Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Solkrem for ansiktet

#1

Filifjonka sa for siden:

Det syns jeg er et problem hvert år, og jeg kan faktisk ikke huske å ha hatt en eneste en jeg har vært helt fornøyd med.

Må ikke være klissete og blank, ikke legge seg som et hvitt lag, og ikke lukte høgg.

Noen tips?


#2

Madicken sa for siden:

La Roche Posay har gode solprodukter. Jeg har også en ansiktskrem derfra, og synes den er veldig god, selv om jeg ikke bruker solkrem hver dag hele året (man har kanskje andre preferanser dersom man vil ha en krem som brukes hver dag ? :vetikke:)


#3

Filifjonka sa for siden:

Den skal ikke brukes hver dag, men på ferie nær ekvator snart. :)



#5

Hyacinth sa for siden:

Solkrem er dritvanskelig, og det mange anbefaler liker jeg ofte ikke. Den flate fra La Poche Rosay som mange liker synes jeg har ekkel konsistens og lukter oppkast.

Jeg har vært relativt fornøyd med en oransje tube fra Avène med solfaktor 30. (Ikke den med 50.) Litt tjukk, men ikke blank og klissete, og den er matt på huden.

Så har jeg et ansiktsskum fra Evy i faktor 50. Lysebrun flaske. Liker veldig godt!

Kjøpte en fra Korres her i uka. Faktor 30, noe yoghurtgreier. Den er ok, men den har farge, og det liker jeg ikke. Jeg har god farge i ansiktet hele året og den funker mest som en foundation. Fargen smitter også fra halsen til hvite klær, og man må være nøye i speilet ved påføring for at det ikke skal se rart ut pga fargen. Og så lukter den. Mye. Ikke vondt, men lukten er ikke helt meg.

De to øverste jeg nevner har jeg brukt i flere år, og selv om de ikke er perfekte, så er det nok de jeg liker best. Spesielt det skummet er jeg overraskende begeistret for.


#6

Hyacinth sa for siden:

Denne bestilte jeg før påske, men de var likevel tomme da jeg skulle hente i butikken. Så den har jeg ikke fått prøvd.


#7

Karamell sa for siden:

Veldig enig i merkelig flytende konsistens, og rar lukt. Synes ikke den lukter oppkast, men den lukter heller ikke godt. Heldigvis forsvinner lukten for dette er en av veldig få solkremer som ikke gir meg kviser rundt munnen etter få dager.


#8

Karamell sa for siden:

Bestilte den i pakkedeal på Vita nå, de har tilbud!




#11

Hyacinth sa for siden:

Ja, lukten varer ikke hele dagen. Heldigvis. Det gjør den jeg kjøpte fra Korres. Det lukter i nesa mi hele dagen. Parfyme.


#12

Hyacinth sa for siden:

Får prøve igjen. Det var tilbud da jeg bestilte også (dog ikke pakke), men de var likevel tomme. De beklaget veldig.


#13

Hyacinth sa for siden:

Beklager trådkupping.

Jeg sjekket nå. Er det sånn at den er billigere kjøpt sammen med den hvite flate greia (og hva ER det, jeg fant det ikke ut…) enn å kjøpe den alene?


#14

Karamell sa for siden:

Ja, det ser sånn ut. Den hvite flate pakken er kviseplaster, fra samme merke tror jeg. Jeg har lukket ned den nettsiden, så så ikke så nøye på den. Vi har sånt plaster, den eldste sønnen liker de for de verste kvisene og sover med det på om natten innimellom. Jeg kjøpte ikke den pakken siden vi har det.
Jeg kjøpte den pakken med serumet (flasken), for den bruker vi mye her i huset, både jeg og 21-åringen.


#15

Karamell sa for siden:

Den lukter veldig parfyme, synes jeg. Jeg blir litt varm i huden av den, jeg tror i alle fall det er den jeg mener. Den er ikke så verst for å unngå kviser den heller, da, det er derfor jeg i utgangspunktet kjøpte den.


#16

Hyacinth sa for siden:

Hm, jeg trodde den var parfymefri, faktisk :knegg:


#17

Karamell sa for siden:

:what: Lukter den ikke veldig veldig sterkt? Den lukter fransk. :nemlig:

Fra innholslisten:

:knegg:

#18

Hyacinth sa for siden:

Skal jaggu sjekke.


#19

Hyacinth sa for siden:

Jo, den luktet. Men ikke spesielt mye, synes jeg.


#20

Pelen sa for siden:

Hvor har dere kjøpt Evy?


#21

Lavender sa for siden:

Jeg bruker mest Cliniderm Age Defence spf 50. Ikke lukt, matt og holder godt. Likte også Murad sin, men dyr.


#22

IzziCreo sa for siden:

Kan anbefale Beplain. Helt uten duft, matt fin finish, trekker godt inn. Spf 50. Kjøpt på Farmasiet.


#23

gnuri sa for siden:

Denne liker jeg også godt!


#24

Hyacinth sa for siden:

Jeg har kjøpt på HM. Men det var riktignok i fjor på denne tiden. Ser de har den på Kicks.


#25

Niobe sa for siden:

Jeg har brukt Cliniderm i flere år, og nå har jeg Cliniderm Ultra Light Face Fluid. Eller noe sånn. Den er veldig fin i konsistensen, og ikke klissete. Men jeg har i grunn vært fornøyd med alle variantene av Cliniderm sine solkremer.


#26

Malama sa for siden:

Tror jeg veksler mellom cliniderm, og cosmica og dermalogica fra år til år i solkrem og har i alle fall har til ansikt fra et par av dem

Jeg er jo ikke mer kresen enn at jeg bruker den til kroppen i ansiktet også om jeg har glemt den andre hjemme, så trolig ikke alle som vil like dem, men jeg har likt de jeg har hatt. Bruker ikke solkrem hele året da.


#27

safran sa for siden:

Jeg har denne når jeg skal oppholde meg i solen en stund.


#28

Hyacinth sa for siden:

Det er den jeg synes lukter oppkast :knegg:


#29

Hyacinth sa for siden:

Men jeg vet mange liker den altså!


#30

Fintdethei! sa for siden:

Den lukter jo ingenting? Sensitiv nese du :knegg:


#31

Hyacinth sa for siden:

Nei, seriøst. Mannen min (som påstår han mangler luktesans) sier det samme. Den er ikke parfymert, nei, men den lukter.


#32

Divine sa for siden:

Sånn på siden – og muligens et dumt spørsmål, men NÅR tar dere på solkrem i ansiktet? Før dere tar på dagkrem? I stedet for? Over dagkremen, men under ev. farget ansiktskrem? :blånn:


#33

Niobe sa for siden:

Etter dagkrem. Før sminke etc.


#34

Karamell sa for siden:

Ja. Og etter sminke senere på dagen.

Nå har jeg tatt av god sniff av den solkremen som angivelig skal lukte oppkast. :knegg: Den lukter noe, men om dette er oppkasten du har blitt utsatt for har du vært heldig. :nemlig:


#35

Hyacinth sa for siden:

Haha :knegg: Jaja, vi er jo alle forskjellige når der kommer til duft. Jeg har forøvrig fått min dose spy. Ungene mine spydde seg nærmest gjrnnom barndommen…


#36

Malama sa for siden:

Før jeg går ut i solen. Og underveis gjennom dagen ved behov,

Men jeg bruker ikke dagkrem eller farget ansiktskrem og smergel heller ikke sminke de dagene. (I den grad jeg bruker sminke er det stort sett snakk om litt øyeskygge, evt noe mascara. Så ved ekstra smøring da så unngår jeg helst å smøre akkurat den mascaraen utover, men løser det stort sett ved ikke bruke den)


#37

sindrome sa for siden:

Jeg kjøpte denne til halsen, men tror det er en ansiktskrem. Synes den har god konsistens og har ikke lagt merke til noen lukt.


#38

Hyacinth sa for siden:

Jwg pleier ikke å sminke meg de dagene jeg er mest utendørs i sola, for da enten soler jeg meg, er i hagen, løper eller går tur og skal dusje etterpå.

Men hvis jeg skal treffe folk, bruker jeg sminke, skjønt relativt sjelden annet enn rundt øyne og øyenbryn. Men da er jeg sol regel også enten innendørs eller ute i skyggen. Hvis jeg likevel skal være mye i solen, tar jeg solkrem på før sminken, eller etter, men ikkr akkurat der sminken er.


#39

trøtt sa for siden:

Jeg luktet også ekstra på den da jeg tok den på i dag. Jeg har ekstremt god luktesans og min luktet ikke oppkast, men alkohol. :knegg:


#40

Hyacinth sa for siden:

Nå har jeg brukt de siste dagene til å virkelig teste ut ulike solkremer, og jeg har en ny favoritt: Cosrx! For en deilig solkrem! Lett konsistens, lukter deilig av behagelig av aloe vera og er lett å smøre ut. Den trekker også veldig godt og raskt inn i huden, og det er ikke antydning til å få en fettete overflate.

Helt på høyde med Evys skum.

Som sagt likte jeg ikkr Korres sin fargede yoghurtsolkrem. Ingenting som minnet om yoghurt heller. Fargen smitter av på klær og jeg liker ikke lukten.


#41

Tallulah sa for siden:

Henger litt her, og har også tenkt til å teste COSXR. Hører mye bra om den, og liker mange av de andre produktene deres. Dere med erfaring, er den skikkelig bra? Jeg har ikke sett noen tester av selve solbeskyttelsen.

Kan det hende den du har er harsk? Det kan jo skje, selv om den er nykjøpt?


#42

Hyacinth sa for siden:

[QUOTE=Tallulah;5225772

Kan det hende den du har er harsk? Det kan jo skje, selv om den er nykjøpt?[/QUOTE]

Ja, det opplever jeg jevnlig med kremer. Pleier å reklamere da. Men da lukter det harskt, ikke spy. Og alle solkremene jeg har hatt i det merket har luktet likt.


#43

Anne C sa for siden:

Jeg har brukt den i ett år nå, og er veldig fornøyd. Begge gutta mine har startet å bruke den også. Jeg vet jo strengt talt ikke hvordan solbeskyttelsen virker, men for meg så virker det som den virker. Hvis jeg for eksempel setter meg ut i sola i dag så tar jeg på et nytt lag før jeg går ut.


#44

Karamell sa for siden:

Jeg likte COSXR kjempegodt, den kom i dag i posten! Spent på om den gir kviser da, det er for tidlig å si.

LRP, Anthelios, ultralight lukter ikke spy, synes jeg, men jeg er litt enig med trøtt som mener den lukter litt sprit.


#45

Hyacinth sa for siden:

Cosrx? Den lukter jo deilig?


#46

Anne C sa for siden:

Jeg synes ikke den lukter noe, jeg har i alle fall ikke tenkt på det. Men jeg synes den er kjempegod, og har ikke fått noe kviser av den.


#47

liefje sa for siden:

Jeg har brukt COSRX i minst fem år. Pleide å kjøpe fra Korea før den ble tilgjengelig her. Alltid vært veldig fornøyd og aldri blitt solbrent. Testet både her i nord og sør for ekvator. Den trekker raskt inn, ikke fet, gir ikke kviser og er bare glimrende. Og billig. Ofte på tilbud også så sjekk før kjøp. Ikke sjeldent med 30 % på Farmssiet eller andre steder.


#48

Karamell sa for siden:

Jeg mener den du omtaler som lukter spy, Hyacinth. Ikke COSXR.

Altså LRP, Ultralight. den som trøtt sa luktet alkohol.


#49

safran sa for siden:

Ja, da har jeg også bestilt COSXR, og er veldig spent. Nåde dere om den ikke er god! :kjevle:

Og så glemte jeg helt at denne er en favoritt.


#50

Geitrams sa for siden:

Jeg har kjøpt en fra Skinceuticals, ikke testet den i sol enda. Venter på sola.


#51

Candy Darling sa for siden:

Jeg bruker denne hvis jeg skal være økonomisk:

Men verdens beste solkrem for ansikt er seff denne:


#52

Bloppy sa for siden:

Jeg har også bestilt. Og sier det samme. :knegg: Med en literpris på over 3000,- så bør den leve opp til forventninger forråsiresånn.

Jeg har prøvd LRP sin Antihelios smale, hvite flaska. Ikke fornøyd.
Måtte ha solkrem her før påske, og endte opp med en liten flaske fra Avene. Faktor 50. Ikke fornøyd. Syns den er litt klissete. Og ikke er jeg sånn kjempefornøyd med ytelsen heller.

Jeg har faktor 30 i dagkremen min. Men det holder ikke sånn egentlig. Jeg smører jo ikke et veldig tykt lag med dagkremen min.


#53

Hyacinth sa for siden:

Blobby: Enig, men den fra Skin Health var jo tre-fire ganger dyrere :tullerdu:


#54

Madicken sa for siden:

Det er ikke den jeg bruker i det merket, men en liten, "lubben" , hvit/oransje-farget tube. Den er nokså tykk og rik i konsistensen, lukter godt, og er veldig drøy. Litt vanskelig å få tak i akkurat denne, men med litt leting klarer jeg alltid å spore den opp.


#55

Karamell sa for siden:

Jeg har selvsagt den også liggende i noen halve tuber. :knegg: På tide å kaste gamle tuber, kanskje?


#56

Trulte sa for siden:

Verste er den fra dermalogica som gir et hvitt lag i ansiktet. Jeg bruker også cosrx som lukter sykt godt. Men nå har jeg kjøpt Supergoop gjennomsiktig og er veldig spent på den. Kjøpt på sephora.


#57

Cauchy sa for siden:

Hva er dommen for COSXR? Jeg får også lett kviser av solkrem så spent på hvordan denne fungerte for deg.


#58

Anne C sa for siden:

Jeg har brukt den hver dag i 1.5 år nå og fremdeles veldig fornøyd. Jeg får ikke kviser av den. 17 åringen likte den en stund, men han mener at han ikke får nok fuktighet av den. Jeg tror strengt talt at jeg har tørrere hud enn han, men det er vel ett eller annet han ikke liker så godt med den lenger.


#59

Tallulah sa for siden:

Den fungerte ikke noe bedre enn andre solkremer for ansiktet for meg. Litt blank og hvit, litt klissete og fikk kviser av cosxr også. Ørlite mindre fettete enn andre.


#60

Karamell sa for siden:

Jeg fikk ikke kviser, men jeg har variert med solkrem fra LRP for fet hud også.


#61

Hyacinth sa for siden:

Cosrx er den aller beste solkremen jeg har. Og jeg har kjøpt nær samtlige nevnt i tråden, tror jeg… :sparke:


#62

liefje sa for siden:

Det er jo ikke en fuktighetskrem. Det er solkrem og det skal man ha utenpå fuktighetskrem.


#63

Anne C sa for siden:

Jeg bruker bare den.


#64

Polyanna sa for siden:

Jeg bruker denne, som hudpleieren min insisterer på. Ett lag om morgenen, og jeg var i sola fra morgen til kveld uten at det så ut som om jeg hadde hatt nesa utenfor døra en gang. I overkant, nesten.

Veldig god, lett å smøre inn, føles fin på huden.

www.kochparfymeri.no/products/elixir-ultradefense-spf-50?variant=44279702279&currency=NOK&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&utm_source=google&utm_medium=smart_campaign&utm_campaign=gs-2020-06-26&utm_content=sag_organic&utm_term=&gadid=&gclid=Cj0KCQjwuNemBhCBARIsADp74QTUaMQQYt35_IoR8Zt2uT5HExCEeoWkjf2nDrAlBPvXwNIeIywOyuUaAm4-EALw_wcB


#65

liefje sa for siden:

Det er selvfølgelig ditt valg, men det er egentlig feil. Solkrem er ikke en hudkrem som pleier, fukter etc, bare et beskyttelseslag. 17 åringen din har nok en hud som trenger mer enn solkrem. Det gjelder både de som har tørr hud, hud med acne, aldrende hud etc. som trenger pleie, ikke bare beskyttelse.


#66

Karamell sa for siden:

Solfaktor krever så mye plass i kremen at det ikke er plass til så mye andre pleiende greier i kremen, har jeg lært av hudlege på Rikshospitalet. Derfor dagkrem med faktor ikke er nok for soldager, f.eks.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.