Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nytt kjøkken. Dine beste tips!

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi har fått tegninger på nytt kjøkken, og jeg tror det blir fint. Jeg har ikke orket å sjekke ut alle valgmuligheter der ute, av flere grunner. Men de som skal totalrenovere hele huset vårt har avtale med Drømmekjøkkenet, og vi får en solid rabatt. Da vi kom inn der, så jeg med en gang hvilke fronter jeg ville ha, og vi fikk utrolig god hjelp med å finne benkeplate og diverse tilbehør og detaljer som funker fint sammen, og ikke minst var etter vår smak.

So far, so good.

Jeg vil gjerne høre hva dere elsker, hater eller ønsker dere på/til kjøkkenet. Hva er du superfornøyd med, og hva ville du ikke valgt igjen?

Vi har valgt bort to stekeovner. Jeg tror rett og slett ikke det er verdt plassen det tar. Jeg har aldri savnet det og matlagingsglade venninner med to ovner sier de ikke ville valgt det igjen.

Vi skal ikke ha fryser på kjøkkenet, heller ikke vinskap. Men vi skal ha kjøleskap i full høyde. Så skal vi ha koketopp med integrert vifte (kullfilter, skal visst funke like bra som avtrekk helt ut, og er mye lettere å installere på en øy i så måte). Røroshetta.

Vi skal ikke ha ladestasjon for støvsuger i sokkelen, og heller ikke sokkelskuffer, tror ikke det er behov for den plassen.

Ellers blir det sjalusiskap i enden av benken, og høyskap med skuffer til matvarer.

Noe jeg ikke har tenkt på?

(Nei, jeg ønsker meg ikke Quooker.)


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med å ha steinplate på øya. Det er veldig digg å bake på. Den er litt kald og ubehagelig mot underarmene om man sitter ved øya, men vi baker mer enn vi sitter der.


#3

Hyacinth sa for siden:

Så bra! Vi skal ha komposittstein overalt.

Vi skal dog ikke ha sitteplasser ved øya. Det skal være (litt grunnere) skap på baksiden.

Vi skal ha spisebord like ved, og jeg føler ikke jeg trenger sitteplsserr ved øya da.


#4

Tallulah sa for siden:

Nei, det trenger du ikke da. Vi har et knøttekjøkken, så det var eneste mulighet til sitteplasser.


#5

venla sa for siden:

Det jeg ikke liker med mitt kjøkken er at veggskapene ikke går opp til taket eller er bygd igjen. Det legger seg mye støv blandet med fett oppå.

Ellers skulle jeg gjerne hatt et eget spiskammer. Men har ikke plass :(


#6

Hyacinth sa for siden:

Jeg har aldri hatt noe annet enn skap til taket, men jeg tror deg gjerne. Tørker sjelden støv oppå andre skap vi har…

Vi skal ha en bod i nokså umiddelbar nærhet. Der tenker jeg at jeg setter ekstra matvarer sammen med støvsuger, mopp, kanskje vaser og lysestaker og sånt. Og vin og fryser.

Men vi er bare to voksne, så det er begrenset hva vi trenger av matvarelager.


#7

Nenne sa for siden:

Vi har uttrekkbare krydderhyller ved siden av koketoppen, de er jeg veldig fornøyd med. Likeledes et smalt skap ved siden av vasken for opphenging av kjøkkenhåndklær. De synes jeg alltid skaper et rotete inntrykk ellers.

Jeg ville absolutt hatt to ovner om jeg skulle gjort noe annerledes.

Generelt er uttrekkbare skap slettes ingen dum idé. Hvis du har litt dype skap er det lett for at ting forsvinner bakerst.


#8

Hyacinth sa for siden:

Leverandøren anbefalte skap med skuffer i stedet for at man trekker ut hele skapet.

To stekeovner, altså. Hmmm. Må tenke.



#10

Nenne sa for siden:

Her er et bilde av koketoppen og en del av vårt kjøkken. Krydderhyllene er på hver side av den.


#11

Milfrid sa for siden:

Hjørneskap suger balle gjennom en hageslange. Det skal jeg unngå så godt jeg kan neste gang.

Ingen skap i underdelen, kun skuffer. Dype skap er bermudatriangelen. Det som havner bakerst ser man aldri igjen.

Høyskap til vaskekoster og den type ting savner jeg, vaskerommet mitt er i kjelleren, kjøkkenet i 2. etasje. Upraktisk delux (løst nå med høyskap på gang i første etasje).

Nok stikkontakter, også sånne som ikke er i lys, og avhengig av at man skrur på.

Benk som tåler at man søler på den.

Innebygget skjærefjøl over bestikkskuffen (eller noen som helst skuff) er djevelens verk. :nemlig:

Ikke plasser vask i et hjørne. Man får en ekstremt upraktisk løsning for søppel under.

Vask i nærhet av komfyr. Benkeplass rundt komfyr.

Stor nok sikring til å tåle at man kan bruke oppvaskmaskin og blender/mikro/kaffemaskin samtidig

Jeg har lyst på nytt kjøkken. :knegg:

Det jeg er fornøyd med er god plass til gryter og panner under kokeplate. Stekeovn i overskap, masse benkeplass sånn totalt sett. Og nok skap og hyller. Utslagsvask ved siden av oppvaskkum.


#12

Jålebeinet sa for siden:

Drømmekjøkken har hjørneskuffer der du drar ut hele hjørnet som en skuff. Den synes jeg er gull. Ellers så har vi en sånn "heis" med stikkontakter nedfelt i benken. Den bruker vi mye. Nedfelt vask er også veldig kjekt. Søppelskuff med egne bøtter til forskjellig avfall. Motor på skuffen. En liten dunk, så spretter den ut. Og vanndetektor på gulvet.


#13

celebelen sa for siden:

Vi har bøtta til matavfall i en høy skuff rett under benken, slik at det bare er å feie smuler m.m. rett ned. Superdeilig! Jeg er også veldig glad for at vi gikk for en stor kjøkkenvask, den er stor nok til at stekeplatene får plass og er enkle å vaske.


#14

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips!

Det meste ah dette har vi allerede og/eller skal ha.

Hjørnekarusell haaaater jeg, ja!

Hvor mange stikkontakter er nok? Vi kan nok ikke ha dem i benken, siden den er av stein.

Kjøkkendama anbefalte planlimt vask i stedet for underlimt. Rent estetisk mente hun det var finere (på direkte forespørsel) med den type vask og benk vi har valgt. Praktisk sett mente hun det gikk ut på ett. Overlimt er ikke et alternativ.

Nå har vi underlimt vask, og jeg elsker det ikke akkurat. Men vi har riktignok benk i heltre nå. Hater det også.


#15

Hyacinth sa for siden:

Det skal vi ha!


#16

Hyacinth sa for siden:

Hva mener dere andre enn Nenne om to stekeovner?


#17

Zulu sa for siden:

To stekeovner er gull verdt her. Og to oppvaskmaskiner, men det er jeg klar over at er i overkant luksus, altså. Isbitmaskin i kjøl/frys brukes også mye.


#18

Nada sa for siden:

Jeg ser du ikke vil ha sokkelskuffer, men vil bare nevne hvor praktisk det er til langpanner, ildfaste former, kjevler og slike ting. Jeg har to slike skuffer og skulle ønske jeg hadde to til nemlig.


#19

meisje sa for siden:

Jeg tror at når man skal ha stort selskap er det kjekt med 2 stekeovner. Så blir spørsmålet, hvor ofte har du sånt selskap ? Jeg har en vanlig stekeovn og en kombiovn. Det hender jeg bruker begge 2 samtidig. Min kombiovn er micro pluss damp, men det er også ganske vanlig å ha micro pluss vanlig stekeovn i tillegg.

Når det gjelder uttrekkbare hele skap har jeg ett sånt spisskammerskap med 60 cm bredde, med 2 delbare hyller som trekkes ut når jeg åpner skapet. Jeg syns det har litt av ulempen til vanlig hyller, det blir noe som blir bak andre ting, og kan bli borte. I tillegg så gjør innmaten at volumet tilgjengelig er mindre. Jeg har tenkt at jeg heller ville hatt 40 cm skap med uttrekkbare hyller som jeg har i ferieleiligheten min i Spania. Og der blir ingenting borte bak. Men jeg har mere lagerplass i mitt 60cm skap her i Norge, og det er plass til mye. Og langt fra kaoset jeg har hatt i gamle skap med dype hyller.


#20

Hyacinth sa for siden:

Ser herlig ut! Stor!


#21

Hyacinth sa for siden:

Hm. Det skjønte jeg ikke helt.


#22

løve70 sa for siden:

Vi har to stekeovner, men det er ikke så ofte vi bruker begge. Hadde ikke prioritert det om jeg ikke hadde hatt god plass.

Ellers mest mulig store skuffer istedenfor underskap.


#23

Hyacinth sa for siden:

Vi skal ikke ha noen underskap. Gleder meg til det! :)

(Utenom tre grunne skap mot stua, på baksiden/framsiden(?) av øya. Det blir finest akkurat der mtp fronter. Det er til vaser etc.

Et nytt spørsmål:

Det er tegnet inn 100 cm mellom benken under vinduet og øya. Damen i butikken sier det absolutt er nok. Hun anbefaler ikke mindre, men heller ikke mer.

Mannen «stresser» med at det er for lite. Han frykter at det blir trangt. Vi har plass til å øke, men hun i butikken mente altså at det ikke er nødvendig.

Jeg er også skeptisk til større avstand. Det kan bli for langt mellom øy (med koketopp) og benk (med vask) også.

Hva mener dere?


#24

meisje sa for siden:

Vi har 100 cm mellom skapvegg og øy. Det føles ikke trangt og det er mulig å passere hverandre der. Når oppvaskmaskinen er åpen går jeg bare motsatt vei rundt øya. Jeg lever godt med den løsningen. Kan hende 110 cm er enda bedre, men ikke noe vi tenker på.

Jeg skal finne frem bilder til skapløsningen jeg prøvde å beskrive.



#26

Hyacinth sa for siden:

Har gått tur med matglad venninne med to ovner. Hun har alltid sagt at hun ikke ville valgt det igjen og bruker det mye mindre enn hun hadde trodd. Men hun sa at det heller ikke er dumt å velge det hvis vi har plass.

Ei annen venninne bruker to ovner mye i hverdagen.

Så jeg tror muligens vi går for to ovner.

Det rare er:
En «normal» stekeovn fra Siemens levert gjennom Drømmekjøkkenet koster rundt 15. To identiske blir dermed 30.

En kombinert stekeovn og mikro koster 33000 alene! Er ikke det en vanvittig stor prisforskjell?

Hadde egentlig tenkt å ha en liten og billig mikro inni et skap. Brukes kun til å lage havregrøt uansett.

Hva bør jeg velge?


#27

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk, Meisje!


#28

meisje sa for siden:

Jeg måtte dobbeltsjekke avstanden en gang til, og vi har faktisk 110 cm. For å korte ned på avstanden bør man ikke ha dører på 60 cm som skal åpne mot hverandre. Dører på 40 cm bredde vil gå fint, og også skuffer. På kortenden av øya har vi 75 cm bare, mellom øy og vindu/vegg. Det er bredt nok til å gå normalt. Hvis noen står der og jobber, kan man passere bak, men da kommer man helt inntil hverandre, så det ville jeg ikke hatt der man vanligvis har arbeidssone. Som gangsone fungerer det helt supert, og mye bedre enn vi trodde på forhånd. Vi har valgt å ha det skikkelig romslig på den andre kortenden fordi det er gangsone mellom kjøleskap, kjøkkenøy, spisebord og stuedelen av allrommet vårt.


#29

Hyacinth sa for siden:

Takk for god hjelp!

Har du vask og koketopp med gulv mellom da?

Vi har kun skuffer i det aktuelle området, men vurderer å øke til 110 cm nå.

Denne tråden var hjelpsom! :blomst: (Blomstene er til alle!)


#30

meisje sa for siden:

Jeg har både vask og koketopp på samme langside av øya. Vask, avrenningsområde, benk, koketopp, benk. Så ett eller 2 skritt imellom. Vår er 270x120, så utenom har vi kun høyskapsvegg. På øya har vi kun skuffer bortsett fra oppvaskmaskinen.


#31

Hyacinth sa for siden:

Ok. Jeg er litt redd det blir mye søl med større avstand mellom vask og kok.


#32

Røverdatter sa for siden:

Jeg er veldig glad for at vi valgte å ha overskap. Jeg får litt mark, og ryggplager, av å bøye meg ned i de skuffene hele tiden. Ellers er jeg fornøyd med 90 cm koketopp, uttrekkbare løsninger i høyskap og hjørneskap, bred vask med uttrekkbar spylegreie, MASSE benkeplass og god plass til Kenwood og kaffemaskin, kule greier til krydder, kniver og whatsnot i skuffene, vegghengt komfyr, kjøl og frys ved siden av hverandre i full høyde. Vi totalrenoverte kjøkkenet for 3,5 år siden, og jeg blir fortsatt glad av å gå inn der.

Ja, også flere skuffeseksjoner som er skikkelig brede. Bestikkskuffen er 100 cm. Det er så praktisk.


#33

Hyacinth sa for siden:

Supre tips!

Vi har ikke plass til overskap, altså ingen vegg å henge dem på. Høyskap på én vegg, vindu på én vegg og ellers åpent bortsett fra en halvvegg mot den ene delen av stuen. Åpent/halvøy mot den andre.


#34

liefje sa for siden:

Vi har to ovner. En ekstra bred stekeovn og en kombo varmluft/damp. Bruker begge, men kan telle på en hånd gangene jeg har brukt dem samtidig. En holder. Har også to kjøleskap og to oppvaskmaskiner. Ville heller prioritert en av disse tingene i stedet for to stekeovnen. Veldig glad i skuffer under koketopp, en til redskaper og en til panner. Krydderskuff ved siden av der igjen er også gull. Har både koketopp og diger vask på øy. Genialt. Vi har også benkeplate i stein. Har stikkontakter på siden i stedet for oppå benkeplaten. Veldig fornøyd med det, og trenger ofte å bruke disse, for eksempel til stavmikser når jeg skal purere supper.


#35

Mikkeline sa for siden:

Vi har to ovner og bruker dem ofte. Den ene er kombi med micro.

Benkeplate som man kan sette varme ting direkte på er gull.

Vi har xxl størrelse på den ene modulen vår, og det gir veldig bra volum i skuffer, og bred benk.

90 cm koketopp er et av de beste kjøpene vi har gjort.

Utrekksbart høyskap er bra.

Skuff i skuff i de største skuffene (en litt mindre øverst i skuffen) gjør at ting ikke forsvinner.


#36

Hyacinth sa for siden:

Takk! Uvurdelige tips!

Liefje: Du er glad i å lage mat, ikke sant? Og én ovn er fint, sier du?

Jeg klarer ikke å finne ut av dette! :sukk:

Særlig når en ekstra ovn med mikro koster 33000…


#37

Nenne sa for siden:

Jeg målte nå. Vi har 112 cm. Avstanden er bestemt av en verandadør. Jeg tror ikke jeg hadde følt det trangt om det av 12 cm mindre.

To oppvaskmaskiner klarer jeg ikke for mitt bare liv å finne nytten av. Det ville jeg bare ha brukt når jeg har stort selskap, men i sånne settinger er det ovn nummer to som er savnet, ikke oppvaskmaskin nummer to. Oppvask kan jo bare ta lengre tid, men ovnen som mangler den mangler der og da.


#38

Hyacinth sa for siden:

Så snille dere er, alle sammen! :klemme:


#39

veobra sa for siden:

Jeg trodde vi fikk tilbud om dyr ovn med micro som kostet 8000,- Det blir jo ingenting mot tilbudet deres. Vi har micro stående på benken. Har ganske mye benkplass så det fungerer greit.

Skulle gjerne hatt bredere koketopp. Vi har 60 cm innebygget. Det går mye plass til innbygging så den er litt knapp når vi lager mye mat. Vi har løst det ved å ha en løs koketopp.

Jeg liker våre brede skuffer, må åpne færre ganger, synes jeg, når det er mye i den skuffen man først ser i. Hvis det gir mening.

Vi har sokkelskuff under ovnen. Der har vi ekstra plater og rist. Vet ikke helt hvor vi skulle hatt det om vi ikke hadde den skuffen.


#40

Lille meg sa for siden:

Så spennende med nytt kjøkken! :hyper:

Hvis dere bare er to voksne som skal bo der - når er behovet for to ovner?


#41

Fersken sa for siden:

Jeg har et lite kjøkken i u-form med bare 110 cm mellom. Av og til er vi 3 stk som er der. En holder lager mat, en vasker noe og en lager et eller annet på benken. Trangt er det da, men vi lever fint med det.

Kjøkkenet vårt er fra Drømmekjøkkenet, det er snart 9 år siden vi byttet kjøkken. Jeg synes det har holdt seg veldig bra og det er funksjonelt i vår leilighet. Erfaring er at det er alltid for få stikkontakter og/eller at de er på feil plass. :knegg:

Bred bestikkskuff, skille i skuffen med kasseroller slik at lokkene står stablet og ikke minst sokkelskuffen under stekeovnen.


#42

liefje sa for siden:

Ja, veldig glad i å lage mat og har masser av middagsselskaper


#43

Røverdatter sa for siden:

Hos oss er kjøkkenet i et eget rom, og vi ønsket ikke åpen løsning mot stuen.

Da vi pusset opp så kastet vi ut spisebordet som tok halve kjøkkenet, og har nå masse gulvplass + en "veggøy"/frokostøy med barkrakker i enden av rommet. Vi spiser uansett alle fellesmåltider i spisestua, og ville heller ha ekstra arbeidsplass og benkplass på kjøkkenet. Vi har også mye skapplass, slik at benkene stort sett er veldig åpne og ryddige. Det er så enkelt å holde alt fint og ryddig med den gode plassen.


#44

Hyacinth sa for siden:

Nei, du kan så si. Godt poeng. Det må være i selskaper, da, kanskje. Besøk.


#45

Lille meg sa for siden:

Det finnes ganske mye man kan koble til for enkelthendelser. Vi har for eksempel i år brukt vår ovns-airfryer mye mer enn den vanlige ovnen. Det finnes også mange supre hybelkomfyrer som kan fungere som en ekstra (men litt lav) ovn ved behov (for eksempel denne her, som jeg tror er ganske standard bredde- og dybdemessig) og så flyttes tilbake til den boden du sa du hadde, når man ikke trenger den mer.



#47

Trulte sa for siden:

En gang… så skal jeg også få nytt kjøkken. Da skal ihvertfall jeg ha strykebord integrert og egen plass til kjøkkenmaskin så den ikke står på benken. Bor i leilighet så ønsker masse skapplass. Og skap som går helt opp til taket!


#48

GinaK sa for siden:

Har aldri tenkt at vi burde hatt to ovner. Ikke noe vi har savnet.
Synes sokkelskuffer er supert. Vi har 4. En under vasken, brukes til avfallsposer. En til skjærebrett. En til kluter, oppvaskhåndklær og siste er under ovnen og brukes til kjevle og stekeplater/langpannekakeformer.
Vi har nok stikkontakter og har sånn søyle på benken. Brukes mye.
Vi har tjukk trebenkeplate som må beises og oljes innimellom. Neste gang vil jeg ha marmor benkeplate og grønt kjøkken. Synes det er lekkert.
Vi byttet i 2008 og er fortsatt fornøyd, utenom slitt benkeplate.


#49

Pøblis sa for siden:

Jeg henger her og følger med. Vi bygger hus, og jeg har jo ikke brukt det nye kjøkkenet ennå - håper jeg får gjort det i løpet av mai.

Vi har gått for to ovner - de har ulik funksjon. Jeg liker å lage mat, og vi er også bare to voksne i nyhuset, men med potensiale for ganske mange gjester med våre totalt fire barn, diverse svigerbarn og barnebarn.

Vi har en tradisjonell stekeovn, og en grill/mikro. Jeg har u-lkøkken med delvis høyskap på en vegg og stor øy.

I kjøkkenet her vi bor nå har jeg komposittbenkeplate som jeg elsker, underlimt vask, avrenningsriller i steinplaten, og både skuffer og overskap. Jeg digger de overskapene, de er alle med ruglete glass og lys inni, og jeg har alt av dekketøy og glass og kopper i dem.

Jeg har ikke-integrert side-by-side-kjøleskap, det elsker jeg fordi det er sp god plass i det, så det skal vi ha i nyhuset også.


#50

Hyacinth sa for siden:

Kan du fortelle mer om de ovnene, Pøblis? Og er det lov å spørre om pris? Jeg tok nemlig skrekken av den ovnen til 33 tusen…



#52

Pøblis sa for siden:

Vi betaler rett under 400.000,- for kjøkkenet og 30.000,- for monteringen. det er inklusive to ovner, Miele oppvaskmaskin, et smalt vinskap, dekton benkeplate med integrert vask og Quooker, integrert koketopp med avtrekk. (Bora - den er dritdyrt, håper den er verdt pengene.)


#53

Linella sa for siden:

Vi har en stekeovn, og en mikro m/grill og stekefunksjon. Ikke så veldig ofte vi har bruk for to stekeovner, men veldig glad for muligheten til å bruke begge de gangene vi har behov for det.

Jeg er også veldig glad for at vi har fryseskap på kjøkkenet. Før vi pusset opp måtte vi i kjelleren for å hente frysevarer. Vi har en hel vegg med skap til taket - der er kjøleskap, fryseskap, stekeovn og mikro + skuffer under og skap over, samt to dype skap med innerskuffer til diverse. I det ene skapet kommer innredingen halvveis ut når du åpner skapet. J


#54

Fersken sa for siden:

Nå fant jeg også bildene fra Drømmekjøkken som viser omtrent slik vårt kjøkken ble. Vi har andre farger på veggene og mellom benk og skap.


#55

Hyacinth sa for siden:

Fint, Fersken!

Tusen takk, Pøblis!

Vi betaler litt over 350, men inkludert montering på 29. Dette er inkludert 25% rabatt på alt. Blandebatteri kommer utenom. Det er jo merkelig, mulig hun rett og slett har glemt å ta det med.

Vår koketopp med integrert vifte (kullfilter) kommer på 40. Den er fra Røroshetta.


#56

Hyacinth sa for siden:

Mannen og jeg er dypt uenige.

Det rr tegnet inn 100 cm mellom øy og benk. Øyen er bare halvparten av benkens lengde, og jeg stresser ikke med det, men jeg kan gå med på å øke til 110. Vi dro spisebordet inntil nåværende benk for å få et inntrykk. 110 er mer enn nok. Mannen vil absolutt ha 120 og argumenterer for at man ikke vil kunne åpne skuffene helt ut på begge sider, og han maser om oppvaskmaskindøren og skuffer på andre siden.

ER det egentlig et problem? For da ville jo de kjøkkenbutikkansatte vite dette? :undrer:

Dessuten tror jeg (skal dobbeltsjekke) at oppvaskmaskinen akkurat går klar av øya.


#57

Isprinsessen sa for siden:

Jeg ville ihvertfall hatt plass til å gå forbi oppvaskmaskina når den står åpen.


#58

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er det nok plass til.


#59

meisje sa for siden:

Vi kan passere når oppvaskmaskinen er åpen og åpne skapdøren på 60 cm på skapveggen samtidig. Da kan vi ikke passere, da tar man den andre veien rundt. Det er den store fordelen med øy kontra halvøy eller u-kjøkken.


#60

Pelen sa for siden:

Du har bare skuffer og oppvaskmaskindør som går mot hverandre? Skuffene går jo ikke ut 60 cm, hvor langt de går ut kan du sikkert få vite av kjøkkenleverandøren. Jeg målte hos oss nå og oppvaskmaskindøren går ut 62 cm hos oss. Jeg er enig i at oppvaksmaskindør og skuffer ikke bør kræsje om begge åpnes, men ellers er 110 cm ikke noe problem.


#61

Hyacinth sa for siden:

Nei, du har noen poeng der.

Foruten oppvaskmaskin er det kun skuffer på begge sider der gangsonen mellom (halv)øy og vindusbenk er.


#62

liefje sa for siden:

Har målt. Vi har 130 cm mellom øy og seksjon med både skap og skuffer. Når skuffene er helt ute, er det 19 cm mellom skuff og åpen oppvaskmaskindør. Bare 9 cm når en skapdør er åpen.


#63

Hyacinth sa for siden:

Takk for at du målte. Tenker du at det er et must å kunne åpne alt helt ut samtidig?

Nå blander jeg kanskje deg med noen andre her, men har du vask og koketopp på samme side?


#64

liefje sa for siden:

Pleier ikke å ha det åpent samtidig, nei. Jeg åpner oppvaskmaskin, setter tingene sortert på øy eller seksjonstopp og deretter inn i skap og skuffer etter at oppvaskmaskin er lukket.

Vi har både vask og koketopp på øyen - overfor hverandre på øyens ene side. Stor øy. Kan sende deg bilder hvis du sender meg ditt tlf nr på PM.


#65

Hyacinth sa for siden:

Takk! :)


#66

Hyacinth sa for siden:

Ble prikk. Var kjappest. :)


#67

liefje sa for siden:

Sendt sms


#68

Hyacinth sa for siden:

Takk! Har fått og sett og liker! :)


#69

Pelen sa for siden:

Jeg mener at skapene/skuffene ikke må gå inn i hverandre så du får hakk i dem om tilfeldigvis oppvaskmaskinen åpner seg for raskt osv.


#70

Geitrams sa for siden:

Vi har rundt 118 cm mellom benk og øy, da har en god plass å gå forbi selv om oppvaskmaskindøra står åpen. Har to ovner og er fornøyd med det. En stekeovn/mikro og en stekeovn/dampovn. Ovnene var svindyre, mildt sagt, og det eneste jeg angrer på med det kjøpet var at vi ikke bestilte de på Elkjøp i stedet for via kjøkkenleverandør. Hadde spart 20000 på det.


#71

liefje sa for siden:

Kom til å tenke på en viktig ting til, dvs. hvis du har robotstøvsuger: Pass på at du får sokler som er så høye at den kommer inn under dem. Hos oss går det akkurat ikke et par steder, dvs. det er egentlig såvidt plass, men sikkert bittebittelitt skjevt satt opp akkurat der. Veeeldig irriterende at jeg alltid må gå frem og tilbake og hjelpe den videre. Detaljer, i-landsproblemer etc., men skal man få nytt kjøkken, kan det være lurt å tenke på sånt.


#72

Hyacinth sa for siden:

Tror jeg har glemt å spørre om dette:

Det skal være tre høyskap på en av veggene. De «grenser til» kjøkkenbenken med sjalusiskap i hjørnet. Håper jeg forklarer forståelig….

Kjøkkentegneren har tegnet inn følgende:

  1. Kjøleskap
  2. Stekeovn-skap
  3. Matskap
    Og så kommer liksom sjalusiskap og benken som nr 4 i denne rekken.

Mannen vil gjerne ha det sånn. Jeg, derimot, vil helst ha kjøleskapet nærmest benken. Jeg har kjøleskap rett ved benken nå og synes det er veldig greit å ha benk i umiddelbar nærhet. Matskapet kan godt stå på enden for min del.

Mannen er som sagt sterkt uenig, og min venninne var enig med ham. (Hun har den løsningen selv.) Jeg spurte hun som tegnet det, og hun hadde ingen sterke meninger. Hun sa bare at det var slik de pleide å tegne det.

Noen med meninger her?


#73

Pelen sa for siden:

Helst maks rundt en meter fra kjøleskap til benk så ar man har noe p sette ting når man skak sette inn eller ta ut. Man må tenke på kjøleskapsdøren og hjørne så at den ikke krasjer inn i benken.


#74

Geitrams sa for siden:

Våre høyskap er plassert i rekkefølgen du skisserer. Men vi har en tilstøtende kjøkkenøy slik at det er mest praktisk å ha det slik. Handleposer settes på øya slik at det er enkelt å sette varene inn i kjøleskapet.


#75

Hyacinth sa for siden:

Ja, men det vil jo også gjelde for matskapet.

Det kommer en foring, tror jeg. Litt usikker, men det krasjer isllfall ikke.


#76

Hyacinth sa for siden:

Ja, vi vil også få en øy i nærheten, kom jeg på nå. Men jeg tror likevel jeg vil ha kjøkkenbenk ved kjøleskapet.


#77

Strå sa for siden:

Vi hadde en Husqvarna med vanlig stekovn og en litt mindre. Jeg virkelig digget den. Begge ble brukt mye. Nå er det bare Helten og meg og sjeldent gjester, så kun en elektrisk ovn er okay.
Underskuffer i steden for underskap et absolutt å anbefale der det går.


#78

Fersken sa for siden:

Det kan være fordi et kjøleskap må ha ventiler/ventiasjon på et eller annet vis, men jeg er ikke sikker.
Kan og være praktiske årsaker med tanke på hvilken vei kjøleskapsdøren åpnes og om den må være åpen mot stekeovnen. Hvis den må det er det jo litt upraktisk å ha stekeovn til venstre og benkeplate til høyre.


#79

Hyacinth sa for siden:

På mitt nåværende kjøkken er kjøleskapet mellom stekeovn og benk. Men døra åpnes mot benken da, ikke stekeovnen.

Må spørre kjøkkentegneren mer om dette. Jeg fikk inntrykk av at det fint gikk an. Men både mann og venninne er negative, som sagt. De synes det virker mest logisk å ha kjøleskap på enden.


#80

Nenne sa for siden:

Det må være lett å ta ting ut og sette inn. Hvis du ikke har en benk eller bord/øy i nærheten blir det fryktelig styrete med ting som skal inn og ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.