Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Konfirmant i dress, slips og ... sneakers? Dressko? Hjelp!

#1

Drømmedama sa for siden:

Hva er vanlig? Greit? Innafor og best? Kjøper vi nye dressko eller nye sneakers? Jeg synes selv nye sneakers ser kult og fresht ut på en konfirmant, men er det innafor? Vanlig? Hva gjør dere/ville dere gjort? Konfirmanten foretrekker sneakers selv, men lar seg nok overtale. Hvis det er noe poeng. Hva har andre konfirmanter?


#2

gnuri sa for siden:

Jeg spiller for mange konfirmanter, og veldig mange velger sneakers.


#3

liefje sa for siden:

Begge deler er helt greit, men det må være nye sneakers, ja. De blir fort stygge. Sønnen vår brukte et par av min manns dressko. Egentlig dumt at vi ikke kjøpte for føttene er utvokst og det er jo greit å ha et par dressko. Men la konfirmanten velge. Og blir det dressko, pass på at han "går dem inn" litt før dagen. Ellers kan det bli vondt.


#4

Tjorven sa for siden:

Det er helt vanlig at de stiller i sneakers.

Jeg synes ikke det er "fint nok", men det var ikke en kamp jeg ville ta. (Min sønn er ikke konfirmert, så vi var bare gjester i en konfirmasjon.)


#5

Blondie sa for siden:

Definitivt innafor. Jeg synes det er viktigst hvordan konfirmanten føler seg, ikke hva tante Gudrun synes er sømmelig.

Min stiller i nye Converse i år.


#6

Molly sa for siden:

Min hadde dressko, men hadde fått ha sneakers hvis han hadde bedt om det.


#7

Myria sa for siden:

Jeg er som Tjorven og synes ikke det er fint nok, men jeg tenker at konfirmanten får velge selv og det er sikkert mange som velger sneakers. Her ønsket konfirmanten heldigvis dressko.


#8

star sa for siden:

Min yngste stilte i ganske nye helsvarte joggesko. Det var mange av de andre konfirmantene som gjorde det samme.
Eldste brukte et par av x sine uniformssko tror jeg. Det nektet yngste.
Vi kjøpte ikke sko for å bruke i en dag. De ville ikke blitt brukt etter det.


#9

daffy sa for siden:

Oj, nå fikk jeg tante Gudrun følelsen her. Er det vanlig med sneakers altså? Tror ikke jeg så noen som hadde det da eldstesønnen konfirmerte seg for 3 år siden. Uansett ikke en kamp jeg ville tatt. Viktigste er at konfirmant føler seg fin og kul.


#10

Bluen sa for siden:

Kan skrive under på dette.


#11

Chablis sa for siden:

Jeg synes ikke det er fint nok, tror heller ikke jeg så noen som hadde det da min ble konfirmert for 2 år siden.


#12

Tallulah sa for siden:

Min ble konfirmert i 2018 (19?), og hadde boxfreshe Puma i semsket skinn. Jeg syns det både var fint nok, kult nok, og ikke minst praktisk og behagelig nok. Han var langt fra den eneste.


#13

Fluke sa for siden:

Jeg syns det er fint nok. :jupp:
Jeg liker best å kjøpe sko som kan brukes mer enn en gang - og nye sneakers kan brukes i konfirmasjon og så på 17. mai - og så kan de bli hverdagssko etter det.
Alternativt kan Dr. Martens småsko også funke fint både til fest og hverdags.
Dressko til føtter som vokser føler jeg er litt bortkastede penger. :sparke: (med mindre det er MANGE selskaper i kommende periode da)


#14

Fersken sa for siden:

Fine, nye sneakers er de nye dressskoene. :nemlig:

La konfirmanten ha sneakers, regner med det er for seg selv konfirmanten velger å konfirmere seg. Ikke for å tekkes tante Gurdrun. Da synes jeg skotøy er valgfritt så lenge det er rent og pent.


#15

veobra sa for siden:

Jeg synes nye boxfreshe* sneakers er fint nok og passe til konfirmasjon. Jeg har luftet det for min konfirmant. Jeg kjøper gjerne skinnsko hvis det er ønsket. De kan brukes på 17. mai også. Økonomen i meg kjøper heller sneakers som vil kunne brukes litt mer.

*(nytt uttrykk for meg, veldig betegnende)


#16

trøtt sa for siden:

Jeg foreslo nye sneakers til min konfirmant så jeg mener at det er helt innafor. Problemet nå er at det er kun ett merke han vil ha og det er selvsagt utsolgt overalt. :mumle:


#17

Skilpadda sa for siden:

Nye sneakers er absolutt fint nok. :jupp: (Jeg synes det er helt supert at sneakers regnes som akseptabelt fottøy i så mange sammenhenger, også for voksne! Særlig for damer synes jeg det er et kjempefremskritt at man har «lov» til å gå i behagelige sko.)


#18

Myria sa for siden:

De er jo ikke ferdig utvokst i høyden heller så dressko er jo ikke mer bortkastet enn selve dressen. :undrer:


#19

Malama sa for siden:

Her er jeg langt bak mål, ha ER egentlig Sneakers da? (for altså, jeg er ikke så bevandret i sko åpenbart. Joggesko, med og uten goretex, vinterstøvler, sandaler og pensko har vært ungens repertoar så langt. )

Guttungen har fått seg svarte joggesko, tiltenkt hverdagsbruk og med litt vask korpset på 17. mai, men det har ikke falt meg inn at han skulle gå i noe sånt i konfirmasjonen sin, da trodde jeg det var dress-sko han skulle ha, ja.

gutten selv har ingen meninger og sier bare "men jeg har jo svarte sko" og ferdig med det, liksom. Men, ehh, ja, jeg hadde trodd det var dress-sko vi var på jakt etter. De er bare passelig et par anledninger ja, men det gjelder dressen også. Den får han ikke brukt 17. mai engang for da går han i uniform


#20

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg tenker at nye sneakers er pent nok ja. Mer uformelt men fint. Det var ikke noe spørsmål her: han skulle ha dressko.


#21

Tallulah sa for siden:

Ikke sant? Det er jo helt koko at man "skal" ha på noe ubehagelig for å være pen. Ikke misforstå, jeg ELSKER pene pumps, men det kjærlighetsforholdet har ikke akkurat fart vel med føttene mine. :sukk:

Nei, men det ene er et tilbehør, det andre er selve antrekket. Jeg mener det finnes andre varianter av pent tøy man også kan bruke, det MÅ ikke være dress. Men da vil man skille seg mer ut fra mengden, og det er jo ikke alltid man vil. Skotøyet syns mindre, og selvsagt er det bedre med EN ekstra utgift på noe som kanskje ikke kan brukes igjen, framfor TO. Når det er sagt kan Hiawata fortsatt bruke både konfirmasjonsdress og Pumaene.

Sneakers er joggesko som ikke er ment for trening.

Disse hadde Hiawata til sin blå dress:


#22

Vianne Rocher sa for siden:

Sneakers er noe annet enn joggesko og Goretexjoggesko Malama. Sneakers er sko som ikke nødvendigvis er lagd for å bruke til fysisk aktivitet (iallfall ikke nå lengre) men som har et sportslig/skate-utseende. Den er ikke så praktisk som den kan se ut som og gir antrekket ditt et laid-back uttrykk. Joggesko man løper i er ikke kule nok til å gå som sneakers (sry til alle Hooka-elskere), Gore-tex sko kan være kule nok hvis man vil være gorpecore, men sånne sko går ikke til dress. Osv.

Eksempler på sneakers: Nike Jordans. Alle modeller egentlig, men særlig 1 og 4 er klassikere. Nike Dunks, Nike Air Force, Adidas Jeezy, Adidas NMD, Adidas Superstar og Adidas Forum. NB 550 og 530

Eksempler på corpecoresko: Salomon XT6


#23

millact sa for siden:

Samme her. Det blir brune dressko.


#24

veobra sa for siden:

Jeg er helt enig. Det å kunne gå i noe som ikke er stramt og høyt og vaklete og så er det fortsatt pent (nok).

Jeg tenkte på det senest i går da programlederen i urix hadde på dressjakke og det jeg vil kalle joggesko, mulig de regnes som sneakers. Det er innafor og ser fint ut.


#25

millact sa for siden:

Min gleder seg til å få brune dressko. Tror ikke han har tenkt tanken på noe annet. Han bruker nå 44-44.5 i sko, så kanskje han nå er utvokst. Han konfirmeres i slutten av august, så de kjøpes i løpet av sommeren.


#26

Malama sa for siden:

Jeg ser ikke for meg at min fyr vil gå med sånne sneakers etterpå uansett så da kan vi like godt kjøpe drrssko. Og gi dem til fetteren etterpå eller noe sånn


#27

GinaK sa for siden:

La de gå i det de vil.
Det har aldri vært noe problem for vår del for gutta her har villet ha på penklær når det har vært aktuelt men de har gått med joggesko/sneakers i 17.maitoget.

Det er brune dressko som gjelder her også nå.


#28

Geitrams sa for siden:

Enig. Hadde konfirmant i fjor og både han og kompisene hadde dressko.
Jeg har ikke noe imot sneakers til dress i mer uformelle settinger, men konfirmasjon (uansett form) er en av livets store markeringer, og da pynter man seg litt ekstra.


#29

Blondie sa for siden:

Min sønn pyntet seg veldig ekstra til sin konfirmasjon, men gikk fremdeles i sneakers. :knegg:

Jeg er helt allergisk mot sånne oppleste-og-vedtatte ting som noen skal humle med øynene av. Jeg tenker at det er hovedpersonen selv som må bestemme, om det er konfirmasjon, bryllup eller (tildels) begravelse.


#30

Myria sa for siden:

Min bruker 45 så det er godt mulig han er ferdig utvokst. Mannen bruker også 45 så han får arve dresskoene hvis eldste skulle få enda større føtter. :knegg:


#31

Vianne Rocher sa for siden:

Min bruker 46. Det er crazy. Vokser han mer selger jeg de på Finn. Mannen min bruker 42 og med de skoene eldstemann har valgt seg ut til konfirmasjonen er det slett ikke sikkert noen vil arve dem om de skulle være så «heldig» å få like store føtter :knegg:


#32

millact sa for siden:

Du må vise oss bilde!


#33

Malama sa for siden:

Min er bare på 39, så jeg tror ikke han er utvokst i beina enda. Og faren er 41 så han kan ikke arve dem. Men fetteren er enda mindre i beina etter alder enn min så han kan sikkert ha dem en eller annen gang i alle fall.


#34

Blondie sa for siden:

Sønnen min brukte str 41 til konfirmasjonen, nå bruker han 46. Litt treg. :knegg:


#35

Blå sa for siden:

Nye sneakers er absolutt innafor. Jeg er enig med alle her som sier at det er fantastisk at det nå er "lov" å bruke behagelige sko også til pent og elsker sneakers i ulike farger til kjoler.

Mine jenter har i perioder brukt sorte, pene joggesko/sneakers til bunad også. For bunadsko må være veldig dyre for å være gode og det ser jeg ingen grunn til å kjøpe når de bare blir brukt en gang eller to i vokseperioden.


#36

vixen sa for siden:

Poden her endte med kul blå dress, hvit t-skjorte og nye helt hvite sneakers. Blir så fin at!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.