Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hagemøbler, kvalitet og pris

#1

Blondie sa for siden:

Jeg tråler Finn.no om dagen, etter brukte hagemøbler. Det er få passende objekter til salgs og felles for de fleste er at de går til overpris. Det er tydelig at vi har havnet i hagemøbelsesong-bonansa.

Vi ønsker oss en sofagruppe med høyt bord, de finnes i mange ulike prisklasser. Er det noen som har erfaring med ulike og kan si noe om hva man eventuelt får for prisen? Hjemme har vi en gammel utesofa med puter som er vannavstøtende, jeg regner med at det er noe som tilhører de dyrere variantene? :gruble:
Dette er en sofagruppe som skal stå under tak, men rett ved sjøen (det blir fuktig!).

Denne fra Plantasjen, for eksempel:
www.plantasjen.no/hjornesofa-med-bord-sevilla-6-sitteplatser-svart-538659.html

og denne, er kvaliteten så mye bedre? :gruble:
hageland.no/hagemobler/sofagruppe/ashfield-hjornegruppe-stor-gragra/

Hjelp?


#2

Cuyahoga sa for siden:

Jeg finner ikke utemøbler jeg liker til en pris jeg er villig til å gi. Så bordet til utemøblene våre er et eikebord for stuebruk som jeg har kjøpt til ca ingenting på Finn og oljet med Osmo.

Det står ute på tredje året nå, og det holder seg fint. Men det står under tak da.

Vet ikke om dette funker for deg, med tanke på vær og vind.


#3

Blondie sa for siden:

Jeg har vært inne på tanken, det er rom for å ikke ha tradisjonelle hagemøbler siden det er en utestue.

Ulempen er at jeg liker best sofa, jeg er ikke en som sitter ute med mindre det er et måltid. Jeg ligger i sola, leser eller skravler med de som er i nærheten. Dette blir den største delen av uteområdet (camping).


#4

meisje sa for siden:

Jeg har meget god erfaring med rottingmøbler fra brafab, som de blant annet selger på Hageland. Våre møbler er nå 12 år gamle og fortsatt like fine.

De selger også brafab på sommershoppen.no, som har litt lavere priser enn hageland.

De du linker til fra plantasjen kan også være god kvalitet, du må selv se på dem. Tykkelsen på fletten og formen på flettverket, rund vs flat, sier noe om holdbarhet, i tillegg til material valgt. Europris feks har billige møbler, ofte med tynt flatt flettverk. De møblene holder ikke seg like lenge, som våre fra brafab. Skal møblene dine stå innendørs i en hagestue vil de billigste uansett vare lengre enn om de står utendørs i sol og regn hele året.


#5

meisje sa for siden:

Ellers er august den tiden på året der salget starter, mens utvalget fortsatt er bra.


#6

Galathea sa for siden:

Jysk har ganske mye å velge i til rimeligere pris, har ikke kjøpt hagemøbler der selv, men diverse annet, og kvaliteten har vært ok.


#7

Blondie sa for siden:

Ja, men vi har kjøpt sted på camping nå. :knegg:

På den ene siden tenker jeg at det er bra å hå for kvalitet, enn noe som blir ødelagt kjappere. Dyrt er det jo uansett, egentlig. Det er bare om vi er villige til å ta den utgiften nå. (Og hvis jeg vet litt om kvalitet, er det lettere å vurdere det som havner på Finn).


#8

Tjorven sa for siden:

Da vi kjøpte nye hagemøbler for 10 år siden, så dro vi på butikken for å kjøpe noe vi hadde sett var på tilbud. Vi skulle også ha hjørnesofa med høyt bord. Vi prøvesatt sofaen og konkluderte med at sittekomforten var elendig. Og ettersom vi var på en butikk, så prøvesatt vi alle hjørnesofaer med høyt bord. Et par av dem hadde veldig god sittekomfort, og vi kjøpte den billigste av dem (som bare var litt dyrere enn den vi i utgangpunktet hadde sett på). Det var så stor forskjell at jeg ikke ville kjøpt noe uten å ha prøvesittet.

Det er 10 år siden og alt lever i beste velgående enda. Vi har putekasse til putene og de ryddes alltid ned i den når de ikke er i bruk. Da tenker jeg at sofaen ar verdt prisen.


#9

Elise sa for siden:

Vi har to sett, begge kjøpt på forgjenger-butikken til jemogfix, var det fix bolig, tro? Vi har vært veldig fornøyde, men har også prøvd "alt som finnes" i den kategorien, og er enig i at comfort en varierer enormt, så det må prøvesittes.


#10

trøtt sa for siden:

Vi har hatt et sofasett fra Skeidar og det var noe ordentlig dritt. Sofaen gikk i oppløsning etter få år. Stolene holder seg greit.

På hytta har vi sofa fra fagmøbler. Den sto først hjemme noen år før vi flyttet den til hytta ved sjøen. Der står den uten tak hele året. Det er ikke antydning til at den skal gå i oppløsning slik som sofaen fra Skeidar. Vi har hatt den siden 2011 eller 2012 tror jeg.


#11

frukt sa for siden:

Jeg vet om folk som har billige møbler fra Europris for eksempel, som holder i årevis, og de som har dyre møbler som fort blir ødelagt, og motsatt. Så det virker litt bingo. Men man skulle jo tro at høy pris er lik kvalitet.


#12

Sol sa for siden:

Jeg har en sofa fra Jysk ute som har holdt seg veldig godt. Den står ute hele året, putene ligger ute hele sommer sesongen, de stables vekk fra været når det regner. Jeg vil anslå at jeg har hatt den i 5-6 sesonger og den er like fin fortsatt.


#13

Fintdethei! sa for siden:

Vedlikeholdsfrie møbler pleier å holde i mange sesonger. (Puter som kan ligge ute er et ikke-begrep her, de må inn eller i kasse om natten uansett årstid).


#14

Neket sa for siden:

Vi har sofa fra Skeidar som var ganske dyr (men kjøpt på salg), står ute hele året, og den holder seg strålende. Vi legger putene under tak da. Vi har også lenestoler fra bauhaus som kostet nesten ingenting, de holder seg også imponerende bra, og de brukes mye mer en sofaen - fordi de står under tak så vi ikke trenger å mase med å ta ut puter. Kattene har riktignok klort opp putene, men det er jo ikke stolene sin feil :knegg: Så tror ikke nødvendigvis pris har så mye å si - men prøvesitt! Mye av det jeg har sett på for eksempel europris virker litt pinglete.


#15

Timar sa for siden:

Vi har hatt en lignende den du viser til fra Plantasjen. Hjørnesofa med høyt bord. Hatt den i 8 år. Det siste året sprakk kunstrottingen opp på ene armlenet. Bare litt, og da hadde den stått uinnpakket under enorme snømasser helee vinteren.

Så jeg er veldig fornøyd med kvaliteten. Og enda mer fornøyd med komforten.


#16

millact sa for siden:

Har fra Europris og Jysk, er fortsatt fine. Kjøpt på salg.


#17

IzziCreo sa for siden:

Vi har prøvd rimelig og dyrt, og fra nå av kjøper vi kun dyrt. Det er ikke bærekraftig med kvaliteten på de rimelige når de må byttes ut etter kort tid.
Forsøkte oss på flett fra Europris, dyreste variant, men putene tålte jo ikke sol og ble skjoldete etter minimal bruk. Vi har også testet diverse småmøbler av rimelige sorten.

Anbefaler Brafab og Fine Design. Ikea har vi også god erfaring med.


#18

Milfrid sa for siden:

Jeg har et rottingsett kjøpt i 2004 som fremdeles ser nytt ut. Det har stått ute året rundt siden det ble kjøpt, både i minusgrader i Norge og i steikende sol og 40 grader i Houston. Rottingen er enda glatt og uskadet og fargen er ikke bleket. Jeg er sykt imponert over kvaliteten. Det ble kjøpt på Helgø møbler, type dyr butikk, og koster en arm og en fot husker jeg. Men absolutt verd prisen med tanke på at det straks er 20 år og ser ubrukt ut. Dvs bordplaten (Kompositt, ikke rotting) har sett bedre dager og er rusten i festet under, men fremdeles fullt brukbar).

Jeg har noen billige rottingstoler også, de sprakk etter kun kort tid og er moden for skraphaugen. Aner ikke hvordan man spotter hva som er god og dårlig kvalitet da, så sånn sett var det kanskje vare ren flaks, for dyrt trenger jo ikke bety god kvalitet.

#sjempehjelpsom

Og gratulerer med campingkjøp, håper dere får masse glede av det!


#19

veobra sa for siden:

Vi har en del fra ikea. Er fornøyd med kvalitet på det vi har. Vet ikke om de har noen modeller med det du er ute etter. Noe av det vi har finnes ikke lenger har jeg sett.


#20

Blondie sa for siden:

Jeg så på Ikea, men de sofamodulene som er aktuelle er like dyre der som på Skeidar eller Hageland.

Det har vist seg vanskeligere å prøve enn ventet. Mange av butikkene har ikke modellene utstilt. Merkelig business-opplegg. :knegg:


#21

Timar sa for siden:

Jeg så også på utemøbler på IKEA i helgen, men en liten seksjon som kunne vært aktuell kostet 12.000. Det er mer enn jeg har mulighet til å bruke, gitt. :(


#22

Blondie sa for siden:

Ja, det var overraskende dyrt på Ikea. Vi må i tillegg beregne transport, så det utgår nok.


#23

Galathea sa for siden:

Vi kjøpte brukt ikea appalrø på finn for over 10 år siden, og det har holdt seg utrolig godt som et innspill til kvalitet på ikea-møbler. Det er mange som har det, så det pleier å være greit å supplere med ekstra stoler etc på finn.


#24

Blondie sa for siden:

Jeg bor i provinsen, veldig lite hagemøbler ute på Finn. De som blir lagt ut, forsvinner før jeg rekker å måle.


#25

Chablis sa for siden:

Vi kjøpte et sett fra outlet på Jevnaker, betalte vel 4000, det er 3 år siden og like fint. Er jo et stykke fra dere, men kan jo være verdt turen om dere finner noe.


#26

veobra sa for siden:

Vi har mye av den serien og er vedlig fornøyd. I år selger de den ikke lenger. Ikea har en annen serie som likner. Heldigvis kjøpte vi noe mer i fjor og utsatte ikke til i år.


#27

IzziCreo sa for siden:

Vår erfaring er at Ikea Applarö trenger mye vedlikehold, men det gjør jo treverk. Bare noe å ha i bakhodet når man velger seg møbler :nikker:


#28

Input sa for siden:

Vi har noe tilsvarende det billigste du viser, og det har holdt seg godt det. Vårt står på innglasset balkong, så det blir ikke direkte utsatt for vær, men det må jo tåle endringer i temperatur, luftfuktighet osv. Og det har måttet tåle klatrende, hoppende, grisende 0-3-åring og det har det gjort overraskende bra.


#29

Candy Darling sa for siden:

Vi har jo hytte ved sjøen, og det sliter selvsagt ekstra, men jeg ble uansett overbevist av selgeren da vi kjøpte: - Man kan jo få tak i mye fint billig, men man bør være glad i kjøpe hagemøbler, for man må i tilfelle gjøre det ganske ofte! :knegg:

Det var i 2013, og alt er like fint fortsatt. Det er Fermob og def high-end, da, men verdt det for oss på et sted det ikke er så lett å få fraktet møbler til.


#30

Linella sa for siden:

Vi så på Sevilla fra Plantasjen, men ryggen i sofaen var ubehagelig lav, og kvaliteten virket så-som-så. Vi endt med Ikea (med lavt bord, da vi ikke spesifikt så etter høyt bord). Prisen var langt høyere, men kvaliteten virket også betydelig bedre.


#31

Blondie sa for siden:

Vi har vært på prøverunde og kan virkelig stemme i med de som sier at hagemøbler prøvesittes. De fine og enkle salongene er vonde, det må store og klumpete rottinggreier til. Vi har funnet vår favoritt, det eneste aberet er prisen. :knegg:

www.obsbygg.no/hage-og-utemiljo/hagemobler/loungesett/2328133

Vi har ikke bestemt oss, men denne var virkelig god og solid.


#32

Fintdethei! sa for siden:

Den var veldig fin, da Blondie. Jeg tror det var noe det samme vi betalte for en del år siden, bare at det var en 3-seter, to stoler og et bord. Alt er like fint enda, og det står ute hele året på Vestlandet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.