Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Amsterdam og ?

#1

millact sa for siden:

Vi skal ha fire dager i Amsterdam i sommer, jeg og de to på 18 og nesten 15. Har vært mye i Rotterdam og synes også det er en fin by, men ikke sett så mye av den (vært der ifm tidligere jobb). Har aldri vært i Haag.

Lurer litt på å ta en natt i enten Rotterdam eller Haag og da to netter i Amsterdam. Hva hadde dere gjort?


#2

venla sa for siden:

Det er lett å komme seg mellom byene i Nederland, så kan fint kombinere en annen med Amsterdam. Jeg har vært i Delft med jobb og det var en veldig koselig og fin by. Tenker at jeg skal tilbake dit neste gang jeg er i strøket. Ligger mellom Rotterdam og Den Haag. Det er et teknisk universitet i byen, så er en blanding av ungt og hipt samt at det er mye historiske bygg i sentrum.


#3

Nenne sa for siden:

Jeg giftet meg i Haag og har kanskje litt snille briller på, men jeg synes det var en veldig koselig by, med flotte parkanlegg og fine gater å rusle i. Vi har tenkt oss tilbake en gang det passer.


#4

millact sa for siden:

Jeg har også vært i Delft ifm jobb, for et nydelig, lite sted, men kanskje litt for rolig for ungdommene?


#5

Pelle sa for siden:

Ønsker meg en tur til Utrecht, 30 min med tog unna.


#6

Tjorven sa for siden:

Enig med Pelle. Utrecht er veldig ålreit.


#7

meisje sa for siden:

Støtter at du bør bo på et sted under oppholdet og så ta dagstur til de byene du ønsker å besøke.


#8

meisje sa for siden:

Kanskje en sykkeltur til Zandvoort er et alternativ ? Så henge litt på straden feks. Jeg skulle heller anbefale å besøke den haag enn Rotterdam pga sikkerhet, spesielt om dere har tenkt å shoppe.


#9

liefje sa for siden:

Tog til utrecht. Eller Leiden. Bodde i den Haag men synes de to er finere.


#10

Storm sa for siden:

Det blir kanskje for langt (halvannen time med tog, tror jeg?), men jeg synes Maastricht var en sjarmerende by jeg gjerne reiser tilbake til. Var der på jobbreise og fikk dessverre ikke sett alt jeg ville.


#11

Karamell sa for siden:

Vi skal først til Amsterdam og ta tog til Brussel/ Brugge. Fly skal nemlig fly hjem fra Brussel.


#12

millact sa for siden:

Har vært inne på den tanken, ja.


#13

millact sa for siden:

Jeg tenkte på Antwerpen eller Brussel, men føler det blir for kort tid siden vi bare har fire dager.


#14

millact sa for siden:

Greit å vite.


#15

millact sa for siden:

Tror vi tar evt dagstur på sparket, jeg. Se an vær og temp. Blir det veldig varmt kan en strand være ok.


#16

Nera sa for siden:

Utrecht! Jeg bodde der i et halvt år i forbindelse med graden, og falt pladask for byen. Leiden er også helt magisk vakker, og det er også nydelig ute ved havet i Scheveningen, rett ved den Haag. :hjerter:


#17

My sa for siden:

Jeg har nettopp hatt tre overnattinger i Amsterdam (kom hjem i går), og kunne gjerne vært lenger, :elsker: så jeg ville ikke hatt behov for å dra andre steder. Men skjønner for så vidt at man kan ha lyst til å se flere steder i landet, særlig hvis man har vært i Amsterdam mange ganger før. I så fall ville jeg også heller lagt opp til en dagstur. Det går en del tid av en dyrebar reisedag med pakking, utsjekking fra ett sted, finne fram til, og sjekke inn på nytt overnattingssted, i tillegg til at man må reise med bagasjen. Så når forbindelsene er såpass gode og effektive som de er der så hadde jeg heller satset på dagstur ja. Da har dere i tillegg mulighet til å ombestemme dere, hvis dere finner ut at dere ønsker å bruke all tiden i Amsterdam likevel. Har man tre-fire dager i en og samme storby får man muligheten til å se og oppleve litt mer enn bare de største turistattraksjonene, og man kan oppleve deler av byen man ellers ikke ville prioritert.

Ellers hadde Utrecht stått på min liste også, hvis jeg skulle reist til en annen by. Hørt mye bra om den, og det er ca 40 min med tog fra Amsterdam (jeg er ikke så opptatt av strender da, og ikke så glad i bade).


#18

amylin sa for siden:

Utrecht, den Haag, Zandvoort og Rotterdam er alle fine byer, tenker jeg. Kommer litt an på hva dere vil gjøre og hva dere vil se. Zandvoort er ganske liten, koselig og rolig, men har jo en helt herlig sandstrand og om dere går tur i Duinen (sanddyner?) så er det høy sannsynlighet for å treffe på rådyr. Rotterdam er en ganske ny by siden så mye ble ødelagt under krigen. Mye ny arkitektur å se på. Den Haag har også sandstrand, miniatyrby, shoppingsenter, marked og litt eldre bygninger å se på. Utrecht har litt sånn koselig liten by-følelse for meg. Liker alle stedene inkludert Amsterdam.


#19

millact sa for siden:

Takk for gode tips! Ungdommene har ikke vært i Amsterdam før annet enn flyplassen. Må høre litt hva de ønsker og vil.


#20

amylin sa for siden:

Det er jo masse å gjøre i Amsterdam, da, museum, shopping, park, Anne Frank bla.


#21

My sa for siden:

... og det kan ikke gjentas for ofte: museumsbilletter må kjøpes i god tid på forhånd.


#22

millact sa for siden:

Det skal vi fikse. Takk!


#23

Tjorven sa for siden:

Van Gogh-museet er også verdt besøket. De hadde et veldig bra oppgavehefte for barn, men dine er for gamle for det.


#24

Addison sa for siden:

Stemmer på Den Haag! :hjerter: Var der i påsken for å besøke mellomste som er på utveksling, helt super by å bo i, kun 30 min fra Schiphol. Veldig oversiktlig og fin, kanaler, strand, koselige gater, fine kaféer og restauranter, ikke altfor stor. Ble litt forelsket altså! :elsker:


#25

Høns sa for siden:

Leiden eller Utrecht.


#26

apan sa for siden:

Jeg ville bare vært i Amsterdam. Men om du vil ta tog et sted, er en tur til Utrecht fint, synes jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.