Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å singelfryse brødskiver

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har levd i minst fem år uten brød pga intense brystsmerter. Nå har jeg funnet ut at jeg tåler skikkelig grove brød. Type tunge rugbrød.

Siden sist jeg spiste brød, har familien krympet, iallfall den delen som gaflet i seg brød. Så jeg har ingen erfaring med å fryse annet enn hele brød. Men jeg har jo fått med meg at folk fryser brød i skiver.

Vel. Jeg skar tynne, fine skiver av det gode brødet og frøs. Og det skjedde som jeg antok: Det frøs fast i en klump.

Må jeg virkelig ha mellomleggspapir mellom skivene? Eller fryse skivene på et fat før jeg legger dem i pose? :tullerdu:


#2

Niobe sa for siden:

Jepp, jeg fryser dem på et bakebrett først, og så i pose. Tinte i brødristeren. Du kan fryse flere lag med bakepapir i mellom. Veldig gjerne silikon bakeark, det sitter mindre fast. Det fungerer jo med mellomleggspapir mellom brødskivene også, men det er jo veldig lite miljøvennlig.


#3

Hyacinth sa for siden:

Hm. Takk. Da får jeg teste det.

Men er det altså sånt folk bedriver? :undrer: Jeg spiser jo knapt brød, men hadde jeg spist mye, hadde jeg nok ikke giddet dette.


#4

Turban Smukk sa for siden:

Jeg kjøper "vanlig brød" (altså ikke rugbrød) i butikken, skjærer det opp i maskinen i butikken og fryser hele greia. Det blir ikke en klump, skivene lar seg lett løsne fra hverandre.
Jeg begynte med å fryse en og en skive, og ble ganske lettet da jeg skjønte at det ikke var nødvendig.

Kan det være fordi rugbrød er litt tungt/fuktig, tro?


#5

Niobe sa for siden:

Nei, vanlige brød går fint an å fryse oppskåret, rett i pose. Det er mine supergrove, hjemmelagede rugbrød, som må fryses på den måten. Det er så mye fuktighet i det.


#6

apan sa for siden:

Man kan knekke løs skiver normalt sett ja. Evt bruke en kniv og gi dem et lite puff. Lillesøster spiser kun brød frossent fra fryseren siden hun er den eneste som spiser glutenfritt.


#7

Storm sa for siden:

Jeg fryser Hansens supergrovt i skiver, og må som regel bruke en kniv for å knekke skivene fra hverandre. Pleier å knekke opp flere når jeg først er i gang, så har jeg noen dager hvor det bare er å ta ut en skive.


#8

Blå sa for siden:

Hjemmebakt rugbrød skjærer jeg vanligvis i fire stykker og fryser ned tre av dem. Jeg spiser mer enn en skive av gangen, så det er greit å ta opp stykkevis.

Ferdigkjøpt brød skjærer jeg ned i pakker med skiver og da er det vanligvis greit å bare ta av de skivene jeg vil ha.


#9

My sa for siden:

Hvis skivene sitter hardt sammen pirker jeg dem løs med en spiss kniv. Skal ikke mange vrikk til med kniven før de løsner. Har aldri brukt mellomleggspapir nei.


#10

Fintdethei! sa for siden:

Jeg legger dem litt på skrå i posen, da er det lett å knekke løs skiver.


#11

liefje sa for siden:

Vi spiser lite brød og fryser alltid ned i skiver. Både veldig grovt og litt finere brød. Jeg pirker skiver løs med kniv eller legger en "klump" med 3-4 skiver til tining i fem til ti minutter i romtemperatur. Funker kjempegreit. Hadde aldri giddet å ta papir mellom. Jeg pleier forresten å legge brødskiver rett fra fryseren i brødristeren. Nesten litt nybaktfølelse da.


#12

Hyacinth sa for siden:

Det gikk faktisk lettere å pirke løs skiver med kniv enn jeg trodde da jeg skulle ha frokost i morges.


#13

Hyacinth sa for siden:

Liefje, kan jeg spørre hva dere spiser i stedet for brød? Her har det de siste årene gått i byggrynsgrøt med mye cottage cheese, grove knekkebrød og ulike salater. Er ikke så glad i kjøleskapsgrøt (foretrekker varm) eller eggegreier. Heller ikke müsli, men granola er godt. Noen ganger lager jeg kikertpannekaker (latterlig enkelt) og av og til har jeg ulike rundstykker uten gjær (mer sconesvarianter, kanskje) i frysen. Men jeg er sykt glad i cottage cheese. :knegg:


#14

Karamell sa for siden:

Jeg spiser mager cottage cheese til frukost med bær eller sukkerfritt syltetøy. Til de andre brødmåltidene spiser jeg knekkebrød. Jeg er lite oppfinnsom og er ikke så glad i omelett.


#15

liefje sa for siden:

Jeg spiser yoghurt med firkorn, frukt og nøtter til frokost og rugsprø eller diverse knekkebrød/kjeks med pålegg til lunsj (eller disse skivene fra fryseren). Mannen spiser ikke frokost og spiser middagsrester til lunsj. Sønnen har flyttet ut for å studere, men han var heller ikke spesielt glad i brød. Muligens fordi han vokste opp i Tyskland hvor det var varm lunsj som var normalen.


#16

frukt sa for siden:

Jeg spiser ikke brød, spiser heller lomper eller tortilla med pålegg på eller noe eggebasert. Men nå for tiden går det i bananer.


#17

kamp sa for siden:

Sett en kniv mellom skivene så pleier man klare få en løs.


#18

Hyacinth sa for siden:

Lomper glemte jeg! Det spiser jeg. Gode, ferske potetlomper.


#19

GinaK sa for siden:

Jeg lager steinalderbrød jevnlig, altså brød med frø/nøtter = lavkarboish. som jeg skjærer i skiver og har i fryseren.
Lager frøknekkebrød.
Spiser ellers en blanding av CC, yoghurt naturell/creme fraise med granola som jeg har stekt selv, blåbær og en skje med sukkerfri bringebærsyltetøy.
Men jeg hopper stort sett over frokost og spiser dette til lunch da.


#20

Skilpadda sa for siden:

Det er lett for at skiver av tungt, fuktig brød klistrer seg til hverandre, ja. Det er viktig å passe på at brødet er helt avkjølt før du fryser det (har jeg, eh, hørt), og kanskje kan det også hjelpe å la det hvile litt etter at du har skåret det opp, så det damper/tørker bort enda litt mer fuktighet før frysing.


#21

Niobe sa for siden:

Ain't nobody got time for that. :knegg:


#22

Skilpadda sa for siden:

Ikke at jeg noen gang har endt opp med å ha nybakt brød som er ferdig rundt midnatt, selvfølgelig. :knegg: (Eller å ha latt brødet stå til avkjøling om kvelden, og glemt det, og plutselig kommet på det lenge etter at jeg har lagt meg.)


#23

frukt sa for siden:

Har du prøvd Lisbeths sine? De er supergode. :nam:


#24

Hyacinth sa for siden:

Ja, enig. Men de er hakket for tykke. Men definitivt saftige! De beste jeg har smakt heter Roxman ( :knegg: ). Kjøpte dem i helgen.


#25

frukt sa for siden:

Jo tykkere jo bedre. :nemlig: Roxman sine er altfor dyre for min lommebok. :knegg:


#26

Hyacinth sa for siden:

Er de dyre, altså? Det var ikke jeg som kjøpte dem, og utvalget var visstnok lite i butikken den dagen, ifølge mannen. Synd om de var dyre, de var helt sykt gode.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.