Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Får man seteplass på innenriksflyvninger?

#1

Mei sa for siden:

Jeg kjenner at jeg ikke gleder meg til å tilbringe flere timer på Gardermoen i morgen ettermiddag/kveld :iiik:. Hvordan er det, får man tildelt seteplass ved innsjekk eller må man stå og stampe i køen fra det står "go to gate" og håpe på tre seter ved siden av hverandre? Vi flyr med Norwegian.


#2

Karamell sa for siden:

Ikke på Norwegian, mener jeg. Men de ber vel småbarnsforeldre komme først.
SAS har seteplasser og roper ikke alltid opp småbarnsforeldre først.


#3

Sitron sa for siden:

Norwegian pleier å være flinke med å be de med små barn komme først.


#4

Mei sa for siden:

Småbarnsforeldre ja. Sist vi reiste i forbindelse med en høytid hadde alle på flyet små barn og skulle først inn :rolleyes:.


#5

Skilpadda sa for siden:

De gangene vi har kommet sent inn på flyet, eller av en eller annen grunn blitt sjekket inn på helt forskjellige plasser (:rolleyes: ), har det alltid gått veldig greit å spørre noen om de kan bytte plass med en av oss. (Alternativet er jo at de får en enslig fire-fem-åring ved siden av seg. :knegg: )


#6

Mei sa for siden:

Problemet er bare at jeg ikke kan stå lenge i den dumme køen. Da svimler det for meg og jeg blir skikkelig dårlig. Lavt blodtrykk :rolleyes:. Ser nå at man kan betale for seteplasser på forhånd men det kunne man ikke da vi bestilte billettene i høst. Mamma mener de fikk seteplasser på Norwegian innenlands for tre uker siden?


#7

safran sa for siden:

Helten skulle reise alene med ener og toern og det var vanskelig å få seter ved siden av hverandre. Det var fler enn én som sa nei til å flytte seg.



#9

Hyacinth sa for siden:

Jeg har reist tre ganger med Norwegian (og en gang med SAS) i desember, og jeg fikk seteplass på alle flightene. Inneriks alle gangene.


#10

Mei sa for siden:

:blomst: Tusen takk, det var det jeg ville høre. Ett problem mindre. Har du en løsning på hva man gjør mens man venter også? ;)


#11

Teofelia sa for siden:

Det du gjør er at du rusler bort til skranken så snart det kommer noen bak den, også smiler du ditt hyggeligste smil og sier det som det er, at du har problemer med å stå lenge i kø på grunn av svimmlhet og lavt blodtrykk, og deretter spør du om det er mulig å få sitte på benken rett ved skranken så lenge og få gå først ombord.

Jeg har gjort det som gravid og på krykker, og det har fungert som bare det. Jeg regner med at det bør går bra med en ikke-synlig lidelse også.

Lykke til, og god tur. :)


#12

Mei sa for siden:

Vel magen er jo ganske synlig nå, så jeg tror det skal gå fint Teofelia ;) Er det en benk som ingen sitter på der altså? Jeg får se hvor mye kaos det blir, men å spørre om å få ekstraservice er absolutt ikke utenkelig.


#13

Senna sa for siden:

Norwegian innførte setereservasjon nå i høst.

1.4. Setereservasjon

Du kan forhåndsbestille sete opp til 25 timer før planlagt avreise. Setereservasjon koster NOK 25 pr strekning på internasjonale flygninger og NOK 27 pr strekning på innlands flygninger. Har du en fullfleksbillett kan du reservere sete gratis. Dersom du ikke forhåndsbestiller et sete får du tildelt sete automatisk på din avreiseflyplass.

Du kan endre din setereservasjon opp til 25 timer før avgang.
Du kan endre så mange ganger du ønsker frem til 25 timer før avgang.
Alle endringer av betalt setereservasjon gjøres på internett og er gratis.

Dersom det skjer en endring i avreisetidspunkt eller en kansellering av din flygning, vil vi reservere et nytt sete som du kan endre selv i etterkant.

Ønsker du å reservere et sete med ekstra benplass gjelder visse kriterier. Alle seter med ekstra benplass befinner seg ved nødutgangene. Grunnet sikkerhetsregler kan disse setene kun bestilles av voksne over 18 år som ikke er bevegelseshemmet, ikke reiser med barn eller har fysiske eller psykiske handikap.

Reisende som ikke oppfyller disse kravene vil bli henvist til andre ledige seter i flyet. Det vil da ikke bli gitt noen refusjon av seteavgiften.

I spesielle tilfeller kan det hende vi må endre den reisendes sete selv om dette er reservert på forhånd.

Setereservasjon etter bestilt reise
Alle som bestiller en reise med Norwegian kan reservere sete. Reservasjonen kan enten gjøres når du bestiller reisen eller i etterkant. Dersom du ønsker å reservere et sete etter at du har bestilt flybiller gjøres dette ved at du logger deg inn i den bruker profilen reisen er bestilt fra. Deretter går du til ”Mine reiser” og henter opp den aktuelle reisen. Dersom du har booket reisen uten å være logget inn kan du reservere sete på telefon via vårt kundesenter eller ved å klikke på denne linken.


#14

Mei sa for siden:

Ja Senna, men det er under 25 timer til vi reiser. Og denne tjenesten var ikke kommet da vi kjøpte billettene våre.


#15

Benzo sa for siden:

Skjønner godt at du gruer deg. Vi får svigers på besøk fra New Zealand i morgen, skal bli spennende å se når de lander. :nemlig:


#16

Senna sa for siden:

Det var jo dumt, men da får du seter når du sjekker inn. Jeg har sjekket inn på automatene når det var under 25timer til, og da fikk jeg også sete der.


#17

Hyacinth sa for siden:

Hehe, sorry. Jeg kan jo foreslå aviser, rødvin og kafé, men siden du har med deg unger, er vel det meste uaktuelt... :D


#18

Mei sa for siden:

Neste jul skal vi ikke reise noe sted :hjerter:


#19

Alexa sa for siden:

Håper du får en smertefri reise i morgen, zol.
God jul! :)


#20

Observatøren sa for siden:

Kan du ikke ringe Norwegian i morgen og forklare situasjonen? De er sikkert behjelpelige, de vil nok ikke ha oppslag som:

"Gravid passasjer svimte av i boardingkø"
"2-åring reiste alene på fly"


#21

Mei sa for siden:

:knegg:
Så lenge vi får seteplass når vi sjekker inn skal jeg være fornøyd. Sånn rent bortsett fra om vi må vente til midnatt med å ta av :iiik:

Vi burde kanskje ta med zappen likevel?


#22

Observatøren sa for siden:

De har vogner som kan lånes på flyplassen. Og sånne små triller han kan sitte i.


#23

annemede sa for siden:

Ja men opptil betyr vel at om det er mindre enn 25 timer til du skal reise kan du bestille seteplasser, eller er jeg helt på viddene nå?


#24

annemede sa for siden:

Jeg er nok litt "full" på cola.


#25

Mei sa for siden:

Trillene er ubehagelige og tipper lett. Vognene har jeg bare sett på utenriksdelen? Men jeg skulle vel alltids klart å få noen til å bringe meg en bare jeg ble forsinket og SUR nok :gruble:

Skal vi seee.. eplerx4 (en halv time stillesitting per eple), puslespill, to nye bøker, bærbar DVDspiller...


#26

Teofelia sa for siden:

Nei, det er benker som raskt blir fylt opp like ved skrankene, og trikset er enten å være tidlig ute og kapre en plass, eventuelt kan man skyte magen inn i ansiktet på noen som sitter er fra før og spørre dem pent om å overlate plassen til en selv. ;) Alternativt kan du vise skrankepersonalet hvor du sitter og spørre om de kan gi deg et vink om når du kan få gå inn.

#27

Mei sa for siden:

Det kjipe med juletrafikken er at alle har barn, alle er tidlig ute.. og alle vil fort frem.

Og hvert år stresser media opp forsinkelsene og det dårlige været. Ikke sant? Det er egentlig ikke så ille? :tvitvi:


#28

Teofelia sa for siden:

Men alle er ikke gravide, så du får spille gravidkortet for alt det er verdt. ;)


#29

Mei sa for siden:

Hentet fra aftenposten.no nå nettopp. Ved nærmere ettertanke er jeg fornøyd bare flyet går i det hele tatt.


#30

Stompa sa for siden:

I sommer var det ikke faste seter på Norwegian, men da jeg fløy Oslo-Bodø i slutten av oktober fikk vi faste plasser.


#31

Azi sa for siden:

Men man kan forhåndsbestille seteplass mot ekstra peng faktisk på innlands med norwegian.


#32

Mei sa for siden:

Det er diskutert lenger opp i tråden ;)


#33

Azi sa for siden:

Nå som jeg trodde at det var kun jeg som viste det! :sur:

:P


#34

Irma sa for siden:

Jeg har skummet tråden, så jeg har sikkert gått glipp av at det jeg skal si er sagt før. :knegg: På Norwegian kan man selv velge plass når man sjekker inn. Dersom man sjekker inn med kredittkort/nummer så bør man være litt obs, slik at man husker å trykke på endre-sete-knappen. I prinsippet bør man vel sjekke inn så kjapt som mulig hvis man ønsker å bestemme hvor man skal sitte. De to-tre gangene jeg har reist i høst er det få seter som har vært opptatt når jeg har sjekket inn, tror ikke det er så mange som forhåndsbestiller.


#35

Martis sa for siden:

Lykke til i morra, både med setereservasjon, ventetid og reise!


#36

Trolljenta25 sa for siden:

Huff, ikke mange gode flyplassnyheter fra Gardermoen i dag. Håper du får en forholdsvis stressfri opplevelse der oppe, og en god tur!!! :klem:


#37

Mei sa for siden:

Fortsatt er nyhetene supre spør du meg - SAS har kansellert 20 avganger, Norwegian (som flyr en annen flytype) har kansellert 1. De prioriterer fly til Nord Norge og utenlands, sender de til Øst- Sør- og Vestlandet i busser og på tog.

Og været som det er nå skal holde seg til en time før vårt fly går :tvitvi:

krampepositiv


#38

safran sa for siden:

:krysser:


#39

Martis sa for siden:

Jeg kommer fra Gardermoen nå, og der er det knallvær. :riktig: Satser på at dette går bra og at været holder seg til i morra også (når vi skal fly...).


#40

Mei sa for siden:

Gode greier :highfive:. Jeg blir beroliget av saker som denne.


#41

Elin sa for siden:

...Norwegian og SAS har samme flytyper ;) (forøvrig en avsporing fra flyvertinne som var 3 timer forsinket hjem fra jobb i går pga. tåken)


#42

Miss Norway sa for siden:

I kveld skal vi i ilden. Reiser med SAS. Vi vurderte lenge å kjøre selv over fjellet, men valgte fly fordi vi skulle være så kort borte. Hvis vi nå blir plassert i buss får jeg noia tror jeg.


#43

Mei sa for siden:

På flyplassen møtte jeg trøtte slitne venner som hadde overnattet på Gardermoen fra torsdag til fredag, og enda ikke hadde kommet seg videre fredags kveld. Vi fikk omtrent sjokk i det vi fikk beskjed om å "go to gate" og så at flyet vårt var i rute :eek:. Riktignok tok det 50 minutter ekstra før vi kom oss i luften - fordi baggasjebåndet var kaputt, vi måtte deices to ganger også etterfylle drivstoff - men vi kom oss nordover! Med all baggasje intakt!

Elin: Nei det var vel heller noe med at Norwegian tauet sine fly ut på rullebanen for å forhindre kondens i motoren? Uansett: Vi er veldig fornøyde med å ha valgt Norwegian.

Hvordan gikk det med dere Miss Norway?

(Og ja, vi fikk seteplass på innenriksflygning :) )


#44

Veronal sa for siden:

Vi reiste til Stvgr på mandag og returnerte til Gardermoen i går. Med Norwegian. På vei til Stvgr ble ikke passasjerer med barn ropt opp først og på denne flyvningen fikk barnet på 2,5 år tildelt plass 2B. Mannen fikk plass på rad 25 og jeg fikk plass på rad 24. :snill:

Oppdaget ikke dette før vi skulle gå ombord på flyet og klaget til flyvertinnen. Hun sa da at det var en ledig treseter på rad 23 som vi kunne ta. Det tok ikke lenge før det var fullt kaos, men vi kunne jo ikke la den unge mannen sitte alene, akkurat. Heldigvis var folk meget forståelsesfulle og en mann strevde seg villig i køen tilbake i flyet frem til plass 2B. Unødvendig å si at Norwegian har en klage liggende i bunken fra oss.

På vei tilbake var jeg meget påpasselig med plasstildelingen. På denne flyvningen ble også passasjerer med små barn ropt opp først.


#45

Mei sa for siden:

Passasjerer med små barn ble ikke ropt opp først hos oss. Så lenge vi har plassnummer synes jeg ikke det er nødvendig heller.


#46

Miss Norway sa for siden:

Joda, møtte opp i good tid som oppfordret. Fra vi parkerte i parkeringshuset til vi stod på gaten tok det 11 minutter. Flyplassen var nesten folketom og alt var i rute. Vi hadde en fin tur! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.