Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva lurer du på i dag? #02

#1

Strå sa for siden:

Jepp, forrige er stengt.

Jeg lurer på hvor søvnen min er.


#2

-ea- sa for siden:

Ikke her. :knegg:


#3

millact sa for siden:

Samme her! Får østrogen om en måned, må bare holde ut.


#4

Strå sa for siden:

Jeg får østrogen og har gjort det en stund, men våkennetter har jeg alltid hatt innimellom.
Søvnen fant meg til slutt.


#5

frukt sa for siden:

Hvorfor kjører folk for fort i 60-sonen, men når de kommer til motorveien ligger de under fartsgrensen? :undrer: Jeg ender ofte opp med å kjøre i venstrefeltet mesteparten av veien (og det skal man jo ikke) fordi i høyrefeltet går det i 80. :utålmodig:


#6

Strå sa for siden:

Jeg har ingen forklaring på det med farten frukt. Det er bare rart å se.

Jeg lurer på om det finnes noen gode bøker om kroppens endringer når man begynner å bli gammel. Mulig det temaet er stort nok for en egen tråd.


#7

frukt sa for siden:

Her er en.
tidsskriftet.no/2012/04/anmeldelser/endelig-en-nyttig-bok-om-aldring

Jeg lurer på hvorfor politiet ber om tips angående en savnet person uten å gi en beskrivelse av personen? Litt vanskelig å komme med tips når du bare vet at vedkommende er 50 år.

Jeg lurer også på hvor fjern det går an å bli. To ganger denne uken har jeg glemt igjen nøkkelen i låsen på ytterdøren, og så har den stått der hele natten. Jeg burde hatt kodelås.


#8

Millen sa for siden:

Trond Viggo Torgersen har skrevet en bok om det, Kroppen for voksne,

www.norli.no/boker/dokumentar-og-fakta/familie-og-helse/kroppen-for-voksnegclid=CjwKCAjw3ueiBhBmEiwA4BhspHpDyZAG94MfiuijbMTDzRtziFwQ_AfKm5Lj5BgNoZA1Gi3-14v-dxoCXewQAvD_BwE


#9

Strå sa for siden:

Takk for tips. Jeg skal sjekke den linken din.
Og nei, du kan ikke ha kodelås. Du kommer til å glemme den øyeblikkelig, og skriver du det ned et sted så glemmer de hvor. BTDT.


#10

Tjorven sa for siden:

Jeg kjenner hun som har skrevet denne boka: kagge.no/produkt/sakprosa/helse-og-selvutvikling/heit/

Hun mener at jeg burde lese den også, men jeg lever fremdeles med skylappene i behold. I Oslo er den i hvert fall tilgjengelig på biblioteket ... selv mitt lokale, så jeg burde låne den.


#11

frukt sa for siden:

:knegg:
Koder er jeg faktisk flink til å huske. :stolt:


#12

Strå sa for siden:

Takk for flere tips. Jeg skal på dem, helst låne.#14

Kanina sa for siden:

Jeg lurer på hvor mange ulike forkjølelsesvirus som finnes i samme distrikt på en gang.
Bill.mrk. "nytt virus annenhver uke"


#15

Musemus sa for siden:

Jammen sant! Den ene her i huset har vært forkjøla siden uka før påske, og bare re-smittes hele tiden.


#16

frukt sa for siden:

Det finnes over 200 virus som gir forkjølelse, så det er nok å velge mellom


#17

Strå sa for siden:

Takk for alle boktipsene. Jeg skal sjekke på biblioteket om de har noen av dem.


#18

Ine sa for siden:

Skrev ikke Trond Viggo Torgersen en slik bok?


#19

Millen sa for siden:

Jo, han har skrevet Kroppen for voksne. Ligger link i tidligere innlegg. :)


#20

Polyanna sa for siden:

Jeg lurer på, hvis man finner en telefon som tydeligvis brukes til dopdealing, leverer man den til politiet, eller kaster man den?


#21

Millen sa for siden:

Levere til politiet tror jeg er lurest å gjøre.


#22

frukt sa for siden:

Ville levert til politiet.


#23

Divine sa for siden:

Jeg føler et sterkt behov for litt mer bakgrunnsinformasjon her, kjenner jeg?

Hvem? Hva? Hvor? Hvorfor? Hvordan?


#24

Malama sa for siden:

Ville tenkt politiet, ja.


#25

Polyanna sa for siden:

Den lå på t-banen. Jeg plukket den opp og tenkte å levere den til Ruter, men rakk det ikke, så den ble med meg hjem. Så skrudde jeg den på, og siden det er en enkel Nokia, så kom jeg jo rett inn i den. Tenkte jeg skulle finne en kontakt og sende en sms med "hei, har telefonen til nr sånn og sånn, vet du hvem det er, så jeg kan få levere den tilbake?", men havnet rett inn i sms-loggen, der det lå bare uregistrerte nummer, og kun meldinger fra samme dag, alt annet var slettet. Og alle meldingene handlet om dop og leveranser og div i den gata. Og kontaktene hadde navn som "en eller annen hore" og annet sjarmerende. :gal:

Har ikke fått somlet meg til å levere den til politiet, men får vel gjøre det.


#26

Kanina sa for siden:

Hva sier egentlig reven?
Der lurte jeg på i 4-tiden i natt,da jeg ble vekket av noen grusomme hyl. Jeg og en annen i blokka stakk hodene våre ut for å se om noen ble mishandlet. Men så demret det for meg at det jo kunne være reven, som vi vet ofte holder til ved toglinja, hvor lyden kom fra. Og ganske riktig, litt etter kom Mikkel luskende oppover langs fortauet, tisset på de vanlige hunde-stedene i grøfta, og ut av syne.
Så nå vet jeg dét. :nikker:


#27

My sa for siden:

Grevlingen sier omtrent det samme. Når den sloss. Sånn i tilfelle du lurte på det også. :værsågod:

#28

millact sa for siden:

Jeg hadde to illsinte grevlinger i hagen for noen år siden. Både naboen og jeg gikk ut; fryktelig leven var det.


#29

Fintdethei! sa for siden:

Har du ikke hørt sangen «what does the fox say». Landeplagen til Ylvis for noen år siden.


#30

Polyanna sa for siden:

Tror kanskje det var inspirasjon til innlegget. :knegg:


#31

Malama sa for siden:

I dag lurer jeg på hva jeg tenkte på i går når jeg fastslo at bunadskjortene jeg skulle stryke luktet såpe og burde skylles..... Og ikke faktisk gjorde noe med det???? Så de skylles NÅ!!!! Og skulle vært strøket i helga. Men blir seeeeeent i kveld. De er jo våte, så de får få litt henge i tørkeskapet. Varmluft. Og så skal de helst bli KALDE for stryking da, men da bare lett fuktet, nå er de klissvåt, gjennonskylling. Det burde jeg gjort i går, senest. Så de kunne styrkes. Før jeg stryker med.

Jaja. Får bake kake til skolen først. Bare legge en unge og trolig på butikken etter minst en middag. Det er jo to dager stengt.


#32

Fintdethei! sa for siden:

Nåh...., nå ble dronningen av ironi og spøker tatt på sengen, gitt. Sjelden jeg trenger oppklaring av slikt Må være 17.mai-tåken som har lagt seg :knegg:.

Takk!


#33

Malama sa for siden:

Nå lurer jeg nesten på om det er vits i å stryke bunadskjortene i det hele tatt, de kan jo tørke seg pent nesten fine, og han skal ha jakke og jeg skal ha Cape, det er 5 grader og regn (så ull under ja)

Men, jeg har vel såpass skam i livet at jeg ikke tørr, selv om mamma har fortalt meg om å gå og rette på den og la den tørke pent nesten er vel så bra. Men. Disse hurtig - tørker da. Men de ser penere ut nå enn innen jeg kommer frem til toget uansett. Nevnte jeg at jeg skal kjøre bil? Bilsele


#34

Kanina sa for siden:

Puh, for et stress med disse bunadsgreiene! Datter har bunad, og hun tok den bare rett ut av skapet og på. Ingen stryking her i gården! :knegg:


#35

Kanina sa for siden:

Det var en svært subtil referanse, skal sies!


#36

Ine sa for siden:

I dag lurer jeg på når det ble leggetid for Malama. :D


#37

Malama sa for siden:

Faktisk ikke så lenge etter 22.

Kaken var jo toro glutenfrie brownies, og jeg tok enkel og lettvindt stryking av skjortene og alt gikk helt fint. Sølv og sko var pusset til konf for et par uker siden, så alt gikk greit og fint.

For tørkeskapet tørket skjortene det de hang i varmluft helt fint. Rettet litt på dem så de hang fint så bare strøk jeg mansjetter og hals og litt sånt, ermene selv var hent fine som de var, og han skulle ha jakke og jeg skulle ha Cape så det gjorde ikke noe at de bare var 95%, ikke 100% perfekt. ;)


#38

Ine sa for siden:

Så bra.


#39

Anne C sa for siden:

Jeg er passiv seer av TV, og mannen ser på et eller annet med Aha. Pål Waaktaar snakker jo engelsk. Har jeg misset noe her? Jeg må si jeg synes det er noe spesielt, uten at jeg vet noe mer om bakgrunnen for at han gjør det. Men jeg regner med at han fremdeles kan norsk.


#40

Malama sa for siden:

I dag lurer jeg på hva i all verden som gjør at jeg får regnet så mye færre skritt enn mannen.

JEg var inne på at det er skrittelleren, jeg har nnen enn ham (og ungene) spå jeg lånte mellomste sin en dag hun var på turn, og gikk tur, og fikk vel 30 skritt mindre på henne senn min egen, på samme arm, så jeg regner med at det ikke er den i se selv. (min er en billig sak som koster 400 og jeg betalte 200 på jula til en dytt.no kampanje på jobb for et år siden, de har Samsung galaxy klokker)

Så fikk jeg tur sammen med mannen i går, vi gikk i skogen. Vi sjekket klokkene våre og hadde under 100 skritt i avvik da vi startet. Og han hadde over 5000 når jeg var like over 3000 halvveis i turen. Da gikk vi på samme sti!

Ned igjen gikk han bak meg litt og la merke til at jeg visstnok tar to skritt for hver armbevegelse pga store utslag med hendene (ehh, ja, jeg hopper fra sten til sten og balanserer på røtter, jeg bruker armene til å balansere med....) men når jeg bevisst prøvde å holde armene mye mer i ro og bare små utslag som går i takt med skrittene mine fikk jeg ca like mange som han de neste 500 skrittene vi gikk.

Men turen under ett så endte han uansett med minst 3000 skritt mer enn meg

Ikke rart jeg sliter mye mer enn ham med å komme til de berømte 10 000 skrittene....

Men, går jeg FEIL? Hva er årsaken til at jeg får så mye mindre enn ham (og er hans eller mine rett?)


#41

Polyanna sa for siden:

Det du BØR gjøre, er å bare kaliberere tilsvarende inni hodet ditt, og så la det ligge. Sjempelett. :knegg:


#42

Malama sa for siden:

Vanligvis bryr jeg meg ikke. Bare frem til 11. Juni pga sånn dytt.no ksmpanje på jobb. Når jeg er i mål på den såmål på den kampanjen så bryr jeg meg ikke lenger. Men det er jo irriterende at han få lett alltid har 15-20 k, rett nok har han vært på jentungen fotballtrening etc, mens jeg sliter meg opp over 10k mens jeg marsjerer foran tv (da vet jeg at den teller rett, da er armer og bein i balanse, og dessuten teller jeg til tider)

Bare for denne dytt greia vi jar en gang i året. Og mannen sier jeg bør bytte jobb pga den, for jeg kan bli litt aggrriv når jeg går 8000 skritt foran netflix og han kritiserer hviler program jeg velger (ikke noe jeg koser meg med. Noe som er litt sånn kombinasjon av puteflaut eller ieriter nde, i år har jeg sett "is love blind", da blir jeg irritert nok til å gå fort.)

Men, seriøst. Jeg vet han går mer enn meg. Men han går ikke 5000 når jeg går 3000 når vi går sammen!


#43

Syrinx sa for siden:

Er dei ansatte mannfolka som jobbar ved ei viss stor el-kjede kursa i å vere arrogante og nedlatande når folk kjem inn og ikkje har ynskje om å kjøpe det dyraste, eller nest dyraste for den del, alternativet? (Kunne vel sendt dette i kopi til gruffetråden.)


#44

Fintdethei! sa for siden:

Syns også det er ganske artig når en 18-åring på tilsvarende kjede skal informere meg om at jeg er ganske sløv når jeg har det strømabonnementet jeg har, og ikke vil bytte til den dealen han har å tilby. Skulle bare kjøpe en elektrisk duppeditt.


#45

Millen sa for siden:

Det morsomste er jo at alle hat samme hårsveis i nevnte kjede.


#46

IzziCreo sa for siden:

Han giftet seg i sin tid med en britisk kvinne med etternavn Savoy. Og tror de har bodd i England etter det, men det er så lenge siden jeg har hørt noe om ham så det kan godt være foreldet for lengst. Men anywho, norsk burde han jo kunne fortsatt.


#47

Polyanna sa for siden:

Jeg ler og ler av deg, Malama!! :haha:


#48

Malama sa for siden:

Godt noen kan le, da forlenger jeg vel et liv eller to.

Jeg går disse 10k disse 7 ukene og så er det slutt på fokus på skritt. Siden jeg misliker denne klokka så ryker den av på kvelden 11.6 og sees ikke igjen før neste gang. Om jeg ikke da har fått meg en skikkelig en. Denne her går bokstavelig talt opp i liminga nemlig. Men jeg skal i mål i den konkurransen i år også. Det er egentlig aldri verd det gavekortet på 500 kr som pleier vanke på de som kommer i mål. Men det er noe med konkurranseinstinktet som kicker inn. Så klart skal jeg i mål.

Så nå skal jeg ut og gå tur med mannen igjen.

Le i vei. Jeg skal ha mine 10k i dag også, vog hjemmekontor ga meg totalt 2 330 hittil i dag


#49

Malama sa for siden:

Jeg fikk 7000 skritt på turen i dag. Han fikk 13. Han ler og sier det er ganglaget mitt. Så da er dere flere som ler av meg da. Men i mål skal jeg. Selv om jeg ikke går mer enn drøyt halvparten så mange skritt som han som har lenger bein enn meg ;)


#50

Malama sa for siden:

Men jeg ler av meg selv også, altså. Mer selvhøytidelig er jeg ikke.


#51

Syrinx sa for siden:

Kva seier telefonen da? Er tellarwn der einig med klokka? (Jada, den er mindre sensitiv osv, men den klokka di er no særdeles lite sympatisk og raus med stega. Eg hadde ikkje stolt på den.)


#52

Fintdethei! sa for siden:

Du burde reklamere på den klokken, Malama. Den er åpenbart en jukser.


#53

Malama sa for siden:

Telefonen min gir meg ca 8000 så langt i dag, alle da regnet fra vi gikk på tur. På dagtid har den ikke registret et eneste av de 2400, mye siden den lå i ro.

Det rare er at jeg gikk med min datters klokke op samme arm og fikk lik registrering en dag. Men det var bare en kort stund og en liten tur da. Hadde vært gøy å bytte klokke med mannen en dag og gå sånn tur. Nå har vi gått i over en time i skogen og jeg benytter meg av dytt sin mulighet til å registrere det som en moderat skogstur og få 11k for den. Jeg tar skjermdump av klokkeslett og skritt i det vi går inn i skogen og ut igjen. Så trekker jeg fra skrittene. Og registrerer minutter på tur.

Men ja, klokka mi er lite raus. Og mannen min sin klokke er muligens ekstra raus? Eller som jeg sier, ganglaget mitt er helt fint det, det er hans som er dopet. :)


#54

Malama sa for siden:

All den tid den kostet meg 200 kr og jeg nå er halvveis i min andre dytt konkurranse med den så har jeg sånnsett fått valuta for pengene. Jeg bar muligens går ekstra langt for å komme i mål.

Jeg har klippet av hjørnene på plastfilmen over skjermen med negleklipper også. For den løsnet og hjørnene stakk opp og hektet i klær, korte ungene og dro ut tråder i klærene mine

Så, denne klokka den ryker så snart mannen tar hintet om at jeg ønsket meg en smartklokke som er både smart og fin til bursdag i fjor og til jul. Og definitivt til bursdag i år....

Denne er ikke fin. Den er ikke smart (har et menyvalg for meldinger, men nei. En kan ikke se, skrive eller sende meldinger der. Det er tomt.) den kan rett og slett tre ting. To av dem litt så som så. Vise klokka og datoen kan den. Telle skritt kan den sånn tålelig om enn ikke raust, og så måler den temperaturen min. Som støtt og stadig ligger på 36,7, noe som ikke er så utenkelig det. Men den viser ikke akkurat feber når jeg har det heller da (testet en gang ;))


#55

Polyanna sa for siden:

Min epleklokke gir meg skritt for å strikke i godstolen om kvelden. Bare et tips. :knegg:


#56

Malama sa for siden:

Det lurer jeg på om ikke den gamle vivofit'en min også gjorde. Denne her, den krever aktive armbevegelder for å telle noe som helst. Gå stillestående på gulvet krever at damene er AKTIVE. Jeg foretrekker skogstur. Registrerer det på tid i dytt - appen (og trekker fra skrittene som er talt) så trenger jeg ikke bry meg med at den visstnok ikke teller så mye når jeg går i skogen.

Men den går bokstavelig talt opp i limingen (liming av plast-lag over skjermen) så den varer nok ikke lenger enn til jeg kommer i mål på denne greia her om 3 uker.


#57

Pelen sa for siden:

Jeg skjønner at det blir tungt når du må ha med flere damer på laget for å telle skritt. :knegg:

Jeg skulle høye opp skrittene i Dytt om den faktisk teller for lite. Det viktige er jo at du går dem, ikke hva klokken sier. :nemlig:


#58

Input sa for siden:

Jeg lurer på når man skal kontakte frivillige trenere i barneidretten (og liknende)? Med generelle spørsmål, som feks. hvordan vi betaler kontigent, hvordan han får drakt og sånne ting. Føler liksom at jeg ikke bør forstyrre dem på kveldstid, men heller ikke i arbeidstid. Hva er vanlig kutyme her?


#59

Fintdethei! sa for siden:

Jeg ville sendt en Mail, da kan de svare når det passer.


#60

Ellisiv sa for siden:

Det er ikke sikkert de frivillige trenerne er de som har med betaling etc å gjøre heller. Sjekk om klubben har en mailadresse type [email][email protected][/email]


#61

Anne C sa for siden:

Akkurat nå lurer jeg på hvor lenge mannen min skal slite etter at han fikk covid i januar i fjor.


#62

My sa for siden:

Det er som regel ikke trenerne som er rette vedkommende for slike spørsmål. Det er gjerne lagledere, eller andre tilsvarende funksjoner. Hvis du ikke finner det ut på klubbens nettsider kan du alltids spørre trener hvem du skal kontakte.

Ellers er min erfaring (med mann som trener i barne- og ungdomsfotball i 10 år) at kutyme er å spørre treneren om alt mellom himmel og jord, til alle døgnets tider.


#63

Input sa for siden:

Ja, jeg mener nok egentlig laglederen, men han trener jo også, så... Og han er vel frivillig også? Jeg mener den personen som er oppgitt som kontaktperson på klubbens hjemmeside. Det er et mobilnummer, og vi sendte sms for å spørre om han kunne bli med og da ringte han oss.


#64

polarjenta sa for siden:

Da jeg var lagleder fikk jeg spørsmål uansett når, som regel på sms , mail eller messenger. Da svarte jeg når jeg hadde mulighet.


#65

Ine sa for siden:

Så fælt. Har han fått påvist long covid? Vært sykemeldt lenge? Og vært med på noe rehabilitering? Ser andre med long covid har hatt utbytte av det.


#66

Anne C sa for siden:

Han var sykemeldt store deler av 2022, men ikke noe i år. Han har ikke fått påvist noe, for han vil ikke gå til legen igjen. Han tror ikke det hjelper. Han er litt sånn "skal klare meg selv"-type. Jeg synes han skal gå til legen.


#67

Malama sa for siden:

Den sørens stavekontrollen altså.

Men jeg kan jo faktisk stå helt stille med beina og veive med armene og den teller.

Når jeg går på asfalt så har jeg talt, og den talte 100 når jeg talte 100. I skogen gjør den neppe det, men det løser jeg ved å ta skjermdump som viser klokka og skritt (på telefonen, naturlig nok, klokka kan ikke ta skjermdump) når jeg går inn i skogen og ut igjen, og registrerer det på tid. Og trekker fra skrittene. Det gir rett.

Men for gøy skal jeg og mannen bytte klokke neste skogstur.

Jeg tenker at jeg går jo det jeg går uansett. Og utenom akkurat dytt så bryr jeg meg ikke. Jeg vet han går med enn meg (nå stikker jo han på et par timers fotballtrening) men det lever jeg også fint med. Men han går ikke 3000 skritt mer enn meg på en skogstur der vi går på samme sti sammen, det er ikke teknisk mulig. Så enten er hans klokke raus eller så er min kjip eller så går jeg på en rar måte. Jeg går som jeg går uansett, det er jo ikke egentlig viktig hva klokka viser.

Bare frem til 11. Juni


#68

Floksa sa for siden:

Jeg lurer på hvorfor katter spiser liljer. Jeg følger en slik identifiseringsgruppe på Facebook og liljer er svært giftige for katter (selv å få pollen på seg kan være farlig for dem) men de spiser tydeligvis liljer jevnt og trutt. Og jeg lurer på hvorfor. Dyr som får nok mat skal i utgangspunktet ikke spise ting som er farlige for dem. Men katter og liljer altså. Why?!?!


#69

Polyanna sa for siden:

Dumme som brø. :nemlig:


#70

My sa for siden:

Hvorfor er det ikke fredag i dag?
Jeg synes det er fredag. :nemlig:


#71

polarjenta sa for siden:

Det syns jeg også.:nemlig:


#72

Malama sa for siden:

Jeg også

Det MÅ jo bare være fredag, ungene har siste skoledag, det er FERIE jo!

Vi hadde til og med kake i lunsjen!

Og så skal jeg altså måtte på JOBB i morgen?


#73

Input sa for siden:

Det er fredag for meg, hjelper det?


#74

My sa for siden:

Hvis vi er mange nok som mener det, så kanskje det blir fredag? :protest:


#75

millact sa for siden:

Min kollega ønsket nesten en kunde god helg før hun innså at det var torsdag.:nemlig:


#76

Anne C sa for siden:

Hvorfor får jeg så og si alltid migrene i helger og når jeg har fri? Det er urettferdig.#78

Millen sa for siden:

Det synes jeg og.#80

Nera sa for siden:

Hvorfor kan ikke folk bare følge reglene?
(1) I helga observerte jeg (og konfronterte) noen som parkerte på turnforeningen sin merkede parkering for deretter å gjøre noe helt annet. De løy så det rant av dem, og jeg ble oppriktig sur selv om jeg selvsagt ikke har noe mandat til å nekte noen noe som helst.
(2) I dag observerte syklet jeg bak en bil som kjørte mot skiltingen gjennomkjøring forbudt kun for å spare ett minutt i midlertidig oppsatt trafikklys.

Hvorfor i huleste må jeg bli så sur, og hvordan lærer jeg å gi mer blaffen? :gaah:


#81

GinaK sa for siden:

Sønnen er på sydentur med kompiser. Skrev nå at han tror han har kommet inn på høyskole i Trondheim., fordi han tidligere har vært registrert med søknadsnummer men nå i dag står han registrert med studentnummer....
Det virker jo sånn? Det er fantastisk, så mor er veldig stolt nå. :D


#82

Malama sa for siden:

Aner ikke
Jeg blir litt sånn.... Får lyst å skule stygt, på de som ignorerer den store parkeringsplassen noen skritt unna og heller parkerer på de tre handikapp-plassene rett i tre for skoleporten.

Ja, jeg skulle jo også hente noen siste skoledag. Ja, det betyr sekk og to poser og tre løse jakker og to regnbukse. Og en trebåt. Men jeg klarer gå de ekstra 50 metrene.


#83

Malama sa for siden:

Hørtes lovende ut!


#84

Strå sa for siden:

Microsoft har nylig begynt å påstå at filene på min private PC er fra internett og dermed utrygge å åpne. MS åpner filene, melder "Vær forsiktig - filer fra Internett kan inneholde virus...." og nekter meg å redigere dem. Dvs. jeg kan klikke på "aktiver redigering", men jeg blir gal og dritsur av å gjøre det hver gang.

Hvordan får jeg det bort som standard?

Jeg tipper årsaken er at jeg speiler PC-filene mot serveren vi har i heimen, men den har da ikke blitt behandlet som internett før.

(Til orientering, dette gjelder kun min private PC. Jobb-PCen er ikke sånn.)


#85

Strå sa for siden:

Jeg kom over en artikkel som tok for seg kjønn, kjøreadferd og ulykker. Gjensidige postet den på fjesboka og viser der til forskningen som ligger bak funnene. Så langt alt vel. Den har pådratt seg mange kommentarer fra menn, hvorav bekymringsverdig mange har reagert med at rapporten er feil. "Den tar ikke høyde for at menn kjører mer enn kvinner." Jo, den gjør det, det står til og med i Gjensidige sin ingress. Når det påpekes kommer neste: "Menn kjører de vanskeligste veiene".

Hvorfor er det så vanskelig å lese en åpen artikkel som lenker til en åpen forskningsrapport som beskriver nettopp det som dras opp som unnskyldning?


#86

Polyanna sa for siden:

Da må man gidde å lese hele saken, vet du. Det er for mye forlangt. :nemlig:


#87

Adrienne sa for siden:

Det finnes nok av de som har lest hele saken og likevel prøver å krangle på statistikken. :nemlig:


#88

veobra sa for siden:

Det høres sannsynlig ut! Er det master han har søkt? Opptak til bachelor er senere i jun.


#89

Strå sa for siden:

Ja det har du dessverre rett i. De det gjelder bare vil ikke vite at menn gjør en ting dårligere (risikovurdering?) enn kvinner.


#90

Input sa for siden:

Tipper de hadde ment dette selv om de hadde lest hele saken. Eller i det minste «kanskje sant, men det gjelder ikke MEG! Jeg har full kontroll når jeg kjører i 150! Og orker ikke at kona skal kjøre, for det går så saaaaaakte.» :snill:


#91

Toffskij sa for siden:

Jeg syntes det var fredag I GÅR, og det var jo mandag. :himle:

Jeg kan også bli fryktelig sur på duster i det offentlige rom. Jeg var akkurat i Tyskland, hvor det jo er kultur for å kjefte på fremmede som Gjør Noe Feil og hvor jeg fikk to skyllebøtter på tre dager, og er vel alt i alt fornøyd med at det er mindre sånn her, så jeg prøver å bite det i meg. Men jeg har vel en liten tysker inni meg. :sparke:


#92

Strå sa for siden:

Du har helt rett, flere har lest hele saken og likevel bare "Jammen de har ikke tatt hensyn til "O" og når noen påpeker at joda, det har de, så er det "Jammen Y da". Snodig.


#93

Millen sa for siden:

Hvorfor Ruter har på varme på bussen nå?


#94

Nera sa for siden:

Jeg lurer på om jeg skal begynne på crossfit eller ikke. Jeg tror jeg har lyst, og jeg har egentlig en treningsbakgrunn som er perfekt for å starte, men jeg kan selvsagt ikke alt av håndstående pushups osv, og liker ikke egentlig gruppetrening.


#95

Strå sa for siden:

Har du lyst, så prøver du. Liker du det ikke kan du alltid slutte.


#96

Strå sa for siden:

Som kasserer i en bitteliten organisasjon får jeg beskjed fra fylkeskommunen at skal vi få støtte må vi sende EHF-faktura. Hva er det og hvordan lager jeg noe sånt?


#97

Timar sa for siden:

EHF er en standard for å sende fakturaen digitalt rett inn i kundens regnskapssystem. Det benyttes primært av større selskaper og organisasjoner. Bedrifter som ønsker å motta fakturaer digitalt melder seg inn i et sentralt registrer som heter ELMA. De som har mulighet til å sende EHF-faktura sjekker om kunden finnes i ELMA før de bestemmer format på fakturaen.

Klarer du å få laget faktura som pdf? I så fall skal det være mulig å sende den som vedlegg på epost til regnskapssystemet. Spør om de har en EHF-epostadresse du kan prøve å sende til.


#98

Strå sa for siden:

Takk for forklaringen. Jeeg har et vagt minne av å ha laget noe sist gang vi fikk støtte, da hadde de en nettside som vi kunne bruke til å lage faktura. Jeg ser hva jeg får til på lørdag.


#99

-ea- sa for siden:

Tror det står i tildelingsbrevet at du også kan sende faktura som pdf på e-post? EHF-faktura sendes elektronisk fra regnskapsprogram, hvis man har et.


#100

Strå sa for siden:

Jeg klarte ikke finne noen sånn info i tildelingsbrevet. Jeg får sjekke i kveld eller i mårra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.