Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Blir du direkte påvirket av streiken?

#1

løve70 sa for siden:

Ja, det lurer jeg på i dag :vetikke:

Her er i hemien er visstnok LøveMannen tatt ut i streik, men ingen har informert ham, så han satser på å dra på jobb som vanlig og se hva som skjer :knegg:

Sånn rent personlig bør jeg kanskje hamstre litt Cola Zero, det er vel det eneste....


#2

Señora sa for siden:

Sambo har fått permitteringsvarsel (Nito, men bedrift må muligvis stenge) men går av skift i morgen og har tre uker fri.

Jeg kan bli tatt ut etterhvert, samt eldstemann (EL&IT). Ikke fått varsel enda.


#3

løve70 sa for siden:

Arvingen har også fått permitteringsvarsel, men foreløpig er ikke hennes arbeidsplass berørt.


#4

GinaK sa for siden:

Kan ikke tenke meg at jeg blir berørt. Jeg er den eneste som er organisert.


#5

007 sa for siden:

Nei, ikke sånn jobbmessig. Verken jeg, mann eller barn er LO-organisert. Ikke i YS-heller.


#6

My sa for siden:

Nei, ingen av oss her. Jobber i hhv kommuneadministrasjon og lederstilling i privat bedrift, ingen organisert i LO eller YS.


#7

Blondie sa for siden:

Nei, ikke direkte. Vi kommer nok til å merke effektene av den, men vi er organisert i LO-forbund som ikke er med i denne runden.


#8

millact sa for siden:

Nei, ser ikke slik ut.


#9

Fersken sa for siden:

Alle som er tatt ut skal ha fått beskjed på en eller annen måte. Det er ikke sikkert alle på et arbeidssted er tatt ut eller noen kan også ha fått dispensasjon eller unntak av forskjellige årsaker.

Selv blir jeg ikke berørt av denne streiken, men får nok en rolle i eventuell senere streik på egen arbeidsplass.


#10

Candy Darling sa for siden:

Nei, ikke personlig. Aner ikke hvem som ellers blir tatt og hvordan det rammer.


#11

polarjenta sa for siden:

Nei er kommunalt ansatt.


#12

Myria sa for siden:

Vi blir ikke direkte berørt. Og når det gjelder varemangel så har butikkjeder gått ut og sagt at de har nok brus hvis folk handler normalt og ikke hamstrer.



#14

amo sa for siden:

Lillesøs kan få litt pendlerproblem. En av 3 båter er tatt ut, så hun må vente lengre de dagene hun kunne tatt 3-ruten hjem. Men ingen større inn irkninver enn det.


#15

Anne C sa for siden:

Ikke jobbmessig nei.


#16

Neket sa for siden:

Nei, ikke som jeg vet. Men er også bekymret for tilgang på cola zero. :knegg:


#17

veobra sa for siden:

Nei, ikke berørt.


#18

ingling sa for siden:

Ikke foreløpig, er LO-organisert men jobber i kommunal sektor. Hvis streiken utvides kan det spøke for hotellovernatting neste helg, men det er trossalt ikke verdens undergang. Streikeretten skal en ikke kimse av, så eventuell mangel på cola zero og øl skal jeg stå i.

Grei oppsummering her av hvilke områder som er tatt ut foreløpig.


#19

Pesten sa for siden:

Kommunearbeider her og gubben i privat firma



#21

Martis sa for siden:

Bedriften min er tatt ut, så noen fra oss streiker fom i morgen. Det er sendt ut permitteringsvarsel, men usikker på hvor omfattende det blir.


#22

Retz sa for siden:

Nei.


#23

Madicken sa for siden:

Nei, og vi kjøpte tilfeldigvis 6 store Cola Zero før helga. :nemlig:


#24

Adrienne sa for siden:

Nei, jeg påvirkes i veldig liten grad. Får ta det som en anledning til å kutte ned på cola zero-forbruket mitt og finne frem soda streamen min.


#25

Tjorven sa for siden:

Ikke direkte.

Men det er jo alltid spennende å se hvilke effekter dette gir hvis det blir langvarig. Jeg vet ikke helt om mannen min blir til å leve med hvis han ikke får et (eller tre) glass kald cola zero på kvelden. :knegg:


#26

Lyppa sa for siden:

Vi blir ikke påvirket av streiken her i huset. Klarer oss også uten øl, brus og Bamsemums.


#27

Lille meg sa for siden:

Hva? IKEA Furuset stenger? :redd: Jeg hadde jo planer!


#28

Serafin sa for siden:

Jeg håper folk har vett til å ikke hamstre, for jeg har ikke tenkt å hamstre cola zero, og jeg blir sur om jeg ikke får kjøpt det fordi folk er idioter.

Det er liksom der jeg er. :knegg:


#29

Primrose sa for siden:

Nei.

Ser ut som om folkehelsa kan få seg et løft ved at folk må begynne å drikke vann. :knegg:


#30

Blondie sa for siden:

Jeg skulle egentlig kjøpe brus til konfirmasjon i dag, men er redd for å bli sett på som en hamstrer og vurderer utsettelse. :knegg: Det blir nok fest med vann også.


#31

celebelen sa for siden:

Vi kommer neppe til å merke noe særlig til det. Ikke reiser vi med ferge, og ikke drikker vi brus til hverdag. Det eneste er at Ville gjerne skulle vært på IKEA når vi er ferdige med å pusse opp rommet hennes, men hun klarer seg nok en stund.


#32

Røverdatter sa for siden:

Ser flere nevner IKEA. Det rammer meg også. :dramaqueen:

Ellers ser det ikke så galt ut med de som er tatt i dag.


#33

IOA sa for siden:

Ikke foreløpig, nei. Men jeg er organisert i et YS-forbund, og kan sånn sett bli tatt ut ved opptrapping.


#34

C3PO sa for siden:

Tror ikke jeg kommer til å merke det noe særlig, men lurte på om det var en sammenheng da jeg ikke fikk lagt inn bestilling på Meny.no i dag tidlig. Jeg føler meg glad for at jeg valgte å bestille noen varer fra IKEA i forrige uke i stedet for å vente og oppsøke butikk.


#35

My sa for siden:

Jeg blir ikke spesielt rammet personlig, av at verken IKEA eller bryggeriene/brusfabrikkene stenger ned. Vi liker cola zero hos oss også, men klarer oss fint uten. Og har ingen planer om å handle på IKEA med det første (IKEA her er foreløpig ikke tatt ut heller).

På jobb vil nok en del av prosjektlederne merke at bedrifter innen bygg og anlegg streiker, og firmaet som vasker kontorlokalene våre ser jeg også har ansatte i streik, så det vil jo også kunne merkes etter hvert.


#36

løve70 sa for siden:

Greia er at han vel er organisert i 'feil' forbund. Etter utdannelse, men ikke etter det han faktisk jobber som. Så ingen streik på ham i denne omgang.


#37

Polyanna sa for siden:

Som forbruker eller kollektivbruker: Nei. Drikker særs lite brus eller øl, er sjelden på Ikea og har ikke kaffemaskin som vedlikeholdes av coca-cola-folkene. :p

Arbeid: Ikke direkte, men vil tro at dersom dette varer lenge, så kan kunder påvirkes, og det kan jo treffe oss også. Ikke akkurat det vi trenger nå.


#38

Stompa sa for siden:

Tror ikke det. Så ei liste over berørte bedrifter her i byen, og ingen av dem er del av hverdagen min. Dette inkluderer de som lager/leverer brus. :knegg:


#39

meisje sa for siden:

Vi har veldig mange tatt ut i streik i bedriften. Det kommer nok ikke til å påvirke mitt arbeid før det har vart veldig lenge. Tror ikke streiken vil vare så lenge.


#40

Milfrid sa for siden:

Nope. Muligens med unntak av at jeg ikke får byttet hengslene jeg skulle ha byttet på Ikea.

Mht jobb rammes jeg ikke. Jeg er organisert i Tekna, men mest pga forsikringene og pga kjekt å ha. Som ansatt i liten, privat virksomhet som jeg er deleier i har jeg verken tariffavtale eller noen som forhandler lønn på vegne av meg.


#41

Sissel sa for siden:

Privat nei, ikke ennå - mulig vi blir tatt ut etterhvert. Jobbmessig, absolutt. Jeg holder på med mobilisering av offshorepersonell, og vi har flere hundre stykker i vår bedrift som er tatt ut, så her er det kaos. :)


#42

banana sa for siden:

Jobbmessig: ikke foreløpig. Privat: hvis det blir slutt på sjokolade så ja. Men jeg tenker som så - deal with it. Verden går ikke under av den grunn. Jeg har ikke tenkt å hamstre.


#43

venla sa for siden:

Ikke pr nå. Skal på jobbreise i neste uke, så følger med om flere ansatte innen hotell og kollektivtransport tas ut.


#44

Floksa sa for siden:

Dersom tankbilsjåføren tas ut vil det i svært stor grad påvirke oss.
Men det er vel ikke noe snakk om TINE-råvare enda som jeg har sett.


#45

Adrienne sa for siden:

:catfight:
Så fint for deg, da. Neida. Joda. Neida. Kaffemaskinen på jobben er delvis ute av drift som følge av streilen, så i morgen må jeg tenke kreativt rundt koffeininntak.


#46

Fersken sa for siden:

:skeptisk: Har også kaffemaskin(er) som vedlikeholdes av coca-cola-folk på jobb. :skeptisk:


#47

-ea- sa for siden:

Privat berøres jeg ikke av streiken.
På jobb kan vi bli rammet mht streik i transportbransjen, redusert fergekapasitet o.l. Vi sender og mottar ganske mye varer hos oss, med ulike transportfirma.


#48

Malama sa for siden:

Nei, ingen av oss jobber sånn at vi er berørt av det.

Følte meg nesten som om jeg hamstret da når jeg sto på obs litt etter åpningstid og kjøpte 3 stk 8pk pepsi max, men det var max 3 pr kunde og de kostet 99 og vi har konfirmasjon om 3 uker. Og der drikkes er par flasker i uka i huset. Siste setning er litt viktig for jeg hadde feilkommunisert med mamma så pappa ble sendt på obs etter pepsi i tillegg til kjøttdeig.

Så jeg har 72 liter pepsi og det er litt mer enn vi trenger til konfirmasjonen....

Men med tanke på hamstring og streik bør vi jo kjøpe inn annen brus til konfirmasjonen også.


#49

løve70 sa for siden:

Var og handlet nå nettopp og ble nesten litt overrasket over hvor utplukket det allerede var av Cola Zero :knegg: Hamstre ikke da - selv om jeg må innrømme at det var litt fristende.


#50

Strå sa for siden:

Mange takk for lenken, den hjalp mye.
Hverken Helten eller jeg blir direkte rammet, vi er i stat og statsforetak. Mat og drikke har vi relativt greit av og kan nok klare oss en god stund. Jeg antar at Mellomste vil merke det siden hen jobber i butikk. For ikke å snakke om kjæresten til Mellomste, hen jobber på varelager. Eldste og Yngste vil merke det på varetilgangen antar jeg, slik vi vil etterhvert.


#51

Malama sa for siden:

Jeg må poengtere for meg selv flere ganger at min shopping av pepsi var planlagt før streiken ble et faktum, men at det ble dobbelt opp var ikke meningen.....

Jaja, obs la nå opp til det da.


#52

Input sa for siden:

Nei. Forrige gang det var streik i kollektivtransporten ble matebussen her vi bor kuttet ut, og det var litt krise, siden jeg var gravid med bekkenløsning og vi har veldig lang vei oppover. :knegg:

Personlig er jeg bare nervøs for hvordan det går med lærerne. Jeg orker ikke en ny lærerstreik, selv om jeg ikke engang var med på den forrige. Men det er så utmattende. Og om det ikke blir eksamen i år pga. streik er det krise.


#53

zinatara sa for siden:

Nei egentlig ikke. Eneste er vel kanskje på fredag når jeg skal reise på en strekning med flere fergesamband, men det er jo bare eventuelt litt ekstra venting.


#54

Magnolia sa for siden:

Jobbreisen min er streikerammet. Det blir nok en del hjemmekontor framover, hverken buss eller privatbil er fristende alternativer i lengden.


#55

Robyn sa for siden:

Sambo er tatt ut i streik.
Ellers er jeg ikke så bekymret på egne vegne, vi har fryser som uansett burde slankes og kort vei til Sverige.


#56

Pøblis sa for siden:

Jeg synes mediene skulle slutte ås skrive om ølmangel og hamstring og heller skrive litt om lønns- og levekårsforskjeller og sånn.

:skuffet:


#57

Nextlife sa for siden:

Amen.

Og når vi snakker om hvordan publikum rammes av streiken så er det Pepsi Max og potetgull som har fokus.
Gudbedre, rett og slett.


#58

Fintdethei! sa for siden:

Enig. Det er pinlig å lese om. Lurer på om journalistene er stolt av artiklene som produseres rundt streiken. (Overskriftene i hvertfall).


#59

Polyanna sa for siden:

Jeg så glimt av en overskrift om at nho var kalt inn på teppet for å snakke om lekkasjer, og det syns jeg er på sin plass. Det var i overkant mye spinn å slippe den 5,2%-lekkasjen som så fikk stå uten at helheten ble forklart, ganske lenge.


#60

Polyanna sa for siden:

Men jeg er jo skremt over at totalrammen blir så høy, det er jeg. Det blir høye renter til evig tid. :skremt:


#61

Strå sa for siden:

Er det ikke det en del av inntektstrategien til journalistenes arbeidsgivere?


#62

007 sa for siden:

Jeg driter i øl og Pepsi Max; køene inn til Bergen sentrum er et helvete nå når ikke båtene går. :gaah: Og hele PostNord permitteres, noe som særlig er dritt for distriktene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.