Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spilevegg, hot or not?

#1

Hyacinth sa for siden:

Tabloid overskrift. :knegg:

Er altså ikke så opptatt av hva som er hot, men mer om det er noe jeg kommer til å sette pris på også på sikt.

Anledningen er totalrenovering av hus, og jeg er så gammel at jeg godt husker spileveggene fra syttitallet. Jeg har alltid syntes de var fine, kanskje spesielt som somdeler. Men da har de jo en funksjon utover å være fin i seg selv.

Nå er det jo spiler «overalt». Men jeg liker det. Jeg snakket med Einar fra Tid for hjem på Boligmessa i helgen, og han mener at det ikke vil vare. Jeg lytter til fagpersoner (selv om han er maler. Han har peiling.)

Det som er saken, er at jeg vil ha inn lune materialer som tre. Det trenger jo slett ikke opptre i form av spilevegg eller spiletak (sistnevnte er forøvrig grisedyrt, å droppe spiler i deler av stuetaket sparer oss for hundre tusen, men samtidig liker jeg tanken på å bryte opp flatene).

Jeg kunne i grunnen tenke meg spiler i taket eller en vegg på badet, i skråhimlingen i stua og kanskje en vegg i gangen med knagger på. Men det blir nok litt mye.

Vi har allerede bestemt oss for å ha en skyvedør med spiler. Har ikke sett det noe sted (altså slik vi vil ha det), men vi har en bod i stua som bare er et slags mørkt innhugg, og vanlig dør gjør det vanskelig å møblere. Vanlig skyvedør går ikke pga noen rør i en vegg. Så vi fant ut at en utenpåhengende skyvedør på skinner vil fungere. Og da kanskje av spiler.

Hvis det er relevant, skal vi ha tregulv (parkett) og deler av kjøkkenet (ikke høyskap) skal ha fronter i heltre eik.


#2

Blondie sa for siden:

Jeg synes det kan være pent, men har landet på at jeg kommer til å bli lei fort. Ikke minst fordi jeg ser for meg at det er en skikkelig støvsamler.

Jeg er ikke så opptatt av trender og oppdager gjerne ting etter at de har vært populære, men jeg må ha det litt tidløst (eller lett å male over).


#3

Tallulah sa for siden:

Altså, du liker det. Nei, det kommer sikkert ikke til å vare, men da er det mulig å ta av spilene. Det er jo ikke en veldig inngripende del av huset. Det er også ganske støydempende, så det er jo praktisk. Også er det jo ikke sånn at man MÅ følge moten. Går det av moten, så trenger ikke du ta det vekk av den grunn.

Syns det høres fint ut med spiledør, og i taket på badet. Tak er jo ikke like dominerende visuelt, så kanskje man ikke går lei like fort.


#4

My sa for siden:

Nå, når jeg ved nærmere ettersyn ser at det ikke handler om speilegg, som jeg først leste: Det kommer sikkert ikke til å vare, men likevel, jeg har ikke følelsen av at det er superhot på den måten at det vil bli "såååå 2020" og noe alle hater om noen år - hvis du skjønner (slik som f.eks shabby chic, eller brystpanel med blomstertapetbord). Litt mer som glassbyggerstein, som var veldig populært på baderom for noen år tilbake, og som likevel fungerer fortsatt, selv om andre trender har overtatt. Og hvis det er noe du har likt lenge så er det trolig ikke noe du kommer til å bli lei av så fort heller, snarere noe du alltid kommer til å ønske deg, og irritere deg over at du ikke fikk laget da du hadde muligheten.

Jeg synes også det er fint btw.


#5

Hyacinth sa for siden:

Enig, Tally, og mannen mener at en (for eksempel) spileskyvedør er reversibelt, mens et gedigent spiletak i skråhimlingen i stua (som er for stort til at vi kan bruke ferdige spileplater) er mye mindre reversibelt. Altså et litt større prosjekt å fjerne. Og så er det som sagt sykt dyrt. Fordelen er akustikken. Men det finnes jo lyddempende plater.


#6

Gaia sa for siden:

Jeg syns det er veldig pent. Bare vær oppmerksom på at en del mennesker kan bli veldig svimle av å se rett mot en spilevegg, så den bør ikke være et sted man blir sittende lenge å se i retning av (eks på en side av et spisestuebord).


#7

Hyacinth sa for siden:

Hm. Aldri tenkt på, men takk for tipset!


#8

Polyanna sa for siden:

Jeg tror det til en viss grad vil bli ganske såååå 2022, men hvis du vet at du har likt det lenge, så gjør jo ikke det noe. Inntil i forfjor, så var det jo såååå 70-talls, uten at det er noe skjemmende i seg selv.

Jeg er altfor lettpåvirkelig til at jeg tør, for jeg vet aldri helt om jeg liker noe genuint eller om jeg er trendnisse, før jeg har smakt på det en god stund, og det helst har gått av moten igjen. :knegg:

Syns det ser spesielt fint ut i gang, med knagger (hvis man skal ha knagger sånn at jakker henger fremme. Jeg strekker meg langt for å "gjemme" alt som skal henges opp, for jeg blir så urolig inni meg av ting som henger fremme. :p)


#9

Einhyrningur sa for siden:

Vi har akkurat satt opp spilevegg som romdeler og elsker det. Nå har vi gammelt hus og 70 tallsstilen passer godt inn. Vi er heller ikke så opptatt av moter, så det går bra at moten snart er over. For oss ble det perfekt.


#10

venla sa for siden:

Det var faktisk en artikkel om spilevegger i A-magasinet for litt siden:
www.aftenposten.no/amagasinet/i/xgQdxn/spilegalskapen

Der ble det nevnt at akustikken i hjem med spiler i boliger kan bli veldig rar. Siden vi har mye glass og lite lyddempende tekstiler hjemme. Lydbølgene går i mange retninger. Mens i store bygg fungerer spilene bedre som støydempere.


#11

Anne C sa for siden:

Speilvegg - NOT
Spilevegg - det vet jeg ikke hva er en gang.


#12

Tallulah sa for siden:

Jeg tror det de mener, er at spiler funker veldig bra i nye, norske hus, fordi de er så minimalistiske. at akustikken er rar før spilene. Så de ringer til spileprodusenten for hjelp.


#13

meisje sa for siden:

Helt klart veldig hot.

Selv ville jeg ikke hatt det et sted det var mye dannelse av støv som feks på et bad. Generelt tenker jeg at støvtørking/vasking er tidkrevende med spiler, noe som betyr at jeg ikke ville hatt det, selv om jeg syns det pent.


#14

Polyanna sa for siden:

Og som hørselshemmet så er jeg alltid glad for akustikkpositive tiltak! "Hard" lyd er veldig vondt i høreapparater.


#15

amo sa for siden:

Vi har spilevegg bak tv, og fargen laubær på veggene. :hot: :knegg:


#16

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes det et kjempekult inni dusjen også, jeg :knegg: Men kanskje mindre reversibelt enn andre steder.

Tror vi dropper skråtaket i stua. Vi driter ikke penger heller. Men da må vi nok ha støydempende plater.


#17

Toffskij sa for siden:

Vi kjøpte leilighet i vinter, og inntrykket fra boligannonsene (Oslo) var at det var komisk mye spilevegger ute og gikk. Så jeg er ganske sikker på at det er veldig, veldig 2022.


#18

Fintdethei! sa for siden:

Blir svimmel av spilevegger.


#19

Madicken sa for siden:

Jeg tenkte først at det kan da ikke være noe å lure på om speilegget skal være varmt.

Når det gjelder spilevegg, blir det tommel ned fra meg. Det kan være litt fint, men det er så gjennomgående vanlig i interiørblader og instahjem for tiden at det blir litt blæh! for meg.


#20

Karamell sa for siden:

Jeg leste flere innlegg før jeg skjønte at det ikke sto speilvegg! :bidrar:


#21

Pelen sa for siden:

Du tenkte på soverommet, du. :blunke:

#22

Tjorven sa for siden:

Spiser ikke det en del av rommet? Les: Veldig farget av å bare ha bodd i leiligheter hvor plass er et knapphetsgode.


#23

Hyacinth sa for siden:

Hvordan da, mener du? Visuelt?


#24

Musemus sa for siden:

Jeg har likt det godt før, men for meg er det not nå. Er lei.
Jeg ble litt usikker på, skal du ha det som skillevegg eller på veggen? Hvis det er på veggen, skal jeg se om jeg finner en link til noe de brukte i Tid for hjem som var helt NYDELIG!


#25

Hyacinth sa for siden:

Vegg og/eller tak. Vi skal ikke ha noen skillevegger. Eller jo, men den blir gipskledd.



#27

Drømmedama sa for siden:

Jeg heier på alt som du synes er fint. Drit i at eller om det er in eller trendy eller ut eller basic - gjør akkurat det du liker! Og sannsynligvis kommer du til å ønske å forandre noe en gang, sånn er det bare.
Jeg pusset opp et veldig klassisk og nøytralt bad for rundt 12 år siden, skikkelig tidløst. Not. Helt fint asså, men de mørke grå gulvflisene og hvite blanke store veggflisene ser unektelig skikkelig 2011 ut. Uten at det gjør noe som helst. Men jeg kunne ærlig talt like gjerne valgt det jeg egentlig hadde lyst på.


#28

Milfrid sa for siden:

Spiler i tak har man jo brukt lenge. Huset jeg kjøpte i 2012 hadde på et eller annet tidspunkt fått spiler i taket på gangen. Søsteren min fikk spiler i taket da de pusset opp huset de kjøpte for 5 år siden. Men spiler på veggene er vel mer 2022. Vi har pusset opp gangen, og da fjernet vi et innebygget skap mellom to soverom. Vi kjøpte sånne ferdigspiler og satte opp der, og det ble veldig fint. Siden det er en plate festet på gipsvegger er det enkelt å bli kvitt om vi skulle bli lei. Men det er snakk om EN plate som vel er 60 cm bred, så det er ikke veldig dominerende. :knegg:

Jeg synes vel egentlig at om man velger sånne spileplater og ikke kjøper spiler i «løsvekt» så er det ikke større inngrep enn å male den i en farge som går av mote om en stund. :nemlig:

Og til syvende og sist handler det jo om hva dere liker, og ikke hva alle andre liker. :nemlig:


#29

Hondacrv sa for siden:

Eg las speilegg. Det er hot.


#30

Trulte sa for siden:

Og da hadde jeg følt jeg var på danskebåten, men pent ! Jeg blir kvalm og svimmel om jeg må se på det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.