Storesøster kommer hjem i helgen. Og, av ulike årsaker er det litt usikkert hvor mange som skal ha middag hos oss på lørdag. Vi kan være mellom to og seks personer. Hvorav i hvert fall en ikke spiser kjøtt.
Jeg trenger noen gode ideer til hva jeg kan kjøpe inn som gjør at jeg kan lage noe godt (til fire unge voksne), men som samtidig holder seg slik at det kan bli spist etterhvert dersom det bare er oss to der.
Noen gode ideer om hva dere liker å ha liggende. Og eventuelt lage på kort varsel om dere plutselig blir flere til middag?
Pizza ja, eller taco. Pizza er lett å lage vegetar. Når det gjelder taco er f.eks refried beans et godt alternativ til kjøtt. Min datter (som vanligvis spiser kjøtt) foretrekker som regel taco uten kjøtt, hun tar da bare av alt tilbehøret, og bruker ikke noe kjøtterstatning. Det samme med hennes vegetarianervenninne.
Grønnsakslasagne (lager jeg av og til selv om alle spiser kjøtt), kan fryse ned det som ikke blir spist.
Kjøpe en ferdig paideig (rull fra kjøledisken) som kan ligge i kjøleskapet. Kan lages kjapt, og med ulikt innhold avhengig av hvem som skal spise.
Jeg ville kjøpt inn ingredienser til en vegetarlasagne. Og nå ser jeg at My hadde foreslått det samme, hennes ide var å lage alt uansett og så fryse ned. Det var jo en strålende idé.
Mannen piffer ofte kraftig opp en meksikansk gryte fra Toro som blir skikkelig digg. Mais, chips, rømme, guacamole til og alle blir mette. Fint å fryse også.
Ellers har jeg forelska meg i pastitsio, som jo også er super til å fryse ned i prosjoner.
Edit: Blingsa på info om vegetar, ja. Men dette kan jo tilpasses på disse rettene også.