Jeg er glad i fisk. Ihne er forsåvidt også glad i fisk, men jeg skulle gjerne hatt til mer variasjon til henne.
Når jeg lager fisk, (kokt eller stekt) synes jeg hvitsaus, rømme eller creme fraiche er godt tilbehør. Men Ihne kan ikke spise noe av dette, ettersom det er melk i det.
Så, jeg trenger å vite om det finnes noen fiskesaus (uten alt for "rar" smak, Ihne er ikke så veldig dristig) som ikke er melkebasert? :)
Eller kanskje oppskrift på noen nye måter å servere fisk på, uten melk?
Det har jeg faktisk ikke tenkt på, men svigerinnen min bruker dette...Og det er jo kjempegodt! Hun kan fint spise smør, bare det er melkefritt. :) Takk for tips! :)
Azi; Jeg tilhører de som riktignok klarer å fundere meg frem til at dill må være en urt eller krydder (kan det stemme at det er den jeg bruker til slike foliepakker med laks, tro?), men hvordan i all verden får jeg den til å bli en saus? :)
Dill får du fersk eller tørket. Jeg pleier å lage hvitsaus med creme freiche eller rømme og dill i.
Men av og til er det greit å stikke innom butikken og kjøpe seg en ferdigpakket dillsaus!
Dill er kjempe godt til fisk og skalldyr. Har faktisk fått helt dilla på det etter vi bodde i Sverige. Dem brukte dill på alt fisk og skalldyr!
Creme fraiche og rømme er melkebasert, dessverre...Og de fleste posesauser tipper jeg har melkeprotein i seg....Men takk for forslaget. Nå kom jeg på at dill kanskje, om ikke som saus, allikevell kan brukes til å sette litt annen smak på fisk. :)
Fiskewok er supergodt! Og denne fant jeg da jeg søkte på www.godfisk.no :
Fiskepanne med ratatouille, 4 porsjoner
Ingredienser:
-600 g lettsaltet torsk i stykker
-1 stor løk i terninger
-1 rød paprika i terninger
-1 gul paprika i terninger
-1 squash i terninger
-1 boks hakkede tomater
-2 ss olivenolje
-1 knivsodd kajennepepper
Ha tomatene og grønnsakene i en kjele, gjerne en som er lav og vid.
Legg fisken over. Bland olje og kajennepepper i og hell det over fisken.
Kok retten på svak varme under lokk til grønnsakene er møre og fisken kokt ca. 20 minutter.
[font=Times New Roman][/font]
Server retten fra gryten med kokte poteter eller ris til.
Lillebror liker fisk i form. Frossen fisk, purre, frosne grønnsaker og soyafløte. Stekes i ovnen i minst 45 minutter. Det går også an å bruke appelsinjuice. (Eller Balsamicoedikk har jeg hørt, men det har vi ikke prøvd.)
Sour supreme er et godt alternativ til rømme, har vi akkurat funnet ut. Men det visste du vel antagelig fra før.
Den eneste posesausen vi har funnet som det ikke er melkeprotein i, er Toros brunsaus for storhusholdninger, kjøpt på helsekost. Blander du den med Sour Supreme, får du skikkelig god "fløtesaus" til søndagsmiddagen. Men kanskje ikke til fisk.