Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mange kaker i konfirmasjon

#1

Luvi sa for siden:

Det blir ca 25 voksne og 10 barn.

Jeg har ikke peiling på slikt. Forstår det er bedre med litt for mange enn for få, men vil ikke risikere med å få laget alt for mange heller.


#2

Acino sa for siden:

Hvor er konfirmasjonen og hvor kommer gjestene fra? Østlandet: 3 kaker er trolig mer enn nok. Vestlandet/nord-Vestlandet: Halv kake pr gjest så får alle litt å velge i pluss trolig rester til restelag/naboer dagen etterpå også. For å være hakket mer seriøs: Jeg ville nok hatt 10 kaker om kun kaker, en kake eller to mindre dersom dessert eller annet søtt på kakebordet også. Men jeg er nordvestlending da :knegg:


#3

Tilde sa for siden:

Da ville jeg hatt 5-6 kaker.
Vi var 37 mann med stort og smått, og hadde rikelig med 7 kaker.
Hadde middag og dessert først.


#4

Luvi sa for siden:

Trøndere. :giggle: Og en del av de storspisere.


#5

Chablis sa for siden:

Ville hatt 8 , både pga utvalg og for å ha nok.


#6

Che sa for siden:

Da vi hadde konfirmasjon sist hadde vi fire kaker + muffins (helt plaine) - Vi hadde SÅ mange kaker igjen, på tross av at vi er trøndere. Vi var 22 gjester - alle voksne.

  • Vi har konfirmasjon i år også, da ender vi sikkert opp med tre kaker + muffins, tror jeg

#7

millact sa for siden:

Vi hadde for mye sist, så vi skal i alle fall ikke ha mengder denne gangen. Vi var 16 sist, ingen barn, men ungdom, og hadde is, kransekake og 5-6 kaker.

Denne gangen blir vi nok 22 ca.

Vi hadde bestilt marsipankake til 16 stk og satt igjen med mesteparten av kaken! Frøs ned mye, men marsipan er ikke vår favoritt.

Hadde laget brownies og kjøpt is til barna; det burde gå endel av det.


#8

C3PO sa for siden:

Vi var 25 personer. Vi hadde 4 kaker pluss et fat med lefser og hadde mye igjen.


#9

Luvi sa for siden:

Takk alle sammen. Da har jeg litt mer konkret å gå ut i fra.


#10

Tjorven sa for siden:

På grunn av korona-reglene på det tidspunktet så måtte vi avholde snuppas konfirmasjon på en restaurant. (Der var det lov til å samle 15 personer, men det var det IKKE lov til i stua vår.)

Vi hadde MASSE rester selv om det bare var 3 kaker. Mer rester enn det var blitt spist av kakene.


#11

Che sa for siden:

En konfirmasjon varer såpass kort tid, så man rekker liksom ikke å ha lyst på så mye kaker etter middag heller, tenker jeg - men forstår godt tankengangen din Luvi - man vil jo ikke fremstå som kakegnien heller.


#12

Myria sa for siden:

Vel, vi blir ca 20-22 og skal ha 6-7 kaker. Jeg synes det er viktig med variasjon og så får det heller bli rester. Det meste kan fryses (og det er 17. mai rett etterpå).


#13

trøtt sa for siden:

Tror vi blir 26 stk og skal ha 7 kaker pluss boller og plaine muffins. Regner med masse rester, men det får bare være.


#14

Fintdethei! sa for siden:

Til konfirmasjon har jeg kjørt alltid altfor mange kaker i forhold til antall gjester. Rester har jeg håndtert ved å spise litt mer, fryse litt og ta med på jobb. Null problem, og stort kakebord er fint ved sånne spesielle anledninger.
Vi var 22 i fjor, tror jeg. Hadde 5 kaker og et fat med oppskjært brownies.


#15

Drømmedama sa for siden:

Jeg planlegger 10 kaker, vi blir rundt 35.


#16

oslo78 sa for siden:

Hadde 12 kaker til 50 gjester. Var 2 kaker igjen.


#17

Blondie sa for siden:

Vi blir 32 og vi skal ha sju kaker. Dels fordi det skal være noe alle kan spise, og dels fordi konfirmanten ønsker seg et utvalg.


#18

Geitrams sa for siden:

Vi var rundt 30 stk og hadde fem kaker. Da hadde vi restefest i flere dager etterpå, og endte til slutt med å kaste kakerester. Men syns det var greit å ha et lite utvalg av forskjellige kaker.


#19

Malama sa for siden:

Mens vi blir 40-45 og 8-10 kaker ble man ha til så mange, en konsensus i generasjonen over meg. Og jeg er jo egebelig enig. 8 kaker på 40 stk er jo bare en kvart kake. Og det tilsvarer jo bare at jeg får smakt på 3-4 sorter?

Sunnmørsk kakebord her da og i tråd med min bestemors filosofi rundt 1/3 desserter på kakebordet. Så det blir vel 8 kaker og 3 desserter eller litt mer av hver. Ikke sikker enda, kom visst inn en til sideveien i dag.

Men om hver av familiene bidrar med en kake hver så blir det jo litt vel mye (mange kommer bare to) , så jeg tror kanskje noen skal få slippe. kanskje?


#20

trøtt sa for siden:

Jeg skulle ønske flere hadde tilbudt seg å lage kake. Ser i spåkula at jeg får det travelt dagen før konfirmasjonen. :knegg:


#21

Geitrams sa for siden:

Kan du ikke spørre? Hvis jeg skulle ventet på at noen skulle tilby seg å bake til vår sønns konfirmasjon, så hadde jeg endt med å bake alle selv. Men folk ble faktisk glad for at jeg spurte :nikker: Travelt blir det uansett dagen før.


#22

Malama sa for siden:

I mitt tilfelle med denne tanteflokken som er vant til å gå i hverandre sine barnebarn sine konfirmasjoner, så kommer heldigvis vanen også med baketilbud. Og det hele organiseres via min mor, som avtaler med sine søstre hva de skal ordne. Jeg har stort sett bare fått beskjed. Det eneste jeg har avtalt selv er at svigermor skal lage suksessterte. Og jeg har bedt innstendig om at mannen leter frem sin bestefars oppskrift og lage sjokoaldemousse.

Men den søstreflokken, de avtaler altså med hverandre, til sine barnebarns dåp og konfirmasjoner og bryllup. (Ja, noen av dem er blitt oldemødre også)

Travelt dagen før blir det uansett, jeg skal jo bake et par kaker, koke gele (det KAN jeg vel gjøre torsdagen sånnsett, den holder jo greit) og legge siste hånd p åalt mulig av detaljer, det er lokalet som skal gjøres klart og sånn.

Så jeg har tatt fri fra jobb både torsdag og fredag, svigermor kjører enten onsdag etter jobb eller torsdag og kommer for å hjelpe. Klok av skade skylte jeg opp bunadsskjortene våre i dag, planen er egentlig å stryke dem i morgen og henge dem et sted, men jeg har ikke et egnet, trygt sted å henge strøkne skjorter pr nå, så mulig jeg legger dem vekk (de er uansett blitt tørre nå) og fukter dem og kjøler ned og stryker dem neste helg og da må jeg bare ha ordnet en plass de kan henge en uke)

Starter en dytt-konkurranse på jobb 1.5 og det aner meg at jeg kan få en flying start første uka i mai... Det kan bli noen tusen skritt av de dagene der.

Men ene kaka jeg skal bake skal jeg faktisk kjøpe bunn til, for jeg skal lage en glutenfri kakebunn og det har brisk en vellykket og god en i frysedisken på obs og eurospar her, så en sånn skal jeg kjøpe. Det kommer til å befinne seg i alle fall 3 sånne på kakebordet. For de tåler mellomste. Den andre jeg skal bake er crazy cake, en kake uten egg og melk, som jeg helst skal sause sammen med en glutenfri melblanding, så går den både til mellomste og veganeren.

Det er flere grunner til at det er ca 10 kaker og 4-5 desserter på kakebordet vårt. En av dem er 43-45 folk som skal spise, og en av dem er en veganer og noen allergier og adnre kostholdsrestriksjoner, og den viktigste er selvsagt at det er et sunnmørsk kakebord. Slike kommer heldigvis tradisjonelt sett med en gjeng tanter som baker. Alle ahr de sine spesialiteter.


#23

Minerva sa for siden:

Takk for tips. Vi blir 25 voksne og 8 barn, har spist tapasbuffet i forkant, og da satser jeg på at 5 kaker er nok.


#24

Che sa for siden:

Vi ender opp med fire kaker, da en kollega tilbød seg å bake kake.


#25

Taien sa for siden:

Jeg driver med planlegging til en konfirmasjon i vennekretsen og der blir vi 52 gjester, og har regnet med 8 kaker. Taco til hovedrett og ingen dessert. (Konfirmantene ønske.)


#26

tink sa for siden:

Fasit hos oss var 8 kaker + noe sjokolade (twist og stratos i småbiter). 41 gjester (mye smått). Alle kakene ble åpnet og spist av, men fortsatt rikelig med rester, som også var beregnet.

Vi kunne sikkert klart oss med 4-6 kaker som ble spist opp, men valgte å gå for mangfold både mtp ulik smak og allergier blant gjestene.


#27

Myria sa for siden:

Ja, det er mangfoldet som gjør at vi har gått for et relativt høyt antall kaker. Hadde det vært f.eks. et bursdagsselskap hadde jeg hatt færre kaker, men det er en spesiell anledning og da vil jeg at det skal være mye forskjellig å velge mellom. Det meste kan fryses og tas fram ved en annen anledning og det er dessuten 17. mai uken etter så det blir null problem å bli kvitt restene.


#28

vixen sa for siden:

Her blir det 7 kaker pluss bakels og græt som er en lokal "must have". Vi er 26 stk.


#29

millact sa for siden:

Var i konfirmasjon i går, 20 stk totalt. Tror det var 5 kaker og en skål med bær. Mye kake igjen.


#30

millact sa for siden:

Helt sikkert. Vi hadde også spist tapas først. Smakte tre tynne stykker; klarte ikke smake på alle.


#31

Drømmedama sa for siden:

Vi hadde konfirmasjon i går, 38 gjester og 9 kaker. Bare bittelitt igjen av 2-3 kaker i dag, så vi kunne egentlig ikke hatt færre kaker.


#32

Luvi sa for siden:

Det ble vel 8 kaker til slutt, det dukket opp en ekstra fra gjestene. Ble ikke så veldig mye kake igjen faktisk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.