andre å føle at det er toppen av lykke.


#19

Pøblis sa for siden:

Nei.

Ikke i det hele tatt.


#20

IzziCreo sa for siden:

Nei, overhodet ikke. Jeg synes det tvert om er veldig fint og jordnært. Ikke flashy, kaksete eller hvahardu.


#21

Maverick sa for siden:

Jeg mistenker at han er betalt av Madshus og håper det opprettes en granskningskommisjon.



#23

Neket sa for siden:

Absolutt ikke


#24

-ea- sa for siden:

Nå har jeg funnet Støre-bildet og en annen VG-sak om kjendisenes påskebilder. Må si at Støre sitt bilde var det enkleste av alle. Ingen gull-puff-jakker eller fancy briller, på dyre steder. Gammelt saueskinn på berget, og et par norske sportslogoer på hansker og sko.
Granskningskommisjonen har nok vært igang lenge på some, Maverick.


#25

veobra sa for siden:

Nei. Hadde han byttet ut ordet fjellet med naturen hadde det sikkert vært feil det også. Alle kan jo ikke være ute.


#26

Myria sa for siden:

Nei, absolutt ikke.


#27

Bonzai sa for siden:

De fleste kan finne seg en plass i lyngen og sette pris på tilværelsen, skjønner ikke hvorfor han skal få tyn for det.


#28

Maverick sa for siden:

Nå er det vel, uten at jeg har satt meg veldig nøye inn i dette siden jeg strengt tatt burde ha skrevet eksamen, ikke det at lyng, fjellknaus og skinnfell er så vanskelig oppnåelig han er kritisert for, men heller konseptet "det er veldig lett å si at alt man trenger for å være lykkelig i livet er de enkle ting, når man har 35 mill på konto", eller hva han nå har.

Altså at han ikke har tatt nok høyde for Maslows behovspyramide i påskeposten sin.


#29

Tjorven sa for siden:

Men i så fall skulle han aldri få lov til å uttrykke glede for noe som helst i sosiale medier. Siden han alltid har masse penger på konto.

Ja, jeg synes han skal tenke seg ekstra godt om. Men dette mener jeg var godt innafor.


#30

Kaija sa for siden:

Det er mye jeg synes er temmelig kokko av det politikere og andre opphøyde lirer av seg. DETTE er vel innafor helt greit.



#32

Strå sa for siden:

Hæ? Hvem mistenker du er betalt av Madshus? Hvem/hva er Madshus?


#33

Plingo sa for siden:

Støre har på seg Madshus skisko på bildet. Norsk produsent av skiutstyr.



#35

Maverick sa for siden:

Nå vil jeg egentlig ikke forsvare disse såre tærene, men skal man være veldig flisespikkete, og det skal man jo på dette forumet, så er det igjen ikke at han uttrykker glede over noe som er problemet. Det er at han får det til å fremstå som at skinnfell og fjell er alt man trenger for å være lykkelig - og det kan man kanskje tro, når man er særdeles vel bemidlet og privilegert, at det er skinnfellen og fjellet som er root cause for lykken din - og så glemmer man kanskje at hvis man har postkassa full av inkassovarsel og strømmen avslått og ikke har råd til å betale bussbilletten, så kan det hende at den skinnfellen ikke egentlig gjør susen for lykken selv om man klarer å klore seg opp på et nærliggende fjell.

Selvfølgelig er posten hans godt innafor. Langt og vel innafor. Men det vil nok allikevel være lurt for Støre og hans rådgivere å fundere littegrann på hva kritikken egentlig går på, samme hvor dratt ut av proporsjoner den er, og ikke bare tro at det er at han ikke får lov til å være glad på bilder.


#36

-ea- sa for siden:

Tror ikke noe som helst av bildemotiv eller tekst hadde hjulpet, Maverick. Folk har bestemt seg for å kritisere Støre uansett.

For å flisespikke, så står det ikke noe om å være lykkelig heller.


#37

Charlie sa for siden:

Men sa han at det var det man trengte for å være lykkelig? Skrev han ikke

" det eneste man trenger er et fjell og en skinnfell. God påske!»

Det er vel det eneste man trenger. For å legge seg ned på en solvarm rabb og kjenne at man lever. Eller noe annet man liker. Det kan da være minst like deilig - om ikke mer - om man har dårlig råd. For der er det ingen forskjell på lommeboka.

Jeg vet endel om fattigdom, og er i grunnen vokst opp i fattigdom selv om jeg ikke skjønte det da. Og det var de feriene vi hadde, hvor muttern lånte et telt og vi dro på sommerferie, med kneip og svett gulost i kjøleboksen og myggstikk og bading. Jeg vet også endel om hvordan det er å være fattig i dag, og det er ikke noe misunnelsesverdig. Men fremdeles betyr det noe hvordan man håndterer den situasjonen man er i. Og det å kunne gå en tur er foreløpig fritt for alle i Norge ( i motsetning til en god del andre land hvor «natur» er privat eiendom med piggtråd og parkvoktere.)

Så reaksjonen kunne vel like gjerne vært «og gudskjelov er det likt for alle å ligge der og slappe av med sola i ansiktet som statsministeren i påskeferien.» En ferie som er tilgjengelig for alle, når vi vet at 85 % eller noe sånt har hjemmepåske.

Og det kunne like gjerne vært sånn at vi hadde hatt en statsminister som hadde kost seg på Maldivene eller lånt yachten til Røkke. Synes vi er veldig heldige med Støre. Og så var det litt gledelig for en gangs skyld å lese kommentarfelt som var litt nedpå, med «jeg kommer aldri til å stemme på Støre, men dette er da helt innenfor». Det ga bittelitt håp om at vi kan ha en sivilisert offentlig samtale også.


#38

Maverick sa for siden:

Altså, det å forstå tanken bak kritikken betyr ikke at man er enig i kritikken. :knegg:

Og her var det da en mulighet for å henge seg opp i semantikken, "det eneste man trenger er fjell og skinnfell", og stå og brøle fra barrikaden sin at "MAN TRENGER MAT OG KLÆR OGSÅ DA MEN DET SKJØNNER VEL IKKE DU DIN styrtrike kapitalistjævel og dette er å pisse på de fattige"


#39

safran sa for siden:

Sånt gjør at jeg blir oppgitt. Han kommer til å få tyn uansett hva han sier og gjør, fordi han har mer penger i banken enn folk flest. Men han jobber jo faktisk for å jevne ut forskjeller. I stedet for å flytte til Sveits.


#40

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes det er helt innafor, og særlig siden dette faktisk er helt in character for Støre. Selv om han kommer fra gamle penger, er han jo «ut i skogen, opp i trærne», med gammel anorakk og lue. Og dette kan like godt være tatt på Vettakollen som er innen rekkevidde for alle med t-banebillett.

Hadde han vært en flashy-alpene-afterski-fyr, hadde det ikke vært så musikalsk.

Også er det seff sånn at hvis man ikke har til strøm og mat så er alt provoserende. Men dette må da være det minst provoserende av alt den mannen kan gjøre, tross alt.

(Jeg møter stadig vekk finansministeren rundt Høttah mi, og han provoserer meg bare ved å smile, men skjønner at problemet eies av meg :knegg: )


#41

Niobe sa for siden:

Det er selvsagt helt innafor!

Men når det er sagt, så kjente jeg på en sårhet over sånne ting når jeg lå på sykehus eller knapt var i stand til å komme meg ut av døra hjemme. Sånne «Livet er best ute», eller folk som bare sa «Jeg blir sprø om jeg må sitte inne hele dagen, man må komme seg ut!». Det er jo helt sant, og selvsagt lov å si, men det rommer lite refleksjon over konsekvensene av å ikke kunne. Folk ble fort sytete etter noen dager med nedstenging, og selv da var det fremdeles lov å gå ut.

Nå når jeg er den som kan legge ut bilder av tur og natur, daglig, så prøver jeg å ha det i mente, når jeg kjenner hvor mye det betyr.


#42

Tallulah sa for siden:

Ja, kritikken går jo på at det er en slags «spise kake»-kommentar. Som at simple living bare er enkelt om man har råd til det. Så som Maverick forstår jeg kritikken, men er ikke enig i den.


#43

liefje sa for siden:

Hadde han bare postet bildet og skrevet god påske, tror jeg kritikken hadde uteblitt pga det Maverick sier. Det er teksten som provoserer.


#44

Drømmedama sa for siden:

Bildet er bare koselig og menneskelig og helt innafor.
Samtidig er Støre statsminister og ikke akkurat som alle andre, og selv om han også bare er en fyr som trenger en pust i bakken og litt mindfullness på en skinnfell, er han en svært privilegert mann med ansvar for og makt over andre menneskers liv og skjebner. Og fattigdom og ulikhet tar ikke påskeferie, selv om marka er for alle og lufta er fri.
For meg er bildet ikke provoserende i det hele tatt. Jeg setter pris på en skinnfell og et strå i munnviken selv, jeg er jo mett, tilfreds og trygg.
Jeg har likevel forståelse for at andre opplever det provoserende og som et hån mot deres situasjon.


#45

Blondie sa for siden:

Jeg tror ikke det, han kan knapt gjøre noe som helst uten kritikk.


#46

Fintdethei! sa for siden:

Enig.


#47

Høns sa for siden:

Folk må slutte å bli så krenket over alt hele tiden. Dette er virkelig ikke noe å bli krenket over. Jeg tror ikke nødvendigvis det er de med dårligst råd som blir krenket heller, men mer et hylekor som bedriver heksejakt.


#48

Niobe sa for siden:

Jeg synes det må nevnes at man kan reflektere rundt bilde/ordbruk helt uten å være krenket. Og jeg tror helt klart at det hadde vært mindre kritikk om han hadde sagt bare "God påske". Noen hadde selvsagt kritisert det uansett, men kritikken hadde vært langt mindre forståelig.

Jeg nevner for sikkerhets skyld, igjen, at jeg mener bilde og tekst er helt innafor, selv om jeg kan forstå en del av reaksjonene.


#49

him sa for siden:

Kul tråd, Ine!

Jeg er enig. Jeg synes at det er ren helsing mot Støre spesielt og AP generelt (jeg stemmer ikke AP, de er for "brede", Giske :skremt: , de samarbeider greit med andre partier). Tenker dette med AUF og Utøya er i samme bane, det er "lovlig" hets


#50

Ine sa for siden:

Takk, him! Det synes jeg også, og det er det alle som har svart i tråden som har mest av æren for!Twitter var det veldig enten eller. Savnet nyansene, og tenkte de kom fram her inne, og det har de gjort! Synes også tråden ble fin. Nyansert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.