Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Besteforeldre-portalen - bomullsgarn til Lyon Sweater?

#1

Observatøren sa for siden:

Jeg skal strikke 3 Lyon-gensere fra Petiteknit, til barnebarn str 1, 2 og 3 år. Men - de har en overflod av ullgensere ( :sparke: ), og jeg tenkte derfor å gå over til bomull slik at dette blir en vår/sommer-genser til de litt kjølige sommerkveldene som ikke krever ull. Men jeg har lite erfaring med bomullsgarn, og synes det er trått og kjedelig.

Har noen tips til garn som kan erstatte Sunday? Dvs, Sunday som skal holdes dobbelt, strikkefasthet 20 på pinne 4.


#2

Stompa sa for siden:

Hva med Line fra Sandnes Garn?


#3

Retz sa for siden:

Her er en fin oversikt over garn med samme strikkefasthet:

www.strikkezilla.no/2010

Strikket nettopp ferdig en Lyon selv til en 2-åring i mørk blått og hvitt/natur, brukte da Dobbel Sunday som har samme strikkefasthet som to trader Sunday. Den ble så fin!


#4

Observatøren sa for siden:

Den skal jeg sjekke ut.

Herlig! Jeg gleder meg til å begynne. Synes det så ut som en fin passform.


#5

Nenne sa for siden:

Kan ev. en ull/bomullblanding være noe? Jeg holder på med en genser i Lille Lerke nå og det er ca. halvt om halvt ull og bomull. Den føles som en bomullsgenser, men er sikkert noe varmere da.


#6

Observatøren sa for siden:

Det er også mulig.

Skal se hva jeg finner av fargemuligheter. Selv om den er veldig fin med maritime striper, kunne det vært gøy med regnbuestriper også.


#7

Nenne sa for siden:

Jeg strikker pridelender nå av Lille Lerke og fargene er i regnbuefarger, så det får diu i hvert fall i den. www.strikkemekka.no/dale-pridelender-genser-455-18


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.